Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Beszámoló a 2023.05.05-i Táplálkozástudományi kutatások XI. PhD konferenciáról
  2023.05.11. - MTTT - Hírkategória: Általános

  A Táplálkozástudományi kutatások XI. PhD konferencia 2023. május 5-én került megrendezésre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság (MTtT) és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet (MATE BC ÉTTI) közös szervezésében.

  A konferencia szervezésének koordinálását Dr. Gelencsér Éva, a MTtT főtitkára és Simonné Dr. Sarkadi Livia, egyetemi tanár MATE BC ÉTTI Táplálkozástudományi Tanszék végezte.  A konferencia sikeres megvalósítását pedig Tudományos és Szervező Bizottság elnöke (Dr. Rurik Imre), társelnöke (Simonné Dr. Sarkadi Livia) és tagjai (Antal Emese, Dr. Antal Otilia, Dr. Biró Lajos, Dr. Bánáti Diána, Dr. Gelencsér Éva, Dr. Nagy András, Dr. Lugasi Andrea, Dr. Takács Krisztina) segítették elő, melyért ezúton mondunk köszönetet. 

  A rendezvény keretében olyan fiatal kutatók jelentkezését várták a szervezők, akik a táplálkozás- és élelmiszertudomány, továbbá az élelmiszermarketing területéhez kapcsolódva végeznek kutatómunkát, melyek akár innovatív fejlesztések alapját képezhetik és érdeklődést válthatnak ki az ipari hasznosítás szempontjából is. Előadással PhD hallgatók jelentkezhettek, illetve azok, akiknél max. 2 év telt el a sikeres védést követően. A konferencia programja és a bejelentett előadások összefoglalói több helyen is meghirdetésre kerültek, biztosítva a szabad csatlakozás lehetőségét, így például az MTtT és a MATE honlapján és az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság levelező listáján.

  A konferencia megnyitóján a MATE BC részéről Dr. Boromisza Zsombor általános főigazgató-helyettes, egyetemi docens, Dr. Habil. Friedrich László, ÉTTI intézetigazgató, egyetemi tanár és Simonné Dr. Sarkadi Livia, egyetemi tanár ÉTTI Táplálkozástudományi Tanszék, valamint az MTtT részéről Dr. Bánáti Diána, rektori megbízott, az SZTE Mérnöki Karának tudományos dékánhelyettese, a MTtT alelnöke köszöntette a közel 50 fős hallgatóságot.

  A konferenciára különböző egyetemek, kórház és vállalkozás PhD hallgatói nyújtottak be magyar és angol nyelven előadásokat, melyek bemutatása négy, egymást követő szekcióban zajlott. Valamennyi szekcióban a legjobb előadások díjazásban részesültek. Az előadások rangsorolását a Szekció Elnökök bevonásával a Tudományos Bizottság végezte. A színvonalas, többségében innovatív előadások tükrözték az előadók szakmai jártasságát kutatómunkájuk területén és irigylésre méltó rutinjukat az előadásmódot illetően. A Bizottság az 1., 2. és 3. helyezés és a különdíjak sorsáról döntött. A konferencia programját és az előadások összefoglalóit tartalmazó konferencia-kötetet az MTtT, ISBN számmal ellátva megjelentette és elektronikus formában honlapján (www.mttt.hu) közzétette.

  A rendezvény sikerét támogatásával segítette az MTtT, a MATE BC ÉTTI, a Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE), a Táplálkozás Életmód Testmozgás Platform Egyesület (TÉT Platform), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), az Unilever Food Solutions, a Coca-Cola és a Nestlé Hungaria Kft. (Nestlé). 

  A szervezők ezúton is köszönik valamennyi résztvevő és támogató közreműködését. 

  A Tudományos Bizottság a résztvevőket és minden Szekcióban az 1, 2, 3 helyezetteket oklevéllel jutalmazta. Ezen túlmenően különdíjat felajánlására is sor került. 

  A konferencia rövid összefoglalója és díjazottak megtekinthetőek ide kattintva

  Brief presentation of the conference and awards

  XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói

Vissza a hírekhez

Vándorgyűlés Szeged, 2022. október 20-22.  
PhD konferencia 2023
PhD konferencia 2023