Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • 1. Szepszis Világkongresszus (2016.09.08-09.)
  2016.08.08. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák,

  Egy újszerű kezdeményezésre hívom fel a figyelmüket: 2016. szeptember 8-9. között rendezik meg az 1. Szepszis Világkongresszust, a Német Szepszis Társaság kezdeményezésében. Ez a kongresszus csak online lesz elérhető, és teljesen ingyenes. 13 szekcióban, 20 ország több, mint 70 előadója fog 10 perces előadásokat tartani, melyet követően a hallgatóság kérdezhet. A szepszis megelőzésétől, az akut kezelésen át, az epidemiológiáig, a teljes spektrum megbeszélésre kerül. Bízom benne, hogy minél többen fognak a MAITT tagjai közül is regisztrálni a rendezvényre!
  Az online…
   

  bővebben >>

 • Szép nyarat mindenkinek – most már a Facebook-on is!
  2016.07.14. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák!

  Újabb vállalkozásba kezdtünk: gyógyító-megelőző munkánk és Társaságunk tevékenységének ismertebbé tételére a közösségi média által nyújtott lehetőségeket is szeretnénk igénybe venni, ezért a www.maitt.hu hivatalos társasági oldalunk mellett és azzal együttműködve, elindítottuk a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Facebook oldalát is: https://www.facebook.com/anesztezia/

  A…
   

  bővebben >>

 • MAITT Dél-Dunántúli Szekció Tudományos Ülése (Gosztola, 2016.09.23-25.)
  2016.06.30. - MAITT - Hírkategória: Általános
  2016-ban ismét megrendezésre kerül a MAITT Dél-Dunántúli Szekció Tudományos Ülése. Az ősz folyamán, szeptember 23-24-(25)-én egy kicsit eltávolodva a nagyvárosoktól Gosztolán (Gosztola Gyöngye, Wellness Hotel) gyűlnénk össze.
  A rendezvény a „Honnan jöttünk, hová tartunk” gondolat mentén zajlik.
  Részletes program, jelentkezés a http://konf2016.maittdd.hu >> honlapon megtalálható.

  Köszönettel:

  MAITTDD Vezetősége


 • SepsEast Conference (Budapest, 2016. november 10-12.)
  2016.06.27. - MAITT - Hírkategória: Általános
  A SepsEast kongresszus egy speciális kezdeményezés, melynek célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz Európa keleti és nyugati felét. Ebben segít a nemzetközileg elismert előadói gárda, akik nem csak interaktív előadásokat, hanem tanfolyamokat is tartanak. A regisztrációs díj 29 év alattiaknak ingyenes, a MAITT tagok pedig 50%-os kedvezményt kapnak.

  Absztrakt leadás: 2016. június 30.
  Kedvezményes regisztráció: 2016. szeptember 1.

  További részletek >>

 • Beszámoló a MAITT 2016. évi Kongresszusáról
  2016.06.21. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák,

  Véget ért a MAITT 2016, Társaságunk 44. kongresszusa!
  Örömmel jelentem, hogy a résztvevők létszáma ez évben is rekordot döntött (1354 fő), és hasonlóképpen, a kiállítók száma (42 cég) is emelkedett. Ez biztosan köszönhető a Tudományos Bizottság által összeállított programnak és a felkért előadók magas színvonalú felkészültségének.

  A tavaly bevezetett E-posztert idén már mindenki természetesnek vette és készült rá. Folytattuk a MAITT Útlevél bélyegzést, mely mind a kiállítók, mind a résztvevők részéről pozitív fogadtatásra talált. Ez évi újításunk volt, hogy…
   

  bővebben >>

 • Kérdőív az izomrelaxánsok monitorozásával és felfüggesztésével kapcsolatos hazai szokásokról
  2016.06.20. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák!

  Arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt egy felmérésben, melyben az izomrelaxánsok monitorozásával és felfüggesztésével kapcsolatos hazai szokásokat szeretnénk feltérképezni. A kérdőív 10 kérdésből áll, kitöltése körülbelül 2 percet vesz igénybe. Segítsék munkánkat válaszaikkal, hogy megnézhessük, hol tartunk, mi az, amin változtatnunk kell.

  Együttműködésüket előre is köszönjük:

  Prof. Dr. Fülesdi Béla
  Dr. Pongrácz Adrienn

  A kérdőív kitöltéséhez kérjük kattintsanak az alábbi linkre:
   

  bővebben >>

 • 14. Debreceni Aneszteziológiai Napok (2016.10.13-15.)
  2016.06.16. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

  Érdekes visszapörgetni az elmúlt 14 esztendő DAN-jainak programját, mert jól látható belőle, hogy a visszajelzésekből és látogatottsági adatokból okulva hogyan alakultunk át tisztán elméleti, tematikus konferenciából a témareferálókat és a gyakorlati alapú kurzusokat ötvöző tudományos rendezvénnyé. Munkatársaimmal együtt hisszük és bízunk benne, hogy az idei program is elnyeri majd a hazai aneszteziológusok és intenzív terápiában dolgozó szakemberek érdeklődését és szeretetét.

  Elméleti előadásaink fókuszában idén olyan hangsúlyos témák…
   

  bővebben >>

 • Felhívás két nemzetközi kérdőíves felmérésre
  2016.05.30. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák,

  Két nemzetközi kérdőíves felmérésre szeretném felhívni a figyelmeteket, melyeknél kérték a MAITT segítségét. Mindkét vizsgálat az Európai Intenzív Terápiás Társaság (ESICM) támogatásával került a nemzeti társaságoknak kiküldésre.

  1. ABCDEF bundle study: Awakening and Breathing Coordination, Delirium monitoring/ management, Early exercise/mobility and Family.
  A címéből kitűnik, hogy a kérdőív az intenzív osztályon végzett szedálás felfüggesztés…
   

  bővebben >>

 • Intensive Care Global Rising Star Programme
  2016.05.17. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Dr. Marc Ziegenfuss, az Ausztrál és Új Zélandi Intenzív Terápiás Társaság elnökének levele az "Intensive Care Global Rising Star Programme"-ról letölthető ide kattintva >>
 • A 2016. szeptember 17-i EDAIC Part I. írásbeli vizsgára jelentkezés határideje: 2016. MÁJUS 18.!
  2016.04.11. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Kollégák,

  Ezúton kérnénk segítségüket a környezetükben dolgozó szakorvos jelöltek (elsősorban a 3-4. éves szakorvosjelöltek érintettek) tájékoztatásához. Kérjük, juttassák el hozzájuk a magyar szakvizsga részét képező, EDAIC (European Diploma Examination in Anaesthesiology and Intensive Care Part I) írásbeli tesztvizsgát érintő információkat tartalmazó pdf dokumentumot.

  A vizsgára jelentkezés határideje: 2016. MÁJUS 18.!

  A vizsgára jelentkezés menetéról szóló tájékoztatás megtekinthető ide
   

  bővebben >>