Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MTPT hírei

Pályázati felhívás a 2022.09.02-03-i Gárdonyi Továbbképző Napokon történő részvételre

Általános - 2022.04.10.

Kedves Kollégák!

Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy a Gárdonyi Továbbképző Napok immár harmadik alkalommal 2022-ben is megrendezésre kerül.

2020-ban az előrehaladott Parkinson-betegség terápiás lehetőségeivel foglalkoztunk. 2021-ből reméljük minden résztvevőnek emlékezetes marad a problémaorientált betegbemutatások szekció.

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság vezetősége idén úgy határozott, hogy a 2022. évi rendezvény célközönsége a fiatal, még szakvizsga előtt álló kollégák és fiatal szakorvosok köre lesz. Terveink szerint a továbbképzésen didaktikusan áttekintjük a Parkinson-kór klinikai tüneteit, diagnosztikáját, gyógyszeres és egyéb terápiás lehetőségeit.

Célunk a Parkinson betegellátás minőségének emelése országszerte.

A rendezvény helyszíne és időpontja:
Vital Hotel Nautis, Gárdony
2022.09.02-03.

A részletes programot a Magyar Tudományos Parkinson Társaság honlapján (https://parkinson-tarsasag.hu) későbbiekben tesszük közzé.

A továbbképzésre jelentkezni pályázat formájában lehet az alábbi linken lévő űrlap kitöltésével 2022.05.15.-ig:
https://docs.google.com/forms/d/1JKWPZclfsH0V2wQ0DOGC6Kk8By4l45aY8V618nvlNDY

A részvétel díja 92.000 Ft. Sikeres pályázati elbírálás esetén a részvétel költségeit (09.02.-án szállás, ebéd, vacsora, illetve 09.03.-án reggeli és ebéd) a Magyar Tudományos Parkinson Társaság átvállalja.

Várjuk a jelentkezéseket!

Üdvözlettel:

Dr.Kovács Norbert                                                 Dr. Aschermann Zsuzsa
        Elnök                                                                        Titkár
Magyar Tudományos Parkinson Társaság

Parkinson Világnapi Országos Találkozó 2022.04.09.

Általános - 2022.02.24.

Szeretettel várunk érdeklődőket, szakembereket, betegtársakat, családtagokat, támogatókat a Parkinson Világnapi Országos Találkozóra, mely 2022.április 09-én, szombaton, 10.30 –kor kezdődik

Helye: Pécs PTE-FEEFI épület aula, Szántó Kovács J. u. 1.

Program:

09.30: Regisztráció kezdete

10.30: Megnyitó, Műsorvezető háziasszony: Dévényi Ildikó színművésznő, önkéntes nagykövetünk

10.35: Szakmai előadások:

Dr. Aschermann Zsuzsanna egyetemi adjunktus, PhD: Parkinson-kór tünetei, diagnózisa

Dr. Kovács Norbert egyetemi tanár, MTA doktora: Gyógyszeres kezelés Parkinson-kórban

Dr. Juhász Annamária egyetemi tanársegéd: Pumpás kezelési lehetőségek

Dr. Balás István egyetemi docens, PhD: Mély agyi stimuláció

Dr. Kovács Márton pszichológus, PhD: Hangulatzavarok Parkinson-kórban

Dr. Tollár József neurorehabilitacio vez.:PhD Mozgásterápia Parkinson-kórban

Dr. Pintér Dávid rezidens, PhD: Pécsi kutatások Parkinson-kórban

(Azonnali kérdésekre lehetőség)

11.45: Szünet és Előadónként, (témánként) kötetlen beszélgetés

12.35: A Parkinson Betegek Egyesülete tagjai előadják:

           „Az élet társasjáték” c. saját ötletű színművet,

           „Ha jó a kedved” c. hangterápia és

           „A tánc öröm”c. táncterápia bemutatót.

14.15   Zárszó

A rendezvény védnöke: Prof. Kovács Norbert

A rendezvényen az adott napon érvényes járványügyi szabályok kötelezőek!

Információk:

A rendezvény nyitott és díjmentes, de kérjük az e- mailes visszajelzést (név, létszám, helység) a célszerű tervezés érdekében.

70 díjmentes parkolóhely, büfé, mosdó van. Hangosítás biztosított.

Teljes akadálymentes bejutás és elhelyezés.

Kapcsolat:sarvari.erzsebet1961@gmail.com , 30 473 8909

 

MTPT Kongferencia 2022 - első értesítő

Általános - 2022.02.04.

Kedves Tagok! Kedves Érdeklődők! Kedves Kiállítóink! Kedves Támogatóink!

Örömmel és nagy várakozással jelentem be a Magyar Tudományos Parkinson Társaság Elnökségének döntését, miszerint az idei konferenciánkat 2022. május 27-28. között a jól megszokott törzshelyünkön, a Thermál Hotel Visegrádban tartjuk meg.

A rendezvényt alapvetően személyes megjelenésűnek képzeljük el, azonban az óvatosság jegyében a „hibrid” stílusban szervezzük. Bízva az omikron utáni gyors normalizálódásban, legalább 150-200 fő személyes részvételére számítunk. Bízunk abban, hogy a késő tavaszi időszakokat „általában” jellemző javuló járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy az előadók és a hallgatóság „élőben” a szállodában vegyenek részt a programon. Azonban szeretnénk megtartani a 2021. évi konferenciánk két legjobb tulajdonságát is: Azon kollégák, akik nem szeretnének vagy pedig nem tudnak személyesen megjelenni, online követhessék az eseményeket, illetve a már megtekintett előadásokat még 30 napon keresztül visszanézhessük. Az online technikai segítségnyújtásra pedig azt a Rent-IT céget kérjük fel, aki a teljesen online megvalósult 2021. évi rendezvényünket professzionális színvonalon és kíváló minőségben segítette.

Reményeink szerint ez a kettősség, a Visegrádi személyes találkozó és az online megjelenés, mindenki számára vonzóvá és elérhetővé teszi a rendezvényünkön való részvételt.

A programtervezetet márciusban fogjuk csak közzé tenni, azonban ízelítőül bemutatnék néhányat a tervezett

 • Több határterületi blokkot tervezünk, mint például a Parkinson-kór mellett jelentkező alvászavarok kezelése témakörében.

 • Emellett Társaságunk konferenciáin tavaly bevezetett, a mindennapi gyakorlati kezelés kérdéseit felölelő pro- és kontra véleményelőadások folytatását is tervezzük.

 • Szombaton délután egy főleg fiataloknak szóló esetbemutatást, interaktív esetmegbeszélést tervezünk. Ebben az idősávban kötetlen formában be lehet mutatni ritka vagy problémás eseteket, illetve megbeszélni a nehezebb terápiás döntéseket.

 • A MTPT Elnöksége ismételten meghirdet elődói díjakat három kategóriában fiatal (<45 év alatti) kollégák között. Az alábbi területekre szeretnénk rövid (1 oldalnyi A4 lap terjedelmű összefoglalót és tudományos önéletrajzot tartalmazó pályázatokat a kovacsnorbert@neurology.hu email címre. A díjazott pályázókat 20-20 perces előadás megtartására kérjük fel a szombat délutáni szekció keretein belül, illetve 200-200.000 Ft „ösztöndíjban” részesülnek.
  1. Nem egyetemi klinikán dolgozó fiatal kolléga érdekes esetbemutatása vagy klinikai kutatása
  2. Egyetemi klinikán dolgozó fiatal kolléga klinikai kutatása vagy esetbemutatása
  3. Fiatal kolléga Magyarországon végzett mozgászavarral kapcsolatos alapkutatása vagy transzlációs jellegű kutatása

 • A tervezett előadások vagy esetbemutatások absztraktjait továbbra is a kovacsnorbert@neurology.hu email címre várjuk 2022. március 15-ig.

 • Mivel a Társaság vezetőségének mandátuma 2022 szeptemberében jár le, így idén tisztújító Közgyűlést is szervezünk.

 

Korábbi rendezvényeink visszajelzéseit figyelembe véve a céges szimpóziumokat átalakítjuk. Mivel a hallgatóink jelentős része túl hangsúlyosnak, azaz egyszerűen túl soknak, találta a céges szimpóziumok számát és idejét, így az Elnökség az idei évtől 4-6 „klasszikus” céges szimpóziumra korlátozza a lehetőségeket. A potenciális szponzoroknak február végig kell jelezniük igényüket, míg az Elnökség a téma fontossága, aktualitása, illetve a szponzoráció mértéke alapján fogja kiválasztani azokat a szimpóziumokat, melyek a végleges programba bekerülhetnek. Ezzel a „versenyeztetési” eljárással nemcsak az optimális időallokáció érhető el, hanem reményeink szerint a céges programok minősége és változatossága is jelentősen emelkedik.

A 2022. évi MTPT Konferencia megtartásának módjáról és a végleges program tervezetéről előre láthatólag március közepén fog az Elnökség dönteni a tényleges járványügyi  helyzet és a kormányzati korlátozások ismeretében.

További részletek és online regisztráció ide kattintva

 

Tagdíjfizetési felhívás 2022

Általános - 2022.01.17.

Tisztelt Tagtársak!

Tisztelettel kérjük tagjainkat, hogy az adataikat a parkinson-tarsasag.hu oldalon keresztül frissítsék. A Magyar Tudományos Parkinson Társaság Alapszabályának értelmében a 2022. évi tagdíjak befizetésének határideje 2022. március 31. A 2011. évi CLXXV. törvény, alapján a tagsági jogviszony fenntartásának feltétele a tagdíj megfizetése.  Az alapszabály alapján a 2022. évi tagdíj mértéke 2000 Ft, amit a Társaság  Unicredit Banknál vezetett  10900011-00000013-10340002  számlaszámára kérünk átutalni. Közleményként a tag nevét, pecsétszámát, illetve ÁFÁ-s számla igény esetén a számlán szereplő cég adószámát kérjük feltüntetni.  A környezettudatosság jegyében a Társaság alapértelmezetten elektronikus számlát állít ki a tagdíjról vagy a tagnyilvántartásban szereplő tag nevére vagy az átutalás során megadott adószám alapján a cégnyilvántartásban szereplő vállalkozás nevére. A vonatkozó törvényi rendelkezések alapján a tagdíj be nem fizetése a tagsági jogviszony megszűnését vonja maga után.

Köszönettel:

Dr. Kovács Norbert
elnök

 

Új antiparkinson gyógyszer kapott TB támogatást Magyarországon

Általános - 2022.01.17.

Kedves Tagtársak! 

Mint valószínűleg a sajtóból vagy a Közlönyből már sokan értesülhettek róla, egy új antiparkinson gyógyszer kapott TB támogatást Magyarországon. Bár a safinamide már elméletileg most is felírható lenne a motoros komplikációkkal tarkított Parkinson-kór kezelésére (Eü 90%, 6/c), nagy valószínűséggel csak május után lesz elérhető a gyógyszertárakban. Az előrehaladott Parkinson-kór kezelésében is értünk el javulást, ismereteink szerint már három beteg kapta meg a NEAK egyedi támogatást az apomorfin pumpa kezeléshez. Bízunk benne, hogy ezen új kezelési módok a valós életben is hozzájárulnak a betegeink életminőségének javításához.

Megtisztelő figyelmüket megköszönve,

Kovács Norbert elnök

 

Társaságunk 2021. évi Konferenciájának értékelése

Általános - 2021.07.05.

Kedves Kollégák!

Lezárult a Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi online konferenciája és elérkezett a számadás ideje. A szervezés kezdetén még nem is mertünk abban bízni, hogy kétszázhatvan regisztrált részvevőnk lesz, akik jelentős része az online közvetítést végignézte.

Külön köszönjük annak a 188 hallgatónak a segítségét, akik visszajelzésükkel a konferencia szervezőit megtisztelték.   Az érdeklődők számára a részletes kiértékelést az alábbi linken megosztjuk.

Társaságunk 2021. évi Konferenciájának értékelése

A MTPT Elnöksége a megfogalmazott vélemények és megjegyzések alapján tervezi megkezdeni a 2022. évi konferencia szervezését.

Külön öröm számomra, hogy a résztvevők 94%-a hibátlanul töltötte ki a tesztkérdéseket. A konferencián való részvételért járó 12 pont adminisztrációját is elkezdtük, azonban várhatóan néhány hetet igénybe fog venni mire mindenkinél jóváírásra kerül.

Kellemes és pihentető nyaralást, illetve jó egészséget kívánok.

Kovács Norbert, a MTPT elnöksége nevében

 

Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31