Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Friss szakmai hírek

In memoriam Prof. Dr. Entz László (1951.11.16. – 2023.05.06.)

2023.05.12.

Életének 72. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Entz László, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Érsebészeti és Endovaszkuláris Tanszékének nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanára, professor emeritus.

Onkostream 2023 tanfolyam (Szeged, 2023. október 6-7.)

2023.03.31.

Tisztelt Kollégák!

A pandémia után végre személyes részvétellel szervezünk szabadon választható multidiszciplináris onkológiai tanfolyamatot Szegeden, visszacsábítva a hallgatóságot szépséges városunkba. 

Ebben az évben főleg olyan határterületi ...

Ismételt felhívás jelölésre az MST tiszteletbeli tagja cím illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására

2023.02.07.

Tisztelt Kollégák!

2023 októberben esedékes kongresszusunkon ismét mód nyílik az MST tiszteletbeli tagja illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására.

Alapszabályunk szerint az MST tiszteletbeli tagja az lehet, aki sebészeti területen ...

Kongresszusok,
rendezvények

 • Magyar Sebész Társaság Kongresszusa (Siófok, 2023. október 5-8.)

  2023.10.05.

  Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

  Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, Arnold van de Laar idézetével kezdjük:

  „Amikor a sebész odaáll a műtőasztalhoz, és kezébe veszi a szikét, attól kezdve teljesen magára marad, és csakis az ő személyes felelőssége minden, amit attól a pillanattól kezdve tesz, és ami a beteggel történik. Biztosnak kell lennie a dolgában, és nem segít a lelkiismeretén, ha csak a statisztikai valószínűségekre hagyatkozik”

  Joggal merülhet fel két kérdés: Miért egy kortárs, miért nem valaki a sebészet klasszikusai közül? És miért egy olyan idézet, ami a sebész személyes odaadásáról és személyes felelősségéről szól, ahelyett, hogy a modern technikákat, sikereket állítaná előtérbe?

  Azért kortárs, mert olyan időket élünk, amikor értékek, szilárdnak hitt erkölcsi normák, mi több, világrendek biztosnak hitt alapjai rogyadoznak. Ilyen időkben jó látni, hogy a kortárs gondolkodásban is jelen vannak a klasszikusaink által megalapozott értékek.

  És azért a sebész legbensőbb értékeire vonatkozó idézet, mert ezeket sem háború, sem pandémia, sem fenyegető gazdasági válság vagy a közerkölcs fura vadhajtásai nem tudja eltörölni.

  A sebész elkötelezettsége, tudásvágya, helytállása és lelki ereje nem inflálódik, nem emigrál, nem süllyed recesszióba és nem hódol be a kedvezőtlen külső körülményeknek.

  Ezért kell újra és újra találkoznunk tudományos rendezvényeinken, hogy erősítsük összetartozásunkat, kollektív tudásunkat és egyéni elköteleződéseinket. Hogy a klasszikus értékekre támaszkodva megszilárdítsuk a jelenben is érvényes és célravezető szakmai működési kereteinket.

  Mindenkit szeretettel várunk Siófokra 2023 októberében!

  Szijártó Attila főtitkár - István Gábor

   

   

 • Onkostream 2023 tanfolyam (Szeged, 2023. október 6-7.)

  2023.10.06.


  Tisztelt Kollégák!

  A pandémia után végre személyes részvétellel szervezünk szabadon választható multidiszciplináris onkológiai tanfolyamatot Szegeden, visszacsábítva a hallgatóságot szépséges városunkba. 

  Ebben az évben főleg olyan határterületi témákat helyezünk a tanfolyamunk középpontjába, mely ritkán kerül közösen tárgyalásra a társszakmákkal.  A bőr- és lágyrészdaganatok komplex ellátása, az invazív radiológiai intervenciók újdonságai, valamint a központi idegrendszeri daganatok és a számos szakmát érintő szupportáció kérdése is megtárgyalásra kerül a programon belül. Természetesen a gyakori daganatok kezelésének legfontosabb, elsősorban a társszakmák számára nélkülözhetetlen tudásanyagát is tervezzük megosztani az emlőrákok és az emésztőrendszer daganatainak vonatkozásában.

  A rendezvény nem titkolt célja, hogy a daganatos betegek ellátásában résztvevő szakmák képviselőit egy terembe ültetve előre lepéseket tegyünk az Onkoteamek működésének javítása, az onkológiai betegek eredményesebb gyógyítása érdekében. Igyekszünk kellemes színteret biztosítani a résztvevők számára a szakmai programon kívül is a megújult konferencia helyszínnel baráti beszélgetésekhez, relaxációhoz.

   

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Oláh Judit
  a tanfolyam elnöke

   

  Online regisztráció és további információk:

  https://www.congress-service.hu/rendezveny/onkosztream2023

  Részletes program:

  https://www.congress-service.hu/files/files/2023/ONKOSZTREAM_2023_program.pdf

  Kapcsolat: info@congress-service.hu

  Tudományos kérdések:  
  Prof. Dr. Oláh Judit
  SZTE Onkoterápiás Klinika
  6720 Szeged, Korányi fasor 12.
  Tel.: +36-62/545-404
  E-mail: office.onko@med.u-szeged.hu

 • A Magyar Sebkezelő Társaság XXV. (Jubileumi) Kongresszusa

  2023.10.26.

  Fő témákat nem adunk meg. A korábbiakhoz hasonlóan workshopokat szervezünk, amelyek során a negatív nyomásterápia (NPWT), az oxigén-terápia előnyeinek felvillantása mellett a gyakorlati bemutatón foglalkozunk az új-intelligens kötszerek- és a kompressziós kezelés nyújtotta szerteágazó lehetőségekkel.

Pályázatok

Sebész állások

Tagsági információk

Tagsági
információk

Tagdíj fizetés

Online
tagdíj fizetés

Protokollok

Protokollok

Magyar Sebészet

Magyar Sebészet
folyóirat

BNO kódok

BNO kódok

Linkek

Linkek

Hirdetés

Berlin-Chemie