Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Neuroimmunológia hírek

Online előadás-sorozat: segélyek, családi viszonyok, depresszió, ápolás

Online előadás-sorozatban tekintik át egy-egy szakterület tapasztalt előadói azokat a nehézségeket, amelyekkel meg kell küzdeni betegeknek és családtagoknak egy tartós betegség árnyékában. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány programsorozatának előadója dr. Jakab Gábor, a MANIT elnökségi tagja is. A kezdeményezés előzménye a betegeknek és családtagoknak segítséget nyújtó "Gondozás és gondoskodás" címmel megjelent (itt letölthető) segítő könyv, valamint egy felmérés, amelyben a betegszervezet arról is kérdezte a válaszadókat, milyen témákban jelentene segítséget számukra online betegfórum szervezése.

Magyar részvétellel szervezték meg az Első Európai NMOSD/MOGAD Fórumot Bécsben

A résztvevők az NMOSD és MOGAD betegek diagnosztikai és terápiás nehézségeiről cseréltek tapasztalatokat, prof. dr. Illés Zsolt, a MANIT vezetőségi tagja, mint az egyik szervező vett részt, dr. Rajda Cecília MANIT alelnök pedig mint referáló tartott két esetről előadást.

Myasthenia Gravis: letölthető értékelési skálák a betegvizsgálathoz

Honlapunkról letölthetők szakorvosok számára azok az értékelési skálák, amelyek segítenek a Myasthenia Gravis betegségben érintett páciensek pontos állapotfelmérésében.

NMOSD akadémia Lyonban magyar részvétellel

Magyar szakorvosok – köztük a MANIT egyik alelnöke – részvételével zajlott Lyonban az NMOSD Akadémia kétnapos tudományos programja.

Nagy érdeklődés kíséri az idei Országos SM Napot is

Az eredetileg meghirdetett regisztrációs határidő előtt lezárták a jelentkezést, olyan sokan jelentkeztek a szeptember 16-i Országos SM Napra.

Közzétették az idén Szegeden meghirdetett Országos SM Nap programját

Szeptember 16-án Szegeden rendezi meg a 2023-as Országos SM Napot a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége. Az ismeretterjesztő előadásokra, civil betegtalálkozóra az ország minden részéből várnak résztvevőket. A rendezvény minden SM beteg és egy kísérője számára ingyenes, jelentkezési határidő 2023. szeptember 7.

Hazai felmérés az SM betegek gondozói, ápolói, segítői körében

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány online felmérést indított, hogy jobban megismerjék azoknak az SM betegekkel kapcsolatban lévő, az adott SM betegnek elsődleges támaszt adó családtagoknak, hozzátartozóknak vagy ismerősöknek a tapasztalatait, akik nem munkájukból, hanem élethelyzetükből adódóan segítenek SM betegeket.

 

Neurodegeneratív kórképek: vér-agy gát megnyitása fókuszált ultrahanggal

A potenciálisan ígéretes terápiák (pl. immunterápia vagy génterápia) egyik fő limitációját az jelentheti, hogy a gyógyszerek nem képesek hatékonyan átjutni a vér-agy-gáton (BBB). Ezért, azon beavatkozások megismerése, melyek a BBB-t lehetővé teszik, fontos részét képezi a neurodegeneratív betegségekkel kapcsolatos terápiáknak.

Neurológusok az augusztus 20-i kitüntetettek között

A hagyományokat követve állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adtak át az egészségügyben dolgozóknak az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

SM betegek otthoni ápolása: ingyenesen letölthető könyv a gondozásról

Mozgáskorlátozottsággal vagy más tartós ápolási szükséglettel élő betegeknek, családtagjaiknak, gondozóiknak nyújt segítséget a „Gondozás és gondoskodás” című kötet. A hiánypótló kiadvány ugyan elsősorban a sclerosis multiplex miatt ápolásra szoruló betegek speciális szempontjait veszi figyelembe, de más betegségek miatt korlátozottsággal élő betegek és hozzátartozóik számára is hasznos lehet. A könyv ingyenesen, szabadon letölthető az internetről is.

MANIT hírek

Videótár 2023: 52 előadás felvétele a jubileumi MANIT X. Kongresszusról

2023.11.18.
...

Közel 200 fotón a jubileumi MANIT X. Kongresszus

2023.11.10.
...

Íme a MANIT 2023-as előadói díjainak nyertesei!

2023.10.28.
...

Sajtóközlemény: figyelemfelhívás az SM, az myasthenia gravis, az NMOSD betegségekre

2023.10.28.
...

Neuroimmunológia hírek

Online előadás-sorozat: segélyek, családi viszonyok, depresszió, ápolás

2023.10.06.
...

Magyar részvétellel szervezték meg az Első Európai NMOSD/MOGAD Fórumot Bécsben

2023.09.26.
...

Myasthenia Gravis: letölthető értékelési skálák a betegvizsgálathoz

2023.09.13.
...

NMOSD akadémia Lyonban magyar részvétellel

2023.09.11.
...

Szakmai lapszemle

Online is elérhetők a legutóbbi Multiplex Magazin cikkei

2023.10.30.
...

Autoimmune neurology – overview and questions for the future (Baló Emlékelőadás, 2023.)

2023.10.01.
...

A neurológiákon az új Multiplex Magazin

2023.09.30.
...

Kezdeti kezelés kihatása a későbbi rokkantságra SM-ben

2023.09.04.
...