Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Friss szakmai hírek

Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyam (2023.02.20.)

2023.01.23.

Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

A Semmelweis Egyetem négy napos, jelenléti Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez 2023.02.20-i kezdettel, akkreditációs kódszáma: SE-TK/2023.I/00332

A tanfolyam tervezett programját az Oftex ...

Esedékes a 2023. évi tagdíjak befizetése, határideje: 2023. január 31.

2022.12.30.

Tisztelt Tagtársunk!

Esedékes a 2023. évi tagdíjak befizetése, határideje: 2023. január 31.

A tagdíj magában foglalja a Magyar Sebészet előfizetési díját, ennek postázását ...

Magyar Sebész Társaság év végi körlevele - 2022. december

2022.12.29.

Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, ...

Kongresszusok,
rendezvények

 • Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyam (2023.02.20.)

  2023.02.20.

  Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

  A Semmelweis Egyetem négy napos, jelenléti Sebészet kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez 2023.02.20-i kezdettel, akkreditációs kódszáma: SE-TK/2023.I/00332

  A tanfolyam tervezett programját az Oftex portálon a következő webcímen olvashatják: 
  https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=83393

  A tanfolyamon való térítésmentes részvételt minden arra jogosult jelentkező számára biztosítani tudjuk, az ehhez szükséges állami támogatást az Egyetem ebben az évben is megkapta. Javasoljuk, hogy használja ki a térítésmentes részvételi lehetőséget és jelentkezzen be tanfolyamunkra.

  A tanfolyam helyszíne: SE Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika, 1082 Budapest, Üllői út 78.

  Figyelmükbe ajánljuk:

  A Szak- és Továbbképzési Központ az elmúlt évek tapasztalatai alapján változtatott a tanfolyami részvétel regisztrációs gyakorlatán, valamint az online vizsgázás módján is. Ezentúl a tanfolyamon résztvevőknek naponta csak a tanfolyamra érkezéskor kell regisztrálniuk és már a tanfolyam helyszínén és ideje alatt megpróbálhatják saját mobil eszközeikről megoldani az előadások anyagából összeállított tesztkérdéseket. Az otthonról történő vizsgázás lehetősége változatlanul megmaradt a tanfolyam zárását követően még egy héten keresztül.

  Az online jelentkezési határidő az Oftex portálon: 2023.02.06-a éjfél, ezt követően a tanfolyam kezdetekor a helyszínen, a regisztrációs asztalnál lehet még jelentkezni a tanfolyamra.

  Üdvözlettel:

  SE Szak- és Továbbképzési Központ

   

 • Magyar Sebész Társaság Kongresszusa (Siófok, 2023. október 5-8.)

  2023.10.05.

  Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

  Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, Arnold van de Laar idézetével kezdjük:

  „Amikor a sebész odaáll a műtőasztalhoz, és kezébe veszi a szikét, attól kezdve teljesen magára marad, és csakis az ő személyes felelőssége minden, amit attól a pillanattól kezdve tesz, és ami a beteggel történik. Biztosnak kell lennie a dolgában, és nem segít a lelkiismeretén, ha csak a statisztikai valószínűségekre hagyatkozik”

  Joggal merülhet fel két kérdés: Miért egy kortárs, miért nem valaki a sebészet klasszikusai közül? És miért egy olyan idézet, ami a sebész személyes odaadásáról és személyes felelősségéről szól, ahelyett, hogy a modern technikákat, sikereket állítaná előtérbe?

  Azért kortárs, mert olyan időket élünk, amikor értékek, szilárdnak hitt erkölcsi normák, mi több, világrendek biztosnak hitt alapjai rogyadoznak. Ilyen időkben jó látni, hogy a kortárs gondolkodásban is jelen vannak a klasszikusaink által megalapozott értékek.

  És azért a sebész legbensőbb értékeire vonatkozó idézet, mert ezeket sem háború, sem pandémia, sem fenyegető gazdasági válság vagy a közerkölcs fura vadhajtásai nem tudja eltörölni.

  A sebész elkötelezettsége, tudásvágya, helytállása és lelki ereje nem inflálódik, nem emigrál, nem süllyed recesszióba és nem hódol be a kedvezőtlen külső körülményeknek.

  Ezért kell újra és újra találkoznunk tudományos rendezvényeinken, hogy erősítsük összetartozásunkat, kollektív tudásunkat és egyéni elköteleződéseinket. Hogy a klasszikus értékekre támaszkodva megszilárdítsuk a jelenben is érvényes és célravezető szakmai működési kereteinket.

  Mindenkit szeretettel várunk Siófokra 2023 októberében!

  Szijártó Attila főtitkár - István Gábor

   

   

 • A Magyar Sebkezelő Társaság XXV. (Jubileumi) Kongresszusa

  2023.10.26.

  Fő témákat nem adunk meg. A korábbiakhoz hasonlóan workshopokat szervezünk, amelyek során a negatív nyomásterápia (NPWT), az oxigén-terápia előnyeinek felvillantása mellett a gyakorlati bemutatón foglalkozunk az új-intelligens kötszerek- és a kompressziós kezelés nyújtotta szerteágazó lehetőségekkel.

Pályázatok

Sebész állások

Tagsági információk

Tagsági
információk

Tagdíj fizetés

Online
tagdíj fizetés

Protokollok

Protokollok

Magyar Sebészet

Magyar Sebészet
folyóirat

BNO kódok

BNO kódok

Linkek

Linkek

Hirdetés

Berlin-Chemie