Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

RP-info Orvosi Információs Rendszer

Az RP-info egy orvosok számára kifejlesztett információs rendszer, amely a betegellátás során felmerülő szakmai kérdések gyors megválaszolásában igyekszik segítséget nyújtani, elsősorban az alábbi funkciókkal: gyógyszerkeresés (név-, hatóanyag-, morfológiai jellemzők alapján), alkalmazási elírások és betegtájékoztatók megjelenítése (képekkel, táblázatokkal, egységes formában), gyógyszerkölcsönhatások vizsgálata ( nemzetközi szakirodalmak (Martindale, Rote Liste, PDR) és az alkalmazási előírások adatai alapján (figyelembe véve a gyógyszer – enzim hatásokat is)), terhesség, szoptatás, gyakori segédanyagok, wada doppinglista figyelmeztetései. BNO diagnózisok szinonima-szótáras keresése, szakmai-, és finanszírozási protokollok, kapcsolódó laborvizsgálatok megtekintése.


A szoftverhez minden jogszabályi és törzsadat módosítás alkalmával (havonta legalább egyszer) megjelenik frissítés, amelyet - élő internetkapcsolat esetén - a szoftver automatikusan képes letölteni és használatba venni.

A szoftvert minden kamarai tagsággal rendelkező orvos, tagszolgáltatásként használhatja.

A szoftverrel kapcsolatos szakmai és technikai kérdéseit, észrevételeit az info@mdd.hu email címre várjuk. A szoftver letöltéséhez kérjük
Jelentkezzen be!
Az RP-info (Rendeletek, Protokollok, Gyógyszer információk)
szoftver részletes bemutatását itt érheti el.

Egy igazán sokoldalú orvosi szoftverhez biztosít elérést a Magyar Orvosi Kamara 2013. január 1-étől az MDD 2002. Kft.-vel kötött megállapodás értelmében. Az RP-info szoftver egyedülálló módon rendszerezi és szintetizálja az orvosok számára a hétköznapi munkájukhoz szükséges információkat: a rendeleteket, a protokollokat és a gyógyszeradatokat. A szoftver letölthető lesz a Magyar Orvosi Kamra honlapjáról, és bármilyen vényíró mellett használható.

 • Információs bioszintézis

   A rendszer informatikai fejlesztésénél az elsődleges szempont az volt, hogy tegyük egyszerűen elérhetővé azt az összetett orvosi tudásanyagot, amelyet az orvosok a gyógyszeres kezelés megtervezése, illetve a receptírás során alkalmaznak. Bár információt sok helyről el lehet érni, mindig kérdéses lehet, hogy mennyire naprakész, mennyire megbízható, és mennyire teljes körű. A szoftver éppen ezen tulajdonságaiban kiemelkedő: mindig naprakész és több tucatnyi információs helyről származó több ezernyi eredeti dokumentumot szintetizál. Az információk egy része on-line érkezik, másik része minden használat során naponta frissül.

 • Hipertóniás betegnek milyen gyógyszer ajánlható ha laktóz-intoleranciája van, sportoló és jelenleg terhes?

   Ennek a nem éppen hétköznapi kérdésnek a megválaszolására is képes a program. Ha a BNO kereső felől indulunk, akkor már a töredékszavak beírása után megjelennek a vonatkozó BNO kódok, valamint a hozzájuk tartozó szakmai protokollok és jogszabályok. Innen egy kattintással érjük el a „diagnózis gyógyszereit”. A megjelenő táblázatból könnyen kiválaszthatjuk a fenti kérdésre a megfelelő választ.

 • Egyszerűen több, mint sok könyv

   Minden gyógyszer alkalmazási előírata megtekinthető, a vonatkozó jogszabályi szövegek elolvashatók, de ezek mellett a szoftver az egyik legsokoldalúbb gyógyszer-kölcsönhatás vizsgálatot is képes elvégezni: az alkalmazási előírásokon kívül a nemzetközi szakirodalomban leírt kölcsönhatásokat is jelzi, a párhuzamos- és enzim szintű interakciók vizsgálatát is végrehajtja. A szoftver használata során tehát minden fontos információ kényelmesen elérhető pár gombnyomással (kattintással). Jelenleg még teszt-üzemmódban, de már néhány gyógyszertárból azonnali információt kaphatunk a gyógyszerek rendelkezésre állásáról és áráról!

 • „Napi két pirosat szedek a szívemre, de nem jut eszembe a gyógyszer neve…”

   A szoftver olyan aprónak tűnő hétköznapi problémák kezelésében is támogatást nyújt, mint amikor a páciens nem emlékszik a gyógyszer nevére, csak azt tudja megmondani, hogy a beszedett tabletta piros színű volt és a szívére írták. Ez esetben ugyanis a rendszerben lehívható a különböző színű tabletták adatbázisa, amely alapján lehetőség van felderíteni a kérdéses gyógyszert. Végül a gyógyszer képét is megmutathatjuk a betegnek: Ezt szedi Mari néni?

 • Kérdezze orvosát…, de kit kérdezzen az orvos?

  Az RP-info szoftver úgy működik, mint egy jó könyvtáros: mire végigmondjuk a kérésünket, már elénk is nyújtja a megfelelő könyvet vagy folyóiratot a megfelelő oldalon kinyitva.MDD 2002 Kft.
KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.