Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Kis stroke, nagy csapás Váczi Gergő

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és számos szórakoztató programmal várja az érdeklődőket november 10-én, szombaton a Magyar Stroke Társaság a Duna Pláza Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban, Budapesten.

A Magyar Stroke Társaság szeretné felhívni a lakosság figyelmét az agyi érkatasztrófák gyakoriságára, a megelőzés fontosságára, valamint a 4.5 órás időablak jelentőségére, éppen ezért 2018. november 10-én ismét megrendezi a „Stroke Napja” elnevezésű ingyenes társadalmi célú rendezvényét.

A 2018. évi rendezvényen a szűrővizsgálatok mellett továbbra is helyet kapnak a kockázati tényezőket bemutató interaktív szakmai előadások, amelyek hangsúlyozzák az életmód és a betegség egyértelmű összefüggéseit, egészségtudatos magatartás kialakítását, az életmód változtatását.

A rendezvényen mód lesz a lakosság számára ingyenes szűrővizsgálatokon (vércukor, vérnyomás, koleszterin, has körfogat, nyaki doppler) és tanácsadásokon (életmód, fogyókúra, táplálkozás, stressz-oldás, testmozgás) való részvételre. A nagyszínpadon neves szakemberek közreműködésével interaktív beszélgetések hívják fel a figyelmet arra, hogy mit kell tenni a stroke megelőzése érdekében, valamint mi a teendő akkor, ha már bekövetkezett az agyi ér-katasztrófa.

A szervezők véleménye szerint nagyon fontos, hogy az emberek szembesüljenek egészségi állapotukkal, és ha kell, változtassanak az életmódjukon. Akik szűréseken vesznek részt, azok kezükbe vehetik a saját egészségi állapotukról készült kockázatfelmérésüket.

Neves sportolók, színészek, énekesek mondják el mit tesznek saját és családjuk egészségének megőrzése érdekében. A szakmai előadások közben számos gyerekprogramok és sportbemutatók szórakoztatják a közönséget.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak. Külön nekik szóló előadásokat hallgathatnak meg, a Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig eléjük varázsolják az elsősegélynyújtás világát. A rendezvény házigazdája a TV2-ből jól ismert Váczi Gergő lesz, aki már többször is részt vett moderátorként a Stroke Napján.

videógaléria - szakmai előadások

Képgaléria