Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Társasági hírek

 • Pályázati felhívás!
  [2023.09.15.] - MST - Hírkategória: Általános

  A Magyar Sportorvos Társaság pályázatot hírdet 40 éven aluli, Sportorvos Társasági tag szakemberek számára (orvos, testnevelő tanár, dietetikus, gyógytornász stb.).

  A saját munkán alapuló, más hazai folyóiratban még meg nem jelent pályázatot tudományos közlemény formájában (10-16 oldal ill. 25-40 ezer karakter terjedelemben, a Sportorvosi Szemle közlési feltételeinek megfelelően – ld. www.sportorvostarsasag.hu) a sportorvoslással összefüggő témában 2023. november 06-ig kell benyújtani elektronikus (Word) formában a Bíráló Bizottság elnökének.

   

  bővebben >>

 • 12th European Federation of Sports Medicine Associations Congress of Sports Medicine Poland 19th and 20th October 2023
  [2023.07.24.] - MST - Hírkategória: Általános

  Invitation letter from the Congress Presidents


  We cordially invite you to participate in the 12th European Federation of Sports Medicine Associations Congress of Sports Medicine “Sporty Life — Healthy Life”, Centennial Hall, Wroclaw, Poland, 19-21 October 2023.

   

  bővebben >>

 • Világversenyeken innen és túl – beszámoló a Magyar Sportorvos Társaság 2023. évi Kongresszusáról
  [2023.06.13.] - MST - Hírkategória: Általános

   

  06.08-09-én került megrendezésre 5 év után ismét személyes részvétellel a Magyar Sportorvos Társaság Kongresszusa. A helyszín, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem színvonalas, méltó körülményeket biztosított, ahol a jelen és a jövő magyar sportszakembereivel közösen tudtuk megrendezni konferenciánkat, hiszen az ingyenes részvételi lehetőséggel 29 nappali tagozatos egyetemi hallgató élt. A sportegészségügynek a sportolók számára fontos szerepét hangsúlyozó köszöntéseket követően (Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár; Dr. Bartha Csaba, MOB operatív igazgató; Prof.

   

  bővebben >>

 • Elérhető a Sportorvos Társaság Kongresszusán készült képek
  [2023.06.09.] - MST - Hírkategória: Általános

  Kérem tekintsék meg a Kongresszus első és második napján készült képeket.

   

  Kép galéria 06.08

  Kép galéria 06.09

   

   

  bővebben >>

 • Elhunyt Dr. Sipos Andrea
  [2023.04.24.] - MST - Hírkategória: Általános

  "Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után."

   

  Mély megrendüléssel és szomorú szívvel búcsúztunk szeretett

  Dr. Sipos Andrea

  kolléganőnktől, sporttársunktól a mai napon. Hiteles, kedves személyiségét, mosolyát, sport és a sportorvoslás iránti elköteleződését nem feledve emlékezünk rá!

   

  2023. 04.24.

 • Gratulálunk a Magyar Sportorvos Társaság 2022. évi elismeréseiben részesülteknek és díjazottainak!
  [2022.12.12.] - MST - Hírkategória: Általános
  Dalmady Emlékérem: Dr. Pelle Judit
  Csinády Emléklap: Szűcs Rita
  MST Emléklap: Dr. Vágó Hajnalka és Dr. Varga Nóra
  Sportorvoslásért Emléklap: Dr. Lejkó Dezső

  Fiatal kutatók részére kiírt pályázat díjazottjai:
  I. díj: -
  II. díj: Sinka Gréta: "Az első osztályú női ifjúsági vízilabdázók vállízületi állapotfelmérése és fizioterápiája"
  III. díj: Jánkné Bacskai Katalin: "A térd elülső keresztszalag rekonstrukcióján átesett betegek térdfeszítő izom artchitectúra változásainak vizsgálata ultrahang mérésekkel a rehabilitáció alatt."

 • Prof. Dr. Martos Éva beszámolója hazánk sportorvosképzés rendszeréről
  [2022.04.11.] - MST - Hírkategória: Általános
  A Sport Health (Sport Health is Sports Medicine Australia’s (SMA) quarterly magazine) 39/2/2022. száma bemutatja más országok sportorvosképzés rendszerét. Hazánkról Martos Éva professzornő számolt be.

  A beszámoló megtekinthető ide kattintva
 • Elment Szűcs Rita
  [2022.03.21.] - MST - Hírkategória: Általános
  Életének 69. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Szűcs Rita, a Magyar Sportorvos Társaság adminisztrátora, lelke, mindentudója, mondhatjuk azt is hogy mindenese.

  Szűcs Rita halálával lezárult egy korszak Társaságunk életében.
  Több, mint húsz éven át Rita intézett szó szerint minden adminisztratív ügyet, a kötelezőtől az önként vállaltig. Tökéletesen precízen és mind ehhez készségesen, mosolygósan. Hívhattuk ünnepnap, hétvégén, késő este, ha éppen akkor szerettük volna megtudni, vajon ki kapott utoljára Dalmady emlékérmet, vagy befizette -e a tagdíjat valaki.

  Nemcsak az…
   

  bővebben >>

 • Sportegészségügyi beszámoló a 2021. évi Tokiói XXXII. Olimpiai Játékokról
  [2021.11.16.] - MST - Hírkategória: Általános
  A kiutazó egészségügyi csapat összetételét elsősorban a Szövetségek igénye alapján állítottuk össze. Fontos alapelvünk volt, hogy a csapatsportok és a nagyobb létszámú csapatok (atlétika, úszás, vívás) saját megszokott orvosukkal és terapeutáikkal dolgozhassanak. A kiemelkedően sokféle sportot képviselő delegációt 4 központi orvos és két terapeuta segítette. A létszám véleményünk szerint megfelelő volt, szinte valamennyi eseményen jelen tudott lenni orvos és/vagy terapeuta. A 13 orvosból 5-en teljesítettek szolgálatot a falu nyitásától a zárásig. A sportágak mellett összesen 17 terapeuta dolgozott..

  A…
   

  bővebben >>

 • Beszámoló a 36. Sportorvos Világkongresszusról (Athén, 2021. szeptember 23-26.)
  [2021.10.06.] - MST - Hírkategória: Általános
  A kétévente megrendezésre kerülő Világkongresszust (az előző 2018-ban Rio de Janeiroban volt) a Covid pandémia miatt egy évvel elhalasztották ugyan, de a konferenciára sajnos a járvány így is rányomta a bélyegét. A konferencia ún. hibrid formában került megrendezésre egy igen jó színvonalú szállodában szigorú higiénés előírások mellett.

  A Magyar Sportorvos Társaság szimpóziumának fő támája a sportolók ellátása volt a Covid-19 pandémia alatt. Kiss Marianna (OSEI) online előadásában bemutatta az Országos Sportorvosi Hálózatot, annak szerepét a Covid ellátásban és a kialakított sportolói…
   

  bővebben >>