Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Kamarai vezető védelmében döntött az Egyenlő Bánásmód Hatóság

MOK-hírek2017.02.23. 16:00mok.hu

Pócs dr. a munkáltatója részéről ért sérelmei miatt a közelmúltban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.

Sokak előtt ismert Dr. Pócs Alfréd személye, aki nemcsak több cikluson keresztül a MOK Heves Megyei Területi Szervezetének elnöke, de a Hospinvest-es időkben az „egri kórházvédők” vezéreként tett szert ismertségre és elismerésre is. Az „egri kórházvédők” 2008-ban köztestületünk Summum Bonum Díját kapták. Pócs dr. a munkáltatója részéről ért sérelmei miatt a közelmúltban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. A Hatóság kivizsgálta kollégánk panaszát, és határozatában megállapítja, hogy „Az eljárás alá vont, a kérelmező érdekképviselethez való tartozásával összefüggésben közvetlen hátrányos megkülönböztetést alkalmazott azzal, hogy megszüntette a vele fennálló közreműködői szerződést, továbbá vele szemben megvalósította a megtorlás tényállását, amikor nem létesített vele ismételt jogviszonyt.”  (A Határozat teljes szövege itt olvasható el.)

A hatóság nemcsak megtiltotta az eljárás alá vont munkáltatónak a hasonló jogsértő magatartást a továbbiakban, hanem egyúttal jelentős pénzbírság megfizetésére is kötelezte. 

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.