Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az orvosok sokszor felhívják pácienseik figyelmét a rendszeres testmozgás fontosságára.

Az üzenet azonban akkor igazán hiteles, ha jó példával járnak elő.

Többek között ezt a célt szolgálja az a korszerű konditerem, amit a MOK fővárosi székházának alagsorában (Budapest VI. Kerület, Szondi utca 100.) alakítottak ki.


Dr. Éger István, a MOK elnöke elmondta, hogy az alagsorban korábban „lomtár” volt, mindenféle hasznos funkció nélkül.
Régi álom valósult meg azzal, hogy ezt az értékes területet hasznos köztevékenység, a testedzés szolgálatába állították. A kamara székházában dolgozók – az orvos kollégák zöméhez hasonlóan – mozgásszegény életmódot folytatnak, ezért nagy igény volt egy ilyen szolgáltatásra, amelyet egyrészt a székház alkalmazottai vehetnek igénybe, másrészt kamarai tagok is élhetnek a lehetőséggel, tagi szolgáltatásként, 2010. augusztus elsejétől, hétköznaponként 08:00 – 16:00 között.
Az érdeklődő orvos kollégák az ehhez szükséges regisztrációt és bejelentkezést a MOK honlapján (www.mok.hu) keresztül tudják megtenni.

Térítési díjak:

teremhasználat 300.- Ft,

infraszauna használat 200.- Ft.


A gépekről szólva a MOK elnöke hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy valamennyi világszínvonalú legyen. Három kardio berendezés található a teremben: egy kerékpár,egy futópad és egy többfunkciós gép, amivel lépcsőzést és elliptikus tréninget lehet végezni. A futópad számos tesztprogrammal rendelkezik, amelyhez számítógépes háttér is biztosított. Segítségével többféle edzettségi teszt elkészítésére nyílik lehetőség.

Fontos információ, hogy az érdeklődők – saját költségükön – igénybe vehetik a Technogym magasan kvalifikált személyi edzőjének szolgáltatását, aki segít a lépcsőzetesen kialakított, személyre szabott edzésterv összeállításában. Ez eredményesebb edzésmunkát tesz lehetővé és lecsökkenti a sérülésveszélyt is. Ezen túlmenően erősítő gépek, súlyzók, súlyzópad, hasizom-erősítő gép és egy kombinált gép teszi teljessé a kínálatot. Egy kétszemélyes infrakabin is található a konditeremben. Rendelkezésre áll öltöző is, szekrényekkel, mosdóval, zuhanyzóval, mellékhelységgel.

Éger István világossá tette, hogy a beruházást kizárólag a kamara országos irodájának vállalkozói tevékenységéből befolyt bevételekből finanszírozták, tagdíj eredetű bevételből egy forintot sem használtak fel.

A konditeremben rejlő lehetőségek minél szélesebb körű kihasználása érdekében továbbképzéssorozatot is tervez a MOK. Már zajlik az első, várhatóan idén ősszel megrendezésre kerülő pontszerző villám szimpózium megszervezése, amelyen minősített előadók fognak beszélni az infravörös sugárzás hatásairól és a kardio fitneszről az érdeklődő kollégáknak, nem mellőzve a gyakorlati bemutatás lehetőségét sem.
KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.