Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Rendezvény

2021. szept. 16. - 18.
A Magyar Stroke Társaság XV. Kongresszusa és a Magyar Neuroszonológiai Társaság XII. Konferenciája, Szeged, 2021. szeptember 16-18.
Rendezvény kezdete: 2021.09.16.Rendezvény vége: 2021.09.18.
Helyszín: 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24., Hotel Forrás Szeged
A rendezvény Web oldala: https://www.altagra.hu/hu/stroke/

Helyszín: Hotel Forrás Szeged
6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

 

Kedvezményes jelentkezés határideje: 2021. június 14.

 

Absztrakt beküldési határidő: 2021. július 15.

 

További részletes információk, online jelentkezés és absztraktbejelentés március végétől a szervező weboldalán: https://www.altagra.hu/hu/stroke/ 

 

Kedves Kollégák!

 

Az ez évi jubileumi XV. Magyar Stroke Kongresszus a terveknek megfelelően Szegeden a Hunguest Hotel Forrásban kerül megrendezésre. Ebben a rendkívül nehéz helyzetben előre tervezni szinte lehetetlen, de ennek ellenére több újítást is igyekszünk megvalósítani.

 

Az egyik újdonság, hogy a rendezvény ún. hibrid formában kerül megrendezésre, amely mind a személyes jelenlétet, mind az online részvételt biztosítani tudja. Így amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, személyesen is tudjuk folytatni azt az együttgondolkodást, amit Zalakaroson elkezdtünk és lesz lehetőségünk megvitatni a legújabb fejleményeket a stroke ellátás területén. Amennyiben nem fogunk tudni kontakt rendezvényt tartani, akkor sem fogunk lemaradni a legújabb eredményekről, hiszen akkor az online térben, a már-már „megszokott” módon fogunk találkozni. Nagy örömömre szolgál a másik újdonság, hogy a kongresszussal párhuzamosan kerül megrendezésre a tavalyi évről elhalasztott Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlés. Ez egy unikális lehetőség arra, hogy a szakdolgozók megismerkedjenek az orvosi gondolkodással, míg az orvosok megértsék és segítség a szakdolgozók szakmai fejlődését. Ez az együttműködés a mindennapokban nélkülözhetetlen eleme munkánknak, és reményeim szerint ez a párhuzamos rendezés számos kollégának fog lehetőséget nyújtani, hogy tovább erősítsék ezt a csapatmunkát.

 

Természetesen a rendezvények sikeréhez aktív közreműködés kell a résztvevőktől. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy saját munkájával, megfigyeléseivel, elemzéseivel vagy esetismertetéseivel bátran jelentkezzen. Mindenkinek igyekszünk előadásra lehetőséget biztosítani. Ugyanígy lelkesíteném a szakdolgozóinkat is, hogy saját területükről állítsanak össze anyagokat, amelyeket meg lehet vitatni és vallom, hogy ezekből mindenki fejlődhet és profitálhat nem utolsó sorban betegeink javára. Az hogy a szakdolgozói rendezvényen hány előadó lesz, ez a mi felelőségünk is, hiszen nekünk kell őket segíteni és biztatni a részvételre.

 

Szintén újdonság, hogy a korábban már megszokott trombolysis tanfolyamot terveink szerint kibővítjük egy hiperakut stroke továbbképző kurzussá, ahol az ellátás minden aspektusát át fogjuk tudni tekinteni.

 

Az előző évekhez hasonlóan a Magyar Neuroszonológiai Társaság konferenciáját is a rendezvénybe integráljuk.

 

Minden stroke ellátás iránt érdeklődő neurológust, kardiológust, neuroradiológust, intervenciós szakembert szeretettel várunk Szegeden a XV. Magyar Stroke Kongresszusán.

 

Találkozzunk Szegeden 2021. szeptember 16-án!

 

A Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neuroszonológiai Társaság elnöksége nevében:

 

Klivényi Péter
Szervező