Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  EULAR EMEUNET támogatási program Ukrajna számára - pályázati felhívás
  2022.04.27.

  Az Európai Reumatológiai Társaságok Szövetsége (EULAR; https://eular.org/index.cfm) nagyon aggódik az ukrajnai helyzet miatt, és elítéli Oroszországnak az országgal szembeni elfogadhatatlan agresszióját. Mivel kórházakat támadnak, és az orvosi ellátáshoz való hozzáférés nehéz, az EULAR reagálni kíván erre a humanitárius válságra, és különösen azokat a reumatológiai és mozgásszervi betegségekben szenvedő ukrajnai embereket kívánja támogatni, akiknek sürgős kezelésre és segítségre van szükségük.

   

  Az EULAR az EMEUNET-tel (https://emeunet.eular.org/index.cfm) közösen támogatási programot dolgozott ki fiatal ukrajnai reumatológusok számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy folytassák szakmai tevékenységüket, fenntartsák és továbbfejlesszék készségeiket, valamint a betegek széles körét, kiemelten a hazájukból eltávozott ukrán reumatológiai betegeket is ellássák. Európa-szerte élő ukrajnai reumatológusok vagy rezidensek jelentkezhetnek erre a programra, amely az EULAR különböző partnerkórházainak vagy intézeteinek valamelyikében való foglalkoztatásukat támogatja. Az EULAR legfeljebb 20 ilyen állást finanszíroz, ami stabil jövedelmet biztosít Ukrajnából menekült orvosok számára. A program ezáltal biztosítja az elmenekült reumatológiai betegek orvosi ellátását is. Az EULAR 500.000 eurót biztosít erre a célra.

   

  Cím: Támogatási program menekült ukrajnai orvosok számára

   

  Ki pályázhat: Kórházak vagy egészségügyi intézmények (munkáltatók) azokban az országokban, ahol sok ukrajnai menekült van. A kórházaknak rendszeres munkát kell biztosítaniuk egy fiatal ukrajnai reumatológus szakorvos vagy rezidens számára. Ideális esetben az ukrán reumatológusokat olyan területen kell alkalmazni, ahol támogatni tudják az ukrajnai menekültek között élő reumatológiai betegek ellátását.

   

  Az alkalmazhatóság az illetékes nemzeti Egészségügyi Minisztérium, illetve az orvosi kamarák engedélyétől függ (pl. feltételes működési engedély). Ideális esetben az ukrajnai reumatológusok számára lehetővé kell tenni, hogy megkezdhessék és folytathassák orvosi szakképzésüket azzal a céllal, hogy a fogadó országban teljes mértékben elismert orvosok lehessenek.

   

  A támogatás csak munkaszerződés alapján és legfeljebb egy éves időtartamra fizethető. Ha a munkaviszony korábban megszűnik, a támogatás kifizetése is leáll. A kórházaknak/intézményeknek igazolniuk kell a foglalkoztatást és későbbiekben jelentést kell tenniük.

   

  Szükséges dokumentumok: Az ukrajnai reumatológus önéletrajza, aláírt munkaszerződés.

   

  Célcsoport: Ukrajnai reumatológusok, kiemelten a képzésben lévő rezidensek

   

  Összeg: legfeljebb 20 000 - 30 000 EUR/év foglalkoztatásonként

   

  Partnerkórházak: Az EULAR határozza meg

   

  Kérjük, hogy jelentkezését az eular@eular.org címre küldje el.

  A pályázati felhívás .pdf-ben letölthető ide katttintva

Vissza