Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kongresszusok, rendezvények

Hazai kongresszusok, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)East Meetings West Obstetrics and Gynaecology Ultrasound Global Webinar

  Internetes szimpózium keretében 2021. november 25.-én kerül megrendezésre az East Meetings West Obstetrics and Gynaecology Ultrasound Global Webinar.

  A webinar témája: Az ultrahang használata az életképes terhességek anatómiájának kiértékeléséhez és a méhen kívüli terhesség ill. vetélés diagnózisában.

  A kurzus az ISUOG részéről jóváhagyott tanfolyam lesz, melyet követően a résztvevők számára szintén az ISUOG által jóváhagyott oklevelet adnak ki. A Webinar angol nyelvű, a regisztrációhoz szükséges link és a részletes program ide kattintva található.

  Rendezvény kezdete: 2021.11.16. 13:00
  Rendezvény vége: 2021.11.26. 14:00
  Helyszín: online
  A rendezvény Web oldala: https://bdts.samsunghealthcare.com/webinar/external/apply/extrWebinarLinkedApplyPage.do?smnId=58

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Negyedik közös MMT-MSZNET Kongresszus

  Kedves Kollégák!

  Az International Menopause Society tematikus választása a 2020-as Menopauza Világnapra (World Menopause Day,WMD) a korai ovárium elégtelenség (Premature Ovarian Insufficiency )volt, ezért a 2021-es kongresszusunk fő témájának is ezt választottuk. A kongresszus mottóját úgy fogalmaztuk meg, hogy az kifejezze a két Társaság együttes törekvéseit. Összeállítottuk az egyéb főbb témaköröket, ahol szintén törekedtünk arra, hogy azok lefedjék a reproduktív endokrinológia és a menopauzális medicina minden területét. Szeretnénk mindenki számára lehetőséget adni a szereplésre, különös tekintettel a fiatalabb generációra, ezért a referátumok mellett hangsúlyt fektetünk a saját eredmények és esetek bemutatására. Sor kerül az MMT “Kiemelkedő tudományos tevékenységért díj” és az MSZNET “Szilágyi András díj” átadására. Az első két ikerkongresszust Galyatetőn rendeztük, ami szintén népszerűséget hozott a rendezvénynek. A soproni jubileumi kitérő után 2021-ben ismét visszatérünk az üdítő mátrai hegyekbe, ezúttal Mátraházára. Természetesen társasági eseményekben sem lesz hiány.

  Időpont: 2021. november 4-6,
  Helyszín: Hotel Lifestyle, Mátraháza

  A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információkat a frissített kongresszusi értesítőben olvashatjátok: ide kattintva

  A régóta várt személyes találkozás reményében, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Baráti üdvözlettel,

  Jakab Attila
  Az MMT és az MSZNET elnöke

  Rendezvény kezdete: 2021.11.04.
  Rendezvény vége: 2021.11.06.
  Helyszín: Mátraháza, Lifestyle Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://mmtmsznet2021.congressline.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT Közgyűlés 2021.09.18.

  A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság tisztelettel meghívja Önt a 2021. szeptember 18. napján (szombat) 13:00 órakor tartandó Közgyűlésére

  A közgyűlés helye: Kodály Központ konferencia terme 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

  a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság szeptember 16-18. napja között tartandó

  XVI. Nemzeti Kongresszusa után és helyszínén 

  Napirendi pontok:

  • Elnöki-Főtitkári és Felügyelő Bizottsági beszámolók
  • évi Pénzügyi beszámoló
  • Felügyelő Bizottság elnökének megválasztása
  • Akkreditációs Bizottság megalapítása és tagjainak megválasztása
  • Akkreditált laboratóriumok listájának revíziója és megszavazása
  • Beszámoló a licencvizsgákról
  • Beszámoló a szonográfus képzésről
  • Egyebek

  Határozatképtelenség esetén (kevesebb, mint 50% + 1 fő) a megismételt Közgyűlés 2021. szeptember 18. napján 13 óra 15 perckor változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra, a megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

  Feltétlen számítunk megjelenésére.

  Debrecen, 2021. augusztus 10.

  Tisztelettel

  Dr. Nagy Sándor, a MSZNUT elnöke - Dr. Jakab Attila jr., a MSZNUT főtitkára - Dr. Erdődi Balázs, a MSZNUT pénztárnoka

  Időpont: 2021.09.18.
  Helyszín: 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4., Kodály Központ konferencia terme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XVI. Nemzeti Kongresszusa (Pécs, 2021.09.16-18.)

  Legutolsó jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10., az ezután beérkező jelentkezéseket az iroda helyszíni regisztrációként kezeli.

  Kongresszus helyszíne: Kodály Központ (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.)

  Elő-kongresszusi Ultrahang Tanfolyam helyszíne: Corso Hotel Pécs (7626 Pécs, Koller u. 8.)

  Kredit pont: Az akkreditáció folyamatban van.

  További részletek, online regisztráció, a rendezvény weboldalán >>


  Kedves Kolléganők és Kollégák!

  A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XVI. Nemzeti Kongresszusa rendezési jogát egy évtized elteltével ismét Pécs nyerte el. A 2019-őszi szegedi találkozó végén még senki sem sejtette, hogy a mindennapi és tudományos élet, a világ megszokott körforgása ekkora negatív fordulatot vesz a COVID-19 világjárvánnyal. Ennek tükrében a Nagygyűlés szervezése szokatlan kihívást jelentett, így türelemmel, méltósággal, de annál nagyobb elszántsággal vágtunk bele a munkába.

  Pécs, Európa 2010-es kulturális fővárosa bámulatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt decenniumban, ahogy a város Tudományegyeteme is, mely 2017-ben ünnepelte alapításának 650. évfordulóját. A találkozó helyszínéül szolgáló Kodály Konferencia- és Koncertközpont szintén 10-éves születésnapját ünnepli 2021-ben.
  Jövendő kongresszusunkra meghirdetett témakörök a szülészeti-nőgyógyászati és határterületi (gyermeknőgyógyászat, urogynaecologia, radiológia) ultrahang-diagnosztika szinte teljes vertikumát felölelik. A tudományos programot a korábbi hagyományokat megőrizve továbbra is egy plenáris szekcióba rendezve foglaljuk össze referátumok, kapcsolódó előadások és elektronikus poszterek formájában.

  A pandémia harmadik hullámának csúcsán őszintén reméljük, hogy szeptemberben lehetőségünk nyílik jelenléti kongresszus megtartására, a szakmai újdonságok személyes diszkussziójára, valamint gazdag társasági és nívós kulturális programok révén az aktív kikapcsolódásra is. Mivel a kongresszus jelenléti formában történő rendezése számunkra prioritás, folyamatosan figyelve a vírushelyzet és a vonatkozó szabályok alakulását, a kollégákat kellő időben fogjuk tájékoztatni, ha kongresszusunkat a jövő évre kellene halasztanunk. A jelenlegi járványügyi adatok alapján megalapozottan vagyunk bizakodóak abban a tekintetben, hogy rendezvényünkre az eredetileg kitűzött időpontban kerülhet sor.

  Bár előzetes értesítőben nem szokás említeni, mégis a világjárványra való tekintettel engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki a szervezésben résztvevő valamennyi kollégának, a társaság vezetőségének, elnök úrnak, valamint a CongressLine Kft-nek az eddigi szűntelen bíztatásért és támogatásért a 2021 szeptemberi konferencia sikeres megrendezése reményében.

  Szeretettel várjuk Pécsre a Társaság csaknem másfélezer regisztrált tagját, kedves Mindnyájukat!

  Tisztelettel,

  Prof. Dr. Koppán Miklós  Dr. Vizer Miklós
  a kongresszus elnöke  a szervező és tudományos bizottság elnöke

  Rendezvény kezdete: 2021.09.16.
  Rendezvény vége: 2021.09.18.
  Helyszín: Pécs, Kodály Központ és Corso Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Free ISUOG webinar on COVID19 - including vaccination in pregnancy and vaccine policy

  COVID-19 - One year on

  Register now to attend our free webinar on 28th February (14:00 GMT, Sunday) looking back at the progress made in the battle against Coronavirus. With leading experts from around the world, the free webinar will establish how our therapeutic knowledge of treating COVID 19 has developed in the past year. It will provide information about vaccination in pregnancy and wider issues relating to global vaccination policy, and shed more light on the lessons of the large population based studies on COVID in pregnancy.

  https://www.isuog.org/event/covid-19-one-year-on.html

   

  Időpont: 2021.02.28.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fókuszban az endometriosis továbbképző tanfolyam és a Magyar Reproduktív Immunológiai Társaság VIII. Kongresszusa

  Fókuszban az endometriosis továbbképző tanfolyam

  A Magyar Reproduktív Immunológiai Társaság és a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika Reumatológiai és Fizioterápiás Tanszék II. számú kihelyezett részlege, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet továbbképző tanfolyama és a Magyar Reproduktív Immunológiai Társaság VIII. Kongresszusa ÚJ IDŐPONTBAN: 2020. október 15-17.

  Helyszín: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet Közösségi Központ, fszt. 1023 Budapest, Frankel Leó út 25–29. Lukács épület, földszint

  Első értesítő
  Jelentkezési lap
  Program


  Fő témák a kongresszuson:
  • Autoimmun és immediált gyulladásos betegek és a fertilitás, valamint a várandósság kapcsolata.
  • Endometriosis/adenomyosis hatása az implantációra, placentációra és a terhességi kimenetelre.
  • Endometriosis/adenomyosis prekoncepcionális kezelése.
  • Hashimoto pajzsmirigy-gyulladás és a reprodukciós teljesítmény.
  • PCOS immunológiai hatásai a reprodukciós folyamatokra.
  • Gyulladásos állapotok kiszűrése a családtervezés időszakában.
  • Varia.
  • Tudományos előadások, szponzorált szimpóziumok.

  Rendezvény kezdete: 2020.10.15.
  Rendezvény vége: 2020.10.17.
  Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leó út 25–29., ORFI Közösségi Központ, Lukács épület, földszint

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A klímaváltozás egészségügyi hatásai (online részvételi lehetőséggel)

  Örömmel értesítjük, hogy 2020. szeptember 30-án kerül megrendezésre a "A klímaváltozás egészségügyi hatásai" című interdiszciplináris fórum. A rendezvény a Magyar Faluegészségügyi Tudományos Társaság valamint a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ)közös szervezésében valósul meg.

  A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!


  Tájékoztatjuk, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr döntése alapján, rendezvényeken - visszavonásig - csak online formában lehetséges a részvétel. A már regisztrált személyeket e-mailben értesítik az online konferencia csatlakozásához szükséges információkról.

  A tanfolyam szakma szerinti elszámolható pontértéke: 16 pont.

  További részletek és regisztráció az alábbi linken:
  http://motesz.hu/index.php/a-klimavaltozas-egeszsegugyi-hatasai

  Időpont: 2020.09.30.
  Helyszín: online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT Közgyűlés

  A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság tisztelettel meghívja Önt a 2019. szeptember 14. napján (szombat) 12.45 órakor tartandó Közgyűlésére.

  A Közgyűlés helye:
  Hotel Forrás konferencia terme
  6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

  a Magyar Szülészeti- Nőgyógyászati Ultrahang Társaság 2019. szeptember 12-14. napja között tartandó XV. Nemzeti Kongresszusa után és helyszínén.

  Napirendi pontok:
  1.) Elnöki-Főtitkári beszámoló
  2.) 2018. évi Pénzügyi beszámoló
  3.) Az egységes szerkezetbe foglalt Alapszabály módosítása
  4.) Tisztújítás
  Jelölő Bizottság (Prof. Dr. Ács Nándor, Dr. Arany Antal, Dr. Szőke Béla) javaslata a jelöltek személyére:
  Elnökség: Dr. Nagy Sándor, Dr. Jakab Attila, Dr. Erdődi Balázs
  Felügyelő Bizottság: Dr. Bakos László, Dr. Nagy Gábor, Dr. Kovács László
  5.) Szavazás
  6.) Beszámoló a Licenc vizsgákról
  7.) Beszámoló a szonográfus képzésről
  8.) Egyebek

  Határozatképtelenség esetén (kevesebb, mint 50 % + 1 fő) a megismételt Közgyűlés 2019. szeptember 14. napján 13 óra 00 perckor változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra. A megismételt Közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

  Feltétlen számítunk megjelenésére.

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Tóth Zoltán, a MSZNUT elnöke, Dr. Szabó István, a MSZNUT főtitkára

  Időpont: 2019.09.14.
  Helyszín: 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24., Hotel Forrás konferencia terme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT XV. Kongresszusa (Szeged, 2019.09.12-14.)

  A Kongresszus helyszíne: Szeged, Hotel Forrás (6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.)

  Elő-kongresszusi Ultrahang Tanfolyam helyszíne:
  Art Hotel Szeged (6720 Szeged, Somogyi u. 16.)

  Absztrakt leadási határidő: 2019. május 10.

  Kedvezményes jelentkezési határidő:
  2019. május 24.

  További részletek, online regisztráció és absztraktbejelentés a Kongresszus weboldalán: https://msznut2019.congressline.hu/

  Kedves Kolléganők és Kollégák!

  Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XV. Kongresszusának szervezési jogát a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el. A korábbi évek rendezvényeinek magas szakmai színvonalának köszönhetően a szervezés jelentős kihívás és egyben elismerése is a Klinikánkon végzett munkának. Bízunk abban, hogy a Napfény Városa, a találkozó helyszínéül szolgáló Forrás Hotel, a várhatóan gazdag tudományos program a társaság minél több tagját inspirálja részvételre kongresszusunkon.

  A korábbi kongresszusunkon jól bevált elgondolást követve plenáris ülés keretében nyílik lehetőség a szülészeti és nőgyógyászati szakterület aktuális tudományos problémáinak megbeszélésére. Ezek az ülések az ünnepélyes megnyitóval és a tiszteletbeli tag díszelőadásával, már az első napon tartalmas szakmai programot ígérnek. A második és harmadik kongresszusi napon a társaság által felkért referátumok mellett lehetőség nyílik beérkezett előadások megtartására is.

  A 4 éve, Budapesten újdonságként bevezetésre került, GE által szponzorált gyakorlati kurzust tovább kívánjuk folytatni, melyen a legújabb technikai vívmányok mellett a szakma legkiválóbb képviselői segítségével, interaktív módon ismerkedhetnek meg egy-egy témakörrel.

  Reméljük, hogy a változatos szakmai programok között mindenki megtalálja az őt legjobban érdeklő témaköröket. Bízunk abban, hogy a csodálatos késő nyári – kora őszi Tisza part, a nívós szakmai program mellett kitűnő lehetőséget teremt az aktív kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre is.

  A magunk részéről mindent megteszünk a kiemelkedő szakmai és társasági program biztosítása érdekében. Reméljük, hogy az elmúlt években szervezett rendezvényeinkhez hasonlóan ismét bizalmat kapunk Önöktől, és a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság 2 évenként rendezett, legfontosabb összejövetelén a lehető legtöbben tisztelnek meg minket részvételükkel.

  Nagy szeretettel várunk mindenkit Szegeden!

  Tisztelettel,

  Dr. Keresztúri Attila
  a kongresszus elnöke

  Rendezvény kezdete: 2019.09.12.
  Rendezvény vége: 2019.09.14.
  Helyszín: Szeged
  A rendezvény Web oldala: https://msznut2019.congressline.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)FMF Workshop

  Helyszín: DE KK Szülészeti Nőgyógyászati Klinika Tanterme, Debrecen, Nagyerdei krt. 98.

  Időpont: 2019. április 12-13.

  Szervezők:
  Fetal Medicine Foundation, London
  Debreceni Egyetem
  MSZNUT
  PHILIPS - BLUEMED

  Regisztráció:
  Ruzsa Alexandra - Bluemed Kft.
  ruzsa.alexandra@bluemed.hu
  +36 23 80 40 30

  Regisztráció díja:
  1. Nap 20.000.- Ft
  Szonográfusok és hallgatók 10.000.- Ft
  2. Nap 10.000.- Ft (Maximum 20 fő) Ft

  Előadás nyelve: magyar

  A program letölthető ide kattintva


  Rendezvény kezdete: 2019.04.12.
  Rendezvény vége: 2019.04.13.
  Helyszín: Debrecen, Nagyerdei krt. 98., DE KK Szülészeti Nőgyógyászati Klinika Tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)FMF

  Helyszín: ETO Park Győr, Nagysándor József u. 31.

  Időpont: 2019. március 22-23.

  Szervezők:
  Fetal Medicine Foundation, London
  Dr. Nagy Sándor - Széchenyi István Egyetem
  MSZNUT
  PHILIPS - BLUEMED

  Regisztráció:
  Ruzsa Alexandra - Bluemed Kft.
  ruzsa.alexandra@bluemed.hu
  +36 23 80 40 30

  Regisztráció díja:
  1. Nap 20.000.- Ft
  Szonográfusok és hallgatók 10.000.- Ft
  2. Nap 10.000.- Ft (Maximum 20 fő) Ft

  Előadás nyelve: magyar

  A program letölthető ide kattintva

  Rendezvény kezdete: 2019.03.22.
  Rendezvény vége: 2019.03.23.
  Helyszín: Győr, Nagysándor József u. 31., ETO Park

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT Közgyűlés (Budapest, 2018.12.14.)

  A MSZNUT 2018. december 14-én pénteken 13-órától tartja éves közgyűlését.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanterme
  1082 Budapest Üllői út 78/a.

  Napirendi pontok:
  1. Főtitkári beszámoló
  2. Költségvetés elfogadása
  3. Licencvizsgák
  4. Honlap megújítás
  5. Online tagdíjfizetési lehetőség
  6. Szonográfusképzés
  7. Jövő évi kongresszus előkészítése
  8. Egyebek

  Határozatképtelenség esetén (kevesebb, mint 50% +1 fő) a megismételt Közgyűlés 2018. december 14. napján pénteken 13 óra 15 perckor változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra, a megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

  Feltétlen számítunk megjelenésére.

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Tóth Zoltán
  a MSZNUT elnöke

  Időpont: 2018.12.14.
  Helyszín: 1082 Budapest, Üllői út 78/a, Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)New approaches in personalized medicine: From prenatal testing to targeted tumor therapy (Semmelweis Symposium – 2018.11.08-09.)

  Tisztelt Kollégák!

  Napjainkban, az orvostudomány „high-tech” módszerei elérhetővé tették a személyre szabott gyógyítást. A technikák középpontjában a molekuláris biológia áll, amely hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. A 2018-as Semmelweis Szimpóziumon szeretnénk bemutatni a legújabb diagnosztikai és terápiás eljárásokat az endokrinológia, onkológia, hematológia, prenatalis genetika és a ritka betegségek területén, amelyeket ma már a napi gyakorlatban is alkalmazhatunk vagy a közeljövőben várható a bevezetésük.

  Ingyenes regisztrációért küldje el a nevét, munkahelyét, orvosi pecsétszámát (ha van) a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címre,

  A részvétel 12 kreditpontot ér.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest, Tűzoltó 37-43.)

  Letölthető dokumentumok:
  Meghívó
  Program


  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Prof. Lakatos Péter András
  Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika

  Rendezvény kezdete: 2018.11.08.
  Rendezvény vége: 2018.11.09.
  Helyszín: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-43., Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Advenced Training Course in Gynecological and Obstetrical Ultrasound

  A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság és az International Ovarium Tumor Analysis (IOTA) csoport
  2018. szeptember 28-29-én Budapesten a Hélia Hotelben (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.)

  Advenced Training Course in Gynecological and Obstetrical Ultrasound címmel

  világszerte magas szinten jegyzett előadók részvételével angol nyelvű továbbképzést és minősítő vizsgát szervez.

  A továbbképzés 24 kreditponttal került akkreditálásra.

  A meghosszabított kedvezményes jelentkezési határidő augusztus 31-én pénteken lejár, ezután már csak az emelt díjjal lehet regisztrálni.

  További részletek az alábbi linkekre kattintva olvashatók:
  http://www.congress-service.hu/rendezveny/ultrahang >>
  http://www.iotagroup.org/index.php/congresses/upcoming-iota-lectures >>


  Az IOTA továbbképzésen résztvevők tesztírást követően nemzetközi IOTA bizonyítványt kapnak

  Rendezvény kezdete: 2018.09.28.
  Rendezvény vége: 2018.09.29.
  Helyszín: 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64., Hélia Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://www.congress-service.hu/rendezveny/ultrahang

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)5th Central-Eastern European Congress on Cell-Free Nucleic Acids (Debrecen, 2018.06.21-22.)

  Kedves Kollégák!

  Szeretném felhívni a figyelmüket a közelgő 5th Central-Eastern European Congress on Cell-Free Nucleic Acids rendezvényünkre (2018. június 21-22., Debrecen).
  Az NIPT mellett az onkológiai, a szív-és keringési, valamint az infektológiai lehetőségek is tárgyalásra kerülnek.
  Kihívója is akadt a szabad DNS felhasználásának az NIPT-ben, Prof. Singh (Aarhus Egyetem) az anyai keringésben található magzati sejtek által nyújtott lehetőségekről beszél. lehet, hogy lesz hamarosan NIPD?

  Meghívott előadók:
  Prof. Howard Cukle (University of Tel Aviv),
  Prof. Folkert Asselbergs (Utrecht University),
  Prof. Christoph Sensen University of Graz),
  Prof. Erik Sistermans (University of Amsterdam),
  Prof. Ripudaman Singh (Aarhus University)

  A kongresszus honlapja itt található: http://www.fna2018.com >>

  Lehetőség van egynapos részvételre kedvezményes áron (35.000 Ft, amely magában foglalja az előadások látogatását, a programfüzetet, az összefoglalókat tartalmazó folyóiratot, az ebédet és frissítőket, süteményeket).
  Az NIPT-vel foglalkozó szekció az első napon lesz (június 21-én).

  Remélem, a mellékelt program felkelti az érdeklődésüket és a rendezvényünkön üdvözölhetem majd Önöket.

  Szívélyes üdvözlettel,

  Dr. Nagy Bálint, Ph.D., D.Sc.
  tanszékvezető
  Debreceni Egyetem, ÁOK
  Humángenetikai Tanszék
  Debrecen
  Egyetem tér 1
  E-mail: nagy.balint@med.unideb.hu

  Program >>

  Rendezvény kezdete: 2018.06.21.
  Rendezvény vége: 2018.06.22.
  Helyszín: Debrecen
  A rendezvény Web oldala: http://www.fna2018.com

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT Közgyűlés

  A MSZNUT 2017. szeptember 09-én szombaton 12 órakor, a XIV. Kongresszus zárása után tartja éves közgyűlését.

  Helyszín: Balaton Kongresszusi Központ és Színház (8360 Keszthely, Fő tér 3.)

  Napirendi pontok:
  1., Főtitkári beszámoló
  2., Költségvetés elfogadása
  3., Cégbírósági bejegyzés
  4., Ultrahang jártassági igazolások érvényessége
  5., Licencvizsgák
  6., Szonoigráfusképzés
  7., Egyebek

  Határozatképtelenség esetén (kevesebb, mint 50% +1 fő) a megismételt Közgyűlés 2017. szeptember 9. napján szombaton 12 óra 15 perckor változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra, a megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

  Feltétlen számítunk megjelenésére.

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Tóth Zoltán
  a MSZNUT elnöke

  Időpont: 2017.09.09.
  Helyszín: 8360 Keszthely, Fő tér 3., Balaton Kongresszusi Központ és Színház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIV. Kongresszusa

  A Kongresszus helyszíne:
  Balaton Kongresszusi Központ és Színház
  8360 Keszthely, Fő tér 3.

  A Kongresszus időpontja:
  2017. szeptember 7-9.

  Kedvezményes jelentkezés határideje:
  2017. április 30.

  Értesítő >>

  Jelentkezési lap >>

  A rendezvény honlapja >>

  KEDVES KOLLÉGANŐK, KOLLÉGÁK!

  Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Szülészeti – Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIV. Nemzeti Kongresszusának rendezési jogát 2017-ben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya nyerte el.
  A korábbi rendezvények igen magas színvonala miatt, a 25 éve alapított, több mint másfélezer tagot számláló Társaság kétévente megtartott kongresszusának megszervezése nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számunkra.
  A hagyományoknak megfelelően a XIV. zalai kongresszuson is egy szekcióban, jól követhető formában igyekszünk bemutatni a budapesti találkozó óta eltelt két esztendő szakmai újdonságait, felkért referátumok, kapcsolódó előadások és poszterek formájában. A Budapesten újdonságként bevezetésre került, GE által szponzorált gyakorlati kurzust tovább kívánjuk folytatni, melyen a legújabb technikai vívmányok mellett a szakma legkiválóbb képviselői segítségével, interaktív módon ismerkedhetnek meg egy-egy témakörrel.

  Őszintén reméljük, hogy a festői Zala, Keszthely és Hévíz, a Balaton part és a kapcsolódó társasági programok méltó keretet biztosítanak e nagy múltú rendezvényhez és a szakmai gyarapodás mellett, résztvevőink kellemes kikapcsolódására is lehetőség nyílik és maradandó élményekkel gazdagodnak.

  Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk a kongresszusra.

  Dr. Vajda György
  ov. főorvos, c.egyetemi docens
  a Kongresszus társelnöke
  a Szervező Bizottság elnöke

  Rendezvény kezdete: 2017.09.07.
  Rendezvény vége: 2017.09.09.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Keszthely

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Továbbképző konferencia a magzati orvostan aktuális fejezeteiből

  Időpont: 2017. április 27-28.
  Helyszín: Art Hotel Szeged, 6720 Szeged, Somogyi u. 16.

  Kedves Kolléga!

  Ezúton hívjuk meg mint előadót vagy mint részvevőt a „XIV. Down Szimpózium: Tudományos továbbképzés a magzati orvostan aktuális fejezeteiből” című 28 pontos tanfolyamunkra, amelyet 2017. április 27-28-án tartunk Szegeden, az Art Hotelben.

  Az előadások és poszterek összefoglalóit a mellékelten küldött absztraktbejelentő lapon 2017. március 15-ig az office.ogen@med.u-szeged.hu e-mail címre szíveskedjenek eljuttatni! Az absztraktokat terveink szerint elektronikus formátumban fogjuk megjelentetni.

  A kitöltött jelentkezési lapot a szervező iroda info@regio10.hu e-mail címére vagy postai úton a 6720 Szeged, Dugonics tér 12. alatti irodájába eljuttatni szíveskedjenek.

  Sok szeretettel várjuk Önöket 2017-ben Szegeden!

  Tisztelettel:

  Dr. Széll Márta
  tanszékvezető, egyetemi tanár

  Dr. Szabó János
  egyetemi tanár

  Jelentkezés:
  A jelentkezési lap beküldhető emailben (csatolt fájként az info@regio10.hu címre) vagy postán (Régió10 Kft. 6720 Szeged, Dugonics tér 12.)

  JELENTKEZÉSI LAP >>

  Céges részvételi és támogatási lehetőségek ügyében a Régió-10 Kft. munkatársát keressék.

  Absztraktbejelentő lap >>

  További részletes információk a rendezvény weboldalán >>

  Tudományos információ:
  Prof. Dr. Szabó János, egyetemi tanár és
  Prof. Dr. Széll Márta tanszékvezető egyetemi tanár
  SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet
  Szegedi Alapítvány a Magzati Genetikai Betegségek Megelőzéséért és Gyógyításáért és a
  Magyar Magzati Orvostudományi Társaság szakmai támogatásával
  6720 Szeged, Somogyi B. u. 4.
  Tel.: +36 62/545-134; Fax: +36 62/545-699
  E-mail: office.ogen@med.u-szeged.hu

  Általános információ:
  Vörös Lilla
  Régió-10 Kft. Kongresszusi Iroda
  6720 Szeged, Dugonics tér 12.
  Tel./Fax: +36 62 710 500, +36 20 935 1000
  E-mail: info@regio10.hu

  Rendezvény kezdete: 2017.04.27.
  Rendezvény vége: 2017.04.28.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 6720 Szeged, Somogyi u. 16., Art Hotel Szeged
  A rendezvény Web oldala: http://www.regio10.hu/hu/?mod=webshop_cnt&cla=webshop_cnt&fun=showconflist&conf_id=4288

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A méhnyakrákról és egyéb nőgyógyászati malignómákról II. Továbbképző Tanfolyam

  Kedves Hölgyem/Uram!

  Meghívjuk Önt 2016. március 18-19-e között, Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő „A méhnyakrákról és egyéb nőgyógyászati malignómákról II.” című továbbképző tanfolyamra.

  A tanfolyam átfogja, a szűrés és HPV prevenció teljes szolgáltatói vertikumát, a nőgyógyászati rákmegelőzés minden aspektusát, bemutatja az új szűrési technikákat valamint a vakcina fejlesztés legújabb eredményeit:

  - Primér prevenció HPV vakcinációval – elméleti alapok és gyakorlati tapasztalatok, a vakcináció fejlődési iránya – nanovalens vakcina
  - Hagyományos cytológiai szűrés - HPV asszisztált cytológiai szűrés,
  - Primér HPV szűrés
  - A kolposzkópia helye és jelentősége a jelenlegi prevenciós stratégiában
  - Szervezett és opcionális HPV vakcináció: iskolaorvosok, gyermekgyógyászok, nőgyógyászok, háziorvosok és védőnők tapasztalatai
  - A HPV infekció terápiás lehetőségei
  - Védőnői szűrés
  - A háziorvosi egység feladatai a prevencióban: a szervezésen és monitorizáláson túli feladat kijelölés és feladat vállalás?

  A rendezvény tájékoztat a – diagnosztika legújabb lehetőségeiről:

  - Modern képalkotó eljárások jelentősége - CT, MR, PET - a nőgyógyászati daganatok kórismézésében, stadizálásában és a recidíva kimutatásában
  - Szövettani/ laboratóriumi diagnosztika – immunhisztológia és molekuláris markerek, az újabb technikák gyakorlati jelentősége, tumor markerek

  Előadások hangzanak el a nőgyógyászati daganatok – multimodális terápiájáról:

  - Műtéti kezelés a LEEP kimetszéstől a kiterjesztett műtétekig – a radikalitás fokozatai
  - Neoadjuváns, adjuváns és kuratív kemoterápia
  - A méhnyakrák és egyéb nőgyógyászati malignómák sugárkezelése: modern tervezési és besugárzási technikák
  - Thrombosis profilaxis – rizikótényezők szerinti, gyógyszer- és dózisválasztás onkoterápia alatt és azt követően. A kezelés tartama.
  - Fájdalomcsillapítási skála, speciális, invázív fájdalomcsillapító eljárások
  - Onko-psychológia

  A nőgyógyászati onkológiai betegek utógondozása lényeges feladat a háziorvosi egységek és szakdolgozóik számára

  - Nőgyógyászati onkológiai betegek onkoterápiát követő hormonpótló kezelése
  - Nőgyógyászati onkológiai betegek onkoterápiát követő osteoporózisa diagnosztikája és terápiája
  - A gyermekvállalás esélyei, lehetősége nőgyógyászati onkoterápiát követően
  - A háziorvosi egység feladatai a nőgyógyászati onkológiai betegek hazabocsátását követően (interaktív előadás)

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Hernádi Zoltán
  MTA doktor, egyetemi tanár
  DE OEC, ÁOK, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Nőgyógyászati Onkológia Tanszék
  A Továbbképzés Szakmai Tanácsadója

  Időpont: 2016. március 18-19.
  Helyszín: Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Béke****

  Részvételi díj:
  Orvosoknak: 18.500.-Ft,
  Szakdolgozóknak: 12.000.-Ft
  védőnőknek: 5.000.-Ft

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2016. február 15.

  Akkreditáció:
  szakdolgozók: 3536/2013 19 pont
  orvosoknak: SE-TK/2016.I./00219 30 pont

  Tudományos program hamarosan, újabb értesítőben küldjük!

  Jelentkezés: a kitöltött jelentkezési lap visszaküldendő a rendezvény szervezőjének, az alábbi elérhetőségek egyikére:

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Levélben: New Instant Kft. – Kaposvári Krisztina 1028 Budapest, Máriaremetei út 41.
  Email-en: newirendezveny@newinstant.hu
  Fax-on: 061/ 225-0304

  Szállás:
  1fő részére, 1ágyas szobában, büféreggelivel és büfévacsorával, IFÁ-val: 20.500.-Ft/fő/éj
  1fő részére, 2ágyas szobában, büféreggelivel és büfévacsorával, IFÁ-val: 17.200.-Ft/fő/éj

  A szállásárba beletartozik, a szálloda saját gyógyfürdőjének és wellness részlegének illatkamra, gőzkabin, infra kabin és finn szauna fitneszterem korlátlan használata, fürdőköntös, zárt parkoló.

  Rendezvény kezdete: 2016.03.18.
  Rendezvény vége: 2016.03.19.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Hajdúszoboszló, Hotel Béke
  A rendezvény Web oldala: http://newinst.wix.com/mehnyakrak2016

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MASZNUT Közgyűlés (Budapest, 2015.12.08.)

  A Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság 2015. december 8. (kedd) 12 órakor, az Aesculap Akadémia, BBRAUN AVITUM, Dél-budai Nefrológiai Központ (2. emelet Tanácsterem) 1115 Budapest, Tétényi út 12-16. (Halmy úti bejárat 20-22. sz.) tartja rendkívüli Közgyűlését.

  Napirendi pontok:
  1.) Beszámoló a MASZNUT XIII. Kongresszusáról.
  2.) A 2015. szeptember 12. napján megtartott közgyűlésen megválasztott Elnökség tagjainak átvezetése
  3.) A 2013. évi V. törvény (új PTK) hatálybalépése miatt az Alapszabály rendelkezéseinek kötelező módosítása.
  4.) A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabály elfogadás.
  5.) Egyebek
  Határozatképtelenség esetén (keveseb, mint 50 % + 1 fő), a megismételt Közgyűlés 2015. december 8-án 12.15-kor változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra, a megismételt Közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.
  Feltétlenül számítunk megjelenésére.

  Prof. dr.Tóth Zoltán
  a MASZNUT elnöke

  Dr. Szabó István
  a MASZNUT főtitkára

  Időpont: 2015.12.08.
  Helyszín: 1115 Budapest, Tétényi út 12-16., BBRAUN AVITUM, Dél-budai Nefrológiai Központ (2. emelet Tanácsterem)

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Symposium – Obstetric Anesthesia – Effect on Mother and Newborn (ObstAnest 2015) nemzetközi konferencia (Budapest, 2015.10.15–17.)

  Tisztelt Kolléga!

  Első alkalommal kerül megrendezésre az International Symposium – Obstetric Anesthesia – Effect on Mother and Newborn (ObstAnest 2015) nemzetközi konferencia 2015. október 15–17-e közt Budapesten, a Gellért szállóban. A háromnapos,angol nyelvű rendezvényen számos neves nemzetközi meghívott előadó vesz részt. A szimpóziumra nemcsakaneszteziológusokat, neonatológusokat, szülészeket, hanem szülésznőket, neonatológus és aneszteziológusasszisztenseket is várunk résztvevőként és előadóként. A kongresszus olyan témákat ölel fel, olyan területek legújabb aspektusait tárgyalja, amelyek a szülészeti aneszteziológiával, perinatológiával, neonatológiával és szülészettel foglalkozók érdeklődésre is számot tarthat.

  Kérjük, látogassa meg a konferencia honlapját bővebb információért, illetve a regisztrációhoz: http://www.obstanestconferences.com/

  Tisztelettel,

  Dr. Beke Artúr
  a konferencia elnöke
  (Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)

  Sári Erna
  az ObstAnest 2015 konferencia titkára (Akadémiai Kiadó Zrt./AKCongress)

  Rendezvény kezdete: 2015.10.15.
  Rendezvény vége: 2015.10.17.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Gellért Szálló

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT 2015. ÉVI KONGRESSZUSA (Budapest, 2015.09.10-12.)

  Kedves Kolléganők, Kollégák!

  Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Szülészeti – Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIII. Nemzeti Kongresszusának rendezési jogát 2015-ben a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el.

  A korábbi rendezvények igen magas színvonala miatt, a 23 éve alapított, csaknem másfélezer tagot számláló Társaság kétévente megtartott kongresszusának megszervezése nagy kihívás és egyben elismerés számunkra.

  A hagyományoknak megfelelően a XIII. budapesti kongresszuson is egy szekcióban, jól követhető formában igyekszünk bemutatni a debreceni találkozó óta eltelt két esztendő szakmai újdonságait, felkért referátumok, kapcsolódó előadások és poszterek formájában. Újdonság a GE által szponzorált gyakorlati kurzus, melyen a legújabb technikai vívmányok mellett és a szakma legkiválóbb képviselői segítségével, interaktív módon ismerkedhetnek meg egy-egy témakörrel.

  Őszintén reméljük, hogy a felújított Pesti Vigadó, a Duna part és a kapcsolódó társasági programok méltó keretet biztosítanak e nagy múltú rendezvényhez és a szakmai gyarapodás mellett, résztvevőink maradandó élményekkel gazdagodnak.

  Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk Budapestre!

  Dr. Ács Nándor
  a Kongresszus Elnöke

  Időpont: 2015.09.10-12.

  Helyszín: Pesti Vigadó
  1051 Budapest, Vigadó tér 2.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2015.05.15.

  Absztraktbejelentési határidő: 2015.05.15.

  További részletes információk, online regisztráció és absztraktbejelentés a rendezvény weboldalán: http://www.congressline.hu/msznut2015 >>

  Rendezvény kezdete: 2015.09.10.
  Rendezvény vége: 2015.09.12.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Vigadó tér 2., Pesti Vigadó
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/msznut2015

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Menopausa Társaság (MMT) és a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság (MSZNET) I. közös Konresszusa (Galyatető, 2015.06.19-20.)

  A Magyar Menopausa Társaság (MMT) és a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság (MSZNET) új formában, közösen szervezi meg kongresszusát 2015. június 19-20-án Galyatetőn. Úgy gondoljuk, hogy a két Társaság számos közös, egymással átfedésben lévő témában tud megszólalni. A közös kongresszus lehetővé teszi a szülészeti és nőgyógyászati endokrinológia teljes spektrumának, a serdülőkortól a seniumig terjedő időszak nőgyógyászati endokrin problémáinak áttekintését, megvitatását.
  A témák érdekesek lesznek nem csak a menopausa, illetve szülészeti és nőgyógyászati endokrinológia irányában specializálódott orvosok, hanem valamennyi szülész-nőgyógyász szakorvos, rezidens, endokrinológus, belgyógyász, reumatológus, családorvos, szakdolgozó és orvostanhallgató számára is.

  TUDOMÁNYOS TÉMÁK
  • Hormonkezelés 2015
  • Az MHT kardiovaszkuláris vonatkozásai
  • Oszteoporózis és D-vitamin kezelés
  • Uro-gynekológia, inkontinencia
  • A posztmenopauza neuro-pszichiátriai vonatkozásai
  • Endokrinológia és anyagcsere
  • MHT és daganatok
  • Fogamzásgátlás 40 éves kor felett
  • A menopauza szindróma alternatív kezelési lehetőségei
  • A menopauza bőrgyógyászati vonatkozásai
  • Testsúlyváltozás a menopauzában
  • Polycystas ovarium syndroma
  • Meddőség
  • Pajzsmirigy betegségek és meddőség
  • Pajzsmirigy betegségek és terhesség
  • A koraszülés és a szülés endokrin háttere
  • A meddőség hátterében álló endokrin zavarok
  • Hormonális fogamzásgátlás
  • Gestatios diabetes
  • D vitamin és endokrin zavarok
  • Hormonok és hormon analógok

  ELŐADÁS BEJELENTÉSE
  2015. április 20-ig várjuk az előadásokat (felkért referátum 15 perc, előadás 7 perc + 3 perc vitaidő) absztrakt összefoglaló beküldésével (min. 1000-1200 karakter terjedelemben) az alábbi e-mail címre:
  gaitz@congressline.hu
  A kongresszus és továbbképző tanfolyam akkreditációja folyamatban van.

  KONGRESSZUS SZERVEZŐ
  Congressline Kft.
  1065 Budapest, Révay köz. 2.
  Tel: (1) 429-0146, Fax: (1) 429-0147
  Benyhe Ildikó, Gaitz Éva
  E-mail: gaitz@congressline.hu
  Honlap: www.congressline.hu

  BŐVEBB INFORMÁCIÓ
  Előzetes tudományos program, regisztráció, szállásfoglalás. kiállítási és hirdetési lehetőségek cégek részére a http://www.congressline.hu/mmt2015 kongresszusi weblapon találhatók 2015. február végétől.

  Az első értesítő letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2015.06.19.
  Rendezvény vége: 2015.06.20.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Galyatető
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/mmt2015

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőorvos Társaság 2015. évi IV. Továbbképző Tanfolyama (Siófok, 2015.06.05-06.)

  Kedves Kolléganők és Kollégák!

  Az elmúlt években szervezett rendezvények sikerére alapozva a Magyar Nőorvos Társaság 2015. június 5-6-án megtartja IV. Továbbképző Tanfolyamát, mely az MNT Kongresszusok közötti években kerül immár hagyományosan megrendezésre.

  Helyszín:
  Hotel Azúr, Siófok
  8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/C.

  Kedvezményes jelentkezés határideje:
  2015. április 26.

  Tudományos témák
  • Genetika, prenatális diagnosztika
  • Endoscopia
  • Endometriózis
  • Ultrahang diagnosztika
  • Fogamzásgátlás
  • Terhesgondozás-perinatológia
  • Onkológia, HPV
  • Asszisztált reprodukció
  • Endokrinológia
  • STD

  Kreditpont
  A tanfolyam akkreditálásra került, szombaton tesztvizsgával zárul, a résztvevők 32 kreditpontot szerezhetnek.

  További részletes információ, online jelentkezés a rendezvény weboldalán >>

  Rendezvény kezdete: 2015.06.05.
  Rendezvény vége: 2015.06.06.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/mnt2015

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) „Hazamentem a PIC-ből” VII. Konferencia

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Tisztelettel meghívjuk Önöket a „Hazamentem a PIC-ből” soron következő VII. rendezvényére, mely 2015. május 30-án kerül megrendezésre.

  Az elmúlt években a hazai neonatológiai továbbképző programok szakmai színvonalában is magas szintet képviselő jelentős és elismert eseményévé nőtte ki magát tanfolyamunk.

  A rendezvénysorozat elindítója, Dr. Nobilis András emlékének adózva tartunk egy szekciót a magyar neonatológia múltjáról, jelenéről és mutatjuk be a Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika megújult újszülött és koraszülött részlegét. A további szekciókban pedig a neonatológia PIC osztályon túlnyúló aktualitásairól tartunk előadásokat.

  Rendezvényünk minden olyan orvos és szakdolgozó kolléga számára szeretettel ajánljuk, aki munkája során találkozik korábban PIC osztályon kezelt gyermekekkel.
  Várunk mindenkit szeretettel:


  Prof. Dr. Machay Tamás
  SE I. Gyermekgyógyászati Klinika
  egyetemi tanár

  Dr. Kocsis István
  SE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Újszülött, Koraszülött Intenzív Osztály

  CÉLCSOPORTOK:

   gyermek- ápolás és gondozás,
   mozgásterápia és fizioterápia,
   szülészeti ellátás,
   védőnői ellátás,
   rehabilitáció és életvezetési támogató
   csecsemő-gyermekgyógyászat
   háziorvostan
   neonatológia
   szülészet-nőgyógyászat

  AKKREDITÁCIÓ:
   szakdolgozóknak: 6041/2013, 20 pont
   orvosoknak: kódszám;PTE ÁOK/2015.I./00057, 14 pont

  Időpont: 2015.05.30.
  Szakterület(ek): Gyermekgyógyászat, Háziorvostan, Szülészet-nőgyógyászat
  Tudományos információ: Dr. Kocsis István
  Munkahely neve: SE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Újszülött, Koraszülött Intenzív Osztály
  Címe:
  E-mail: newirendezveny@newinstant.hu
  Szervező: Kaposvári Krisztina
  Munkahely neve: New Instant Szervezőiroda
  Címe: 1028 Budapest, Máriaremetei út 41.
  Tel: 061 212-3014, 0630/221-1513
  Fax: 061 225-0304
  E-mail: newirendezveny@newinstant.hu
  Helyszín: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3., Rubin Wellness Conference Hotel****
  A rendezvény Web oldala: http://newinst.wix.com/hazapic2015

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MNT Észak-magyarországi Szekció ülése (Nyíregyháza, 2015.03.27-28.)

  Helyszín:
  Hotel Pagony ***
  H-4400 Nyíregyháza, Újmajor

  Fő témák:
  • Terhesség terminálás, elektiv császármetszés – koraszülés indukció miért, mikor, hol, evidenciák
  • Akut szülészeti kórképek – vérzések, vérzékenység, praeclampsia, sepsis
  • Nőgyógyászati műtéttan – én hogy operálom? (technikák, eszközök, „ügyes, hatásos mozdulatok”)
  • Betegellátási, szervezési kérdések – régiós feladatok, új egészségügyi, finanszírozási feladatok
  • Esetismertetések

  Részletes programról, jelentkezésről, regisztrációról
  és szállásfoglalásról a www.congressline.hu weblapon.

  Szervező Iroda
  Congressline Kft.
  Gaitz Éva
  1065 Budapest, Révay köz. 2.
  Tel: 429-0146, Fax: 429-0147
  Email: gaitz@congressline.hu
  www.congressline.hu

  Az első értesítő letölthető ide kattintva >>

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2015.03.27.
  Rendezvény vége: 2015.03.28.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Nyíregyháza

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Méhnyakrákkórtani és Kolposzkópos Társaság IV. Kongresszusa, I. Interdiszciplináris HPV Kongresszus (Budapest, 2015.03.20-21.)

  Szülész-nőgyógyász, urológus, bőrgyógyász, mikrobiológus, patológus, fül-orr-gégész, proktológus-sebész, fej-nyaki sebész szakorvosok, klinikai onkológusok, interdiszciplináris továbbképző tanfolyama.

  Helyszín: Marriott Budapest Hotel

  Bővebb információ: http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MHKT2015 >>

  A nagygyűlés témája a genitális traktus vizsgálata, új vizsgáló módszerek bemutatása és az egységes nevezéktan ismertetése és elfogadása. Fontos feladatnak tartjuk a rákmegelőző állapotok terápiájában az azonos szemlélet bevezetését, alkalmazkodva a nemzetközi állásfoglalásokhoz. A HPV fertőzés által kiváltott betegségek nem csak a nőgyógyászatot érintik, hanem más szakmák is találkoznak ezekkel a kórképekkel. Emiatt szükségét éreztük, egy a társszakmákkal közösen tartott kongresszusra. Nagy örömünkre szolgált az I. Interdiszciplinális HPV Kongresszus életre hívása, ahol a HPV-hez kapcsolt kórképek bemutatásra kerülhetnek, és az adott szakma megismerheti az új diagnosztikai és terápiás eljárásait.

  Rendezvény kezdete: 2015.03.20.
  Rendezvény vége: 2015.03.21.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat, Bőrgyógyászat
  Helyszín: 1052 Budapest, Apáczai-Csere János u. 4., Marriott Budapest Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MHKT2015

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A megelőzés szolgálatában VI. Tudományos Konferencia (Gyula, 2014.11.27.)

  A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság
  Békés Megyei Szervezetének és MTA Szegedi Területi Bizottsága Orvostudományi Szakbizottság Reprodukciós Egészségvédelmi Munkabizottságának közös rendezvénye

  Helyszín: Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Árvay Sándor előadóterem

  Kedves Kollégák!

  A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete, az MTA SZAB Reprodukciós Egészség Munkacsoportjával közösen immáron hatodik alkalommal rendezi meg Gyulán 2014. november 27-én „A megelőzés szolgálatában” című tudományos rendezvényt.
  Az egynapos összejövetelen a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság vezetőségének megválasztására, a tisztújításra is sor kerül, így az összejövetel regionális jellege országossá válik.

  A konferencia résztvevői a reggeli és délelőtti órákban műtéti közvetítést tekinthetnek meg, a kongresszus helyszínén, a kórház Árvay termében on-line kapcsolat segítségével.
  A műtét korai stádiumú méhnyakrákos betegek fertilitásának megőrzését teszi lehetővé úgy, hogy ugyanakkor a műtét radikalitása nem csökken.
  A műtétet Prof. Dr. Ungár László fejlesztette ki, és „Ungaricum Hungaricum”-ként emlegetik. A kongresszus alkalmával a műtéti bemutatót a Budapesti Nőgyógyászati Daganatsebészeti Központ munkatársai közreműködésével végezzük.

  A délelőtt folyamán a tudományos ülésen a résztvevők a különböző szülészeti és nőgyógyászati kórképek megelőzéséről hallhatnak előadásokat, és gyakorlati útmutatásokat, melyet az orvosi és védőnői gyakorlatban hasznosítanak.

  Szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt ebben az évben is erre, az immár hagyományosnak számító rendezvényre!

  em>Dr. Párducz László
  MCSNTT főtitkára

  A program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2014.11.27.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Gyula, Megyei Pándy Kálmán Kórház Árvay Sándor előadóterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Twins Konferencia (Budapest, 2014.11.16-19.)

  Idén az International Society for Twin Studies (ISTS) közös konferenciát szervez Budapesten a szülész-nőgyógyászokkal 3rd World Congress on Twin Pregnancy néven, Gian Carlo Di Renzo Professzor vezetésével.

  Időpont: 2014. november 16-19.

  Szeretettel várunk valamennyi érdeklődőt. A kongresszusra az alábbi honlapon lehet beregisztrálni: http://www.twin2014.eu, az előzetes program is itt tekinthető meg.

  Rendezvény kezdete: 2014.11.16.
  Rendezvény vége: 2014.11.19.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.twin2014.eu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Perinatológiai Társaság Kongresszusa (Várgesztes, 2014.09.25–27.)

  Július 31-ig kedvezményesen lehet jelentkezni a 2014. szeptember 25-27. között megrendezésre kerülő MAGYAR PERINATOLÓGIAI TÁRSASÁG XIII. TUDOMÁNYOS ÜLÉSÉRE.

  ABSZTRAKT BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: AUGUSZTUS 1.

  Helyszín: Várgesztesi Villapark, Várgesztes (Budapesttől 75 km-re)

  A kongresszus időpontja: 2014. szeptember 25-27.

  A kongresszus fő témái:
  A terhesség immunológiája
  Prenatalis szűrővizsgálatok (GBS, CMV, szignifikans bakteriuria)
  Enteralis, parenteralis táplálás, NEC
  Nozokomiális fertőzések
  Lélegeztetési technikák, BPD
  Szülőszervezetek és a neonatológia kapcsolata
  Noninvazív ápolási technikák

  A térítésmentes pre-kongresszus témája (szeptember 25.):
  Lélegeztetési technikák – Dr. Nobilis András emlékére

  További információ:

  Weboldal >>

  Regisztráció >>


  Szeretettel várunk mindenkit Várgesztesen a Magyar Perinatológiai Társaság Kongresszusán!

  A rendezvény főszervezője:
  Dr. Komáromi Margit
  főorvos, perinatalis intenzív-koraszülött részlegvezető
  Komárom-Esztergom Megyei Szent Borbála Kórház, Tatabánya

  Rendezvényszervező iroda:
  Club Service Kft.
  4024 Debrecen, Kossuth u. 42.
  Tel.: 52/522-222
  E-mail: PERINAT2014@clubservice.hu

  Rendezvény kezdete: 2014.09.25.
  Rendezvény vége: 2014.09.27.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Várgesztes, Villapark
  A rendezvény Web oldala: http://rendezveny.alioth.hu/perinat2014/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XII. Down Szimpózium: Továbbképző Konferencia a Magzati Orvostan Aktuális Fejezeteiből

  Időpont: 2014. június 5-7.
  Helyszín: SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület, 6720, Szeged, Dóm tér 13.

  Szervezők: Prof. Dr. Szabó János egyetemi tanár és Prof. Dr. Széll Márta tanszékvezető egyetemi tanár
  (SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet, Szegedi Alapítvány a Magzati Genetikai Betegségek Megelőzéséért és Gyógyításáért, Magyar Magzati Orvostudományi Társaság)

  Akkreditáció: 50 szabadon választható pont

  Fő témák:
  1. A magzati orvostudomány: új orvosi specialitás
  2. A perikoncepcionális gondozás
  3. Várandósgondozás
  4. A magzati kromoszóma rendellenességek szűrése és diagnosztikája
  5. Nem invazív szűrés anyai vérből, NIPT
  6. Ritka monogénes betegségek és intrauterin szűrésük. Az ultrahang szerepe
  7. Magzati szív és más strukturális rendellenességek szűrése az I. és II. trimeszterben
  8. A 10–12. heti komplex szűrés a magzati és anyai kórképek korai felismerésére
  9. A toxaemia korai diagnózisa és prevenciója. Epigenetikai vonatkozások
  10. A magzati genom működését befolyásoló tényezők
  11. Paradigmaváltás a többes terhességek gondozásában
  12. Az Astraia szülészeti-nőgyógyászati számítógépes program FMF adatkezelés tanfolyam
  13. Etikai szempontok. Érdeke-e a magzatnak a prenatális szűrés?
  14. Segítő szervezetek, fejlesztő terápiák
  15. Ultrahang gyakorlat

  A meghívó és a jelentkezési lap letölthető a rendezvény weboldaláról >>

  Rendezvény kezdete: 2014.06.05.
  Rendezvény vége: 2014.06.07.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 6720 Szeged, Dóm tér 13., SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőorvos Társaság 30. Nagygyűlése MASZNUT Szekcióüléssel

  A MNT 30. Jubileumi Nagygyűlése (2014. május 22-24. Pécs) keretében a MSZNUT szekcióülését május 24-én szombaton délelőtt tartjuk.

  Helyszín: Kodály Központ (Pécs, Breuer Marcell sétány 4.)

  A nagygyűlés fő témakörei
  1. Infekció
  2. Endoszkópia
  3. Nőgyógyászati onkológia
  4. Endokrinológia
  5. Fogamzásgátlás
  6. Menopauza
  7. Prenatális genetika
  8. Ultrahang
  9. Perinatológia
  10. Jogi kérdések a beteg és az orvos szemszögéből
  11. Meddőség és sikertelen terhesség
  12. Többes terhesség
  13. Neonatológia
  14. Endometriózis
  15. Medencefenék rendellenességei és kezelésük

  További részletek a rendezvény weboldalán: http://congressline.hu/mnt30/

  Rendezvény kezdete: 2014.05.22.
  Rendezvény vége: 2014.05.24.
  Helyszín: Pécs
  A rendezvény Web oldala: http://congressline.hu/mnt30/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A méhnyakrákról és egyéb nőgyógyászati malignómákról (nem csak) háziorvosok részére I. Konferencia (Hajdúszoboszló, 2014. április 25- 26.)

  Kedves Kollegina/Kolléga!

  Meghívjuk Önt 2014. április 25-26-a között, Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő „A méhnyakrákról és egyéb nőgyógyászati malignómákról háziorvosok részére” című rendezvényre.

  Háziorvosoknak ajánljuk, mert…
  a rendezvény tájékoztat a méhnyakrák – diagnosztika legújabb lehetőségeiről:
  - Modern képalkotó eljárások jelentősége - CT, MR, PET - a nőgyógyászati daganatok kórismézésében, stadizálásában és a recidíva kimutatásában
  - Szövettani vizsgálat - immunhisztológia, az újabb technikák gyakorlati jelentősége
  előadások hangzanak el a méhnyakrák – multimodális terápiájáról:
  - Műtéti kezelés a LEEP kimetszéstől a kiterjesztett műtétekig
  - Neoadjuváns kemoterápia
  - A méhnyakrák és egyéb nőgyógyászati malignómák sugárkezelése: modern tervezési és besugárzási technikák
  - Thrombosis profilaxis – rizikótényezők szerinti, gyógyszer- és dózisválasztás onkoterápia alatt és azt követően. A kezelés tartama.
  - Fájdalomcsillapítási skála, speciális, invázív fájdalomcsillapító eljárások
  - Onko-psychológia
  a méhnyakrák- utógondozása lényeges feladat a háziorvosi egységek és szakdolgozóik számára
  - Nőgyógyászati onkológiai betegek onkoterápiát követő hormonpótló kezelése
  - Nőgyógyászati onkológiai betegek onkoterápiát követő osteoporózisa diagnosztikája és terápiája
  - A gyermekvállalás esélyei, lehetősége nőgyógyászati onkoterápiát követően

  Szakdolgozóknak ajánljuk, mert…
  a tanfolyam átfogja a nőgyógyászati rákmegelőzés minden, a szakdolgozók szempontjából is fontos aspektusát:
  - Primér prevenció HPV vakcinációval – elméleti alapok és gyakorlati tapasztalatok
  - A HPV infekció terápiás lehetőségei
  - Szekunder prevenció - HPV asszisztált cytológiai szűrés
  - A háziorvosi egység szakdolgozói feladatai a méhnyakszűrésben: csak a szűrés szervezése vagy maga is szűrjön?
  - A háziorvosi egység feladatai a méhnyakrákos betegek hazabocsátását követően (interaktív előadás)

  Védőnőknek kimondottan ajánljuk, mert…
  (forrás >>)
  - ha már elgondolkozott a Tiszti Főorvosi Hivatal által megszervezésre kerülő - Védőnői Méhnyakszűrés Program - részvételén, ne hagyja ki, hogy ismereteit tovább bővíthesse rendezvényünkkel

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Hernádi Zoltán
  MTA doktor, egyetemi tanár
  DE OEC, ÁOK, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Nőgyógyászati Onkológia Tanszék

  További információk:

  Időpont: 2014. április 25-26.

  Helyszín: Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Béke****

  Részvételi díj:
  orvosok részére: 17.500.-Ft
  szakdolgozóknak: 12.500.-Ft

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2014. március 25.

  Akkreditáció:
  orvosok: SE/53886
  hallgatók: 12 pont, előadók: 10 pont
  szakdolgozók: folyamatban

  Célcsoportok:

  orvosok:
  - bőr-, nemibetegségek és kozmetológia
  - cytopathológia
  - foglalkozás-orvostan (üzemorvostan)
  - foglalkozásegészségügy
  - háziorvostan
  - megelőző orvostan és népegészségtan
  - pathológia
  - szülészet-nőgyógyászat
  - társadalomorvostan (higién.)
  - üzemorvostan

  szakdolgozói szakmacsoportok:
  - felnőtt ápolás és gondozás
  - gyermek ápolás és gondozás
  - képi diagnosztika
  - védőnői ellátás
  - közegészségügy és népegészségügy
  - egészségügyi menedzsment

  Jelentkezés:
  Kitöltött jelentkezési lap visszaküldendő az alábbi elérhetőségek egyikére:

  Levélben:
  New Instant Szervezőiroda – Kaposvári Krisztina 1028 Budapest, Máriaremetei út 41.
  Email-en: newirendezveny@newinstant.hu
  Fax-on: 061/ 225-0304

  Információk:
  telefon: 061/ 212-3014 mobil: 30/ 221-1513
  weboldal: http://www.newinstant.hu

  Rendezvény kezdete: 2014.04.25.
  Rendezvény vége: 2014.04.26.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Béke

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXIV. Kongresszusa (Gyula, 2014.04.25-26.)

  A kongresszus ideje: 2014. április 25-26.
  Helyszín: Park Hotel*** 5700. Gyula, Part u. 15.

  A kongresszus fő témái:
  STD (Gyermek, serdülőkori és fiatalkori hatásai, következményei)
  Obesitas gyermek, serdülőkori és fiatalkori hatásai
  A serdülőkor pszichés aspektusai és attitűdjei
  A fogamzásgátlás aktuális kérdései
  A HPV pozitivitás jelentősége a fiatalkorban
  Malignus nőgyógyászati tumorok a gyermekkorban
  Gyermeknőgyógyászati műtétek (Minimal invasive sebészet)
  Az ultrahang jelentőssége a gyermeknőgyógyászatban
  Egészségnevelés
  Esetismertetések

  A kongresszus akkreditációja folyamatban van.

  További információk megtalálhatóak a ://www.szuleszet-pandy.hu címen.

  Tudományos információ:
  Dr. Major Tamás
  majort@med.unideb.hu

  Dr. Párducz László
  E-mail: parduczlaszlo@gmail.com

  Részvételi, technikai információ:
  Cora Szabolcs
  E-mail: cszabolcs78@t-online.hu

  A meghívó letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2014.04.25.
  Rendezvény vége: 2014.04.26.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 5700 Gyula, Part u. 15., Park Hotel***
  A rendezvény Web oldala: http://www.pandy.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Menopausa Ambulanciák Klubja Óbudán (MAKÓ)

  Kedves Kollégák, Barátaim!

  Közeledik a februári MAKÓ időpontja (február 22., 10 óra). A rendezvény szervezés alatt.

  Témánk az urogenitalis atrophia, dyspareunia, colpoxerosis, localis E2 kezelés.

  Főelőadónk Dr. Koloszár Sándor PhD tanár úr (Szent-Györgyi Albert OTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika).

  Részletes meghívó később. Most csak azt kérem, hogy aki csak teheti, programját úgy alakítsa, hogy részt tudjon venni a tudományosan érdekesnek és szakmailag értékesnek, légkörében pedig barátinak ígérkező összejövetelünkre.

  A meghívó (benne a programmal) letölthető ide kattintva >>

  Üdvözlettel,
  az MMT Vezetősége nevében
  Dr. Tóth Károly Sándor
  szervező

  Időpont: 2014.02.22.
  Helyszín: Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társasága 20 éves jubileumi XV. Kongresszusa (Kecskemét, 2013.11.14-16.)

  A Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társasága idén rendezi meg 20 éves fennállásának jubileumi XV. Kongresszusát az Európai Akadémia támogatásával, két külföldi előadóval, nyolc szekcióból álló nívós szakmai programmal, A és B szintű jártassági vizsgáztatással.

  Időpont: 2013. november 14-16.

  Helyszín: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ

  További részletes információk, regisztráció: http://www.laparoscopia.hu/kongresszus >>

  Az első értesítő letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2013.11.14.
  Rendezvény vége: 2013.11.16.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Kecskemét, Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ
  A rendezvény Web oldala: http://www.laparoscopia.hu/kongresszus

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Szülészeti Perinatológiai és Aneszteziológiai Társaság XVII. Kongresszusa, Perinatológiai továbbképző tanfolyam

  Kedves Kollegák!

  A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 1994. február 10-én tartottuk a Baross utcai szülészeti Esték 11. rendezvényét. A téma "A szülészeti és nőgyógyászati anesztézia aktuális kérdései" volt. Megállapítottuk, hogy a regionális (spinális és epidurális) érzéstelenítés az elmúlt évtizedben - számos előnyénél fogva - előkelő helyet kapott a szülészeti és nőgyógyászati anesztéziában.
  Kívánatos, hogy a szülészeti és nőgyógyászati osztályok minél nagyobb arányban alkalmazzák. Cél az ellátás során, hogy ez az alternatíva is minden esetben rendelkezésre álljon, és mindig a beteg számára legkedvezőbb érzéstelenítési eljárást tudjuk ajánlani.
  A meghívott előadók a téma hazai vezető szakemberei voltak. A szülészeken és aneszteziológusokon kívül neonatológusokat is meghívtunk, azzal a nem titkolt céllal, hogy a rendezvény után megalakítsuk a "Szülészeti és Perinatológiai Aneszteziológiai Társaságot (rövidítve SZPAT)". Sok külső ellendrukker nem nagy jövőt jósoltak kezdeményezésünknek. Nem lett igazuk. A SZPAT aktív társasággá nőtte ki magát. A szülészeti ellátásban érdekelt három szakembergárda együttműködése a hazai perinatológiát nemzetközi szintűre emelte.
  Aneszteziológus, neonatológus és szülész szakemberek adták át egymásnak az elnöki megbízatást. Jól szervezett és eredményes nemzeti konferenciák követték egymást, s elérkeztünk a 20. jubileumi kongresszushoz. Erre 2013. november 8-9-én kerül sor, a helyszín a korábban már jól bevált Hunguest Hotel Palota, Lillafüreden. Várakozással tekintünk a konferencia gazdag szakmai programja elé, és valószínűleg kellemes lesz az elmúlt két évtized eredményeinek és élményeinek felidézése is.
  Mindenkit szeretettel várunk, aki szívügyének tekinti a perinatalis aneszteziológiát, az anya/magzat/újszülött komplex ellátásának tudományát.

  A szervező bizottság nevében,

  Prof. Dr. Papp Zoltán
  a SZPAT alapítója

  Absztrakt bejelentési határidő: 2013.10.10-ig meghosszabbítva.

  További részletes információk a rendezvény weboldalán >>

  Rendezvény kezdete: 2013.11.08.
  Rendezvény vége: 2013.11.09.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat, Aneszteziológia, intenzív terápia
  Helyszín: Lillafüred, Hunguest Hotel Palota
  A rendezvény Web oldala: http://www.convention.hu/rendezvenyek.php?page=confpage&id=420&subpage=1530

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A megelőzés szolgálatában V. Szimpózium (Gyula, 2013.11.08-09.)

  A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság
  Békés Megyei Szervezetének, és az MTA Szegedi Területi Bizottsága Orvostudományi Szakbizottság Reprodukciós Egészség Munkabizottságának közös rendezvénye

  Helyszín: Gyula, Pándy Kálmán Megyei Kórház Árvay terem

  Időpont: 2013. november 08-09.

  A SZIMPÓZIUM TÉMÁI:
  1. Endometriosis
  2. Vizelet inkontinencia
  3. Terhes gondozás aktuális kérdései
  4. Reproduktív egészségvédelem
  5. Ultrahang diagnosztika

  Technikai információ:

  Cora Szabolcs
  E-mail: cszabolcs78@t-online.hu

  Tudományos információ:

  Prof. Dr. Bártfai György
  E-mail: bartfai.gyorgy@med.u-szeged.hu

  Dr. Párducz László
  E-mail: parducz@pandy.hu

  A november 8-i program letölthető ide kattintva >>
  A november 9-i program letölthető ide kattintva >>


  Bővebb információk a http://www.szuleszet-pandy.hu honlapon.

  Rendezvény kezdete: 2013.11.08.
  Rendezvény vége: 2013.11.09.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Gyula, Pándy Kálmán Megyei Kórház Árvay terem
  A rendezvény Web oldala: http://www.szuleszet-pandy.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Nemzetközi Kontinencia Társaság továbbképző konferenciája és a Magyar Kontinencia Társaság IV. Kongresszusa

  A Magyar Kontinencia Társaságot idén az a megtiszteltetés érte, hogy a Nemzetközi Kontinencia Társaság angol, holland, német és osztrák előadókkal továbbképző konferenciát rendez Sopronban együtt a Magyar Kontinencia Társaság IV. Kongresszusával. Mind a nemzetközi, mind a hazai kontinencia társaság célkitűzése az inkontinencia kezelésének interdiszciplinárissá tétele. Idei konferenciánk is ezt a feladatot képviseli, amennyiben mind az előadók, mind a hallgatóság körében az urológiától a háziorvosláson át a gyógytornáig és az ápolásig képviseljük az inkontinencia ellátásának, kezelésének feladatkörét.

  Fő témakörök:
  Fizioterápiai módszerek és eredményeik az inkontinencia kezelésében.
  Inkontinenssé váló, vagy inkontinens betegek kórházi ápolása más betegségek kezelése során.
  Inkontinencia segédeszközök minőségi és mennyiségi mutatói.

  Helyszín:
  Danubius Hotel Gellért****,
  H-1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.


  Technikai információk:
  VM.komm Kft.
  1136 Budapest, Pannónia u. 4.
  Tel./ Fax: 1/270-2822

  További részletes információk, előzetes regisztráció a konferencia hivatalos honlapján: www.inkokonf.hu >>

  Rendezvény kezdete: 2013.10.11.
  Rendezvény vége: 2013.10.12.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1., Danubius Hotel Gellért
  A rendezvény Web oldala: http://www.inkokonf.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Német-Magyar Nőgyógyász Találkozó - Deutsch-Ungarische Gesellschaft für Gynäkologie und Geburtshilfe (Balatonfüred, 2013.10.4-6.)

  Tisztelt Kollégák!

  A Német-Magyar Nőgyógyász Találkozó évente kerül megrendezésre felváltva, magyarországi, illetve németországi helyszíneken.
  A Német-Magyar Nőgyógyász Találkozót az idei évben Balatonfüreden, a Hotel Silverben szervezzük 2013. október 4-6. között.
  A német nőgyógyász kollégák október 4-én érkeznek és október 6-án utaznak haza. A tudományos program október 5-én lesz, majd este borkóstolóval egybekötött baráti vacsorát szervezünk.

  Előadások bejelentését várjuk német nyelven, de angol nyelvű előadások tartására is lehetőség van. Az előadások a szülészet-nőgyógyászat különböző területeit ölelhetik fel, vagy érdekes esetbemutatások is lehetnek. Az előadáscímeket az alábbi e-mail címre kérjük: szilagyi.andras@kmmk.hu

  Részvételi díj nincs. A szállással, étkezéssel kapcsolatos információt, jelentkezési lapot a szervező utazási irodától lehet kérni (info@hermestours.hu).

  Várjuk az érdeklődő kollégák, szakorvosok, rezidensek jelentkezését.

  Prof. Dr.Szilágyi András
  egyetemi tanár
  osztályvezető főorvos
  Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár

  Rendezvény kezdete: 2013.10.04.
  Rendezvény vége: 2013.10.06.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Balatonfüred, Hotel Silver

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZNUT XII. Nemzeti Kongresszusa, Kölcsey Központ

  Rendezvény kezdete: 2013.09.05.
  Rendezvény vége: 2013.09.07.
  Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőorvos Társaság III. Szakmai Továbbképző Tanfolyama (Siófok, 2013.05.31.-06.01.)

  Az elmúlt két évben lezajlott tanfolyamok sikerét tapasztalva a Magyar Nőorvos Társaság 2013. május 31. és június 1. között megtartja III. Továbbképző Kurzusát, mely az MNT Kongresszusok közötti években kerül immár hagyományosan megrendezésre.

  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr

  A témaköröket a szakma vezető szaktekintélyei foglalják össze, a Tanfolyam kreditpontos vizsgával zárul
  (50 kreditpont).

  Tudományos témák
  • Genetika, prenatális diagnosztika
  • Endoscopia
  • Endometriózis
  • Ultrahang diagnosztika
  • Fogamzásgátlás
  • Terhesgondozás-perinatológia
  • Onkológia, HPV
  • Asszisztált reprodukció
  • Endokrinológia
  • STD

  Szervező iroda:
  CongressLine Kft.
  1065 Budapest, Révay köz 2.
  Tel: +36-1-4290146
  E-mail: gaitz@congressline.hu

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2013.04.05.

  Bővebb információ, online regisztráció 2013 márciusától a http://www.congressline.hu/mnt2013 >> weboldalon.

  A meghívó letölthető ide kattintva >>
  A hagyományos jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2013.05.31.
  Rendezvény vége: 2013.06.01.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/mnt2013

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XI. DOWN-SZIMPÓZIUM: Továbbképző Konferencia a Magzati Orvostan Aktuális Fejezeteiből

  A Szegedi Alapítvány a Magzati Genetikai Betegségek Megelőzéséért és Gyógyításáért és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Genetikai Intézete 2013. május 23-24-25-én XI. DOWN-SZIMPÓZIUM: Továbbképző Konferencia a Magzati Orvostan Aktuális Fejezeteiből címmel tudományos fórumot és továbbképzést rendez, amelyre tisztelettel meghívja a hazai és a szomszédos országok szakembereit előadás tartására, illetve résztvevőként.

  Helyszín:
  SZTE ÁOK Központi Oktatási Épület
  6720 Szeged, Dóm tér 13.

  Fő témák:
  1. A magzati orvostudomány: új orvosi specialitás (magzatgyógyászat)
  2. A perikoncepcionális gondozás. Magzatvédő vitaminok
  3. Várandósgondozás a 12. hétig
  4. A korai magzati veszteség új szemlélete. Genetikai vagy endokrin ok? Mi az, ami megelőzhető?
  5. A perikonceptionális és a várandósság alatti optimális vitaminellátás. Mi a sok, mi a kevés?
  6. A magzati kromoszóma rendellenességek szűrése és diagnosztikája
  7. Nem invazív szűrés anyai vérből
  8. Újdonságok és innovációk a szűrés és a genetikai tanácsadás terén
  9. Ritka (monogénes) betegségek és intrauterin szűrésük. Az ultrahang szerepe
  10. Magzati szív és más strukturális rendellenességek szűrése az I., II. trimeszterben
  11. A 10-12. heti komplex szűrés a magzati és anyai kórképek korai felismerésére
  12. A toxaemia korai diagnózisa és prevenciója. Epigenetikai vonatkozások
  13. Fetal programming: a szülészeti kórképek és komplex betegségek transzgenerációs eredete
  14. Paradigmaváltás a többes terhességek gondozásában
  15. Az Astraia szülészeti-nőgyógyászati számítógépes program FMF adatkezelés tanfolyam
  16. Etikai szempontok. Érdeke-e a magzatnak a prenatális szűrés?
  17. Segítő szervezetek, fejlesztő terápiák
  18. Ultrahang gyakorlat

  Kredit pont:
  Szakképesítések, amelyekhez 50 ponttal szakma szerinti pontszámként elszámolható:
  - szülészet-nőgyógyászat,
  - gyermeknőgyógyászat
  - klinikai genetika,
  - csecsemő és gyermekgyógyászat,
  - neonatológia,
  - háziorvostan,
  - megelőző orvostan és népegészségtan,
  - radiológia, plusz további 5 szakképesítés lásd www.oftex.hu.

  A fenti felsorolásban nem szereplő minden egyéb szakképesítés esetében 50 ponttal szabadon választhatóként számolható el.

  Tudományos szervező:
  Prof. Dr. Szabó János, egyetemi tanár és
  Dr. Széll Márta tanszékvezető egyetemi docens
  SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet
  Szegedi Alapítvány a Magzati Genetikai Betegségek
  Megelőzéséért és Gyógyításáért
  6720 Szeged, Somogyi u. 4.
  Tel.: +36 62/545-134, Fax: +36 62/545-699
  E-mail: isa@comser.szote.u-szeged.hu

  Általános információ:
  C&T Hungary Kft. Kongresszusi Iroda
  6720 Szeged, Dugonics tér 12.
  6701 Szeged, Pf. 898.
  Tel./fax: +36 62/548-485
  E-mail: congress@congresstravel.hu

  További részletek ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2013.05.23.
  Rendezvény vége: 2013.05.25.
  Tudományos információ: Szentmiklóssy Mária
  Címe: 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
  Tel: 62/548-485
  E-mail: congress@congresstravel.hu
  Szervező: Prof. Dr. Szabó János
  Címe: 6720 Szeged, Somogyi u. 4.
  Tel: 62/545-134
  Fax: 62/545-699
  E-mail: office.ogen@med.u-szeged.hu
  Helyszín: 6720 Szeged, Dóm tér 13., SZTE ÁOK Központi Oktatási Épület
  A rendezvény Web oldala: http://congresstravel.hu/downsyndrome2013

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Szülészeti- Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XII. Nemzeti Kongresszusa

  A Kongresszus helyszíne:
  Kölcsey Konferencia Központ
  Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

  A Kongresszus időpontja:
  2013. szeptember 5-7.

  Tervezett témák:
  Ultrahang-diagnosztika és terápia a szülészetben
  Ultrahang-diagnosztika és terápia a nőgyógyászatban
  Ultrahang- diagnosztika a reproduktív orvoslásban
  Ultrahang-diagnosztika a nőgyógyászati onkológiában

  A kongresszus fő témáihoz előadások és poszterek jelenthetők be. Az előadások és a poszterek
  összefoglalóját kizárólag elektronikus formában, az info@congress-service.hu e-mail címre kérjük legkésőbb 2013. május 15-ig eljuttatni. Az e-mail tárgyában a kongresszus elnevezését szíveskedjék feltüntetni.

  Munkáját beküldheti az Interneten történő bejelentkezés alkalmával is: http://congress-service.hu/2013/msznut >>

  Regisztráció:
  A kongresszusra elektronikus úton jelentkezhet
  a kongresszus honlapjáról:
  http://congress-service.hu/2013/msznut

  Lehetőség van jelentkezésre a szervező iroda
  által küldött jelentkezési lap kitöltésével és
  visszaküldésével is.

  További részletes információkért töltse le az első értesítőt >>
  vagy keresse fel a kongresszus honlapját:
  http://congress-service.hu/2013/msznut

  Időpont: 2013.04.26.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Debrecen, Hunyadi u. 1-3., Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2013/msznut

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Haladó műtéttechnikai lehetőségek (sebészet, szülészet-nőgyógyászat, urológia) (Nyíregyháza, 2013.03.29-30.)

  Kedves Kollégák!

  Örömmel tájékoztatom, hogy Magyarországon első alkalommal élő 3D-s laparoszkópos műtéti bemutatót láthatnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. tagkórháza, a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. interdiszciplináris továbbképző tanfolyamán. (Az akkreditálás folyamatban…)

  Tanfolyam címe:

  Haladó műtéttechnikai lehetőségek (sebészet, szülészet-nőgyógyászat, urológia)

  Tanfolyam ideje és helye:

  • 2013. március 29.
  Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Központi Műtő - Oktató terem Nyíregyháza, Szent István út 68.

  • 2013. március 30.
  Hotel Pagony Nyíregyháza, Újmajor

  A rendezvény célja, hogy mind a bemutató műtéti napon, mind az előadásokon elhangzottak segítsék a manuális szakmákban dolgozó kollégákat a korszerű sebészeti eszközök használatában, a haladó műtéti technikák elsajátításában, valamint a sebészet, nőgyógyászat, urológia határterületi problémáinak megoldásában.

  A 2013. március 29-ei interaktív élő műtéti bemutatókon mindhárom szakma jeles képviselői tartanak bemutató műtéteket mind nyílt, mind laparoszkópos technikával.

  2013. március 30-án előadást hallhatnak onkológiai radikalitás témakörben, a haladó laparoszkópia tárgyában a hazánkban egyedül Nyíregyházán alkalmazott citoreduktív sebészeti beavatkozásról, valamint a hipertermiás interperitoneális kemoterápia (HIPEC) alkalmazásáról. Rendezvényünkön beszámolót hallhatnak a betegellátás biztonságának növeléséhez szükséges minőségügyi eljárásról.

  A tanfolyam ideje alatt laparoscopos trainig szimulátorok használata biztosított.

  A tanfolyam programja >>
  Jelentkezési lap >>
  Térkép >>
  Szálláslehetőségek Nyíregyházán >>


  Bővebb információ a www.ehzrt.hu honlapon található!

  Dr. Tóth Lajos Barna
  orvos szakmai igazgató

  Rendezvény kezdete: 2013.03.29.
  Rendezvény vége: 2013.03.30.
  Szakterület(ek): Sebészet
  Helyszín: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 68., Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Központi Műtő - Oktató terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pillanat- és helyzetképek a szülészet- és nőgyógyászatban – IV. Szimpózium (Gyula, 2012.12.06.) - MCSNTT éves közgyűlése

  Szeretettel várjuk az érdeklődőket a 2012. december 6-án a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés megyei Szervezete által Gyulán megrendezésre kerülő, a "Megelőzés szolgálatában" c. tudományos rendezvénysorozata "Pillanat- és helyzetképek a szülészet- nőgyógyászatban" c. szimpóziumára.

  Helyszín: Pándy Kálmán Megyei Kórház, Árvay terem, 5700 Gyula, Semmelweis u. 1.

  Időpont: 2012.12.06.

  A szimpózium fő témája: A reproduktív egészségvédelem

  1. A szexuálisan átvehető fertőzések
  2. A fogamzásgátlás
  3. A terhesgondozás
  4. A kortárs oktatás

  A meghívó letölthető a kapcsolódó dokumentumból.

  A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb felvilágosítást itt talál>>

  Ezen rendezvény keretein belül tartjuk az MCSNTT éves közgyűlését.

  Meghívó >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>

  Időpont: 2012.12.06.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Tudományos információ: Prof. dr. Bártfai György, Dr. Párducz László
  E-mail: bartfai.gyorgy@med.u-szeged.hu, paducz@pandy.hu
  Szervező: Cora Szabolcs
  Munkahely neve: CORACOMP Kft.
  Tel: +3630/3375801
  E-mail: cszabolcs78@t-online.hu
  Helyszín: 5700 Gyula, Semmelweis u. 1., Pándy Kálmán Megyei Kórház, Árvay terem
  A rendezvény Web oldala: http://www.szuleszet-pandy.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fiatal Nőorvosok VIII. Kongresszusa (Debrecen, 2012.11.30.-12.01.)

  A Kongresszus helyszíne: Kölcsey Konferencia Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

  Regisztráció, előadások bejelentése
  A kongresszusra előadást jelenthetnek be a jelentkezési lapon, vagy a kongresszus honlapján történő regisztráció során 2012. szeptember 15-ig.
  A prezentációk elfogadásáról, és programba sorolásáról 2012. szeptember 30-ig írásbeli értesítést küldünk.
  A végleges programba csak azok a prezentációk kerülhetnek be, amelyeknek előadói beregisztráltak, és a részvételi díjat befizették.

  További részletes információk, jelentkezés a kongresszus honlapján: http://congress-service.hu/2012/fiatalno >>

  Szervezőiroda:
  CONGRESS & HOBBY SERVICE
  Kongresszus- és Rendezvényszervező Iroda
  6701 Szeged, Pf.: 1022.
  Telefon: (62) 484-531, 484-532
  Fax: (62) 450-014
  e-mail: info@congress-service.hu

  Rendezvény kezdete: 2012.11.30.
  Rendezvény vége: 2012.12.01.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3., Kölcsey Konferencia Központ
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2012/fiatalno

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Nőorvos Társaság Északkelet- Magyarország Szekciójának Tudományos Ülése

  A tudományos ülés fő témái:

  Első trimeszteri kombinált szűrés
  Fogamzásgátlás
  Nőgyógyászati urológia
  Szabadon választott témák (előadások)
  Esetismertetések (kazuisztika)

  Előadás tartására való jelentkezés határideje: 2012. november 1.

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2012. november 10.

  A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb tájékoztatást és a jelentkezési lapot a kapcsolódó dokumentumokban találja. A jelentkezési lap a szervezőnél megadott címre küldendő vissza.

  Rendezvény kezdete: 2012.11.23.
  Rendezvény vége: 2012.11.24.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Szervező: Kaposvári Krisztina
  Munkahely neve: New Instant Bt.
  Címe: 1028 Budapest, Máriaremetei út 41.
  Tel: +36 1 212- 3014 / +36 30 221-1513
  Fax: +36 1 225 0304
  E-mail: newirendezveny@newinstant.hu
  Helyszín: 5309 Berekfürdő, Hortobágyi út 1., Thermal Hotel Szivek ***
  A rendezvény Web oldala: http://www.newinstant.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fiatal Endoszkópos Nőgyógyászok II. Baráti Találkozója (Ráckeve, 2012.11.16.)

  Fiatal Endoszkópos Nőgyógyászok II. Baráti Találkozója 2012. november 16-án kerül megrendezésre Ráckevén.

  A kongresszus helyszíne:
  Savoyai Kastélyszálló
  2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 95.
  www.savoyai.hu

  A Kongresszus fő témái:
  Függelékek sebészete
  Méhen végzett műtétek
  Endometriosis
  Meddőség
  Hiszteroszkópia
  Egyebek

  A kongresszusra előadást jelenthetnek be a jelentkezési lapon, vagy a
  kongresszus honlapján történő regisztráció során 2012. június 30-ig. A prezentációk elfogadásáról, és programba sorolásáról 2012. július 31-ig írásbeli értesítést küldünk.
  A végleges programba csak azok a prezentációk kerülhetnek be, amelyeknek előadói regisztráltak, és a részvételi díjat befizették.

  Az összefoglaló elküldhető:
  • Interneten történő jelentkezés esetén:
  http://congress-service.hu/2012/fendo

  • E-mail-hez csatolt file-ban. E-mail cím: info@congress-service.hu
  • Kérjük feltüntetni az e-mail tárgyában az előadó nevét és a ”fendo-12” kódot.


  További részletes információk, jelentkezés elektronikus úton a kongresszus
  honlapján: http://congress-service.hu/2012/fendo

  Időpont: 2012.11.16.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 95., Savoyai Kastélyszálló
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2012/fendo

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Orvosi Hetilap III. Interdiszciplináris Konferenciája (Budapest, 2012.09.28-29.)

  A legújabb és legfontosabb ismeretek számos szakterületről: gyermekgyógyászat, klinikai genetika, szülészet-nőgyógyászat, reumatológia, gerincsebészet, kardiológia, gyógyszertan, hepatológia és transzplantáció.

  Időpont: 2012. szeptember 28–29.
  Helyszín: Budapest, Mercure Buda (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.)
  Jelentkezés: http://konferencia.orvosihetilap.com >>

  Az Orvosi Hetilap szerkesztősége egy korábbi konferenciasorozatot folytatva idén ősszel interdiszciplináris konferenciát szervez Budapesten. 40 előadás követi egymást pénteken és szombaton. Részletes programot és további tájékoztatást a http://konferencia.orvosihetilap.com >> honlapon talál.

  A konferencia elnöke Rácz Károly professzor, a szervezőbizottság tagjai és üléselnökök: Lengyel Gabriella, Oláh Éva, Tulassay Tivadar, Kosztolányi György, Becker Dávid, Kiss Róbert Gábor, Lampé László, Varga Péter Pál, Klebovich Imre, Szalay Ferenc, Langer Róbert.

  A rendezvényt a Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ SE-TK/2011.II/00397 sorszámon – belgyógyászat, csecsemő-gyermekgyógyászat, gastroenterológia, háziorvostan, kardiológia, klinikai genetika, reumatológia és szülészet-nőgyógyászat szakvizsgákhoz – szabadon választható tanfolyamként akkreditálta. Sikeres tesztírás esetén 32 kreditpont szerezhető.

  Kedvezményes regisztrációra 2012. július 15-ig van lehetőség, jelentkezzen még a kedvezményes időszak alatt bruttó 37.500 Ft áron!

  Üdvözlettel,

  Prof. Dr. Rácz Károly
  az Orvosi Hetilap főszerkesztője
  a konferencia elnöke

  Dr. Bencsik Péter
  a konferenciát szervező Akadémiai Kiadó orvosi szegmensének vezetője

  Időpont: 2012.09.28.
  Szakterület(ek): Transzplantációs medicina, Szülészet-nőgyógyászat, Genetika, Reumatológia, Hipertónia, Gyermekgyógyászat
  Helyszín: 1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43., Mercure Budapest Buda
  A rendezvény Web oldala: http://konferencia.orvosihetilap.com

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XX. Országos Szülésznői Konferencia (Hajdúszoboszló 2012.06.14.-16.)

  Időpont: 2012.06.14. Rendezvény vége:2012.06.16

  Helyszín: Hunguest Hotel Béke**** Hajdúszoboszló Mátyás király sétány 10.

  A rendezvény weboldala: http://www.new-instant.hu/rendezvények.htm

  A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház rendezi a jubileumi XX. Országos Szülésznői Konferenciát,melyre szeretettel várunk minden szülésznő és szülész kollégát.

  Tudományos program

  1. Szülésznői életpálya - elvárások, lehetőségek
  Felkért előadások, kerekasztal beszélgetés

  2. Szülésznői kompetencia - elmélet és gyakorlat
  Felkért előadások, kerekasztal beszélgetés

  3. Műhelytitkaink - így csináljuk mi.
  Előadások, hozzászólások
  Fókuszban - női meddőség
  - endometriosis
  - nőgyógyászati gyulladások
  - terhesgondozás
  - hátrányos helyzetű terhesek
  - szülésmegindítás
  - szülőszoba
  - cukorbeteg terhes

  Előadás bejelentési és jelentkezési határidő: 2012.03.31

  Kapcsolattartó:
  Dr. Zákány Zsolt osztályvezető főorvos
  Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és nőgyógyászati osztály
  +36 30 9284770
  e mail: szuleszet@berettyokorhaz.hu

  Kongresszusi információ:
  New Instant Bt Kaposvári Krisztina
  1028 Budapest Máriaremetei u.41
  +36 30 2211513, +36 1 6304972
  e mail: newirendezveny@newinstant.hu

  Rendezvény kezdete: 2012.06.14.
  Rendezvény vége: 2012.06.16.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 10., Hunguest Hotel Béke

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőorvos Társaság II.Szakmai Továbbképző Tanfolyama (Siófok, 2012.06.1-2.)

  A 2011. évi rendezvény sikerét látva az MNT 2012 június első napjaiban meghirdeti II.Továbbképző Kurzusát, amelyet évente szeretne a Társaság megtartani, azokban az években, amikor nem rendezünk Kongresszust.
  A témaköröket a szakma vezető szaktekintélyei foglalják össze, a Tanfolyam kreditpontos vizsgával zárul
  (30 kreditpont).
  Az évenkénti találkozással a szakmai továbbképzésen túl jó lehetőség adódik a szülészet-nőgyógyászat aktuális kérdéseinek megbeszélésére, a kollégákkal történő találkozásra. A kora nyári Balaton-part a Szervező Bizottság reményei szerint ideális helyszínt teremt a tanfolyam megrendezéséhez.
  Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
  Prof. Dr. Pál Attila
  az MNT elnöke

  Dr. Ács Nándor
  a Szervező Bizottság Vezetője

  Tudományos témák
  Genetika, prenatális diagnosztika
  Endoscopia
  Endometriózis
  Ultrahang diagnosztika
  Fogamzásgátlás
  Terhesgondozás-perinatológia
  Onkológia, HPV
  Asszisztált reprodukció
  Endokrinológia
  STD

  Bővebb információ:
  Részletes programról, jelentkezésről, regisztrációról és szállásfoglalásról 2012. februárban az MNT tagjait értesítjük, valamint további információt az MNT honlapján (www.mnt.hu) vagy a http://www.congressline.hu/mnt2012 weblapon lehet majd ugyanekkortól megtalálni.
  A Társaság megjelenési lehetőséget biztosít cégek részére. (kiállítás, hirdetés, egyéb)

  Szervező Iroda
  Congressline Kft.
  1065 Budapest, Révay köz. 2. E-mail: gaitz@congressline.hu
  Tel: 429-0146, Fax: 429-0147

  Meghívó >>

  Jelentkezési lap >>

  Rendezvény kezdete: 2012.06.01.
  Rendezvény vége: 2012.06.02.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/mnt2012

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXXII. Magyar Gyermeknőgyógyász Kongresszus

  A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság által rendezett XXXII. Magyar Gyermeknőgyógyász Kongresszus 2012. április 27-28-án kerül megrendezésre, Budapesten, a Benczúr hotelben (Budapest, VI. Benczúr u. 35).
  A kongresszusra a gyermeknőgyógyászat iránt elhivatott minden szakember, a leánygyermekeink, a felnövő serdülő leánygeneráció nőgyógyászati és reproduktív egészségért aggódó és tenni akaró, valamint valamennyi érdeklődő jelentkezését várjuk!

  Információ nyerhető a kongresszus honlapjáról: http://www.tensi-congress.hu/gyermeknogyogyasz2012

  a kongresszus szervezőjétől: dr. Kanizsai Beáta kanizsaibeata@vipmail.hu
  a kongresszust szervező irodától: Tensi Kft. Budapest, Dézma Tímea, congress@tensi.hu
  a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság Elnökétől: dr. Csermely Tamás csertam@freemail.hu

  Rendezvény kezdete: 2012.04.27.
  Rendezvény vége: 2012.04.28.
  Helyszín: 1068 Budapest VI., Benczúr u. 35., Benczúr Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://www.tensi-congress.hu/gyermeknogyogyasz2012/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Terhesség és emlőrák - A Magyar Szenológiai Társaság Tudományos Fóruma

  Absztrakt leadási határidő: 2012. március 15.
  Kedvezményes részvételi díj fizetésének határideje: 2012. március 15.

  A meghívó letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Rendezvény kezdete: 2012.04.13.
  Rendezvény vége: 2012.04.14.
  Szervező: K&M Congress Kft.
  Címe: 1028 Budapest, Hidegkúti út 153.
  Tel: 06 (1) 301-2000
  Fax: 06 (1) 301-2001
  E-mail: info@kmcongress.com
  Helyszín: 8300 Tapolca, Köztársaság tér 10., Hunguest Hotel Pelion****
  A rendezvény Web oldala: http://www.senology.hu/mszt2012

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)X. DOWN-SZIMPÓZIUM: Továbbképző Konferencia a Magzati Orvostan Aktuális Fejezeteiből (Szeged, 2012.04.12-14.)

  A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Genetikai Intézete és a Szegedi Alapítvány a Magzati Betegségek Megelőzéséért és Gyógyításáért kiemelt közhasznú szervezet az elmúlt 14 évben kilenc alkalommal rendezett egyre növekvő érdeklődéssel kísért tudományos továbbképzést a Down kór, illetve a magzati orvostan aktuális témaköreiből.
  A 2012-ben következő X. Down szimpózium 50 ponttal akkreditált, kötelezően szinten tartó továbbképzés (OFTEX). Célja a magzati medicina új eredményeinek és más orvosi disciplinákhoz való kapcsolódásának ismertetése.
  A tudományos program felöleli a prenatális szűrés és diagnózis korszerű módszereit, a várandós 12. heti komplex vizsgálatát, a magzat strukturális rendellenességeinek és a genetikai szindrómáknak 18–20. heti ultrahang szűrését, az új gondozási piramist, a magzat etikai és jogi helyzetét. A terhespatológiai kórképek: a toxaemia, a hypertensio, a diabetes mellitus epigenetikai megközelítése, korai előrejelzése, megelőzése mellett a Hands on Ultrasound Training gyakorlati programmal várjuk a kedves érdeklődőket.

  Fő témák
  1. A magzati medicina: új disciplina
  2. Embryosonographia, terhesgondozás a 11. hétig. Korai magzati veszteség. Genetikai, endokrin, infekciós háttér
  3. A Down szindróma előfordulási gyakorisága, DNS és RNS alapú magzati genetikai diagnosztika
  4. A Down szindróma ultrahang és biokémiai szűrése az I., II. trimeszterben
  5. Újdonságok és innovációk a szűrés és a genetikai tanácsadás terén
  6. Monogénes betegségek szűrése ultrahanggal
  7. Magzati szív és más strukturális rendellenességek szűrése az I., II. trimeszterben
  8. A 10–12. heti komplex szűrés a magzati és anyai kórképek korai felismerésére
  9. A toxaemia korai diagnózisa és prevenciója. Az epigenom.
  10. Szülészeti kórképek és komplex betegségek transzgenerációs eredete. Fetal programming
  11. Egyes és többes terhességek diagnosztikája és gondozása. Paradigmaváltás
  12. Etikai szempontok. Érdeke-e a magzatnak a prenatális szűrés?
  13. Szülészeti-nőgyógyászati számítógépes programok
  14. Segítő szervezetek, fejlesztő terápiák
  15. Hands On Ultrasound Training

  A következő szakképesítésekhez 50 ponttal kötelező szinten-tartó vagy kötelezően választható tanfolyamként számolható el:
  • szülészet-nőgyógyászat,
  • klinikai genetika,
  • csecsemő és gyermekgyógyászat,
  • neonatológia,
  • háziorvostan,
  • belgyógyászat
  • bőrgyógyászat,
  • igazságügyi orvostan
  • megelőző orvostan és népegészségtan
  Minden egyéb szakképesítéshez 50 ponttal szabadon választhatóként számolható el.

  Előadás, poster összefoglaló beküldési határideje angol és magyar nyelven 2012. február 20.
  e-mail: office.ogen@med.u-szeged.hu

  Amennyiben az összefoglalóját 2012. február 15-ig beküldi (és azt a szervező elfogadta), részvételi díjából 4.000 Ft kedvezményt biztosítunk.

  Tudományos információk:
  Prof. Dr. Szabó János
  SZTE ÁOK Orvosi genetikai Intézet
  isa@comser.szote.u-szeged.hu

  Általános információk:
  Szentmiklóssy Mária
  C&T Hungary Kft.
  6720 Szeged, Dugonics tér 12.
  +36/62/548485 vagy +36/20/5302811
  congress@congresstravel.hu

  Időpont: 2012.04.01.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Címe:
  Címe:
  Helyszín: Szeged, SZTE ÁOK Központi Oktatási Épület
  A rendezvény Web oldala: http://www.congresstravel.hu/downsyndrome2012

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)TINÉDZSER-SZERELEMTŐL AZ AKTÍV IDŐSKORIG (az MCSNTT és a MAVE közös kongresszusa) - Budapest, 2012.03.9-10.

  A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság és a Magyar Védőnők Egyesülete 2012. március 9-10-én Budapesten tartja közös kongresszusát, "Tinédzser -szerelemtől az aktív időskorig" címmel "A nemzedékek közötti szolidaritás és az aktív időskor európai éve - 2012" keretében.

  A Kongresszus helyszíne:
  Magyar Telekom Székház
  Tölösi Péter Konferencia Központ
  Budapest I., Krisztina Krt. 55.

  A Kongresszus tervezett témái:
  Magyarország demográfiai helyzete
  Családtervezés
  Az aktív időskor
  Várandósgondozás

  A jelentkezés módjai:
  Elektronikus úton a kongresszus honlapján:
  http://congress-service.hu/2012/csalad

  Hagyományos jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével, amely letölthető ide kattintva >>

  Prezentációk bejelentése:
  A kongresszus témáihoz előadások és poszterek jelenthetőek be. A prezentációk elfogadásáról a Szervező Bizottság dönt és erről az érintettek külön értesítést kapnak. Az előadások és a poszterek összefoglalóját kizárólag elektronikus formában kérjük az info@congress-service.hu e-mail címre legkésőbb 2012. január 31-ig eljuttatni.

  Akkreditáció:
  A kongresszus szakorvosok és szakdolgozók számára hivatalos, pontszerző továbbképző rendezvény.

  Fontos időpontok:
  Kedvezményes díjú jelentkezés határideje: 2012. január 31.
  Absztraktok beküldésének határideje: 2012. január 31.
  Előadások, poszterek visszaigazolása: 2012. február 15.
  Díjmentes lemondás határideje: 2012. január 31.

  Kapcsolattartók:
  Csordás Ágnes elnök
  Magyar Védőnők Egyesülete
  Tel.: 30/9505425
  E-mail: agnes.csordas@mave.hu

  Dr. Nagy Sándor osztályvezető főorvos
  Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
  Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
  Tel.: 70/4510-434
  E-mail: nagysandor@petz.gyor.hu

  Dr. Gyarmati Béla osztályvezető főorvos
  Uzsoki utcai Kórház
  Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
  Tel.: 20/953-7793
  E-mail: gyarmatib@uzsoki.hu

  Kongresszusi információ:

  Congress & Hobby Service
  Kongresszus- és Rendezvényszervező Iroda
  6701 Szeged, Pf.: 1022.
  Telefon: (62) 484-531, 484-532
  Fax: (62) 450-014
  e-mail: info@congress-service.hu

  További részletes információk és on-line regisztráció a rendezvény web-oldalán:
  http://congress-service.hu/2012/csalad >>


  Az első értesítő letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2012.03.09.
  Rendezvény vége: 2012.03.10.
  Helyszín: Budapest I., Krisztina krt. 55., Magyar Telekom Székház, Tölösi Péter Konferencia Központ
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2012/csalad

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kihívások a hormonális fogamzásgátlás kapcsán továbbképző tanfolyam (Budapest, 2012.02.17.)

  A Magyar Nőorvos Társaság Közép-Magyarországi Szekciója "Kihívások a hormonális fogamzásgátlás kapcsán" címmel továbbképző tanfolyamot szervez.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanterme

  Időpont: 2012. február 17-én 14 óra

  Moderátor:
  Prof Dr. Pajor Attila DSc,
  egyetemi tanár, igazgató

  Program:

  14.00 A hormonális fogamzásgátlás fejlôdése az elmúlt évtizedekben
  Prof. Dr. Paulin Ferenc, DSc egyetemi tanár

  14.20
  Prof. Dr Paulin Ferenc 70. születésnapi köszöntése

  14.25
  Hormonális fogamzásgátlás mellékhatásai és szövődményei
  Sziller Péter klinikai fôorvos

  14.45 Hormonális fogamzásgátlás non-kontraceptív kedvező hatásai
  Dr. Gidai János PhD, egyetemi adjunktus

  15.05 Hormonális fogamzásgátlás és neurológiai betegségek
  Dr. Valent Sándor PhD, egyetemi docens

  15.20 Szünet

  15.50 Zoely: Egyedi hormonkombináció a fogamzásgátlásban
  Dr. Ács Nándor PhD, egyetemi docens

  16.10 Új gondolatok a fogamzásgátlásról a belgyógyász-kardiológus szemszögéből
  Dr. Járai Zoltán PhD, Med.Habil.,
  Profilvezetô fôorvos (Szent Imre Kórház)

  16.30 Hormonális fogamzásgátlás metabolikus hatásai
  Dr. Várbíró Szabolcs PhD, egyetemi adjunktus

  16.50 Hormonális fogamzásgátlás diabetes esetén
  Dr. Melczer Zsolt PhD, egyetemi docens

  17.00 Hormonális fogamzásgátlás obesitas esetén
  Dr.Tóth Péter PhD, egyetemi docens

  17.10 Hormonális fogamzásgátlás és a cardiovascularis betegségek
  Dr. Gimes Gábor PhD, egyetemi docens

  17.30 Hormonális fogamzásgátlás thrombophilia esetén
  Prof. Dr. Pajor Attila DSc, egyetemi tanár

  17.40 Hormonális fogamzásgátlás és rák kapcsolata
  Dr. Bánhidy Ferenc PhD, egyetemi docens

  18.00 Tesztírás
  (akkreditáció utólag történik)

  18.20 Fogadás

  Időpont: 2012.02.17.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 1082 Budapest, Üllői út 78/a

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Abortuszszigorítás előtt? A Patent Egyesület szakmai konferenciája (Budapest, 2012.01.27.)

  Időpont: 2012.01.27. péntek, 9:00-14:00

  Helyszín: Budapesti Európai Ifjúsági Központ
  1024 Budapest, Zivatar u. 1–3.

  A január elsején hatályba lépett új alkotmány a fogantatástól védeni rendeli a magzati életet. Ez új fejezetet nyithat a hazai magzatvédelemben, hiszen esélyt teremt arra, hogy az abortusz jelenlegi szabályozását alkotmányellenessé nyilváníthassák, és egy jóval szigorúbb szabályozást vigyenek keresztül. A jogszabályok módosítása nélkül is azonban számos útja van a művi terhességmegszakításhoz való hozzáférés megnehezítésének.

  Tisztelettel meghívjuk a Patent Egyesület nemzetközi szakmai konferenciájára. Célunk, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a várható abortuszszigorítás formáiról és hatásairól, annak érdekében, hogy amikor az bekövetkezik, a témában érdekelt szereplők megfelelő háttérismeretekkel tudjanak állást foglalni és tájékoztatni.

  Meghívottak köre
  A következő területekről várjuk résztvevők jelentkezését:
  - egészségügy (védőnők, CSVSZ, nőgyógyászok, háziorvosok, stb.)
  - emberi jogi civil szervezetek, kezdeményezések
  - állami döntéshozók, pártok
  - sajtó

  Jelentkezés:
  Részvételi szándékát 2012. január 24-ig e-mailben jelezze kapcsolattartónknál, a következők megadásával:
  - név
  - beosztás, foglalkozás
  - szervezet vagy munkáltató
  - melyik fenti területen tevékenykedik
  - telefonszám
  - vegetáriánus ételt kér-e, egyéb speciális igény

  A konferencia nyelve magyar, a külföldi előadókkal történő kommunikációhoz tolmácsolást biztosítunk.

  Kapcsolattartó
  Tüdő Petra
  +36-70-35 35 330
  sajto@patent.org.hu

  A program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2012.01.27.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 1024 Budapest, Zivatar u. 1-3., Budapesti Európai Ifjúsági Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)3D/4D VISUS és Ian Donald tanfolyamok

  Az 5. 3D/4D VISUS Course időpontja 2011. december 8-9. (csütörtök - péntek)

  Az ultrahangtanfolyam programja illeszkedik az eddig számos országban bevált tematikához, fele-fele arányban elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal, specialisták oktatásával és gyakorlási lehetőségekkel. A sorozatot Bécsben 1996-ban indították útjára (Vienna International School of 3D Ultrasonography), a decemberi tanfolyamunk a magyar tagozat 5. rendezvénye.
  Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound Hungarian Branch, 9. Course

  Időpont: 2011. december 10. (szombat) 9.00-13.00

  A nemzetközi iskolát főleg a szülészeti és nőgyógyászati ultrahang-diagnosztika terjesztése érdekében Dubrovnikban 1981-ben alapították. A magyar tagozat 2003 óta működik, jelen rendezvény a kilencedik a sorban.

  További részletes információk a rendezvény weboldalán>>

  Rendezvény kezdete: 2011.12.08.
  Rendezvény vége: 2011.12.09.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi út 20-22., Aesculap Akadémia
  A rendezvény Web oldala: http://www.asszisztencia.hu/11visus/index.php?menu=1

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Menopausa Ambulanciák Klubja Óbudán (MAKÓ) (Budapest, 2011.11.26.)

  A MAKÓ 52. Klubnapját D vitamin növekvő szerepe a postmenopausában címmel 2011. november 26-án szombaton délelőtt 10 órakor tartjuk Óbudán, a Régi Sipos Halászkert Vendéglő emeleti különtermében (Budapest, III. Lajos utca 46.).

  Rendezvényünket utólagos akkreditáció során 2 továbbképzési ponttal írják jóvá.

  A program és további részletes információk letölthetőek ide kattintva >>

  Időpont: 2011.11.26.
  Helyszín: Budapest III., Lajos u. 46., Régi Sipos Halászkert Vendéglő

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társaságának XIV. Kongresszusa

  A kongresszus fő témái
  1. A laparoszkópia aneszteziológiai vonatkozásai
  2. Az endometriózis laparoszkópos sebészete
  3. Laparoszkópos radikális kismedencei műtétek helye a nőgyógyászati sebészetben
  4. Egyebek

  Helyszín:
  Richter Terem
  H-9021 Győr, Aradi vértanuk útja 16.

  Szakmai Szervező:
  Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya
  9023 Győr, Vasvári Pál u. 2-4.
  Dr. Nagy Sándor PhD. osztályvezető főorvos
  Tel: (96) 418-244/1130 mellék vagy 70/4510-434 Fax: (96) 507-918
  E-mail: nagysandor@petz.gyor.hu

  Rendezvény Információ:
  Congress & Hobby Service Kft.
  Kongresszus- és Rendezvényszervező Iroda
  6701 Szeged, Pf.: 1022.
  Telefon: (62) 484-531, 484-532
  Fax: (62) 450-014
  e-mail: info@congress-service.hu

  Részletes programról, jelentkezésről, regisztrációról és szállásfoglalásról hamarosan értesítjük a társasági tagokat. További információt az MNT honlapján (www.mnt.hu), vagy a www.congress-service.hu weblapon lehet majd megtalálni.

  Rendezvény kezdete: 2011.11.04.
  Rendezvény vége: 2011.11.05.
  Helyszín: 9021 Győr, Aradi vértanuk útja 16., Richter Terem
  A rendezvény Web oldala: http://www.congress-service.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az MCSNTT 2011. évi tudományos kongresszusa (Budapest, 2011.10.28.)

  LETÖLTHETŐ PROGRAM >>

  Ebben az évben a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) – amint az az utóbbi páratlan években már gyakorlattá vált – Budapesten rendez tudományos ülést. Vezetőségünk és a házigazda szerepét betöltő Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai kórháza nevében szeretettel köszöntjük Önt, mint a tudományos ülés résztvevőjét.
  A mögöttünk álló évszázadban a család egyre inkább egy nyílt dinamikus rendszerré vált, maga után vonva egyrészt a család funkciónak, másrészt a családtagok szerepének megváltozását. Ez a folyamat befolyásolja a gyermekvállalási szokásokat is, aminek pedig a társadalmi hatása mindenkor jelentős. Ez a gondolat motiválta rendezvényünk vezető kérdéskörét: „Gyermekvállalás a harmadik évezred küszöbén”. Tudományos ülésünkön részletes képet szeretnénk bemutatni arról, hogy a változó család milyen kihívásokat jelent a család- és nővédelemben.
  A kongresszus nemcsak ahhoz kínál lehetőséget, hogy az adott témakört érintő többféle szakterület legújabb hazai tudományos eredményeit a részvevők megismerjék és megvitassák, hanem a nemzetközi szekcióban az Európai Fogamzásgátlási Társaság külföldi képviselői is megosztják velünk szakmai eredményeiket, tapasztalataikat.
  Reméljük, hogy programunk felkeltette érdeklődését, és munkájában kamatoztatni fogja az elhangzottakat!
  Sikeres kongresszust kívánunk!

  dr. Golub Iván
  a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház főigazgatója
  Gárdos Éva
  az MCSNTT elnöke


  A kongresszuson való részvétel az orvosok számára 10 kreditpontot jelent.
  Szakdolgozók részére az akkreditáció folyamatban van.

  Szervező:
  E-mail: mcsntt@doki.net
  Telefon: 06 1 345 6722

  További részletek, on-line jelentkezés ide kattintva: http://www.novedelem.hu/info.aspx?sp=22

  Időpont: 2011.10.28.
  Szervező: Ponori Thewrewk Anna ügyvezető
  Munkahely neve: Magyar Család-és Nővédelmi Tudományos Társaság
  Címe: 1024 Budapest. Keleti Károly u. 5-7.
  Tel: +36 (1) 3456 722
  Fax: +36 (1) 3456 678
  E-mail: mcsntt@doki.net
  Helyszín: 1145 Budapest, Uzsoki u. 29., Uzsoki utcai Kórház konferenciaterme

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hálók alkalmazása a kismedencei rekonstrukciók sebészetben élő műtéti közvetítés (Budapest,2011.10.21.)

  Hálók alkalmazása a kismedencei rekonstrukciók sebészetben élő műtéti közvetítésre az Aesculap Akadémia és a Szent Imre Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati profil szervezésében 2011.10.21-én kerül sor az Aesculap Akadémián (1115 Budapest, Halmi út 20-22.)

  Jelentkezés faxon vagy e-mailen lehetséges. A jelentkezési lap letölthető a kapcsolódó dokumentumból.

  Időpont: 2011.10.21.
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi út 20-22., Aesculap Akadémia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Méhes Károly Genetikai Továbbképző Napok (Pécs, 2011.10.19-21.)

  Genomika a gyakorló orvos számára: új módszerek, új eredmények, új trendek

  Kötelező szinten tartó tanfolyam

  Helyszín:
  Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  A tanfolyam Szervező Bizottságának elnöke
  Prof. Dr. Melegh Béla


  A tanfolyam részvételi díja: 20 000 Ft

  Pályakezdő kollégáknak és PhD hallgatóknak a részvétel díjtalan.

  A tanfolyam első napján (október 19-én) 18.30 órától kerül megrendezésre a Magyar Humángenetikai Társaság éves vezetőségi ülése és taggyűlése.

  A tanfolyam a következő szakképesítéssel rendelkező orvosok számára ajánlott:
  csecsemő- és gyermekgyógyászat
  klinikai genetika
  neurológia
  sebészet
  szülészet-nőgyógyászat

  A tanfolyam akkreditációs pontértéke: 50 pont

  A program és további részletes információ letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2011.10.19.
  Rendezvény vége: 2011.10.21.
  Szakterület(ek): Genetika
  Helyszín: 7622 Pécs, Universitas u. 2/a, Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XVIth World Congress on Gestational Trophoblastic Diseases (Budapest, 2010.10.16-19.)

  International Society for the Study of Trophoblastic Diseases (ISSTD) Jointly organised by
  International Society for the Study of Trophoblastic Diseases (ISSTD)
  Hungarian Trophoblastic Disease Center
  Society of the Hungarian Gynaecological Oncologists
  Hungarian Society of Reproductive Immunology

  Dear Colleagues,

  On behalf of the Executive Committee of ISSTD and the Hungarian organizers it is a great pleasure for me to welcome you all to the XVIth World Congress on Gestational Trophoblastic Diseases (GTDs) which will be held in Budapest, Hungary, October, 2011. The conference will focus on the latest developments and new findings in the biology, genetics, epigenetics, treatment and follow-up of the different groups of these diseases and their variants. The congress will provide an invaluable opportunity for experts of the region (for the first time in the European Continent) as well as those outside the region to share experiences and exchange scientific information. The knowledge and experience in the research, treatment and follow-up of gestational trophoblastic diseases accumulated over 35 years in the host country of the World Congress and in the surrounding parts of Europe should be of interest for ISSTD and invariably brings fruit for thoughts for all of us particularly as such approach is followed by many parts of the world. In addition, it brings tremendous stimulation in research and harmonizing local guidelines with the international ones by introducing the ISSTD expertise.

  Based upon international experience we decided to establish a center for Hungarian trophoblast patients in our institution in Budapest in the middle of the 1970s. We enlarged and improved our knowledge continuously and initiated the latest methods of diagnosis and therapy. We established a tight co-operation with other clinics in Hungary and abroad and with academic centers. Our educational and publication activity made it possible for us to have had the opportunity to treat 80% of trophoblastic tumour patients from the 10.5 million population of Hungary. Along this line, it is not only a great honor for the country hosting the XVIth. Word Congres on GTDs, but unique opportunity improving care of women with these diseases.

  The local organizing committee will make every effort to put together an exciting program and to continue the tradition of excellence set in previous world congresses of ISSTD And the congress will offer participants an opportunity to meet experts and colleagues from all corners of the globe. Getting together, learning together and enjoying friendship is a central value of our meeting.

  Vilmos Fülöp
  Congress President

  Highlighted topics

  Low-risk gestational trophoblastic disease
  High-risk gestational trophoblastic disease
  Genetics of molar diseases
  Molecular biology of molar diseases
  Pathology of molar diseases
  hCG and clinical management of molar diseases
  Biology of hCG
  Staging/imaging and clinical management
  Regional perspectives of molar diseases

  Official language: english

  Website: http://hbltravel.hu/?page_id=99

  Rendezvény kezdete: 2011.10.16.
  Rendezvény vége: 2011.10.19.
  Helyszín: 1051 Budapest, Roosevelt tér 9., MTA Székház
  A rendezvény Web oldala: http://hbltravel.hu/?page_id=99

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MNT Dél-magyarországi Szekció Ülés

  További részletek hamarosan...

  Rendezvény kezdete: 2011.10.14.
  Rendezvény vége: 2011.10.15.
  Helyszín: Gyula

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MNT Dél-magyarországi Szekció Ülés

  Tudományos információ (orvosszervező adatai):
  Dr. Németh Gábor
  Szegedi Tudományegyetem Szülészeti- Nőgyógyászati Klinika
  6725 Szeged Semmelweis u 1
  Telefon:+3662545757

  és

  Dr. Párducz László
  Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház, Szülészet- Nőgyógyászati osztály
  5700. Gyula, Semmelweis u. 1.
  Telefon: +36-30/9837-296
  E-mail: parducz@pandy.hu

  Általános szervező adatai:
  Cora Szabolcs
  C&P2&T Group
  5711 Gyula, Szüret u. 12.
  Telefon: +36-30/3375-801
  E-mail: cszabolcs78@t-online.hu

  Rendezvény kezdete: 2011.10.14.
  Rendezvény vége: 2011.10.15.
  Helyszín: 5700 Gyula, Várkert u. 1., Erkel Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://www.szuleszet-pandy.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)HÁM eredetű petefészek daganatok kezelése - tudományos ülés

  Szeretettel várjuk 2011 szeptemberében az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályának "Kékgolyó délutánok" - "A HÁM eredetű petefészek daganatok kezelése" című továbbképző rendezvényére!

  A jelentkezési határidő: 2011. szeptember 30.

  Jelentkezni lehet Garaminé Kőkúti Katalinnál a +36-1/224-8751 telefonszámon, vagy az info@mkardio.hu e-mail címen.

  Időpont: 2011.10.13.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 1122 Budapest, Ráth György utca 7-9., Országos Onkológiai Intézet, Eckhardt-terem
  A rendezvény Web oldala: http://www.oncol.hu

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MASZNUT XI. Kongresszusa

  A Kongresszus tervezett témái:

  Ultrahang szűrővizsgálatok:
  • Kromoszóma-rendellenességek ultrahang jelei az első és második trimeszterben
  • Down-szindróma komplex szűrése
  • A magzati szív vizsgálata, echokardiográfia jelentősége az első és második trimeszterben
  • A 3D- és a 4D-technika szerepe a szűrővizsgálatokban
  • Az ultrahang szűrővizsgálatok jelentősége a praenatális diagnosztikában
  • Az ultrahang szűrővizsgálatok helye a nőgyógyászati megbetegedésekben
  • Az ultrahang vizsgálatok jogi, etikai vonatkozásai napjainkban

  Ultrahang-diagnosztika a szülészetben:
  • Az ultrahangvizsgálattal nem bizonyítható terhesség
  • Rizikóterhességekben végzett Doppler-flowmetriás vizsgálatok
  • Többes terhességek ultrahang-diagnosztikája, chorionicitás és terhességi komplikációk
  • Az ultrahang vizsgálat szerepe a többes terhességek nyomon követésében
  • A magzati retardáció ultrahang monitorizálása és nyomon követési lehetőségei
  • A lepény beágyazódási rendellenességei
  • A magzati szívritmuszavarok ultrahang-diagnosztikája, méhen belüli kezelési lehetőségek
  • A koponyaűr rendellenességeinek diagnosztikája, prognosztikai jelentősége
  • Magzati MRI és/vagy 3D-ultrahang az agyi rendellenességek prenatalis differenciál-diagnosztikájában
  • Mellkasi-, hasi- és végtag-rendellenességek 2D-, 3D-diagnosztikája
  • A hegvastagság mérése, mint a császármetszés társindikációja
  • A 3D-volumetria jelentősége a szülészetben

  Ultrahang-diagnosztika a nőgyógyászatban:
  • Ectopiás terhességek
  • Meddőségi ultrahang-diagnosztika, kontrasztanyagok alkalmazása
  • Az ultrahangvizsgálatok szerepe a méhvérzések diagnosztikájában
  • Ultrahang vizsgálatok perimenopauzában
  • A nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések ultrahang diagnosztikája
  • Az adnextumor - ultrahanglelet differenciáldiagnosztikai problémái
  • A méhnyak-, és méhtestrák ultrahang diagnosztikája
  • Az ovárium tumorok ultrahang-diagnosztikája és nehézségei
  • A nőgyógyászati tumor-diagnosztika problémái napjainkban
  • Az ultrahang-diagnosztika és egyéb képalkotó eljárások algoritmusa a nőgyógyászati kórképekben
  • Ultrahang-vezérelt beavatkozások nőgyógyászati kórképekben
  3D-volumetria jelentősége a nőgyógyászatban

  Pályázat:
  Szonográfusoknak lehetőséget biztosítunk a díjtalan (részvételi díj mentes) részvételre. Jelentkezési lapjukon pályázati szándékukat tüntessék fel, valamint juttassák el a Szervező Bizottsághoz laborvezetőjük (osztályvezetőjük) javaslatát.

  Regisztráció:
  A kongresszusra való jelentkezés elektronikus úton történik a kongresszus honlapjáról: http://congress-service.hu/2011/msznut

  Prezentációk bejelentése:
  A kongresszus fő témáihoz előadások és poszterek jelenthetők be. A prezentációk elfogadásáról a Szervező Bizottság dönt és erről az érintettek külön értesítést kapnak.
  Formai követelmények a rendezvény web-oldalán!

  Munkáját elküldheti:
  • Interneten történő bejelentkezés alkalmával: http://congress-service.hu/2011/msznut

  • Interneten e-mail-hez csatolt file-ban – ez esetben kérjük, hogy az e-mail tárgyában a kongresszus elnevezését feltüntetni szíveskedjék. Az összefoglaló .DOC és .RTF file-jait az info@congress-service.hu címre juttassa el.

  Fontos időpontok:
  Kedvezményes díjú jelentkezés határideje: 2011. május 31.
  Absztraktok beküldésének határideje: 2011. május 31.
  Előadások, poszterek visszaigazolása: 2011. június 30.
  Hotel díjmentes lemondás határideje: 2011. június 15.
  Részvétel díjmentes lemondás határideje: 2011. július 31.

  A Szervező Bizottság címe (tudományos információk):
  Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
  Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
  7624 Pécs, Édesanyák útja 17.
  Postacím: 7602 Pécs, Pf. 99.
  Dr. Arany Antal, Dr. Vizer Miklós
  Telefon: 06-72-536-360, 06-72-536-370
  06-30-98-36-805
  e-mail: antal.arany@aok.pte.hu
  miklos.vizer@aok.pte.hu

  A szervező iroda címe (bejelentkezés, levelezés, összefoglalók, szállásügyek, szakmai kiállítás):
  CONGRESS & HOBBY SERVICE Kongresszus- és Rendezvényszervező Iroda
  6701 Szeged, Pf.: 1022.
  Telefon: (62) 484-531, 484-532
  Fax: (62) 450-014
  e-mail: info@congress-service.hu

  Rendezvény kezdete: 2011.10.06.
  Rendezvény vége: 2011.10.08.
  Helyszín: Pécs, Breuer Marcell sétány 4., Kodály Központ
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2011/msznut

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar-Német Nőgyógyász Kongresszus

  Időpont: 2011.09.16.
  Helyszín: Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Nőorvos Társaság Dél-nyugat Dunántúli Szekciójának XIII. Kongresszusa

  Főtéma: A szülészet nőgyógyászat aktuális kérdései

  Tudományos információ (orvosszervező adatai):
  Név: Prof. Dr. Szilágyi András
  Munkahely neve: Kaposi Mór Oktató Kórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
  Munkahely címe: 7400 Kaposvár, Tallián Gyula u. 20-32.
  Telefon:82 501300/263
  Fax:
  E-mail:szilagyi.andras@kmmk.hu

  Általános szervező adatai:
  Név: Hermes Tours
  Munkahely neve:
  Munkahely címe: 7400 Kaposvár, Irányi Dániel u.9.
  Telefon: 82 511670
  Fax: 82 511671
  E-mail:
  info@hermestours.hu

  Rendezvény kezdete: 2011.09.09.
  Rendezvény vége: 2011.09.10.
  Helyszín: Kaposvár

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Menopausa Társaság IX. Országos Kongresszusa (Balatonalmádi, 2011. június 16-18.)

  Tisztelt Kollégák!

  Újabb két év telt el, már a IX. kongresszust szervezzük. Reménykedünk, túl vagyunk az egészségügy vegetálásának időszakán. Reméljük, túl vagyunk a menopausális hormonkezelés vesszőfutásának időszakán. Itt az idő a lekristályosodott Menopausalis medicinát a magyar egészségügyben jelentőségének, szerepének megfelelő helyen kezelni. Ha tudunk létrehozni egészségmegőrző, preventív, kezelési ellátásokat, a menopausa hálózat felértékelődik.

  A változókort elérő nők száma nem csökken, továbbra 40-45 ezer, viszont a szép korúak száma aránya emelkedik. Bár hazánkban is emelkedik az átlagéletkor, de az egészégben töltött évek aránya csökken száma stagnál. A menopausa meghatározó szerepet játszik a későbbi évek egészségmegőrzésében. A kilmaktérium nemcsak egészségügyi, de foglalkoztatási, gazdasági problémát jelenthet, melyben felértékelődik a család, a társadalom és az orvostudomány szerepe is. A Magyar Menopausa Társaság – 1995-ös megalakulása óta - e kihívásnak kíván megfelelni a tudományos eredmények alapján, a meglévő menopausa ambulantia hálózaton keresztül.

  Minden menopausalis nőnek szükséges tájékoztatást kapni a várható azonnali és késői következményekről, hogy lehet kivizsgáltatni magát, értékelni tünetet együttesét, egyénre szabott segítséget kapni, hogy megelőzhesse a petefészek hormonhiányból kiinduló betegségeit. A menopausával foglalkozó szakemberek feladata, hogy az ismeretek átadásával oldják meg a csaknem minden klimaktériumba kerülő nőben megjelenő tünetek enyhítése, pácienseik támogatását az egészséges életmód kialakításában. Ezen feladatot csak rendszeresen karbantartott tudományos ismeretanyaggal lehet. Az tudásanyag ismeretét a megújuló 3MO vizsga tanúsít. A korábban beígért licence vizsga megfelelő akkreditációt biztosítana a menopausa medicinának.

  Kongresszusunk lehetőséget kínál tudásunk aktualizálására, a különböző szakmák ismereteinek megismerésére egyeztetésére. A sajtó hallgat, a korábban megjelent, túlértékelt adatok, az azokból levont elhamarkodott következtetések utóbbi években több oldalról új értelmezést kaptak, letisztultak. Az alternatív gyógymódok felértékelődtek, mind kezelési idő, mind a készítmények száma jelentősen megszaporodott. Ezeket szükséges szigorúan szakmai szempontból áttekinteni.

  A Balaton part, a június közepi nyár, a kellemes környezet, számos lehetőséget rejt a kongresszus előtt és után kellemes programok szervezésére. A Szervező Bizottság és a Congressline Iroda igyekszik kellemes és tartalmas időtöltést biztosítani a kongresszus folyamán is. A IX. Kongresszus Szervező és Tudományos Bizottsága és a Magyar Menopausa Társaság Vezetősége nevében tisztelettel várjuk Önöket 2011. június 17-18-án.

  Helyszín: Balatonalmádi, Hotel Ramada

  Tudományos témák:
  •Cardiovascularis rizikó és védelem a változókorban
  •Dermo-uro-vaginalis atrophia
  •Petefészek működés változókorban - Endocrin működés
  •Menopausa és a daganatos megbetegedések.
  •Menopausa előtti méh és petefészek eltávolítás hatásai
  •Változó korú nők társadalmi helyzete - hazai nemzetközi kitekintés
  •Petefészek hormonkezelés helye az osteoporosis megelőzésében és kezelésében
  •Thrombosis hajlam és hormonkezelés
  •Nem hormontartalmú, ösztrogén hatások (phyto-ösztrogének, homeopátiás szerek)
  •Andropausa
  •A nő psychéje változókorban
  •Szexualitás változókorban – kettőn áll a vásár
  •Egészséges életmód, étkezés, mozgás
  •Menopausa szakambulanciák működése
  •Saját tapasztalatok, egyéb témák

  Előadás bejelentés
  2011. április 10-ig lehetséges (referátum 15 perc, előadás 7 perc, poszter) absztrakt összefoglaló beküldésével (min. 1000-1200 karakter terjedelemben) az alábbi email címre: gaitz@congressline.hu

  További részletek a szervező web-oldalán: http://www.congressline.hu/mmt2011/dm/dm-1209.html

  Szervező:
  Congressline Kft.
  1065 Budapest, Révay köz 2.
  Tel: 429-0146, Fax: 429-0147
  Email: gaitz@congressline.hu


  Dr. Pap Károly
  MMT elnöke

  Rendezvény kezdete: 2011.06.17.
  Rendezvény vége: 2011.06.18.
  Helyszín: Balatonalmádi, Hotel Ramada
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/mmt2011/dm/dm-1209.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőorvos Társaság I. Szakmai Továbbképző Tanfolyama (Siófok, 2011. május 27-28.)

  Tisztelt Kollegák!
  Rendezvényünk a Magyar Nőorvos Társaság első Továbbképző Kurzusa, amelyet a Társaság a továbbiakban azokban a köztes években szeretne megrendezni, amikor nem tartunk Nagygyűlést.
  A kiválasztott témaköröket a szakma vezető szaktekintélyei foglalják össze, a 2 napos Tanfolyam kreditpontos vizsgával zárul (30 kreditpont).
  Az évenkénti találkozással a szakmai továbbképzésen túl, jó lehetőség adódik a szülészet-nőgyógyászat aktuális kérdéseinek megbeszélésére, a kollégákkal történő találkozásra.
  A kora nyári Balaton-part a Szervező Bizottság reményei szerint ideális helyszínt teremt tanfolyamunk megrendezéséhez.

  Várunk minden érdeklődőt szeretettel:

  Prof. Dr. Pál Attila
  az MNT elnöke

  Dr. Ács Nándor
  a Szervező Bizottság vezetője

  Tudományos témák
  • Genetika, prenatális diagnosztika
  • Endoscopia
  • Endometriózis
  • Ultrahang diagnosztika
  • Fogamzásgátlás
  • Terhesgondozás-perinatológia
  • Onkológia, HPV
  • Asszisztált reprodukció

  Részvételi díjak:

  2011. április 15. előtt:
  Résztvevő: 25.000,- Ft
  Szakdolgozó, 30 év alatt, Nyugdíjas: 15.000,- Ft
  Kísérő 18.000,- Ft

  2011. április 15. után:
  Résztvevő: 30.000,- Ft
  Szakdolgozó, 30 év alatt, Nyugdíjas: 18.000.- Ft
  Kísérő 21.000,- Ft

  Helyszínen:
  Résztvevő: 35.000,- Ft
  Szakdolgozó, 30 év alatt, Nyugdíjas: 21.000.- Ft
  Kísérő 21.000,- Ft

  A részvételi díj 25% áfa-t tartalmaz.
  (A részvételi díjak tartalmazzák a konferencia anyagokat, kávészüneteket, ebédeket és a közös vacsorát, a kísérőknek: 2 ebédet és a közös vacsorát)

  Részletes programról, jelentkezésről, regisztrációról és szállásfoglalásról 2011. január végén az MNT tagjait értesítjük, valamint további információt itt az MNT honlapján (www.mnt.hu), vagy a www.congressline.hu/mnt2011 weblapon lehet majd ugyanekkortól megtalálni.
  A Társaság megjelenési lehetőséget biztosít cégek részére. (kiállítás, hirdetés, egyéb)

  Szervező Iroda:
  Congressline Kft.
  1065 Budapest, Révay köz 2.
  Tel: 429-0146, Fax: 429-0147
  E-mail: gaitz@congressline.hu

  Rendezvény kezdete: 2011.05.27.
  Rendezvény vége: 2011.05.28.
  Szakterület(ek): Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 8600 Siófok, Hotel Azúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressline.hu/mnt2011

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nőorvos Társaság Északnyugat-magyarországi Szekciójának VIII. Tudományos konferenciája

  A Konferencia témái:
  1. Szülésindukció, császármetszés - a protokollok tükrében
  2. Méheltávolítás a XXI. században - technikai megoldások, aktualitások és ellentmondások
  3. Egyéb aktualitások, szabadon választott témák

  Helyszín:
  H-9021 Győr, Szent István út 10/a.

  Prezentációk bejelentése:
  Előadását a jelentkezési lapon, vagy a konferencia honlapján történő regisztráció során 2011. március 31-ig jelentheti be.
  Az előadások időtartama max. 10 perc (8 perc előadás + 2 perc megbeszélés).
  Előadás tartásához számítógép és projektoros kivetítés áll rendelkezésre.
  Az előadások elfogadásáról, és programba sorolásáról 2011. április 20-ig írásbeli értesítést küldünk.

  Részvételi díjak:
  Orvosoknak 12.500 Ft (10.000 Ft +Áfa)
  Nyugdíjasoknak, rezidenseknek 10.000 Ft ( 8.000 Ft +Áfa)

  Regisztráció:
  A kongresszusra való jelentkezés elektronikus úton történik a kongresszus honlapjáról:
  http://congress-service.hu/2011/enyno

  Szakmai szervező:
  Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya
  9023 Győr, Vasvári Pál u. 2-4.
  Dr. Nagy Sándor PhD. osztályvezető főorvos
  Tel: (96) 418-244/1130 mellék vagy 70/4510-434 Fax: (96) 507-918
  E-mail: nagysandor@petz.gyor.hu

  Rendezvény információ:
  Congress & Hobby Service Kft.
  Kongresszus- és Rendezvényszervező Iroda
  6701 Szeged, Pf.: 1022.
  Telefon: (62) 484-531, 484-532
  Fax: (62) 450-014
  e-mail: info@congress-service.hu

  Információk és bejelentkezés az interneten:
  http://congress-service.hu/2011/enyno

  Rendezvény kezdete: 2011.05.13.
  Rendezvény vége: 2011.05.14.
  Helyszín: 9021 Győr, Szent István út 10/a., Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ
  A rendezvény Web oldala: http://congress-service.hu/2011/enyno

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa (Gyula, 2011.05.13-14.)

  Az elmúlt évek nagysikerű rendezvényeinek, a közös gondolkodásnak, kitartó összefogásnak köszönhetően XXXI. Gyermeknőgyógyászati Kongresszusunkat Gyulán,
  2011. május 13-14. között már önálló társaságként, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság keretein belül rendezzük meg.

  Helyszín: Gyula Város Polgármesteri Hivatal Díszterme (5700 Gyula, Petőfi tér 3.)

  A Kongresszus fő témái:
  1. Szexuális úton átvihető fertőzések jelentősége a
  gyermeknőgyógyászatban
  2. Új lehetőségek a fogamzásgátlásban
  3. Interdiszciplináris együttműködés a gyereknőgyógyászatban
  4. Esetismertetések

  fő témák referátumok keretében kerülnek megtárgyalásra. Emellett rövid
  esetbemutatásokra nyújtunk lehetőséget. A gyermeknőgyógyászat bármely területéről érdekes
  esetek prezentációját várjuk a résztvevőktől max. 5 perces dokumentált előadás formályában.
  Hívunk mindenkit, ossza meg velünk az elmúlt évek legérdekesebb, tanulságos eseteit!

  Jelentkezés, előadások bejelentése:
  On-line regisztráció, jelentkezési lap és a szükséges
  egyéb dokumentumok
  a www.szuleszet-pandy.hu honlapon.

  Postai úton történő regisztráció: a honlapról letöltött adatlapok visszaküldésével.
  Cím: Cora Szabolcs 5700. Gyula, Szüret u. 12.

  Jelentkezési határidő: 2011. április 15.

  (Mind az elektronikus, mind a postai úton történő regisztrációról visszajelzést adunk.)

  Részvételi díj:
  2011. április 15.-ig:
  orvos: 23.000 Ft/fő
  35 év alatti orvos, nyugdíjas: 17.000 Ft/fő
  kísérő: 15.000 Ft/fő

  2011. április 15- után helyszíni befizetéssel:
  orvos: 25.000 Ft/fő
  35 év alatti orvos, nyugdíjas: 20.000 Ft/fő
  kísérő: 18.000 Ft/fő

  Az ajánlott szállások jegyzéke, elérhetősége
  megtalálható a www.szuleszet-pandy.hucímen.
  Az ajánlott szálláshelyek a Kongresszus résztvevőinek
  kiemelt kedvezményt biztosítanak.

  Tudományos információ:
  Dr. Párducz László
  E-mail: parducz@pandy.hu

  Dr. Major Tamás
  E-mail: majort@dote.hu

  További részletes információk a kapcsolódó dokumentumban elérhető első értesítőben olvashatóak.

  Rendezvény kezdete: 2011.05.13.
  Rendezvény vége: 2011.05.14.
  Helyszín: 5700 Gyula, Petőfi tér 3., Gyula Város Polgármesteri Hivatal Díszterme
  A rendezvény Web oldala: http://www.szuleszet-pandy.hu

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IX. Down Szimpózium (Szeged, 2011.04.15-16.)

  A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Genetikai Intézete és a Szegedi Alapítvány a Magzati Betegségek Megelőzéséért és Gyógyításáért kiemelt közhasznú szervezet az elmúlt 13 évben
  nyolc alkalommal rendezett nagy sikerű szimpóziumot és tudományos továbbképzést a Down kórról.
  A IX. Down szimpózium egyben tudományos továbbképzés a magzati orvostan aktuális fejezeteiből.
  Az „Új eredmények a magzati orvostudományban” című tudományos program felöleli a Down szindróma prenatális szűrésének és diagnózisának korszerű módszereit, a magzat etikai és jogi helyzetét, érdekét.
  A 12. hetes (holisztikus) szűrés és a magzati szív és egyéb strukturális rendellenességek ultrahang vizsgálatáról, illetve a terhespatológiai kórképek: toxeamia hypertensio előrejelzéséről, megelőzéséről,
  epigenetikai megközelítéséről szóló elméleti előadásokkal és a Hands on Ultrasound Training gyakorlati programmal várjuk a kedves érdeklődőket
  napfényes városunkban.

  Helyszín: SZTE ÁOK Központi Oktatási Épület

  Fő témák:
  1. A Down szindróma kialakulásának mechanizmusa és előfordulási
  gyakorisága
  2. DNS és RNS alapú magzati genetikai diagnosztika
  3. A Down szindróma ultrahang és biokémiai szűrése I., II. trimeszter
  4. Szűrés, genetikai tanácsadás, tájékozott beleegyezés
  5. Magzati szívfejlődési rendellenességek szűrése az I., II. trimeszterben
  6. A 10–12. heti komplex szűrés a magzati és anyai kórképek korai
  felismerésére
  7. A toxaemia korai diagnózisa és prevenciója
  8. Szülészeti korképek és komplex betegségek transzgenerációs
  eredete. Az epigenom. Fetal programming
  9. Többes terhességek diagnosztikája és gondozása. Paradigma
  váltás
  10. Etikai szempontok. Érdeke-e a magzatnak a prenatális szűrés?
  11. Szülészeti számítógépes programok
  12. Segítő szervezetek, fejlesztő terápiák
  13. Hands On Ultrasound Training
  14. A magzati rendellenességtől való félelem hatása a reprodukcióra

  A következő szakképesítésekhez 50 ponttal kötelező szinten-tartó tanfolyamként számolható el:
  • szülészet-nőgyógyászat,
  • klinikai genetika,
  • háziorvostan,
  • neonatológia,
  • csecsemő és gyermekgyógyászat,
  • csecsemő és gyermek kardiológia,
  • gyermek kardiológia,
  • csecsemő-gyermekgyógyászai intenzív terápia,
  • gyermeknőgyógyászat
  Minden egyéb szakképesítéshez 25 ponttal szabadon választhatóként számolható el.

  A hivatalos nyelv a magyar és az angol.

  Előadás, poster összefoglaló beküldési határideje: 2011. március 20.
  e-mail: isa@comser.szote.u-szeged.hu

  Amennyiben az összefoglalóját 2011. március 1-ig beküldi (és azt a Szervező elfogadta), részvételi díjából 3.000 Ft kedvezményt biztosítunk.

  Részvételi díj:
  2011. március 7-ig
  Egészségügyi Szakdolgozóknak 20.000 Ft
  Orvosoknak 36.000 Ft

  2011. március 7. után
  Egészségügyi Szakdolgozóknak 24.000 Ft
  Orvosoknak 42.000 Ft

  Tudományos szervező:
  Prof. Dr. Szabó János, egyetemi tanár
  SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet
  Szegedi Alapítvány a Magzati Genetikai Betegségek
  Megelőzéséért és Gyógyításáért!
  6720 Szeged, Somogyi u. 4.
  Tel.: +36 62/545-134, Fax: +36 62/545-699
  E-mail: isa@comser.szote.u-szeged.hu

  Általános információ:
  C&T Hungary Kft. Kongresszusi Iroda
  6720 Szeged, Dugonics tér 12.
  6701 Szeged, Pf. 898.
  Tel./fax: +36 62/548-485
  E-mail: congress@congresstravel.hu

  További részletes információk, szállásfoglalás a rendezvény web-oldalán:
  http://www.congresstravel.hu/downsyndrome2011

  Rendezvény kezdete: 2011.04.15.
  Rendezvény vége: 2011.04.16.
  Helyszín: Szeged, SZTE ÁOK Központi Oktatási Épület
  A rendezvény Web oldala: http://www.congresstravel.hu/downsyndrome2011

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű Nephrologiai Ismeretek c. tanfolyam: Terhesség és vese (Budapest, 2011.03.17.)

  Kedves Kolléga!

  A Magyar Nephrologiai Társaság Oktatási Bizottsága tisztelettel meghívja Önt és Munkatársait a Korszerû Nephrologiai Ismeretek címû tudományos rendezvény tizedik elõadássorozatára.

  Terhesség és vese

  Idõpont: 2011. március 17. (csütörtök), 10.00–14.00 óráig

  Helyszín: Aesculap Akadémia
  1115 Budapest, Halmi u. 20–22.
  (Tétényi úti Szent Imre Kórház területén)

  Szervezők:
  Dr. Ladányi Erzsébet, Dr. Mátyus János, Dr. Kárpáti István

  A tanfolyam ajánlott:
  nephrologus, belgyógyász, szülész-nõgyógyász, neonatologus, gyermekgyógyász, nephrologus szakorvos jelölt, hypertonologus, diabetologus, a szakma vagy a témák iránt érdeklõdõ pathologus, családorvos és egyéb társszakmákban dolgozó kollégák számára.

  Akkreditáció:
  az egészségügyi miniszter 52/2003. (VIII. 22.)
  ESZCSM rendelete alapján akkreditációs elõterjesztésre folyamatban.

  Részvétel: ingyenes.

  Szervezõ:
  Magyar Nephrologiai Társaság Oktatási Bizottsága

  Szeretettel várunk minden érdeklõdõ kollégát!

  A program megtekinthető a kapcsolódó dokumentumban.

  Időpont: 2011.03.17.
  Szakterület(ek): Transzplantációs medicina, Belgyógyászat, Hipertónia, Nephrologia
  Helyszín: 1115 Budapest, XI., Halmi út 20-22., Aesculap Akadémia

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A nőgyógyászati daganatok korai diagnosztikája és komplex kezelése. Kolposzkópos tanfolyam

  Jelentkezési határidő: 2011. március 1.

  Akkreditációs pont: 50 pont

  A tanfolyam adatlapja letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Rendezvény kezdete: 2011.03.07.
  Rendezvény vége: 2011.03.11.
  Szervező: Garaminé Kőkuti Katalin
  Tel: 06 (1) 224 8751
  Helyszín: 1122 Budapest, Kékgolyó u. 13., Országos Onkológiai Intézet, Tükörterem

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Ian Donald Inter-University Iskola 8. kurzusa

  Rendező: Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb, Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

  Kurzus weboldala (program és jelentkezés):
  http://www.asszisztencia.hu/10visus/

  Időpont: 2010.12.11.
  Helyszín: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 4., Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb
  A rendezvény Web oldala: http://www.asszisztencia.hu/10visus/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)V. 3D/4D VISUS tanfolyam

  Rendező: Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb, Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

  A háromdimenziós (3D) ultrahang-diagnosztika a szülészetben közelebb visz bennünket a normális képletek és a kóros elváltozások könnyebb elkülönítéséhez, problémamentes terhességekben pedig elősegítheti a szülők és a magzat(ok) korai kötődését. A nőgyógyászatban a 3D technika szintén forradalmasította a differenciál-diagnosztikát.

  A csúcstechnológiájú ultrahangkészülékeket olyan szoftverek működtetik, melyekkel biztosítható a különböző feladatok öszszehangolt irányítása. A gépek használata előképzettséget igényel a hagyományos kétdimenziós technikában és folyamatos továbbképzést a 3D minél produktívabb alkalmazásában. Ennek elősegítésére Bécsben 1996-ban VISUS (Vienna International School of 3D Ultrasonography) kurzusok szervezését indították el, melynek harmadik magyar nyelvű rendezvényét most kívánjuk elérhetővé tenni. A GE Healthcare által létrehozott tanfolyam programja illeszkedik az eddig számos országban bevált tematikához, fele-fele arányban elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal, gyakorlási lehetőségekkel, specialisták oktatásával igyekszünk elérni, hogy a két nap hasznos legyen. Szó lesz többek között a 3D technika alapjairól, a volumetriás képkészítés optimalizálásáról, kiértékeléséről, a folyamatos adatmentésről.

  Szervező Titkárság
  ASSZISZTENCIA Szervező Kft.
  1055 Budapest, Szent István krt. 7.
  Tel: +36 1 350-1854
  Fax: +36 1 350-0929
  E-mail: visus@asszisztencia.hu

  Rendezvény kezdete: 2010.12.09.
  Rendezvény vége: 2010.12.10.
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi u. 20-22., Aesculap Akadémia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Policisztás ovarium szindróma (PCOS) felnőttben: újdonságok a gyakorlat számára.

  A Policisztás ovarium szindróma (PCOS) felnőttben: újdonságok a gyakorlat számára. Tényleg mindenki PCOS-ás? c. tudományos előadás a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

  Időpont és helyszín: 2010. november 24., 14-17 óra, MTA Székház, Felolvasóterem (1051 Budapest, Roosevelt tér 9).

  Program:

  14:00-14:05 Köszöntő: Dr. Speer Gábor

  14:05-14.20 Dr. Speer Gábor:
  A PCOS diagnózisa, tünetei és klinikai képe

  14:20-14:35 Prof. Dr. Tamás Gyula:
  Hyperinsulinaemia/inzulinrezisztencia, glükóz-intolerancia és PCOS

  14:35-14:50 Prof. Dr. Cseh Károly:
  A kardiometabolikus veszélyeztetettség PCOS-ban

  14:50-15:05 Prof. Dr. Lakatos Péter:
  A meddőség endokrin kezelése. A metformin és a D vitamin helye PCOS-ban

  15:05-15:25 kávészünet

  15:25-15:40 Dr. Szűcs Nikolette:
  A PCOS differenciáldiagnosztikája

  15:40-15:50 Dr. Pálmai Bálint
  A PCOS UH-diagnosztikája

  15.50-16:05 Dr. Várbíró Szabolcs
  A meddőség nőgyógyászati kezelése PCOS-ban

  16:05-16:20 Prof. Dr. Szabolcs István:
  A hyperandrogenismus kezelése PCOS-ban

  16:20-16:30 Prof. Dr. Czeizel Endre
  A PCOS a genetikus szemével

  16:30- Zárszó, hozzászólások, kérdések

  A szimpózium ingyenes

  Tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

  Dr. Speer Gábor
  szervező

  Időpont: 2010.11.24.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek, Diabetológia, Belgyógyászat, Szülészet-nőgyógyászat
  Helyszín: 1051 Budapest, Roosevelt tér 9., MTA Székház, Felolvasóterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Változások a női meddőség hátterében álló kórképek megítélésében, kezelésében (Országos Orvos és Közönségtalálkozó és Workshop

  A PCOS Szívügy Alapítvány 2010. november 20-án Országos Orvos és Közönségtalálkozót és Workshopot rendez a PCOS-ban érintett sorstársaknak és orvosaiknak, "Változások a női meddőség hátterében álló kórképek megítélésében, kezelésében" címmel.
  A találkozón szeretnék megadni a lehetőséget arra, hogy az előadó és meghívott egészségügyben tevékenykedő kollégák helyben egymással tapasztalatot is cserélhessenek.
  Ezért a Közönségtalálkozó orvosi jellegű előadásait követően zártkörű workshopra kerül sor, melynek során a különböző szakterületekről meghívott szakemberek - bizonyos tematika mentén, moderátor vezetésével - multidiszciplináris jellegű szakmai beszélgetést folytathatnak egymással. Ettől az eseménytől azt reméljük, hogy a meghívottak között későbbi együttműködést is elősegítő párbeszéd indul meg a témában.

  Az Orvos- Páciens Találkozó és Workshop helyszíne: Kelenföld Missziós Központ Épülete (Budapest, XI.kerület Etele út 51.).

  Időpontja: 2010. november 20. szombat, 10.00 – 16.00
  Workshop időpontja: 14.00 – 16.00

  Kérjük, hogy részvételi szándékát visszajelezni szíveskedjen a következő elérhetőségeken november 12-éig: