Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Orvosok Lapja
 
A Magyar Orvosi Kamara hivatalos folyóirata 2004. március 17-től Orvosok Lapja címen jelenik meg, több mint 40 ezer példányban.

Az újság a kamara céljait, törekvéseit tolmácsolja, s miként már a neve is sugallja, összetartozásunkat fejezi ki. Közvetíti továbbá a szakmapolitika izgalmas, sokszor ellentmondásos kérdéseit és bemutatja az orvostársadalom érdekes személyiségeit, társadalmi eseményeit.

Kiemelt helyet ad az orvosi lét elengedhetetlen követelményének, a szakmai továbbképzésnek is, értékes összefoglalók, guide-line-ok formájában. Céljaink között szerepel az orvosi hivatás értékeinek bemutatása, az egészségügyben dolgozók önbecsülésének és társadalmi presztízsének növelése.

2012. április 12-én, negyedéves intenzív előkészület után megjelent a teljes mértékben felfrissített és megújított Orvosok Lapja. Nyolc éve alapított önálló lapot a Magyar Orvosi Kamara, és tisztelettel emlékezünk meg e helyütt is lapunk eddigi kiadójáról, a Promenade Kiadóról.

A közös munka, az eredményes együttműködés tanulságait leszűrve született meg a döntés: köztestületünk saját alapítású lapunk kiadói jogát is magához vonja, és így a jövőben egy kézben összpontosul az Orvosok Lapjával kapcsolatos valamennyi elvi döntés és gyakorlati feladat.

Dr. Éger István
a Magyar Orvosi Kamara
elnöke


Főszerkesztő: dr. Szepesi András

Lapmenedzser: Zöldi Péter

Hirdetési vezető: Kiss Judit - orvosoklapja@mok.hu

Az Orvosok Lapja lapszámai 2-3 héttel a nyomdai megjelenést követően a mok.hu weboldalon és a Weborvos online egészségügyi portálon is elérhetővé válnak – szeretnénk így is minél szélesebb körben bemutatni a folyóiratunk szakmai tartalmát.

A korábbiakkal összhangban a jövőben is várjuk az Orvosok Lapjáról szóló véleményeket, témajavaslatokat, érdekességeket az orvosoklapja@mok.hu e-mail címre. Hisszük, hogy a minél aktívabb kommunikáció segíthet az orvostársadalom ügyeinek jobbra fordításában is.

Reklamáció, kézbesítési címváltozás bejelentése:
Losonci Ildikó, e-mail: terjesztes@mok.hu

Orvosok Lapja folyóirat Szerkesztősége


A lapszámok csak bejelentkezést követően érhetőek el.


Keresés a folyóiratokban
 
Keresés (kulcsszavakban, szerzők szerint és cikk szövegben)

    

 
KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.