Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Kamarai vezető védelmében döntött az Egyenlő Bánásmód Hatóság

MOK-hírek2017.02.23. 16:00mok.hu

Pócs dr. a munkáltatója részéről ért sérelmei miatt a közelmúltban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.

Sokak előtt ismert Dr. Pócs Alfréd személye, aki nemcsak több cikluson keresztül a MOK Heves Megyei Területi Szervezetének elnöke, de a Hospinvest-es időkben az „egri kórházvédők” vezéreként tett szert ismertségre és elismerésre is. Az „egri kórházvédők” 2008-ban köztestületünk Summum Bonum Díját kapták. Pócs dr. a munkáltatója részéről ért sérelmei miatt a közelmúltban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. A Hatóság kivizsgálta kollégánk panaszát, és határozatában megállapítja, hogy „Az eljárás alá vont, a kérelmező érdekképviselethez való tartozásával összefüggésben közvetlen hátrányos megkülönböztetést alkalmazott azzal, hogy megszüntette a vele fennálló közreműködői szerződést, továbbá vele szemben megvalósította a megtorlás tényállását, amikor nem létesített vele ismételt jogviszonyt.”

A hatóság nemcsak megtiltotta az eljárás alá vont munkáltatónak a hasonló jogsértő magatartást a továbbiakban, hanem egyúttal jelentős pénzbírság megfizetésére is kötelezte. 

KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.