Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

XXIII. Heves Megyei Orvos-Gyógyszerész és Szakdolgozói Napok

Kitekintő2017.03.12. 09:40mok.hu

Több mint tíz év szünet után ismét megrendezték a Heves Megyei Orvos Gyógyszerész Szakdolgozói Napokat Egerben.

A Markhot Ferenc Kórház szervezésében megtartott eseményen több mint háromszázan vettek rész. Dr. Vácity József főigazgató köszöntőjében kiemelte: sikerült föléleszteni azt a szép hagyományt, mely összehozza, a betegellátás javítása és a gyógyítás eredményessége érdekében együtt gondolkodásra ösztönzi Heves megye orvosait, gyógyszerészeit, szakdolgozóit.

Az Eszterházy Egyetem dísztermében lezajlott akkreditált tudományos rendezvényen a szakmai program része volt a nagy Heves megyei egészségügyi intézmények bemutatkozása, valamint különböző szakmai területekről az eredmények, tapasztalatok, különlegességek prezentálása. Az intézményvezetők hangsúlyozták: a megyén belüli betegellátás olajozott működése szempontjából fontos, hogy a szakemberek megismerjék egymás munkáját, szakmai lehetőségeit. Ehhez nyújt segítséget a Heves Megyei Orvos-Gyógyszerész és Szakdolgozói Napok tudományos konferencia, amelyet évente mindig másik megyei ellátó intézmény rendez meg. A következő konferencia helyszíne Gyöngyös lesz, a Bugát Pál Kórház.

KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.