Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kongresszusok, rendezvények

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • 2019. ápr. 13.
  Neurosonológiai licenc vizsga 5 évente esedékes meghosszabbításához szükséges szintentartó tanfolyamAz ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Helyszín: 1083 Budapest, Balassa u. 6., Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika tantermében

  Tisztelt Kollégák!

  A neurosonológiai licence vizsga 5 évente szükséges meghosszabbítása 2019-től esedékes. A Magyar Neuroszonológiai Társaság vezetésének kezdeményezésére egyeztettünk a négy egyetem neuroszonológiai licence képzését koordináló vezetővel (Bereczki Dániel, Oláh László, Szapáry László, Kincses Tamás). Az egyeztetéseken az a konszenzus született, hogy a neuroszonológiai szakmai grémiumok az emelt szintű továbbképző tanfolyamon való részvételt elegendőnek tartják a licence megújításához. Mivel az ESZTI illetékese a licence vizsga rendelet megalkotása során nem határozott a licence meghosszabbítás feltételeiről, ezért a grémium vezetőknek lehetősége volt mérlegelésre. A licencek 2019-es meghosszabbítását követően azonban a Magyar Neuroszonológiai Társaság kezdeményezi, hogy egy előre tudható követelményrendszer legyen a feltétele a licence 2019-en túli meghosszabbításának, a szakorvosi működési engedélyek meghosszabbítási követelményeihez hasonlóan. Ezt terveink szerint még az idén nyilvánosságra fogjuk hozni, hogy a licence vizsgák birtokosainak legyen ideje a következő öt évben a követelményeket teljesíteni. Ez a követelményrendszer természetesen nehézségében és fajsúlyosságában nem lesz a (szak)licence vizsga követelményekhez mérhető.

  Ennek teljesítésére a Magyar Neuroszonológiai Társaság emelt szintű tanfolyamot szervez 2019. április 13-án szombaton 10 és 15 óra között a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika tantermében (1083 Budapest, Balassa u. 6.).

  A tanfolyam tesztvizsgával zárul.

  A rendezvény részvételi díja 9.500 Ft, a Magyar Neuroszonológiai Társaság tagjainak 7.500 Ft, melyet a Magyar Neuroszonológiai Társaság számlájára átutalással lehet befizetni.

  Számlaszám: 10900011-00000013-13050009

  A Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neuroszonológiai Társaság azon tagjainak részvételére, akik 2018 novemberében nem tudtak részt venni, feltétlenül számítunk.

  A tanfolyam után a Magyar Neuroszonológiai Társaság valószínűleg megtartja éves rendes közgyűlését is, mely tisztújító közgyűlés is lesz, mivel a vezetőség mandátuma 2019 szeptemberében, még a Stroke Kongresszus előtt lejár.

  Dr. Németh László

  a Magyar Neuroszonológiai Társaság elnöke

  Jelentkezési lap >>

  Program >>

 • 2019. ápr. 17. - 18.
  Stroke Szakdolgozók Tudományos FórumaAz ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Helyszín: Pécs, Dr. Entz Béla Klinikai Oktatási Központ

  Kedves Centrumvezetők!

  Idén is megrendezésre kerül 2019. április 17-én és 18-án Pécsett a Dr. Entz Béla Klinikai Oktatási Központban a Magyar Stroke Társaság hivatalos rendezvénye, a Stroke Szakdolgozók Tudományos Fóruma. A rendezvényünk egy napos, azonban két egymás utáni napon szervezzük meg, hogy dolgozóitok távolléte a mindennapi munkátokban ne okozzon fennakadást.

  Továbbképzésünk aktuálisan a pre-hospitális stroke ellátás gyakorlati jellegű oktatását tűzte ki céljául. Rendezvényünkkel a stroke ellátásban résztvevő OMSZ Bajtársak rendszeres képzésének első lépését szeretnénk megtenni, bízva abban, hogy a rendezvény valóban olyan gyakorlati ismereteket tud átadni a résztvevők számára, melyek a stroke ellátás színvonalát a jövőben tovább tudják javítani. A rendezvény az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által 16 pontra akkreditált. A résztvevők számára a rendezvény díjtalan, a regisztrációs díjat az Angels Initative támogatja.

  A szakdolgozónak nem feltétlenül az OMSZ munkatársának kell lennie, szeretettel várjuk a stroke centrumok egyéb stroke ellátásban résztvevő szakdolgozóit is (sürgősségi osztály szakdolgozói, stroke osztály szakdolgozói).

  Mellékelten csatoljuk a továbbképzés jelentkezési lapját, melyet a jelentkező szakdolgozó kitöltve szíveskedjen visszaküldeni legkésőbb 2019.03.18-ig a jozifek.eszter@pte.hu email címre.

  Üdvözlettel,

  dr. habil Szapáry László

  A Magyar Stroke Társaság Elnöke

  Letölthető dokumentumok:

  Program

  Jelentkezési lap

 • 2019. szept. 19. - 21.
  A Magyar Stroke Társaság XIV. Kongresszusa és a Magyar Neuroszonológiai Társaság XI. KonferenciájaAz ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Helyszín: 8749 Zalakaros, Üdülő sor 1., Park Inn Zalakaros Resort & Spa

  Időpont: 2019. szeptember 19-21.

  A Konferencia helyszíne:

  Park Inn Zalakaros Resort & Spa

  8749 Zalakaros, Üdülő sor 1.

  Határidők:

  Absztrakt beküldési határidő: 2019. július 15.

  Kedvezményes regisztrációs díj: 2019. június 14.

  A Konferencia főbb témái:

  • Praehospitális ellátás és stroke ellátás szervezés. Telemedicina a stroke ellátásban

  • Akut stroke ellátás kérdései (Acut endovascularis műtéti ellátás, korszerű képalkotó módszerek)

  • Stroke rizikófaktorok, és menedzselésük, preventio

  • Heart and Brain Kardiogén stroke-ok invazív ellátása. Anticoagulálás a stroke megelőzéséért

  • Intracerebrálisés vérzések, subarachnoideális vérzések,menedzselésük, agyi mikrovérzések

  • Nagy nemzetközi klinikai vizsgálatok

  • A nyaki nagyér revascularisatio aktuális kérdései

  • Vascularis idegsebészet

  • Neuroszonológia

  • Alapkutatás, experimentális preklinikai vizsgálatok, vascularis biológia, stroke genetika

  • Kisérbetegségek, kognitív funkció károsodása

  • Ritka etiológiájú stroke-ok

  • Stroke-rehabilitáció, post stroke állapotok

  További információ:

  http://www.altagra.hu/stroke