Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Sikeres volt a 46. Medicina Fórum konferencia és a VII. Miniszteri - államtitkári csúcstalálkozó – átadták a MAITT kiválósági díjait
  2023.11.22.

  Mintegy 350 érdeklődő részvételével tartották meg november 14-én a 46. Medicina konferenciát, első alkalommal a Medicina Fórum projekt, a Magyar Kórházszövetség és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság közös rendezésében. Az előadók között az államigazgatás-, a kórházak- az egészségügyi -és pénzügyi szakma, a szakmai szervezetek és az ágazathoz kötődő neves szakemberei vettek részt. Az előadások prezentációi hamarosan megtekinthetők lesznek honlapunkon az mksz.korhazszövetseg.hu honlapon.

  Nagy érdeklődés kísérte a miniszterek-államtitkárok VII. csúcstalálkozóját. Az elmúlt 33 év ágazatvezetői és a jelenlegi államtitkár izgalmas eszmecserét folytatott arról, hogy a több mint három évtized alatt összegyűlt tapasztalatok, jogszabályok miként hasznosultak a gyógyító ágazatban. A kerekasztal beszélgetésben részt vett: Gógl Árpád, Mikola István, Kökény Mihály, Ónodi-Szűcs Zoltán, Szócska Miklós, Nagy Anikó, Horváth Ildikó és Takács Péter jelenlegi államtitkár. Rácz Jenő írásban küldte el véleményét, javaslatait, amelyet Nógrádi Tóth Erzsébet moderátor ismertetett. A beszélgetést Velkey György János és Boncz Imre, a PTE dékánhelyettese moderálta.

  Az ágazatvezetők visszatekintéseikben véleményezték munkájukat, elmondták, mit éltek meg sikerként, mit tartanak kudarcnak, mit tennének másként, mi bizonyult maradandónak döntéseikből. Elmondták azt is, hogy mit tartanak ma a legfontosabb feladatnak az intézményrendszer jobbítása, a biztonságosabb betegellátás érdekében.

  Egyetértés alakult ki a 2011-ben megalkotott Semmelweis Terv alapvetéseitől, s arról, mit lehet abból ma hasznosítani. A korábbi ágazatvezetők többsége fontosnak tartaná, ha önálló egészségügyi minisztérium irányítaná az ágazatot. Valamennyien várják az intézményrendszer átszervezését, a szakdolgozók béremelését, a sürgősségi és a háziorvosi rendszer, a finanszírozás rendbetételét, a ma rendelkezésre álló informatikai rendszerek és a mesterséges intelligencia körültekintő alkalmazását. A jelenlegi és a korábbi egészségügyi vezetők többségének publikációit elolvashatják az idei Medicina évkönyvben, amely megrendelhető a fentebb jelzett email címen.

  Tizenegyedik alkalommal jelent meg az idén a Medicina Fórum évkönyv, amelyet a 46. Medicina konferenciát követő díjátadó gálán mutatott be Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke. Az évkönyvben Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár mellett először publikálták írásaikat a rendszerváltozást követően hivatalban volt miniszterek és államtitkárok. A korábbi ágazatvezetők számba vették, mit tartanak maradandónak döntéseikből, mit nem sikerült teljesíteniük. A jelenlegi államtitkár pedig a folyamatban lévő fejlesztésekről írt elemzést. Megtalálhatók benne az egészségügyi szakma, közgazdászok, biztosítási szakemberek elemző írásai az egészségügy helyeztéről.

  Az idei évkönyv megvásárolható az mksz.korhazszovetseg.hu címen.

  A könyvbemutatót követő gálaesten átadták az évkönyvhöz kötődő kiválósági és szakmai különdíjakat, amelyet neves zsűri értékelt. A MAITT nyerteseit Prof. dr. Gál János, a MAITT elnöke méltatta.

   

  MAITT -MEDICINA KIVÁLÓ INTENZÍV TERÁPIÁS SZAKÁPOLÓ

  Fesető Irén, a BVKK Pándy Kálmán Tagkórház KAITO intenzív szakasszisztens egészségügyi szakoktatója kapta az idén a MAITT által alapított szakmai díjat. Több mint 35 éve dolgozik intenzív osztályon. Felnőtt szakápolói és intenzív szakasszisztensi oklevelet szerzett, majd közvetítő mediátori szakon diplomázott a békéscsabai Szent István Egyetemen. Feladatait önzetlenül, hatékonyan végzi. Munkatársaival kiváló a kapcsolata. Empatikus a betegek hozzátartozóival. Hivatásában a türelem, a magas szakmai kihívások, az emberszeretet és a kötelességtudat vezérli. Munkáját önzetlenül, hatékonyan, jó probléma felismerő képességgel végzi.

   

   

   

  MAITT- MEDICINA KIVÁLÓ ANESZTEZIOLÓGIAI SZAKASSZISZTENS DÍJ

  Krasznai Zsolt Csaba kapta az idén a MAITT által alapított díjat. 1984 – ben kezdett dolgozni a balassagyarmati kórházban. 1987-ben ő lett az első férfi aneszteziológiai szakasszisztens Magyarországon. Főiskolai diplomát is szerzett. 1992 -ben került az egyetem Kútvölgyi úti intenzív osztályára, majd a SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikára. Az asszisztensek gyakorlati oktatásának szervezője, kiváló problémamegoldó képességével a napi műtői menedzsmenti, szakasszisztensi, adminisztratív feladatokat magas színvonalon látja el. Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Szakápolók Magyarországi Egyesületének alapító tagja, részt vesz a MAITT konferenciák szervezésében.

   

Vissza