Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Rendezvény


Figyelem!

A megtekinteni kívánt tartalom archív.

A diabéteszes lábsebek kezelésének komplex megközelítése
Időpont: 2023.09.22.
Helyszín: 1085 Budapest, Mária u. 39., Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika Tanterme
2023. szeptember 22-én (péntek) kerül megrendezésre  "A diabéteszes lábsebek kezelésének komplex megközelítése ” címmel rendezett interdiszciplináris tanfolyam.

A fórum akkreditációs pontértéke: 10 pont

Az előadások a cukorbetegség okozta lábsebek kezelésének és megelőzésének a kérdéseit taglalják, annál is inkább, mert az ezekből fakadó végtag-abreviációk száma – arányosan - sokkal magasabb itthon, mint a környező országokban. Adódik ez a gyógyítással foglalkozók korszerű ismereteinek részleges hiányából, a szakmai lehetőségek - sok helyütt - korlátozott voltából, valamint a betegek tájékozatlanságából, nem megfelelő életmódjából. 
Az alapellátásban jelentkező, feltétlen megoldandó problémákról, a lábszűrés fontosságáról Dr. Kökény Zoltántól hallhatunk majd előadást. 

A MDT tagjai - jelesül Wittmann István, Kempler Péter és Jermendy György professzorok - a kardinális tünetek, a neuropathia és az angiopathia kialakulását, pathológiáját, felismerésének és kezelésének lehetőségeit taglalják. 
A semi-invazív beavatkozás technikája az intervenciós radiológus kezében van, amelyről Prof. Dr. Battyáni István tart majd előadást.  

Prof. Dr. Harsányi László, valamint a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai (Farkas Péter, Rozsos István, Sugár István doktorok) a halaszthatatlan és korrekt sebészeti, szükség esetén érsebészeti beavatkozások mikéntjére, valamint a tehermentesítés szükségességére hívják fel a figyelmet előadásaikban, mellyel – remélhetőleg - részben megelőzhetők azok a különböző szintű amputációk, amik törvényszerűen az életminőség és az életkilátások katasztrofális romlásához vezetnek.  
A podiáter azokat a riasztó, míg máskor még csak alig észlelhető lábelváltozásokat mutatja be, amelyek előre vetítik további súlyos szövődmények kialakulását, hangsúlyozva egyúttal a megelőzés fontosságát.  

A fórum személyes részvétel formájában kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tantermében (1085 Budapest, Mária u. 39.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


A jelentkezés szeptember 19-én lezárult!

 
A program megtekinthető ide kattintva

Adatkezelési tájékoztató