Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Nyitólap
A Társaság céljai, tevékenysége
 


1. § Név, székhely

Az Egyesület neve: magyarul: Magyar Májkutatási Társaság.
Az Egyesület nevének rövidítése: MMKT
Az Egyesület székhelye:1096 Budapest, Haller u. 32-40. VI. em. 79.
Alapítás éve: 2004
Az Egyesület önálló jogi személy.
Az Egyesület nemzetközi jellegű társadalmi szervezet.

Társaság közhasznú, mivel a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § c) pontjában az 1., 3. és 4. bekezdés szerinti tevékenységeket, vagyis "egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenységet", "tudományos tevékenység, kutatást", illetve "nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztést" folytat.

2. § Az Egyesület céljai

A nemzetközi lehetőségek figyelembevételével gyógyszerészeti és orvostudománnyal kapcsolatos tudományos kutatások támogatása a májbetegségek kialakulásával kapcsolatosan, valamint az orvos és gyógyszerészeti tudományok legújabb módszereinek és eredményeinek felhasználása a májbetegek diagnózisának és terápiájának megállapítása céljából.

Az Egyesület tagjai közötti tudományos együttműködés támogatása. A támogatás konkrét formáit külön szabályban rögzítjük.

Az Egyesület tagjai között folyó többközpontú tanulmányok koordinálása.

Közös kiadványok támogatása.

Oktatási és tudományos találkozók, kongresszusok és symposiumok szervezésének elősegítése, közös kiadványok, könyvek, oktató eszközök (videokazetták, CD ROM-ok) kiadása, stb.

Hazai és nemzetközi pályázatok benyújtása anyagi támogatásra a társaság céljainak érdekében.

3. § Az Egyesület tevékenysége

Az Egyesület céljai elsősorban az alábbiakban valósulnak meg:

A társaság célja: A májbetegségek, májkárosodások kialakulásának klinikai és experimentális kutatása. a hazai orvosi prognosztika művelésének fejlesztése, a tagok tudományos és szakmai ismeretének bővítése és biztosítási orvosi etikai kérdések vizsgálata.

A társaság feladata, hogy a tudományág hazai és külföldi eredményeit ismertesse, elősegítse a tudomány eredményeinek gyakorlati felhasználását, és szakmai folyóiratok szerkesztésével is elősegítse a magyar kutatási eredmények minél szélesebb körű megismertetését belföldön és külföldön egyaránt. A társaság szekcióinak és területi szerveinek célja a szaktudomány fejlesztése a társaság felügyelete alatt.

Az Egyesület kizárólag és közvetlenül közhasznú célok érdekében, önzetlenül tevékenykedik (non profit szervezet), pártot sem közvetlenül, sem közvetve nem támogat. "Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezet pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt", tekintettel az 1997. évi CLVI. törvény 4. § (1) bekezdés d) pontjára.

Az Egyesület vállalkozási tevékenységet csak másodlagosan és csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végez. Az Egyesület nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesüljön szolgáltatásaiból.


Dokumentum címe
 
Típus
 
Publikálva
 
Méret

Publikus dokumentumok

Belépési Nyilatkozat a Magyar Májkutatási Társaságba 
doc
 2005.09.06. 0,03 Mb

[ Vissza az előző oldalra ]

A Web-rendszerben található információk szolgáltatása és gyűjtése a magyar média és adatvédelmi törvények előírásait figyelembe véve történik.
A Web-rendszer teljes tartalmára minden jogot fenntartunk!
Copyright © 2021 Magyar Májkutatási Társaság
Internet rendszerének szerkesztősége.

Háttér Portál:

[ www.doki.NET ]