Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

RENDEZVÉNYEK

Hazai kongresszusok, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyarországi Fájdalom Társaság 2017. évi Konferenciája

  Tisztelt Kollégák!

  A Magyarországi Fájdalom Társaság Szegeden rendezi meg 2017. évi konferenciáját.

  Időpont: 2017. november 10-11.
  Helyszín: Hotel Novotel
  6721 Szeged, Maros u. 1.

  A Konferencia fő témái:
  • Műtét utáni fájdalmak
  • A fájdalomkutatás legújabb hazai eredményei
  • Szabadon választott témák
  • Poszter szekció

  Szabadon választott témában: lehetőség van 20 perces előadások bejelentésére. Az érdeklődőket kérjük, küldjék meg az előadás címét és max. 200 szavas összefoglalóját Dr. Szok Délia e-mail címére (dszok@hotmail.com)
  2017. május 31-ig. A beérkezett előadás-javaslatok közül a MOFT vezetősége választja ki a szóbeli előadás formájában elhangzókat, a többiek számára poszter bemutatási lehetőséget ajánl fel.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2017. május 31.

  További részletes információk, online jelentkezés a rendezvény weboldalán >>

  Rendezvény kezdete: 2017.11.10.
  Rendezvény vége: 2017.11.11.
  Helyszín: 6721 Szeged, Maros u. 1., Hotel Novotel
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2017/fajdalom/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Szegedi Intenzíves Találkozó (2017.11.16-18.)

  A tanfolyam helyszíne:
  Hunguest Hotel Forrás**** superior
  Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24.

  Absztrakt leadási határidő meghosszabbítva 09.15-ig!
  Online absztrakt feltöltés >>
  Bővebb információ és program >>
  Regisztráció >>


  Kedves Kollegák!

  Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2017 novemberében ismét Szegedre hívjuk az intenzív terápia iránt érdeklődőket az immáron 5. alkalommal megrendezendő Szegedi Intenzíves Találkozóra, a SzINT-re.

  Bár a Kelet-európai intenzív terápia - és itt a volt szocialista blokk országaira gondolok elsősorban -, egyre jobb eredményeket tud felmutatni a betegellátásban, tudományos teljesítménye messze elmarad nyugati kollégáinkétól. Mégis, egyre több olyan intézet jelenik meg régiónkból a nemzetközi porondon, melyek tudományos eredményeiket rendszeresen képesek közölni nemzetközi lapok hasábjain, és a nagy nemzetközi konferenciák meghívott előadóiként ismertethetik azokat.

  Szegeden 2010-től kezdtük meg egy ilyen iskolának a tudatos építését, melynek elsődleges célja nem valamilyen l’art pour l’art tudománnyal végzett az „impakt-fator-vadászat”, de még csak nem is az elismerés volt, hanem annál sokkal fontosabb: igazodni a nemzetközi standardokhoz a betegellátásban, felkelteni a problémafelvetés és megoldás iránti igényt a kollégákban, keresni a választ az így felmerült kérdésekre a tudomány eszközeivel, és ezzel motiválni az itt dolgozókat. A befektetett munka kezdi meghozni gyümölcsét. Ez a motiváció késztette fiatal kollégáinkat, hogy szakvizsgájuk mellé szép számban megszerezzék az európai diplomát a „European Diploma in Anaesthesiology and Intensive Care (EDAIC)”-t, és ez a motiváció hozta a tudományos munkát is olyan szintre, hogy az elmúlt 6 évben több mint 40 nemzetközi közleményünk jelent meg, mely csak 2016-17-ben 9 PhD védést eredményezett.

  Az idei SzINT fő célja tehát, hogy bemutassuk ezen kemény és lelkes munka egyes eredményeit. Mint az már a programból is kitűnik, valamennyi téma közvetlenül kapcsolódik a betegágy melletti intenzíves gyakorlathoz, nem elvont elméleti témákról szól.

  Ismét lesznek műhelyek (ECMO, hemosztázis, bronchoszkópia), várjuk a legérdekesebb esetismertetések absztraktjait, no és természetesen az immár hagyományossá vált OnCall koncert sem fog elmaradni. :)

  Színhely a szokásos, Hunguest Hotel Forrás, a szervezésben pedig szakmánk régi támogatója a Convention Budapest Kft. segít minket.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk Szegeden!

  Prof. Dr. Molnár Zsolt

  Rendezvény kezdete: 2017.11.16.
  Rendezvény vége: 2017.11.18.
  Szakterület(ek): Nephrologia, Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24., Hunguest Hotel Forrás
  A rendezvény Web oldala: http://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/SZINT2017

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A kritikus állapotú páciens ellátása (magashűségű HiFi szimulációval) - Posztgraduális tanfolyam

  Kedves Kollégánk!

  Kritikus állapotú betegek ellátásával is foglalkozol?
  Munkád során találkozol sokkos beteggel?
  Biztonságos környezetben és pozitív légkörben
  szeretnéd gyakorolni a kritikus állapotú betegek ellátását?
  Szeretnél inspiráló visszajelzést kapni az ellátás menetéről?
  Fejlesztenéd a csapatmunkád és a nem-technikai készségeidet?

  Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, mindenképp ajánljuk tanfolyamunk elvégzését! Az egy napos kurzus egy kis elméleti összefoglalóval és sok gyakorlással segíti a fenn említett készségek fejlesztését.

  A tanfolyam elvégzésével 16 továbbképzési pont szerezhető.

  A tanfolyam időpontja: 2017.11.25.

  Jelentkezési határidő: 2017.11.09.

  A tanfolyam helyszíne: Semmelweis Szimulációs Központ (1096 Budapest, Ernő u. 7.)
  A tanfolyam díja: 36.000 Ft.

  A tanfolyamra jelentkezni az Oftexen (SE-TK/2017.II/00186), illetve az alábbi linken elérhető regisztrációs lap kitöltésével lehetséges: bit.ly/HifiSim >>.

  A tanfolyamról további információ az alábbi e-mail címen kérhető: aitkoktatas@gmail.com >>

  Maximális létszám 12 fő, a jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik.

  Várjuk jelentkezésedet!

  a Semmelweis Egyetem, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika oktatói csapata

  Időpont: 2017.11.25.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: 1096 Budapest, Ernő u. 7.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Gyermek­aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság XIX. Kongresszusa és Továbbképző Napja

  Helyszín: Residence Ózon****superior Conference & Wellness Hotel (3233 Mátraháza, Üdülőtelep 2. )
  GPS koordináták: 47,8550992 19,9715352

  Részletes információk, online jelentkezés a Kongresszus weboldalán: http://mgyaitt2018.gyermekrohamkocsi.hu/ >>

  Köszöntő:
  A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány nevében ezúton szeretettel invitáljuk Önöket Mátraházára, ahol a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság XIX. Továbbképző és Tudományos Ülése kerül megrendezésre 2018. április 12-14. között. A tudományos ülés egyben a Társaság 25. születésnapja is, mely az eseményt különösen ünnepélyessé teszi.

  A tervezett, nagyszabású tudományos programban a gyermekanesztézia és a gyermekintenzív terápia örök aktualitásai mellett a modern időknek megfelelően nagy szerepet szánunk az új ultrahangos technikák bemutatásának, a különböző extracorporális technikák ismertetésének és a gyermekkori nehéz légút menedzselésében használatos eszközöknek és algoritmusoknak. Természetesen nem hiányoznak majd a programból a határterületek sem, így infektológiai, traumatológiai, sebészeti, kardiológiai és gyermeksürgősségi témák is terítékre kerülnek. Ezek mellett számos nehéz kérdésről (gyermekjogok, súlyos hibák és tévesztések, „krónikus” intenzív terápia, stb.) is vitaindító beszélgetést tervezünk.

  Az előadásokkal párhuzamosan változatos témájú workshopok futnak majd, ahol a résztvevők olyan valódi, gyakorlati tudásra tehetnek szert, melyek a mindennapi munkában is bármikor hasznosíthatók.

  Az eseményre nem csak azokra a kollégákra számítunk, akik nap mint nap gyermekanesztéziával vagy gyermekintenzív terápiával foglalkoznak. A program kialakításakor arra törekszünk, hogy gyermekeket csak alkalomszerűen ellátó „felnőtt” intenzívesek, a súlyos állapotú gyermekekkel csak ritkábban találkozó csecsemő- és gyermekgyógyászok és az alapellátásban vagy a sürgősségben dolgozók is hasznos információkkal gazdagodhassanak.

  A szakdolgozókat is szeretettel látjuk, akiknek felbecsülhetetlen munkáját kifejezetten nekik szánt előadásokkal, workshopokkal és jó hangulatú, emlékezetes társasági eseményekkel igyekszünk megköszönni.

  A kongresszus helyszíne a csodálatos természeti környezetben, közvetlenül a Kékes szomszédságában fekvő Residence Ózon**** Conference és Wellness Hotel, Magyarország legmagasabban fekvő szállodája.

  Mindenkit szeretettel várunk. Találkozzunk a mesés Mátrában. Tanuljunk, vitázzunk, ünnepeljünk együtt!

  a szervezők nevében,
  Dr. Goschler Ádám
  Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

  Rendezvény kezdete: 2018.04.12.
  Rendezvény vége: 2018.04.14.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Mátraháza, Residence Ózon****superior Conference & Wellness Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://mgyaitt2018.gyermekrohamkocsi.hu/

Külföldi kongesszusok

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)School International Training Courses (May-November 2017, Budapest, Hungary)

  Dear Colleagues,

  It is our pleasure to invite you to the Pain School International Training Courses, the most comprehensive course on internventional pain management from the basics to advanced level!
  • Internationally Known Faculty
  • Fluoroscopic & Ultrasound Guided Procedures
  • Cadaver Practice
  • Live Patient Procedures
  • CME Credits

  FOUR 3-DAY SESSIONS in Budapest, Hungary
  May 12-14, 2017
  June 2-4, 2017
  August 25-27, 2017
  November 3-5, 2017

  For more up-to-date information please visit our web-site >>

  We also welcome you to the PSI on-line Registration page >>

  Come to Budapest, Hungary, for 4 weekends to train with some of the best interventional pain teachers!

  Pain School International magagement

  Rendezvény kezdete: 2017.05.12.
  Rendezvény vége: 2017.11.05.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://painschoolinternational.com/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)13 World Congress of Intensive and Critical Care Medicine

  Professionals from Brazil and the most renowned international researchers will gather for 13 World Congress, which will take place simultaneously to the XXII Brazilian Congress of Intensive Care Medicine.

  The World 2017 will be a great event not only because of the quality of the scientific program, an ongoing concern of the Brazilian Intnsive Care Medicine Association (AMIB) in our meetings, but by the number of expected participants – at around 6,000 – of national speakers and International and the amount of classes.

  Main theme: No Frontiers for Excellence

  More information: http://www.criticalcare2017.com.br >>

  Rendezvény kezdete: 2017.11.08.
  Rendezvény vége: 2017.11.11.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Brazil, Rio de Janeiro
  A rendezvény Web oldala: http://www.criticalcare2017.com.br

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)DAS 2017 Annual Scientific Meeting

  Early bird booking closes at midnight on Monday 25 September 2017

  We have an exciting and varied programme lined up this year. Hear what experts will be sharing, including:
  • Fascinating session on Airway management in special circumstances: ‘Airways at the limits of life’ Dr Kevin Fong (London) and ‘Bombs bayonets and bicycles – trauma and the airway’ Dr Simon Mercer (Liverpool)
  • Dr Simon Bricker (Chester) speaking on ‘The unique problems of the obstetric airway: real or imagined?’
  • Launch of new ITU guidelines - covering all 4 areas: trauma, obstetric, ITU and extremes of life
  • Exciting Debates on: ‘Advanced airway management should be a specialist training module’, and ‘Tried and tested rather than novelty gadgets - a conventional laryngoscope is the weapon of choice for routine first attempt intubation’

  Workshops - Wednesday 22 November 2017
  Alongside the scientific programme we are offering a ‘hands on’ workshop day providing delegates the opportunity to rotate around 8 stations throughout the day.
  Workstations will include:
  • Fibreoptic Intubation (FOI) handling skills/Airway simulation
  • Awake FOI/preparation
  • Supraglottic Airway Devices (SAD) – including FOI via SAD (Plan B)
  • Videolaryngoscopy (Plan A)
  • Virtual Endoscopy
  • Scalpel cricothyroidotomy (Plan D)
  • Ultrasound in airway management
  • Paediatric airway management.

  Rendezvény kezdete: 2017.11.22.
  Rendezvény vége: 2017.11.24.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: UK, London, Mermaid
  A rendezvény Web oldala: https://www.das2017.co.uk

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)European Airway Congress

  Rendezvény kezdete: 2018.12.01.
  Rendezvény vége: 2018.12.31.
  Szakterület(ek): Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Italy, Sicily, Catania
  A rendezvény Web oldala: http://eamshq.net/162/index.php

Korábbi kongresszusok, rendezvények megjelenítése