Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kongresszusok, rendezvények

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • 2021. szept. 16. - 18.
  A Magyar Stroke Társaság XV. Kongresszusa és a Magyar Neuroszonológiai Társaság XII. Konferenciája, Szeged, 2021. szeptember 16-18.Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Helyszín: 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24., Hotel Forrás Szeged

  Helyszín: Hotel Forrás Szeged
  6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

   

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2021. június 14.

   

  Absztrakt beküldési határidő: 2021. július 15.

   

  További részletes információk, online jelentkezés és absztraktbejelentés március végétől a szervező weboldalán: https://www.altagra.hu/hu/stroke/ 

   

  Kedves Kollégák!

   

  Az ez évi jubileumi XV. Magyar Stroke Kongresszus a terveknek megfelelően Szegeden a Hunguest Hotel Forrásban kerül megrendezésre. Ebben a rendkívül nehéz helyzetben előre tervezni szinte lehetetlen, de ennek ellenére több újítást is igyekszünk megvalósítani.

   

  Az egyik újdonság, hogy a rendezvény ún. hibrid formában kerül megrendezésre, amely mind a személyes jelenlétet, mind az online részvételt biztosítani tudja. Így amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, személyesen is tudjuk folytatni azt az együttgondolkodást, amit Zalakaroson elkezdtünk és lesz lehetőségünk megvitatni a legújabb fejleményeket a stroke ellátás területén. Amennyiben nem fogunk tudni kontakt rendezvényt tartani, akkor sem fogunk lemaradni a legújabb eredményekről, hiszen akkor az online térben, a már-már „megszokott” módon fogunk találkozni. Nagy örömömre szolgál a másik újdonság, hogy a kongresszussal párhuzamosan kerül megrendezésre a tavalyi évről elhalasztott Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlés. Ez egy unikális lehetőség arra, hogy a szakdolgozók megismerkedjenek az orvosi gondolkodással, míg az orvosok megértsék és segítség a szakdolgozók szakmai fejlődését. Ez az együttműködés a mindennapokban nélkülözhetetlen eleme munkánknak, és reményeim szerint ez a párhuzamos rendezés számos kollégának fog lehetőséget nyújtani, hogy tovább erősítsék ezt a csapatmunkát.

   

  Természetesen a rendezvények sikeréhez aktív közreműködés kell a résztvevőktől. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy saját munkájával, megfigyeléseivel, elemzéseivel vagy esetismertetéseivel bátran jelentkezzen. Mindenkinek igyekszünk előadásra lehetőséget biztosítani. Ugyanígy lelkesíteném a szakdolgozóinkat is, hogy saját területükről állítsanak össze anyagokat, amelyeket meg lehet vitatni és vallom, hogy ezekből mindenki fejlődhet és profitálhat nem utolsó sorban betegeink javára. Az hogy a szakdolgozói rendezvényen hány előadó lesz, ez a mi felelőségünk is, hiszen nekünk kell őket segíteni és biztatni a részvételre.

   

  Szintén újdonság, hogy a korábban már megszokott trombolysis tanfolyamot terveink szerint kibővítjük egy hiperakut stroke továbbképző kurzussá, ahol az ellátás minden aspektusát át fogjuk tudni tekinteni.

   

  Az előző évekhez hasonlóan a Magyar Neuroszonológiai Társaság konferenciáját is a rendezvénybe integráljuk.

   

  Minden stroke ellátás iránt érdeklődő neurológust, kardiológust, neuroradiológust, intervenciós szakembert szeretettel várunk Szegeden a XV. Magyar Stroke Kongresszusán.

   

  Találkozzunk Szegeden 2021. szeptember 16-án!

   

  A Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neuroszonológiai Társaság elnöksége nevében:

   

  Klivényi Péter
  Szervező

 • 2021. szept. 17. - 18.
  V. Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlés (Szeged, 2021.09.17-18.)Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Helyszín: 6721 Szeged, Maros u. 1., Novotel Szeged Hotel

  Tisztelt Kollégák!

   

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk Szegeden, 2021. szeptember 17-18. között az V. Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlésre! Örömmel tájékoztatjuk, hogy a tavaly elmaradt rendezvény idén párhuzamosan kerül megrendezésre a Magyar Stroke Társaság XV. Kongresszusával és a Magyar Neuroszonológiai Társaság XII. Konferenciájával, így alkalom lesz arra, hogy az események résztvevői közös programokon vegyenek részt.

   

  Ez egy unikális lehetőség, a szakdolgozók és orvosok számára egyaránt. Egy jó alkalom az együttműködés erősítésére és a közös gondolkodásra. A tudás-és tapasztalat csere segítséget nyújt a mindennapi munkához, elősegítve a minőségi, hatékony ellátás biztosítását a páciensek számára.

   

  A SZAKDOLGOZÓI VÁNDORGYŰLÉS HELYSZÍNE

  Novotel Szeged Hotel

  6721 Szeged, Maros utca 1.

   

  A VÁNDORGYŰLÉS TÉMÁI

  • Stroke helyzete Magyarországon
  • Klinikai ápolás – ápolási protokollok ismertetése
  • Ápolási feladatok ismertetése az egyes területek, terápiák kapcsán
  • Szakdolgozók szerepe a stroke diagnosztika, a prevenció és a rehabilitáció területén
  • Ápoláskutatás - ápolás tudománya
  • Minőségfejlesztési tevékenységek és feladatok a betegellátásban
  • Továbbképzési lehetőségek a stroke területén
  • A szűrőprogramok jelentősége
  • Vérzéses szövődmények felismerése, ellátása
  • Gyakorlati tudnivalók stroke esetén
  • Stroke betegek táplálása
  • Stroke rehabilitáció
  • Infekciókontroll

   

  FONTOS HATÁRIDŐK

  • Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 15.
  • Előadás/poszter beküldési határidő: 2021. július 15.

   

  A RENDEZVÉNY HONLAPJA, ahova folyamatosan kerülnek fel a legfrissebb információk:

  www.conn2000.com/stroke

   

  Az absztraktbegyűjtő és regisztrációs online felületet várhatóan április közepén nyitjuk meg, a fenti honlapon lesz elérhető.

   

  Kérjük, hogy részvételi szándéka esetén már most mentse el naptárába az időpontot!

   

  Üdvözlettel:

   

  Prof. Dr. Klivényi Péter                                                         Bengő Szilvia
  tanszékvezető egyetemi tanár                                            klinikai vezető diplomás ápoló
  tudományos szervező                                                          szakmai szervező