Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

XXIII. Heves Megyei Orvos-Gyógyszerész és Szakdolgozói Napok

Kitekintő2017.03.12. 09:40mok.hu

Több mint tíz év szünet után ismét megrendezték a Heves Megyei Orvos Gyógyszerész Szakdolgozói Napokat Egerben.

A Markhot Ferenc Kórház szervezésében megtartott eseményen több mint háromszázan vettek rész. Dr. Vácity József főigazgató köszöntőjében kiemelte: sikerült föléleszteni azt a szép hagyományt, mely összehozza, a betegellátás javítása és a gyógyítás eredményessége érdekében együtt gondolkodásra ösztönzi Heves megye orvosait, gyógyszerészeit, szakdolgozóit.

Az Eszterházy Egyetem dísztermében lezajlott akkreditált tudományos rendezvényen a szakmai program része volt a nagy Heves megyei egészségügyi intézmények bemutatkozása, valamint különböző szakmai területekről az eredmények, tapasztalatok, különlegességek prezentálása. Az intézményvezetők hangsúlyozták: a megyén belüli betegellátás olajozott működése szempontjából fontos, hogy a szakemberek megismerjék egymás munkáját, szakmai lehetőségeit. Ehhez nyújt segítséget a Heves Megyei Orvos-Gyógyszerész és Szakdolgozói Napok tudományos konferencia, amelyet évente mindig másik megyei ellátó intézmény rendez meg. A következő konferencia helyszíne Gyöngyös lesz, a Bugát Pál Kórház.

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.