Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kongresszusok, rendezvények

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXI. Budapesti Gyermekgyógyászati Továbbképző Tanfolyam

  Akkreditáció: A rendezvény SE-TK/2018/I./00139 kódszámon szabadon választható tanfolyamként akkreditált. Kreditpont-értéke elbírálás alatt van.

  Helyszín:
  Aquaworld Resort Budapest
  1044 Budapest, Íves út 16.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2017. november 30.

  A konferencia során is igyekezni fogunk érdekes és a kórisme felállításának sokrétűségét bemutató, jól dokumentált eseteket előadni az I. és II. sz Gyermekgyógyászati Klinika beteganyagából. Az esetmegbeszéléseknek hagyománya van a hazai gyermekgyógyászatban, hiszen a Magyar Gyermekorvosok Társasága éves nagygyűlésein kezdetben, a múlt század közepéig problematikus eseteket is bemutattak és megvitattak. Ezt a hagyományt újítottuk fel néhány évvel ezelőtt és folytatjuk idén is.

  A konferencia szakmai tartalmát több kerekasztal megbeszélés is bővíti, ahol a téma hazai legjobb képviselői az interdiszciplinaritás jegyében, gyakorlati kérdésekre koncentrálva járják körül a témát, felkészült moderátor segítségével. Emellett összefoglaló előadásokat is hallhatunk, amelyek során az adott terület jeles szakembere ismerteti a legújabb tapasztalatokat. A konferencia 2018. március 1-én késő délután kezdődik három „state of the art” előadással.

  További részletes információk, online jelentkezés a rendezvény weboldalán:
  http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/BGYGYTT2018 >>

  Rendezvény kezdete: 2018.03.01.
  Rendezvény vége: 2018.03.03.
  Szakterület(ek): Gyermekgyógyászat
  Helyszín: 1044 Budapest, Íves út 16., Aquaworld Resort Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/BGYGYTT2018

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Csecsemőtáplálási mesterkurzus (Budapest, Marriott Hotel, 2018.03.23.)

  Fókuszban a fehérje és az immunitás

  Kedves Kollégák!

  A Magyar Gyermekorvosok Társasága számára a szoptatás, az anyatejes táplálás szakmai és társadalmi támogatása kiemelt fontossággal bír. Az anyatej egészségvédő hatása közegézségügyi kérdés.

  Felgyorsult világunkban a szakmai tudásunk szinten tartása nem egyszerű, még a XXI. századi információáradat ellenére sem. Magyarországon számos nagy hagyománnyal bíró gyermekgyógyász kongresszus segíti ebben a kórházban és az alapellátásban dolgozókat egyaránt. Azonban mindig kiemelkedő fontossággal bír, amikor vezető európai szakemberektől hallhatunk közvetlenül a gyermekgyógyászat aktuális kérdéseiről.

  2018. március 23-án egy kivételes táplálkozástudományi programon vehetünk részt, melyre a Magyar Gyermekorvosok Társasága nevében tisztelettel meghívom Önt!

  Dr. Velkey György
  MGYT elnöke

  Programfüzet >>

  Online jelentkezés és további információk >>

  Letölthető jelentkezési lap >>  Időpont: 2018.03.23.
  Szakterület(ek): Gasztroenterológia, Gyermekgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Marriott Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://csecsemotaplalasimesterkurzus.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IV. Sürgősségi Orvostani Fórum (Debrecen, 2018.04.06-07.)

  Kedves Kollégák!

  A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság, a Magyar Oxyológiai Társaság és az Országos Mentőszolgálat tisztelettel meghívja Önöket a „IV. Sürgősségi Orvostani Fórum” címmel 2018. április 6-7. között megrendezésre kerülő tudományos kongresszusra és továbbképző tanfolyamra.

  Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

  A rendezvényt a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központja akkreditálja aneszteziológusok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, családorvosok, kardiológusok, oxiológus – és sürgősségi szakorvosok, ápolók, mentőtisztek és szakápolók számára. A kongresszus tesztvizsgával zárul. A regisztráltak és vizsgázók számára oklevelet állítunk ki és igazoljuk a továbbképzési pontot (orvosoknak 26, szakdolgozóknak 15 pont).

  Idén célul tűztük ki, hogy áttekintsük a hypertonia, a vesebetegségek, a kardiológiai sürgősségi helyzetek ellátórendszert érintő feladatait. A gyermekgyógyászati sürgősségi állapotok kiemelt témáival és a sürgősségi orvostan területén tevékenykedő szakdolgozókat érintő aktualitások áttekintésével külön szekciók foglalkoznak.
  Bízunk benne, hogy a kongresszus szakmai és társasági programjai által a résztvevők a korszerű ismeretek elsajátításán túl emlékezetes élményekkel is gazdagodnak.

  Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

  A részletes program és a regisztráció elérhető az alábbi linken keresztül http://sof.unideb.hu/>>

  Dr. habil Szabó Zoltán
  a Kongresszusi Szervezőbizottság elnöke

  Rendezvény kezdete: 2018.04.06.
  Rendezvény vége: 2018.04.07.
  Helyszín: Debrecen, Hunyadi u. 1-3., Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: http://sof.unideb.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)4th Congress of Children's Surgeons of Serbia (April 12-14th 2018 Belgrade)

  We would like to cordially invite you to participate at 4. CONGRESS OF PEDIATRIC SURGEONS OF SERBIA with international participation, organized by the Mother and Child Health Care Institute of Serbia “Dr Vukan Cupic” and Serbian Pediatric Surgery Education Center. Congress will take place in Belgrade from 12-14th April, 2018.

  Considering the great interest of colleagues for active participation, the Organizing Committee decided to extend deadline for the early bird registration until 19th of February 2018 in order to allow colleagues, who have not registered yet, to register under favorable conditions.

  Website, online registration, program: http://serbianpediatricsurgery.com/english/ >>

  Rendezvény kezdete: 2018.04.12.
  Rendezvény vége: 2018.04.14.
  Szakterület(ek): Gyermekgyógyászat
  Helyszín: Serbia, Belgrade
  A rendezvény Web oldala: http://serbianpediatricsurgery.com/english/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Gyermek­aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság XIX. Kongresszusa és Továbbképző Napja

  Helyszín: Residence Ózon****superior Conference & Wellness Hotel (3233 Mátraháza, Üdülőtelep 2. )
  GPS koordináták: 47,8550992 19,9715352

  Részletes információk, online jelentkezés a Kongresszus weboldalán: http://mgyaitt2018.gyermekrohamkocsi.hu/ >>

  Köszöntő:
  A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány nevében ezúton szeretettel invitáljuk Önöket Mátraházára, ahol a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság XIX. Továbbképző és Tudományos Ülése kerül megrendezésre 2018. április 12-14. között. A tudományos ülés egyben a Társaság 25. születésnapja is, mely az eseményt különösen ünnepélyessé teszi.

  A tervezett, nagyszabású tudományos programban a gyermekanesztézia és a gyermekintenzív terápia örök aktualitásai mellett a modern időknek megfelelően nagy szerepet szánunk az új ultrahangos technikák bemutatásának, a különböző extracorporális technikák ismertetésének és a gyermekkori nehéz légút menedzselésében használatos eszközöknek és algoritmusoknak. Természetesen nem hiányoznak majd a programból a határterületek sem, így infektológiai, traumatológiai, sebészeti, kardiológiai és gyermeksürgősségi témák is terítékre kerülnek. Ezek mellett számos nehéz kérdésről (gyermekjogok, súlyos hibák és tévesztések, „krónikus” intenzív terápia, stb.) is vitaindító beszélgetést tervezünk.

  Az előadásokkal párhuzamosan változatos témájú workshopok futnak majd, ahol a résztvevők olyan valódi, gyakorlati tudásra tehetnek szert, melyek a mindennapi munkában is bármikor hasznosíthatók.

  Az eseményre nem csak azokra a kollégákra számítunk, akik nap mint nap gyermekanesztéziával vagy gyermekintenzív terápiával foglalkoznak. A program kialakításakor arra törekszünk, hogy gyermekeket csak alkalomszerűen ellátó „felnőtt” intenzívesek, a súlyos állapotú gyermekekkel csak ritkábban találkozó csecsemő- és gyermekgyógyászok és az alapellátásban vagy a sürgősségben dolgozók is hasznos információkkal gazdagodhassanak.

  A szakdolgozókat is szeretettel látjuk, akiknek felbecsülhetetlen munkáját kifejezetten nekik szánt előadásokkal, workshopokkal és jó hangulatú, emlékezetes társasági eseményekkel igyekszünk megköszönni.

  A kongresszus helyszíne a csodálatos természeti környezetben, közvetlenül a Kékes szomszédságában fekvő Residence Ózon**** Conference és Wellness Hotel, Magyarország legmagasabban fekvő szállodája.

  Mindenkit szeretettel várunk. Találkozzunk a mesés Mátrában. Tanuljunk, vitázzunk, ünnepeljünk együtt!

  a szervezők nevében,
  Dr. Goschler Ádám
  Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

  Rendezvény kezdete: 2018.04.12.
  Rendezvény vége: 2018.04.14.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Mátraháza, Residence Ózon****superior Conference & Wellness Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://mgyaitt2018.gyermekrohamkocsi.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)FIGYEK 2018

  Kedves Kollégák!

  A Pécsi Gyermekklinikai fiatal orvosai nevében sok szeretettel várunk benneteket a XVII. Fiatal Gyermekgyógyászok Konferenciájára, amelynek megrendezésére idén Pécsett a Tudásközpontban kerül sor 2018. május 25-27-e között.

  Regisztráció >>
  Absztraktbeküldés >>
  A konferencia honlapja, további információk >>


  A szakmai program mellett változatos társasági rendezvényekkel készülünk, amelyeknek Pécs belvárosának különböző pontjai biztosítanak majd helyszínt.

  Igyekszünk összehozni minél több határon innen és túl élő fiatal kollégát.
  A szakmai tudás fejlesztése mellett, a csapatépítés valamint új kapcsolatok létrehozása a célunk.

  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  „Van-e nálatok alkohol?” (Kispál és a Borz) ● SBO és toxikológia
  „Darabokra törted a szívem” (Halott Pénz) ● ITO és kardiológia
  „Életigenlő szám” (Kispál és a Borz) ● Neonatológia
  „WC-n sírni, ágyon állni, felhőn félni” (Kispál és a Borz) ● Gasztroenterológia
  „Valami van a levegőben” (Halott Pénz) ● Pulmonológia és allergológia
  „Húsrágó, hídverő” (Kispál és a Borz) ● Infektológia és bőrgyógyászat
  „Bogozd ki” (30Y) ● Nephrológia, immunológia és endokrinológia
  „Hétköznapi hősök” (Punnany Massif) ● Onko-haematológia
  „Kicsit szomorkás a hangulatom máma” (Kispál és a Borz) ● Neurológia és pszichiátria
  „Sok sebe csillagos ösvény” (Szélkiáltó) ● Sebészet és fül-orr-gégészet

  Várunk mindenkit szeretettel!

  A Pécsi Gyermekklinika fiatal orvos csapata

  Rendezvény kezdete: 2018.05.25.
  Rendezvény vége: 2018.05.27.
  Helyszín: Pécs
  A rendezvény Web oldala: https://www.pcongress.hu/Congress/index/76

Külföldi továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Second Winter School (March 5-7, 2018 / Interlaken, Switzerland)

  Still a few places left to enjoy the Swiss winter ski resort and the ESPNIC winter school!

  3-day refresher course targeted at candidates preparing for the European Paediatric / Neonatal Intensive Care DiplomaTM (EPIC DiplomaTM), or any individuals wanting to refresh their core knowledge the speciality.
  The ESPNIC Winter School will focus on the core topics of paediatric intensive care: Neurocritical Care, organ donation, ethics, non-invasive mechanical ventilation in the PICU/NICU, renal failure and renal replacement therapy in the PICU.

  Speakers: Joe Brierley (United Kingdom), Alberto Medina Villanueva (Spain), Marti Pons (Spain), Barney Scholefield (United Kingdom) and Akash Deep (United Kingdom)

  PROGRAMME AT A GLANCE
  March 5 / 08:30-18:45: Non-invasive mechanical ventilation in the PICU/NICU
  March 6 / 08:15-12:30: Neurocritical Care
  March 6 / 14:00-18:30: Brain Death, Organ Donation, Ethics in PICU/NICU
  March 7 / 08:15-12:30: Critical Care Nephrology

  WHERE: Hotel Carlton Europe in Interlaken, Switzerland

  Click the following link for the detailed scientific programme and to register: https://www.symporg-registrations.com/espnicwinterschool2018 >>


  Rendezvény kezdete: 2018.03.05.
  Rendezvény vége: 2018.03.07.
  Helyszín: Switzerland, Interlaken
  A rendezvény Web oldala: https://www.symporg-registrations.com/espnicwinterschool2018

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Gyermekfájdalom Kongresszus

  Kedves Kollégáink!

  A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomterápiás Ambulanciájának vezetőjeként fel szeretném hívni a figyelmüket egy nagyon színvonalas jövő évi konferenciára.
  Kolléganőmmel, dr. Gyimesi-Szikszai Andreával évek óta kapcsolatban vagyunk a Német Gyermekfájdalom Központtal, a tőlük tanultak fontos bázisát képezik ambulanciánk jelenlegi működésének.

  Ez a nagyon lelkes német csapat 2001-től rendez kétévente gyermekfájdalom kongresszust a Ruhr-vidéki Recklinghausenben, amely általában – a továbbképző napot is beleszámítva - 2,5 napon át tart. 2013-tól svájci és osztrák, 2017-től holland kollégák együttműködésével állították össze a programot. A majdnem 1000 résztvevő között orvosokon kívül sok ápolóval, pszichológussal és más szakmák képviselőivel is találkozhatunk. A kb. 80 előadás és műhely témáját illetően nagy hangsúlyt kap a krónikus fájdalom és a palliatív ellátás, alapvetően komplex, bio-pszicho-szociális szemléletmódot közvetítenek, ezzel segítve a gyerekek fájdalmának jobb megértését és rizikóban szegény, de eredményes kezelését. A kongresszus hivatalos nyelve a német, angol nyelvű előadások csak elvétve fordulnak elő.

  2019. március 14-16 között lesz a tizedik, jubileumi alkalom. A Központot vezető Zernikow professzor és munkatársai azzal kerestek meg bennünket, hogy szeretnék bővíteni a résztvevő országok listáját és ennek nyomán ránk, magyarokra is gondoltak. Arra kértek bennünket, hogy mérjük fel, mekkora lenne az érdeklődés a magyar kollégák körében a kongresszus iránt.
  Arra kérjük Önöket, írjanak Gyimesi-Szikszai doktornőnek az andrea.szikszai@t-online.hu címre, ha szívesen jönnének jövőre Recklinghausenbe – akár résztvevőként, akár potenciális előadóként.

  A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomterápiás ambulancia honlapja:
  http://www.bethesda.hu/ambulancia/fajdalomterapias-ambulancia >>

  A konferencia honlapja: http://w3.eigenes-leben-ev.de/dattelner-kinderschmerztage/ >>  Tisztelettel:

  dr. Major János
  adjunktus
  Fájdalomterápiás Ambulancia


  Rendezvény kezdete: 2019.03.14.
  Rendezvény vége: 2019.03.16.
  Szakterület(ek): Gyermekgyógyászat
  Helyszín: Germany, Recklinghausen

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IPA 2019

  29th Congress of the International Pediatric Association

  Rendezvény kezdete: 2019.06.01.
  Rendezvény vége: 2019.06.30.
  E-mail: smpediatrie@gmail.com
  Helyszín: Morocco, Marracech

Korábbi kongresszusok, rendezvények megjelenítése

MGYT tagdíj összege:

 • Nyugdíjasoknak, akik nyugdíj mellett munkát nem vállalnak: 1.500.- Ft/év
 • Nem nyugdíjasoknak és azon nyugdíjasoknak, akik nyugdíj mellett munkát vállalnak: 5.000.- Ft/év
11743002-20087922
Tovább

 • Nutricia
 • Nestle
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28