Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei

 • Újdonságok a reumatológia és a klinikai immunológia területén (2021.09.08-10.)
  2021.05.10.

  Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga!

   

  Szeretettel meghívjuk a Szegedi Tudományegyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinikája által szervezett ÚJDONSÁGOK A REUMATOLÓGIA ÉS A KLINIKAI IMMUNOLÓGIA TERÜLETÉN című, reumatológus szakorvosok számára kötelező szintentartó, allergológia és klinikai immunológia, belgyógyászat szakorvosok számára szabadon választható tanfolyamra.

   

  Időpont: 2021. szeptember 8-10.

  Helyszín: Szeged, Szemészeti Klinika tanterme – Korányi fasor 10-11.

   

  A rendezvényt szeretnénk személyes megjelenéssel

   

  bővebben >>

 • Jó válasz az mRNS vakcinákra párhuzamosan szedett bázisterápiás és biológiai szerek mellett
  2021.04.06.

  kedves Kolléganők és Kollégák

   

  Ez a cikk pár napja jelent meg. Arra utal hogy legalábbis az mRNS vakcina jól hat minden terápia mellett kivéve a rituximabot ahol csökkent a válasz. Vagyis azt irja, annak ellenére hogy korábban az influenza vakcina esetén a MTX mellett csökkent válasz volt, azaz egyesek javasolták az MTX rövid felfüggesztését, a SARS-CoV-2 mRNS vakcina mellett nincs ilyen, igy az összes csDMARD és a legtöbb biologikum és JAK gátló is szünet nélkül folytatható az oltás mellett.

   

  Antibody

   

  bővebben >>

 • Reumatológus állás Encsen
  2021.04.06.

  Munkakörülmények: Önkormányzati fenntartású járóbeteg szakellátó intézményünkbe, felszerelt reumatológiai és fizioterápiás szakrendelőbe keresünk Reumatológus és fizioterápiás szakorvost. Lehetőség van a szakrendelés közreműködői formában történő működtetésére vagy a feladat részmunkaidős, Eszjtv. szerinti munkaviszonyban történő ellátására is.

   

  Követelmények: Reumatológus szakorvosi szakképesítés, Fizioterápia szakorvosi szakképesítés, érvényes MOK tagság, felelősségbiztosítás, érvényes szakmai működési nyilvántartás

   

  Előnyök:

   

  bővebben >>

 • Az MRE Elnökségének állásfoglalása a SARS-COV-2 elleni védőoltásokról reumatológiai betegekben - Frissítve 2021.03.22-én
  2021.03.22.

  Kedves Betegeink, Kedves Kezelőorvosok!

   

  Az alábbi állásfoglalást a szegedi Reumatológiai és Immunológiai Klinika levele alapján készítettük, és mint hivatalos MRE állásfoglalást közöljük.

   

  Egyesületünk álláspontja szerint – követve a nemzetközi és hazai ajánlásokat – minden krónikus autoimmun–reumatológiai betegünknek javasoljuk a koronavírus elleni védőoltás beadását! A védőoltások mellékhatásainak súlyossága nincs arányban azzal a súlyos, akár életveszélyes betegséggel, amit a védőoltás elmaradása esetén a koronavírus okozhat egy autoimmun–reumatológiai betegnek.

   

  bővebben >>

 • 14th International Congress on SLE, 6th International Congress on Controversies in Rheumatology and Autoimmunity (CORA).
  2021.02.25.

  It is a great pleasure to invite you to be part of the 14th International Congress on SLE, in Venice, Italy which will be held on October 6-9, 2021  together with the 6th International Congress on Controversies in Rheumatology and Autoimmunity (CORA). 

   

   

  The LUPUS 2021 Congress will showcase the very best clinical, biological, and translational advances in the field of SLE and autoimmunity. The Congress will include an exceptional program focusing on the nexus between laboratory science and clinical

   

  bővebben >>