Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 Tagkártya érvényességének ellenőrzése >>


Az új MOK tagsági kártyák postázása 2011 szeptemberben megkezdődött.
Alábbiakban olvashatja tagjaink számára postai úton kiküldésre került levelet.

Kedves Kollégám,

Örömmel nyújtom át Önnek jelen levelemhez csatolva az új, immár valamennyi tag számára kibocsátott kamarai tagsági igazolványát. Kérem, vegye kézbe kártyáját és mindkét oldalát tekintse meg. Láthatja, hogy ezen igazolvány kettős funkciót lát el:

Új tagsági kártya előlap

Fényképes oldalával megvalósítja a MOK tagsági igazolvány funkcióját, tartalmazza valamennyi olyan adatot, amellyel itthon és külföldön egyaránt igazolhatja, hogy Ön a Magyar Orvosi Kamara tagja. E tekintetben az érvényesség nem korlátozott, az kizárólag a tagsági viszony létéhez kötött, vagyis mindaddig fennáll, amíg Ön MOK tag.

Új tagsági kártya hátlap

A hátoldalával az Euro Discount Club vásárlói jogosultságát igazolhatja, még hozzá Silver fokozatban, ami számos kereskedelmi egységben jelentős árkedvezményt biztosít. (Ennek részleteiről, illetve a felhasználói helyek listájáról a www.edc.hu oldalon tájékozódhat.) A kedvezmény jogosultságának érvényessége évről-évre a januárban postázandó tagdíj egyenlegközlő levélhez mellékelt vonalkód felragasztásával hosszabbítható, melynek természetesen feltétele az előző év végéig rendezett tagdíj.


Ha Ön folyamatosan MOK tag volt, úgy e kártya kézhezvételével egyidejűleg korábbi (chippel ellátott) MOK tagsági igazolványát, valamint a szintén korábban kibocsátott EDC vásárlói kártyáját is megsemmisítheti, e két kártya funkcióját az új, most kiküldött kártya látja el.

Ha Ön újonnan belépő tagunk, úgy nincs más teendője, mint új tagkártyáját fentiek szerint használni. (Amennyiben korábban már volt MOK tag, és netán még birtokában van a fentebb említett kamarai igazolvány, úgy azt megsemmisítheti.)

Kívánom, hogy kártyája minél többször hasznára legyen!

Kollegiális üdvözlettel:
Dr. Éger István

Budapest, 2011. szeptember 2.

KIEMELT TARTALMAINK

Vajon megvannak-e azok az alapvető feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarországon az egészségügyi alapellátás valóban betöltse a neki szánt, kiemelten fontos szerepet? A MOK elnökének elemzése.

Hogyan és miért lesz egy 34 éves aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos az Országos Mentőszolgálat főigazgatója? Az Orvosok Lapja portréinterjúja Dr. Csató Gáborral.

Fontos tudni, hogy a távoktatás tematikája az Oftex oldalán érhető el, és ugyanitt kell a kurzusokra jelentkezni.

Az ellátórendszer fontos, de finanszírozásában mellőzött pillére a háziorvosi ügyelet, amely jelentős mértékben tehermentesíti a kórházakat és a mentőszolgálatot, hiszen szűrőszerepe van. Interjúnk Rédei Józseffel, az Emergency Service Kft. ügyvezetőjével, a Sürgősségi Egészségügyi Magánszolgáltatók Országos Egyesületének elnökével.

A MOK felmérésből kirajzolódó, számos esetben súlyosan törvénysértő állapot sürgős és érdemi megoldást igényel, mivel nemcsak a sokat hangoztatott betegbiztonság rovására megy, de legalább ilyen mértékben veszélyezteti a sürgősségi osztályon dolgozók biztonságát is.