Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az orvosok sokszor felhívják pácienseik figyelmét a rendszeres testmozgás fontosságára.

Az üzenet azonban akkor igazán hiteles, ha jó példával járnak elő.

Többek között ezt a célt szolgálja az a korszerű konditerem, amit a MOK fővárosi székházának alagsorában (Budapest VI. Kerület, Szondi utca 100.) alakítottak ki.


Dr. Éger István, a MOK elnöke elmondta, hogy az alagsorban korábban „lomtár” volt, mindenféle hasznos funkció nélkül.
Régi álom valósult meg azzal, hogy ezt az értékes területet hasznos köztevékenység, a testedzés szolgálatába állították. A kamara székházában dolgozók – az orvos kollégák zöméhez hasonlóan – mozgásszegény életmódot folytatnak, ezért nagy igény volt egy ilyen szolgáltatásra, amelyet egyrészt a székház alkalmazottai vehetnek igénybe, másrészt kamarai tagok is élhetnek a lehetőséggel, tagi szolgáltatásként, 2010. augusztus elsejétől, hétköznaponként 08:00 – 16:00 között.
Az érdeklődő orvos kollégák az ehhez szükséges regisztrációt és bejelentkezést a MOK honlapján (www.mok.hu) keresztül tudják megtenni.

Térítési díjak:

teremhasználat 300.- Ft,

infraszauna használat 200.- Ft.


A gépekről szólva a MOK elnöke hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy valamennyi világszínvonalú legyen. Három kardio berendezés található a teremben: egy kerékpár,egy futópad és egy többfunkciós gép, amivel lépcsőzést és elliptikus tréninget lehet végezni. A futópad számos tesztprogrammal rendelkezik, amelyhez számítógépes háttér is biztosított. Segítségével többféle edzettségi teszt elkészítésére nyílik lehetőség.

Fontos információ, hogy az érdeklődők – saját költségükön – igénybe vehetik a Technogym magasan kvalifikált személyi edzőjének szolgáltatását, aki segít a lépcsőzetesen kialakított, személyre szabott edzésterv összeállításában. Ez eredményesebb edzésmunkát tesz lehetővé és lecsökkenti a sérülésveszélyt is. Ezen túlmenően erősítő gépek, súlyzók, súlyzópad, hasizom-erősítő gép és egy kombinált gép teszi teljessé a kínálatot. Egy kétszemélyes infrakabin is található a konditeremben. Rendelkezésre áll öltöző is, szekrényekkel, mosdóval, zuhanyzóval, mellékhelységgel.

Éger István világossá tette, hogy a beruházást kizárólag a kamara országos irodájának vállalkozói tevékenységéből befolyt bevételekből finanszírozták, tagdíj eredetű bevételből egy forintot sem használtak fel.

A konditeremben rejlő lehetőségek minél szélesebb körű kihasználása érdekében továbbképzéssorozatot is tervez a MOK. Már zajlik az első, várhatóan idén ősszel megrendezésre kerülő pontszerző villám szimpózium megszervezése, amelyen minősített előadók fognak beszélni az infravörös sugárzás hatásairól és a kardio fitneszről az érdeklődő kollégáknak, nem mellőzve a gyakorlati bemutatás lehetőségét sem.
KIEMELT TARTALMAINK

Vajon megvannak-e azok az alapvető feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarországon az egészségügyi alapellátás valóban betöltse a neki szánt, kiemelten fontos szerepet? A MOK elnökének elemzése.

Hogyan és miért lesz egy 34 éves aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos az Országos Mentőszolgálat főigazgatója? Az Orvosok Lapja portréinterjúja Dr. Csató Gáborral.

Fontos tudni, hogy a távoktatás tematikája az Oftex oldalán érhető el, és ugyanitt kell a kurzusokra jelentkezni.

Az ellátórendszer fontos, de finanszírozásában mellőzött pillére a háziorvosi ügyelet, amely jelentős mértékben tehermentesíti a kórházakat és a mentőszolgálatot, hiszen szűrőszerepe van. Interjúnk Rédei Józseffel, az Emergency Service Kft. ügyvezetőjével, a Sürgősségi Egészségügyi Magánszolgáltatók Országos Egyesületének elnökével.

A MOK felmérésből kirajzolódó, számos esetben súlyosan törvénysértő állapot sürgős és érdemi megoldást igényel, mivel nemcsak a sokat hangoztatott betegbiztonság rovására megy, de legalább ilyen mértékben veszélyezteti a sürgősségi osztályon dolgozók biztonságát is.