Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Felhívás jelölésre az MST tiszteletbeli tagja cím illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására

Hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2022.11.18.

MST


Tisztelt Kollégák!

2023-ban esedékes kongresszusunkon ismét mód nyílik az MST tiszteletbeli tagja illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására.

Alapszabályunk szerint az MST tiszteletbeli tagja az lehet, aki sebészeti területen kiemelkedő tevékenységet fejt ki, és akit az MST vezetősége a tisztségre megválaszt. Hagyomány szerint a tiszteletbeli tagságot külföldi kollégáknak adományozza a társaság. Az újonnan megválasztott tiszteletbeli tag a kongresszuson előadást tart.

A Magyar Sebészetért Emlékérmet a társaság nemzeti kongresszusán maximum 5 tagunk kaphatja meg. A kitüntetés pénzjutalommal nem jár. Azokat a 65 év feletti kollégáinkat tüntethetjük ki vele, akik pályafutásuk során sokat tettek a magyar sebészetért, a Magyar Sebész Társaságért, kiemelkedő szakmai, tudományos, oktatói, valamint vezetői tevékenységet folytattak, és Balassa János-emlékéremben nem részesültek.

Minden MST tag jogosult a díjazandókra javaslatot tenni, ezért kérem, hogy javaslataikat - indoklással együtt - az MST főtitkárának elektronikusan (szijartoattila@gmail.com) vagy postai levélben (dr. Szijártó Attila, SE Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika, 1082 Budapest, Üllői út 78.) 2022. december 31-ig küldjék meg. Az előzetesen írásban beérkezett jelöltek közül a kitüntetendő személyeket az MST vezetőségi ülése titkos szavazással választja ki.

Az eddigi tiszteletbeli tagok és Magyar Sebészetért Emlékérem kitüntetettek névsorát az MST honlapján (http://www.mst.hu) lehet megtekinteni.

Tisztelettel:

István Gábor, MST elnök - Szíjártó Attila, MST főtitkár