Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

RENDEZVÉNYKATEGÓRIÁK


MLDT rendezvényei
Nem MLDT rendezvények
Összes kategória megjelenítése

RENDEZVÉNYEK


Kategória: Összes rendezvénykategória

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MST-MGT- IBD NAP a Magyar Sebész Társaság, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a MOTESZ közös szervezésében

  2021. október 14-én (csütörtökön), a Magyar Gasztroenterológiai Társaság, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége és a Magyar Sebész Társaság közös szervezésében kerül megrendezésre - személyes részvétellel - az IBD nap.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinika (1082 Budapest, Üllői út 78.)

  Az itt megtekinthető programban látható, hogy igen színvonalas és több szakterületet is érintő előadásokkal várjuk kollégáinkat.

  A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

  Regisztrálni a MOTESZ honlapon, ide kattintva lehetséges.

  Az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés miatt külön jelentkezési űrlap készült az orvosok számára és külön a szakdolgozók számára, ezért kérjük, hogy a megfelelő adatlapot töltse ki jelentkezéskor.

  A fórum akkreditációs pontértékelése folyamatban van.

  Időpont: 2021.10.14.
  Helyszín: 1082 Budapest, Üllői út 78., Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinika
  A rendezvény Web oldala: https://motesz.hu/hirek.aspx?nid=105903&cid=188

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXIII. MIT-MLDT laborszakmai továbbképző fórum

  Immunmetabolomika

  Autoimmun diabetes – Rheumatoid arthritis

   

  TÁJÉKOZTATÁS

  A rendezvényre diplomások és szakdolgozók jelentkezését egyaránt várjuk!

   

  Időpont: 2021. október 06. szerda  9.30 -16.00

   

  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).

   

  Közlekedés:  A kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető 1-es villamossal, 32-es autóbusszal.

   

  Jelentkezés:

  Diplomások számára

  Orvos, klinikai biokémikus: OFTEX-en (10 pont),

  részvételi díj 3000 Ft

  egyéb diplomások (gyógyszerészek is!) az itt letölthető diplomás jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a katamik@gmail.com E-mail címre 2021. szeptember 25-ig.

    

  Szakdolgozóknak:

  Részvételi díj nincs (18 pont).

  Jelentkezés az itt letölthető szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a nadudvari.andrea@hm.gov.hu címre 2021. szeptember 25-ig.

   

  Az Egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1.sz. melléklete értelmében a fenti pontszám az alábbi szakmacsoportokba tartozó szakdolgozók számára szerezhető meg:

  4. Laboratóriumi diagnosztika szakmacsoport 5. Képi diagnosztika szakmacsoport 13. Közegészségügyi és népegészségügyi szakmacsoport

   

  A program megtekinthető ide kattintva

  Időpont: 2021.10.06.
  Helyszín: Budapest, Róbert K. krt. 44., MH-EK Honvédkórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A trombózis és hemosztázis határterületei és új terápiás lehetőségei továbbképző nap

  A Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság online továbbképző napja 2021. szeptember 24-én: A trombózis és hemosztázis határterületei és új terápiás lehetőségei

  Részletes program és regisztráció: http://haemostasis.hu/

  Időpont: 2021.09.24.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MSZ EN ISO 15189:2013 szabvány szerinti szabványismertető és belső auditori, minőségirányítási vezetői tanfolyam

  A tanfolyam résztvevői megismerhetik az MSZ EN ISO 15189:2013 követelményeit. Segítséget nyújtunk abban, hogy fel tudják készíteni laboratóriumukat a szabvány előírásainak teljesítésére, el tudják készíteni a minőségirányítási kézikönyvet és a kapcsolódó dokumentációt, továbbá lefolytathassák a belső auditot és a vezetőségi átvizsgálást, összeállítsák a minőségpolitikai nyilatkozatot és a minőségcélokat, elláthassák a minőségirányítási vezetői feladatokat, kockázatértékelést végezhessenek, működtessék és fejleszthessék a minőségirányítási rendszerüket.

  A tanfolyam végén a szabvány ismertető tanfolyamról részvételi igazolást adunk ki. A sikeresen vizsgázók belső auditori és minőségirányítási vezetői, valamint minőségirányítási rendszer felügyeletét ellátó feladatkörre vonatkozó bizonyítványt kapnak.

  A bizonyítvány igazolja, hogy a sikeres vizsgázó laboratóriumi belső auditor lehet az MSZ EN ISO 15189:2013 szabvány szerinti belső auditok során, továbbá laboratóriumi minőségirányítási vezetői feladatot elláthat és a kialakított minőségirányítási rendszer felügyeletéhez, fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges ismereteket elsajátította. A bizonyítvány az akkreditálási eljárás követelményeinek megfelelő igazolás.

  A képzés ideje
  2 nap (ONLINE formában)

  Következő, tervezett képzési napok
  2021. szeptember 07-08.

  Lehetőség van csak az első napon részt venni, ebben az esetben nincsen vizsga és kizárólag a szabvány ismertető oktatáson való részvételt igazolja a kiadott dokumentum. Abban az esetben, ha már rendelkeznek szabvány ismertető oktatási dokumentummal, annak benyújtása általunk elfogadásra kerül lehetőség van kizárólag a második napon részt venni. A vizsga után kiadott bizonyítványon hivatkozunk az Önök által benyújtott bizonyítványra.

  Program

  Jelentkezési lap

  Rendezvény kezdete: 2021.09.07.
  Rendezvény vége: 2021.09.08.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT Online Nagygyűlése

  Kedves Kolléganők és Kollégák!

  Szeretettel és tisztelettel meghívom Önöket a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) 2021-es online konferenciájára, melyet 2021. augusztus 26-28. között rendezünk meg a Debreceni Egyetem szervezésében.

  Talán még emlékeznek, hogy éppen egy évvel ezelőtt az MLDT akkori elnökeként egy rövid videóüzenetben tájékoztattam a hazai labordiagnosztika közösségét arról, hogy az akkor induló és egyre terjedő COVID-19 pandémia miatt egy évvel elhalasztjuk a jubileumi 60. konferenciánkat. Akkor még nem sejtettük, hogy az csak a kezdet és hogy egy év múlva ezen világjárvány harmadik – eddigi legerősebb – hullámával kell majd küzdenünk. Kétségtelenül nem ebben a formában képzeltük el a komoly hagyományokkal rendelkező tudományos társaságunk ezen jubileumi nagygyűlését.

  Ugyanakkor a jelenlegi helyzethez megpróbálunk a lehetőségekhez mérten optimálisan alkalmazkodni. Ebben segítségünkre lesz a Régió-10 Kft., akik egy professzionális online felületet alakítottak ki, mely már több hazai orvosi online rendezvényen sikeresen szerepelt. Noha a személyes találkozások most elmaradnak, a konferencia tudományos színvonalát próbáljuk magas szinten tartani.

  A konferencia weboldala elérhető a https://mldt60.hu/ címen, melyet folyamatosan frissítünk a
  rendezvénnyel kapcsolatos információkkal.

  A kongresszus fő témái:

  - Diabetológia (szombat délelőtti program laborszakemberek és háziorvosok számára)
  - Kardiovaszkuláris rendszer betegségei és a COVID fertőzés: elmélet és klinikum
  - A laborvizsgálatok extraanalitikai fázisai
  - Posztgraduális képzés a laborszakmában
  - Varia, laboratóriumi esetbemutatások

   

  A Nagygyűlés absztraktjai a CCLM 59(9) számában

   

  Végleges program

  Regisztráció a Nagygyűlés weboldalán: https://mldt60.hu/registration/

  Kérem Önöket, hogy használják ki a lehetőséget, hogy a hazai laboratóriumi diagnosztika ezen új formában megjelenő konferenciáján részt vesznek és jelentkezzenek előadással, poszterrel, valamint vegyenek részt a vitákban. Gondoljanak arra, hogy az MLDT történetének talán (remélhetőleg) egyetlen ilyen országos kongresszusán a hazai laboratóriumi diagnosztika történelmének formálóivá is válnak.

  Kollegiális üdvözlettel:

  Dr. Kappelmayer János, egyetemi tanár
  a 60. MLDT kongresszus elnöke

  Rendezvény kezdete: 2021.08.26.
  Rendezvény vége: 2021.08.28.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Belső auditor tanfolyam Online

  A tanfolyamról


  A tanfolyam résztvevői megismerhetik az MSZ EN ISO 15189:2013 követelményeit. Segítséget nyújtunk abban, hogy fel tudják készíteni laboratóriumukat a szabvány előírásainak teljesítésére, el tudják készíteni a minőségirányítási kézikönyvet és a kapcsolódó dokumentációt, továbbá lefolytathassák a belső auditot és a vezetőségi átvizsgálást, összeállítsák a minőségpolitikai nyilatkozatot és a minőségcélokat, elláthassák a minőségirányítási vezetői feladatokat, kockázatértékelést végezhessenek, működtessék és fejleszthessék a minőségirányítási rendszerüket.


  A tanfolyam végén a szabvány ismertető tanfolyamról részvételi igazolást adunk ki. A sikeresen vizsgázók belső auditori és minőségirányítási vezetői, valamint minőségirányítási rendszer felügyeletét ellátó feladatkörre vonatkozó bizonyítványt kapnak.


  A bizonyítvány igazolja, hogy a sikeres vizsgázó laboratóriumi belső auditor lehet az MSZ EN ISO 15189:2013 szabvány szerinti belső auditok során, továbbá laboratóriumi minőségirányítási vezetői feladatot elláthat és a kialakított minőségirányítási rendszer felügyeletéhez, fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges ismereteket elsajátította. A bizonyítvány az akkreditálási eljárás követelményeinek megfelelő igazolás.


  Lehetőség van csak az első napon részt venni, ebben az esetben nincsen vizsga és kizárólag a szabvány ismertető oktatáson való részvételt igazolja a kiadott dokumentum. Abban az esetben, ha már rendelkeznek szabvány ismertető oktatási dokumentummal, annak benyújtása általunk elfogadásra kerül lehetőség van kizárólag a második napon részt venni. A vizsga után kiadott bizonyítványon hivatkozunk az Önök által benyújtott bizonyítványra.


  Képzési idő: 2 nap
  Képzési hely: Online

  Program

  Jelentkezés

  További részletek ide kattintva

   

   

  Rendezvény kezdete: 2021.06.29.
  Rendezvény vége: 2021.06.30.
  Helyszín: Online
  A rendezvény Web oldala: https://narvaloktatas.hu/tanfolyamok-tovabbkepzesek/tanfolyamok/engedelyen-kivuli-tanfolyamok/belso-auditor-tanfolyam-msz-en-iso-151892013-szabvany-szerint/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Negatívnyomás-terápiával szerzett tapasztalatok a pandémia alatt interdiszciplináris fórum 2021.05.12.

  2021. május 12-én kerül megrendezésre a "Negatívnyomás-terápiával szerzett tapasztalatok a pandémia alatt" című interdiszciplináris fórum, online formában. A fórumra a MOTESZ honlapján  lehet jelentkezni, valamint az élő közvetítést is a honlapon tekinthetik majd meg.

   

  A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, akkreditációs eljárása hamarosan lezárul.

   

  További részletek, program és regisztráció ide kattintva

   

   

  Időpont: 2021.05.12.
  Helyszín: Online
  A rendezvény Web oldala: http://www.motesz.hu/index.php/negativnyomas-terapiaval-szerzett-tapasztalatok-a-pandemia-alatt

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT Online Szakmai Nap: Covid-19 vakcináció és immunválasz

  Kedves Kollégák!

   

  A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) online szakmai napot szervez „COVID-19 vakcináció és immunválasz” címmel 2021. május 5-én (szerda), online formátumban, élő online diszkussziós sávokkal, majd a teljes rendezvény felvételről visszanézhető lesz még 4 hétig.

   

  A rendezvényen a COVID-19 elleni védőoltásokról, azok biotechnológiai hátteréről, immunológiai alapjairól, a vírus variánsokról, a fertőzés által kiváltott sejtes és humorális immunválaszról, illetve azok mérési lehetőségeiről lesz szó. A szakmai napba 2 élő online diszkussziós sávot is beütemeztünk.

   

  Részletes program

  Meghívó

   

   

  A rendezvény szakma szerinti akkreditációja folyamatban van a laboratóriumi és mikrobiológiai egyetemi diplomások, valamint a háziorvosok, továbbá az orvosi laboratóriumi szakdolgozók számára. 

   

  A részvételi díj egységesen 3.000 Ft, melyet átutalással kell teljesíteni a regisztráció határidejéig, 2021. április 28-ig. 

   

  Kedvezményezett: Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság

  Bankszámlaszám: 10200823-22222909-00000000

   

  A közleménybe kérjük, írják be a regisztrálni kívánt egyén/egyének nevét, illetve pecsétszámát/nyilvántartási számát, továbbá, hogy „Szakmai Nap”. Amennyiben több személy befizetése egyszerre történik, kérünk a közlemény rovatban mindenkit felsorolni.

   

  Regisztrálni az online Jelentkezési lap kitöltésével lehet az alábbi linken 2021. április 28-ig:

  https://forms.office.com/r/4S9mgHYd7c

   

  A részvételhez szükséges linket/linkeket a Jelentkezési lapon megadott e-mail-címre fogjuk küldeni röviddel az esemény előtt, ezért kérjük, figyeljenek az e-mail-cím helyes megadására!

   

  A programot követően online tesztvizsga lesz kitölthető (végig a visszanézhetőség időtartama alatt), a kreditpontokat az ezt kitöltőknek írjuk jóvá!

   

  Kollegiális barátsággal és szakmai érdeklődéssel invitáljuk Önöket/Benneteket ebben az aktuális és mindenkit érintő témában való ismeretbővítésre és eszmecserére!

   

  Prof. Dr. Miseta Attila, az MLDT elnöke - Dr. Péterfalvi Ágnes, az MLDT titkára - Dr. Nagy Béla, az MLDT pénztárosa

  Időpont: 2021.05.05.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kardiometabolikus szempontok - a prevenciótól a terápiáig - MOTESZ Interdiszciplináris Fórum (2021.03.23.)

  2021. március 23. 16:00-17:30
  Online Zoom rendezvény

  Üléselnök: Prof. Dr. Kempler Péter és Prof. Dr. Wittmann István

  16:00-16:15 Bevezető előadás
  Prof. dr. Kempler Péter – Kardio-renális-metabolikus protekció: az almafa kérgétől a szívelégtelenség terápiájáig

  16:15-16:35 Dr. Simonyi Gábor: Paradigmaváltás a 2-es típusú diabetes kezelésében
  16.35-16:55 Prof. Dr. Halmosi Róbert: Új lehetőség a szívelégtelen betegek halálozásának csökkentésében

  16:55-17:15 Prof. Dr. Sepp Róbert: Interdiszciplináris együttműködés: holisztikus szemlélettel betegeinkért
  17:15-17:30 Diszkusszió

  A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között!

  Jelentkezés: https://stand-art.hu/MOTESZ oldalon online

  Időpont: 2021.03.23.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)1st EFLM-AFCB Conference Laboratory Medicine for Mobile Societies (18-20 February 2021)

  1st EFLM-AFCB Conference “Laboratory Medicine for Mobile Societies” organized with the Arab Federation of Clinical Biology in the frame of the activities of the Joint EFLM-AFCB Task Force "Laboratory Medicine for Mobile Societies" and in collaboration with the Tunisian Society for Clinical Biology.

  The congress will be held virtually on February 18-19-20 February 2021.


  The registration is FREE!


  Registration

  Rendezvény kezdete: 2021.02.18.
  Rendezvény vége: 2021.02.20.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A SARS-CoV-2 vírusfertőzés laboratóriumi vizsgálata Online Konferencia

   

  TISZTELT KOLLÉGANŐK! TISZTELT KOLLÉGÁK!

   

  A MAGYAR LABORATÓRIUMI DIAGNOSZTIKAI TÁRSASÁG 2020. októberében egy online konferenciát szervez, melynek témája “A SARS-CoV-2 vírusfertőzés laboratóriumi vizsgálata”. A konferencia előzetes programját mellékelten megküldjük, melyből látható, hogy az előadók neves hazai és külföldi szakemberek.

   

  A kongresszus prezentációi három blokkban kerülnek bemutatásra, melyek közül az első átfogó, tematikus referátumokat, a második blokk a diagnosztikai cégek prezentációit, míg a harmadik blokk a QualiCont első körvizsgálatának eredményeit és a hazai laboratóriumok SARS-CoV-2 diagnosztikával kapcsolatos eddigi tapasztalatait ismerteti.

   

  A konferencia regisztrált résztvevők számára elérhető az alábbi költségtérítési kategóriák szerint:
  • MLDT vagy MOLSZE tagok számára: 4.000 Ft.
  • nem MLDT vagy MOLSZE tagok számára : 8.000 Ft.
  • nyugdíjas MLDT vagy MOLSZE tagok számára: téritésmentes.

   

  Regisztrálni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A kitöltött regisztrációs lapokat a nemeth.andrea@markusovszky.hu e-mailcímre kérjük visszaküldeni. A részvételi díj beérkezése után, a regisztráció során feltüntetett e-mail címre fogjuk küldeni a konferencia eléréséhez szükséges honlap adatait és az egyéni jelszót.

   

  A részvételi díj tartalmazza a konferencia honlapján az előadások megtekintését, online teszt kitöltésének lehetőségét, mely által jóváírható a konferencia kredit értéke, (várhatóan 5-6 kredit), egy virtuális kongresszusi táskát, melyben több cég PDF és/vagy videó hirdetési anyagai tekinthetők meg legújabb laboratóriumi termékeikről. A konferencián való részvétel lehetőséget biztosít interaktivitásra, a hallgatóság által feltett kérdésekre az előadók 3-5 napon belül elektronikusan válaszolnak.

   

  FONTOS HATÁRIDŐK:
  A konferencia anyaga elérhető: 2020. október 15. 15:00-tól.
  A konferenciára történő regisztráció megnyitása: 2020. szeptember 15.
  A konferenciára történő regisztráció lezárása: 2020. október 25.

   

  Kappelmayer János s.k.
  MLDT elnök

   

  Bagoly Zsuzsa s.k.
  MLDT titkár

   

   

  Letölthető dokumentumok:

  Meghívó

  Program

  Jelentkezési lap

  Technikai információk résztvevőknek

   

   

  Rendezvény kezdete: 2020.10.15.
  Rendezvény vége: 2020.10.25.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Diabétesz és szövődményei interdiszciplináris fórum (kizárólag online részvételi lehetőséggel)

  2020. szeptember 15-én kerül megrendezésre a "Diabétesz és szövődményei" című interdiszciplináris fórum.

  A rendezvény a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete, a Magyar Diabetes Társaság, a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület valamint a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) közös szervezésében valósul meg.

  A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött és kizárólag online részvételt biztosít.


  Tájékoztatjuk, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr döntése alapján, rendezvényeken - visszavonásig - csak online formában lehetséges a részvétel. A már regisztrált személyeket e-mailben értesítik az online konferencia csatlakozásához szükséges információkról.

  További részletek és regisztráció az alábbi linken: http://www.motesz.hu/index.php/diabetesz-es-szovodmenyei

  Időpont: 2020.09.15.
  Helyszín: online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az emésztőrendszer virális fertőzései továbbképző tanfolyam

  A tápcsatorna-emésztő rendszer virális fertőzéseinek klinikuma, mikrobiológiai és szerológiai diagnosztikája, célzott megelőzése és antivirális kezelése-3

  MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT XIV.

  A Semmelweis Egyetem Továbbképző Központjánál SE-TK/2020.I./00173 számon, a célcsoportok minden tagjának szakképesítésenként 16-16 pontra akkreditált szabadon választható, szinten tartó, továbbképző tanfolyam

  Időpont: 2020. február 28. (péntek)

  Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Nagyvárad tér 4. Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem

  Tudományos szervezők:

  Dr. Kristóf Katalin, PhD, egyetemi docens Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet E-mail: kristof.katalin@med.semmelweis-univ.hu

  Dr. Rozgonyi Ferenc professor emeritus, az MTA doktora Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet E-mail: rozgonyi.ferenc@med.semmelweis-univ.hu

  Dr. Vásárhelyi Barna egyetemi tanár, az MTA doktora Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet E-mail: vasarhelyi.barna@med.semmelweis-univ.hu

  Általános szervező:

  Dr. Rozgonyi Ferenc professor emeritus, az MTA doktora Semmelweis Egyetem, Laboratóriumi Medicina Intézet E-mail: rozgonyi.ferenc@med.semmelweis-univ.hu Telefon: +36-20-825-88-48

  Dr. Kristóf Katalin, PhD, egyetemi docens E-mail: kristof.katalin@med.semmelweis-univ.hu Telefon:+36-20-825-98-16

  Meghívó
  Program
  Jelentkezési lap  Időpont: 2020.02.28.
  Helyszín: Budapest, Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT Szakmai Nap - A monoklonális gammopátiák laboratóriumi diagnosztikája

  Tisztelt Kolléga!


  Mint Ön előtt is ismeretes, a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság páros években több napos MLDT kongresszust, míg páratlan években egy napos Szakmai Napot rendez.


  Az idei MLDT Szakmai Napra 2019. november 27-én kerül sor Budapesten a Siemens Székházban (1143 Budapest Gizella u. 51-53.), melynek meghívóját megtekintheti ide kattintva


  A Szakmai Napon való részvételi szándékát, kérem 2019. november 01-ig, a nemeth.andrea@markusovszky.hu email címen jelezze.


  A Szakmai Nap utóakkreditált kongresszusként az OFTEX/GYOFTEX honlapon kerül meghirdetésre.


  A rendezvény MLDT tagok részére 5.000 Ft, mely összeget kérjük hogy az alábbi számlaszámra utalják: MLDT 10200823-22222909-00000000.


  Tisztelettel:


  Dr. Kappelmayer János, az MLDT elnöke, Dr. Bagoly Zsuzsa, az MLDT titkára

  Időpont: 2019.11.27.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: 1143 Budapest, Gizella u. 51-53, Siemens Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hevesy György öröksége - Tudományos ülés (Budapest, 2019.11.11.)

  Örömmel értesítjük, hogy 2019. november 11-én kerül megrendezésre a "HEVESY GYÖRGY ÖRÖKSÉGE" címmel tartandó tudományos ülés.


  Helyszín: MTA Székház Felolvasóterem (1051 Budapest, Széchenyi tér 9.)


  A rendezvény a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ), a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya Orvosi Diagnosztikai Tudományos Bizottsága, az Országos Onkológiai Intézet, valamint a Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság Onkológiai Munkacsoportja közös szervezésében valósul meg.


  A program megtekinthető ide kattintva


  A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!


  Jelentkezés orvosoknak


  Jelentkezés szakdolgozóknak

  Időpont: 2019.11.11.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi tér 9., MTA Székház Felolvasóterem
  A rendezvény Web oldala: http://www.motesz.hu/index.php/122-fofelsojobb3/1077-konferencia-hevesy-gyorgy-oroksege

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXII. MIT-MLDT laborszakmai továbbképző fórum

  „Újdonságok a neuro-immunológia és az immun-gasztroenterológia területén”

  A rendezvényre diplomások és szakdolgozók jelentkezését egyaránt várjuk!

  Időpont: 2019. október 03. csütörtök 9.30 -16.00
  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).
  Közlekedés: A kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető 1-es villamossal, 32-es autóbusszal.

  Jelentkezés:

  Diplomások számára
  Orvos, klinikai biokémikus: OFTEX-en (részvételi díj 3000 Ft, 12 pont),
  egyéb diplomások (gyógyszerészek is) a csatolt diplomás jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a katamik@gmail.com e-mail címre 2019. szeptember 25-ig.

  Szakdolgozóknak:
  Részvételi díj nincs, akkreditálás folyamatban.
  Jelentkezés a csatolt szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a nadudvari.andrea@hm.gov.hu címre 2019. szeptember 25-ig.

  Várjuk jelentkezésüket!

  Dr. Miklós Katalin
  szervező

  Diplomás jelentkezési lap
  Szakdolgozói jelentkezési lap
  Program

  Időpont: 2019.10.03.
  Helyszín: Budapest, Róbert K. krt. 44., MH-EK Honvédkórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Immundiagnosztikai 50 kreditpontos Továbbképző Kurzus a PTE LMI és az IBI közös szervezésében

  Kötelező szinten tartó 50 pontos továbbképző kurzus
  OFTEX PTE ÁOK/2019.II/00135

  Időpont: 2019.09.30. – 2019.10.02.
  Helyszín: Pécsi Tudományegyetem
  Szentágothai Kutatóközpont
  Jelentkezési határidő: 2019.09.15. (maximum 80 fő) az OFTEX honlapon.

  Program

  Rendezvény kezdete: 2019.09.30.
  Rendezvény vége: 2019.10.02.
  Helyszín: Pécs, Pécsi Tudományegyetem Szentágothai Kutatóközpont

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)5. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyam (TETT) (Siófok, 2019. április 25-27.)

  Helyszín: Siófok, Prémium Hotel Panoráma****

  Tisztelt Kolléganő és Kolléga!

  A MH EK II. Belgyógyászati Osztály Endokrin Részlege dolgozói nevében tisztelettel meghívom Önt az 5. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyamra. Jubileumi találkozó lesz ez: 10 éve tartjuk tavaszi továbbképzésünket e név alatt, és szerénytelenség nélkül állíthatom, ez a tanfolyam az egyik legjobban elismert kurzus lett hazánkban. Céljaink változatlanok: igyekszünk átadni az endokrinológiával kapcsolatos legfrissebb ismereteket endokrinológusoknak, szakorvos-jelölteknek, gyermekgyógyászoknak, nőgyógyászoknak, belgyógyászoknak, háziorvosoknak, PhD hallgatóknak (számukra is akkreditált a tanfolyam), és minden érdeklődőnek.

  A korábbi évekből jól ismert Quo vadis glandula thyreoidea és Hypophysis nap programja mellett foglalkozunk majd a diabétesszel, elgondolkodtató esetek bemutatásával, új diagnosztikus lehetőségekkel, új gyógyszerekkel, a legfrissebb endokrin irányelvekkel, mindemellett mini-symposiumok is színesíti tanfolyamunkat. Remélem, a mellékelt program, a neves magyar és külföldi előadók felkeltik az Ön érdeklődését is.

  A tanfolyam tesztvizsgával zárul; sikeres vizsga esetén kreditpont („szakmai pont”) kerül jóváírásra, amely elbírálása folyamatban van.

  SZAKDOLGOZÓI Tanfolyam
  A 2013. óta megrendezett tanfolyam az endokrin munkacsoportokban dolgozó asszisztensnők, nővérek körében nagy sikert aratott. Ezért 2019-ben is szervezünk ilyen kurzust. Kérjük, serkentsék és támogassák, hogy érdeklődő kolléganőik részt vehessenek ezen az akkreditált programon, hiszen az endokrin team-munka megköveteli a szakdolgozók megfelelő képzettségét is. A részvételi díj 5000 Ft; várhatóan 20 kreditpont adható.

  A TETT helyszíne a siófoki Panoráma Hotel lesz; a 4**** szálloda a tudományos programok után a relaxációs lehetőségek széles skáláját biztosítja az ott szállást foglalóknak.

  Reméljük, részvételével Ön is hozzájárul az 5. TETT sikeréhez!

  Üdvözlettel:
  Dr. Kovács László PhD.
  c. egyetemi docens, részlegvezető főorvos
  főszervező

  Üdvözlettel:
  New Instant Szervezőiroda
  1028 Budapest, Máriaremetei út 41.
  Mobil: +36 20/ 544-4032
  Email: instant@newinstant.hu
  Web: www.newinstant.hu
  A tanfolyam hivatalos oldala: http://newinst.wixsite.com/5tett >>

  Meghívó >>
  Jelentkezési lap >>
  Program >>
  Nővér program >>

  Rendezvény kezdete: 2019.04.25.
  Rendezvény vége: 2019.04.27.
  Helyszín: 8600 Siófok, Prémium Hotel Panoráma
  A rendezvény Web oldala: http://newinst.wixsite.com/5tett

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ orvosi laboratóriumi vizsgálatok helyesebb használatát segítő, hiánypótló továbbképzés-sorozatot indít 2019. első felében

  Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) orvosi laboratóriumi vizsgálatok helyesebb használatát segítő, hiánypótló továbbképzés-sorozatot indít 2019. első felében Orvosi laboratóriumi szakorvosok, klinikai biokémikusok, ugyanezen szakképzések hallgatói és orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikusok számára „Orvosi laboratóriumi konzulens képzés” megnevezéssel
  az alábbi helyszíneken:
  • Nyíregyháza
  • Kaposvár
  • Kecskemét
  • Győr

  A továbbképzésen való részvételt, továbbá a továbbképzések idejére eső szállást és étkezést a Szervező a 2016. december 19. napján kelt, IKT-2016-104-I1-00010547 iktatószámon létrejött Támogatási Szerződése alapján európai uniós forrásból finanszírozza, így ezek a résztvevő hallgatók számára ingyenesek.

  Képzési időszak:
  • 2019. január-március (pontos időpontok a letölthető részletes tájékoztatóban)

  Részletes tájékoztató .pdf-ben
  További információk az ÁEEK weboldalán


  Rendezvény kezdete: 2019.01.01.
  Rendezvény vége: 2019.03.31.
  Helyszín: Nyíregyháza, Kaposvár, Kecskemét, Győr

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Genetikai medicina kötelező szinten tartó tanfolyam Debrecenben

  Időpont: 2018.11.05-09.
  Helyszín: Debreceni Egyetem ÁOK Kenézy Villa
  Cím: 4032 Debrecen Nagyerdei krt. 98.
  Megközelíthetőség: 1-es villamossal és 10-es autóbusszal a Klinikák megálló

  Szervező: DE Laboratóriumi Medicina Intézet
  Jelentkezéssel kapcsolatos további információk az Oftex portálon találhatók (http://www.oftex.hu Kódszám: DE ÁOK/2018.II/00062).

  A tanfolyam az alábbi szakképesítések számára akkreditált:
  1. klinikai biokémikus
  2. klinikai genetika
  3. molekuláris biológiai diagnosztikus
  4. molekuláris genetikai diagnosztika
  5. orvosi laboratóriumi diagnosztika

  Pont: 50
  Részvételi díj: 30 000 Ft

  Várjuk jelentkezésüket!

  Dr. Balogh István
  szervező

  Rendezvény kezdete: 2018.11.05.
  Rendezvény vége: 2018.11.09.
  Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98., Debreceni Egyetem ÁOK Kenézy Villa

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Gyógyszerszint monitorizálás és toxikológia a klinikai gyakorlatban 50 pontos kötelező szintentartó tanfolyam Szegeden

  Időpont: 2018. október 15-18.
  Helyszín: I. sz.Rendelőintézet III. emelet, Szeged, Tisza L. krt. 97.

  Oftex kód: SZTE-ÁOK/2018.II/00072
  Gyoftex kód: SZTE-ÁOK/2018.II/00016

  Jelentkezési határidő: 2018.09.15.

  Kapcsolattartás: Szélné Fődi Anikó
  Telefon: 0662 545751
  E-mail: office.clab@med.u-szeged.hu

  A tanfolyam adatlapja letölthető ide kattintva

  Rendezvény kezdete: 2018.10.15.
  Rendezvény vége: 2018.10.18.
  Helyszín: Szeged, Tisza L. krt. 97., I. sz.Rendelőintézet III. emelet

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXI. MIT-MLDT laborszakmai továbbképző fórum (Budapest, 2018.10.03.)

  „Autoimmun betegségek laboratóriumi diagnosztikájának harmonizációja” A rendezvényre diplomások és szakdolgozók jelentkezését egyaránt várjuk!

  Időpont:
  2018. október 03. szerda 9.30 -15.00
  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).

  Közlekedés: A kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető 1-es villamossal, 32-es autóbusszal.

  Jelentkezés:

  Diplomások számára: 4 pont Orvos, klinikai biokémikus: OFTEX-en, pontjóváírási díj: 1000 Ft egyéb diplomások (gyógyszerészek is): csatolt diplomás jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a katamik@gmail.com e-mail címre 2018. szeptember 25-ig.

  Szakdolgozóknak: 19 pont
  Részvételi díj: nincs Jelentkezés a csatolt szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a nadudvari.andrea@hm.gov.hu címre 2018. szeptember 25-ig.

  Várjuk jelentkezésüket!

  Dr. Miklós Katalin szervező
  Szakdolgozói jelentkezési lap >>
  Diplomás jelentkezési lap >>
  Program >>

  Időpont: 2018.10.03.
  Helyszín: Róbert K. krt. 44., MH-EK Honvédkórház, Kék Terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság XIV. Kongresszusa (Mátraháza, 2018.09.27-29.)

  Időpont: 2018. szeptember 27-29.
  Helyszín: Mátraháza, Residence Ózon konferencia és wellness hotel (H-3233, Mátraháza, Üdülőtelep 2.)

  Társaságunk kétévente szervez eredeti előadásokra épülő tudományos kongresszust, melyeket hagyományosan témareferátumok, továbbképző jellegű összefoglaló előadások is színesítenek. A hagyományokhoz híven, idén is neves külföldi előadók, meghívásunkat elfogadva, érdekes tudományos előadásaikkal járulnak hozzá a Kongresszus programjához.

  A kongresszus akkreditált lesz orvosok, klinikai biokémikusok és szakdolgozók számára.

  A korábbi gyakorlatnak megfelelően előadások bejelentésére van lehetőség, mely előadások absztraktjait hazai szaklapban megjelentetjük.

  Az absztraktokat legkésőbb 2018. június 1-ig küldjék el az MTHT elnökének e-mailben
  (zsbereczky@med.unideb.hu).
  Az absztrakt nyelve magyar, terjedelme 300 szó lehet (a cím és szerzők neveit kivéve). Ajánlott tagolás: háttér, módszerek, eredmények, következtetés.

  Részvételi díj:
  2018. június 1-ig befizetve: 30.000,- Ft (MTHT tagoknak 25.000,- Ft)
  2018. június 1 utáni befizetéssel: 35.000,- (tagoknak 30.000,-)

  A Kongresszussal és a jelentkezéssel kapcsolatos további információk Társaságunk honlapján (http://www.haemostasis.hu) megtalálhatók.
  A Jelentkezési lap és Szállásigénylő lap is a honlapról tölthető le.

  Aktí részvételükre számítva, tisztelettel:

  Dr. Bereczky Zsuzsanna
  az MTHT elnöke

  Rendezvény kezdete: 2018.09.27.
  Rendezvény vége: 2018.09.29.
  Szakterület(ek): Haematologia, haemostaseologia
  Helyszín: 3233 Mátraháza, Üdülőtelep 2., Residence Ózon konferencia és wellness hotel
  A rendezvény Web oldala: http://haemostasis.hu/cikkek/a-magyar-thrombosis-es-haemostasis-tarsasag-xiv-kongresszusa

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai kérdések - diagnosztikai válaszok ingyenes kreditpontos továbbképzés

  A BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Laboratóriumi Medicina Osztálya és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának továbbképzése

  Időpont: 2018.09.14–15. (péntek-szonbat)
  Helyszín: Miskolci Akadémiai Bizottság Székház, Díszterem
  Tanfolyam jellege: Szabadon választható
  Akkreditált pontérték: 16
  Regisztráció: Oftex portálon keresztül

  A program letölthető ide kattintva

  Rendezvény kezdete: 2018.09.14.
  Rendezvény vége: 2018.09.15.
  Helyszín: Miskolc, Miskolci Akadémiai Bizottság Székház, Díszterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Semmelweis nyomdokain: Húgyúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai gyors diagnosztikája, célzott antibiotikus kezelése és megelőzése-2

  MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT XI.

  SE-TK/2018.II/00063. szám alatt szakképesítésenként 12-12 pontra akkreditált szabadon választható, szinten tartó továbbképző és rezidens tanfolyam

  Időpont: 2018. szeptember 14. (péntek)

  Helyszíne: Budapest, VIII. kerület, Nagyvárad tér 4.
  Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem

  Meghívó >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>


  Időpont: 2018.09.14.
  Helyszín: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT 59. Nagygyűlése - 2018, Pécs

  Szeretettel várjuk Társaságunk valamennyi tagját az MLDT 59. Nagygyűlésére Pécsre!

  A Nagygyűlés helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Elméleti Tömb; 7624 Pécs, Szigeti út 12.

  Időpont: 2018. augusztus 30 – szeptember 1.

  Szervezőbizottság:
  Dr. Miseta Attila (elnök)
  Dr. Berki Tímea
  Dr. Liszt Ferenc
  Dr. Losonczy Hajna
  Lamár Ibolya
  Dr. Melegh Béla
  Dr. Nagy Tamás

  Tudományos Bizottság tagjai:
  Dr. Kovács L. Gábor (elnök) (PTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  Dr. Földesi Imre (SZTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  Dr. Kappelmayer János (DE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  Dr. Kőszegi Tamás (PTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  Dr. Vásárhelyi Barna (SOTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)

  A Kongresszus fő témái a következőek lesznek:
  Általános klinikai kémia
  Immundiagnosztika
  Molekuláris biológia - Genetika
  Klinikai mikrobiológia
  Hematológia - Hemosztazeológia
  Endokrin szatellita szimpózium

  Tudományos információkról felvilágosítás:
  Dr. Kovács L. Gábor, MLDT 59. Nagygyűlés Tudományos Bizottság elnöke
  e-mail: kovacs.l.gabor@pte.hu

  Általános információk:
  Régió-10 Kft. – Tülkös Anett
  e-mail: info@regio10.hu

  Végleges program
  A Nagygyűléssel kapcsolatos hasznos információk, jelentkezés, regisztráció
  Köszöntő
  Jelentkezési lap


  Rendezvény kezdete: 2018.08.30.
  Rendezvény vége: 2018.09.01.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: 7624 Pécs, Szigeti út 12., Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Elméleti Tömb

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)QualiCont Konzultációs Nap jártassági vizsgálatokkal kapcsolatos szakmai kérdések megbeszélésére

  Tisztelt Kolléga! Kedves Körvizsgálati résztevő!

  A QualiCont a jártassági vizsgálatokkal kapcsolatos szakmai kérdések, esetleges problémák tisztázása, megbeszélése érdekében Konzultációs napokat szervez Szakértői részvétellel, amelyre ezúton hívjuk meg Önt.

  A konzultációs nap a résztvevők számára ingyenes!

  2018. évi első konzultációs nap

  Időpont:

  2018. június 20. (szerda) 10 óra
  tervezett időtartam: 3 óra

  Helyszín:
  Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme
  1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a

  Téma:
  Hematológia és hemosztázis

  A részvétel feltétele:
  - jelentkezés online
  - szakmai probléma, illetve konkrét kérdés megjelölése jelentkezéskor

  Figyelem!
  A résztvevők száma korlátozott, regisztrálásuk jelentkezési sorrendben történik!
  Maximális résztvevő szám: 40 fő

  Jelentkezési határidő:
  2018. június 17. (a szabad helyek függvényében)

  Jelentkezés az alábbi linken lehetséges:
  https://goo.gl/forms/417jDXEJqFTcFkmm1 >>  Időpont: 2018.06.20.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a., Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)2nd EFLM Strategic Conference (Germany, Mannheim, 18-19 June 2018)

  Main topics:
  The end of laboratory medicine as we know it? Handling
  disruption of laboratory medicine in digital health

  Invitation and scientific programme >>

  The conference will consider the impact that the on-going digitalization of technologies and a digitalized society will have on the medical laboratory in future health care. We contend that such changes enable Digital Health that will be disruptive for Laboratory Medicine as we know it, because they will change our capabilities to compile, integrate and visualize complex diagnostic data as well as providing the opportunity for radical changes to diagnostic health strategies.
  With the digital revolution spreading into every realm of modern medicine, we will experience a democratisation of health care, i.e. a comprehensive data usage not just being in the hands of health care professionals, but also in the patients´. Indeed, a central concept of digital health medicine is patient empowerment as demonstrated by key words like “electronic health record”, “patient access”, “health apps”, “wearable health tech” etc. In this rapidly changing health care environment, Laboratory Medicine must redefine its positions, not only acting in its classical role as provider of laboratory results, but also adopting new roles and responsibilities in the clinical dialogue.

  Rendezvény kezdete: 2018.06.18.
  Rendezvény vége: 2018.06.19.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Germany, Mannheim

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A tápcsatorna gombás és bakteriális fertőzéseinek klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája és célzott antimikróbás kezelése-2

  A tápcsatorna gombás és bakteriális fertőzéseinek klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája és célzott antimikróbás kezelése-2

  MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT (szabadon választható, szinten tartó, továbbképző és rezidens tanfolyam

  SE-TK/2018.I./00305 szám alatt szakképesítés szerint 8-8 pontra akkreditált, szabadon választható, szinten tartó és továbbképző tanfolyam

  Időpont: 2018. május 25. (péntek)
  Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Nagyvárad tér 4.
  Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem
  Jelentkezési határidő: 2018. május 11.

  Meghívó >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>

  Időpont: 2018.05.25.
  Helyszín: 1089 Budapest VIII., Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Meghívó a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 2017. évi Küldött Közgyűlésére

  Az MLDT a 2017. évi Küldött Közgyűlését 2017. november 29-én (szerdán) 10:00 órától tartja a MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet földszinti előadótermében.

  A Közgyűlés nyilvános, azon minden rendes, társult és tiszteletbeli MLDT tag részt vehet, azonban szavazati joggal csak a küldöttek rendelkeznek.

  Helyszín: MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet földszinti előadóterme
  (Budapest, VIII., Szigony u. 43. )

  Időpont: 2017. november 29. (szerda) 10.00 óra

  Napirend:
  1. A MLDT elnökének beszámolója a Vezetőség munkájáról
  2. A MLDT pénztárosának beszámolója
  3. Az MLDT Felügyelő Bizottságának beszámolója
  4. Az MLDT Érdekvédelmi és Etikai Bizottságának beszámolója
  5. Az MLDT Publikációs és Kommunikációs Bizottságának beszámolója
  6. A MLDT vezetőségének, tisztségviselőinek és Állandó Bizottságainak megválasztása
  7. Alapszabály módosítás székhely-változás miatt (hivatkozott rész mellékletben csatolva)
  8. Egyebek

  Melléklet:
  Meghívó >>


  Időpont: 2017.11.29.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: Budapest VIII., Szigony u. 43., MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet földszinti előadóterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvostudományi Napok (Budapest, 2017.11.08-09.)

  Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) idén ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Orvostudományi Napokat, melyre nagy szeretettel meghívjuk!

  Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (Kodály terem)

  Ez évben az MTA Orvosi Osztályának kezdeményezésére az egyes szakmai társaságaink által képviselt MEDICINA - ágak klinikai jellegű tudományos eredményeiről szóló összefoglalók kerülnek napirendre.

  A kétnapos konferencián ezúttal 16 MOTESZ tagtársaság mutathatja be az általa képviselt diszciplína helyzetét, eredményeit, terveit és gondjait is.

  Az első nap délutánján, a prevenció és felvilágosítás magyarországi helyzetéről tájékozódhatnak a résztvevők.

  A kiváló előadók személye garantálja a színes és sokrétű program magas és kiemelkedő színvonalát.

  A rendezvény ingyenes azonban regisztrációhoz kötött!
  Regisztrálni az alábbi linken lehet:
  Online jelentkezés >>

  Program >>

  Rendezvény kezdete: 2017.11.08.
  Rendezvény vége: 2017.11.09.
  Helyszín: Budapest, MTA Kodály Terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Légúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája és célzott antibiotikus kezelése -3.

  IX. MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT

  SE-TK/2017.II./00219. szám alatt a célcsoportok minden tagjának 16 pontra akkreditált szabadon választható szintentartó, továbbképző tanfolyam

  Ideje: 2017. október 13. (péntek)

  Helyszíne:
  Budapest, VIII. kerület, Nagyvárad tér 4.
  Semmelweis Egyetem, NET épület, XIV. emelet, 1419-es előadó terem

  Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható:
  Tüdőgyógyászat, belgyógyászat, háziorvostan, csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápia, csecsemő- és gyermekgyógyászat, infektológia, orvosi mikrobiológia (higiéne), klinikai mikrobiológia, molekuláris biológiai diagnosztika, molekuláris genetikai diagnosztika, klinikai immunológia, epidemiológia,korház hygiéne, gyógyszerészi mikrobiológia, orvosi laboratóriumi vizsgálatok, orvosi mikrobiológia, klinikai laboratóriumi vizsgálatok (higiéne), orvosi laboratóriumi diagnosztika

  Meghívó >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>  Időpont: 2017.10.13.
  Helyszín: Budapest, Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem, NET épület, XIV. emelet, 1419-es előadó terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT-MTHT 'Fókuszban az antikoagulálás: klinikai és laboratóriumi szempontok' szakmai nap

  2017. október 13., 10.00-16.00 óra között kerül megrendezésre a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság és a Magyar Thrombosis és Hemostasis Társaság közös szervezésében a “Fókuszban az antikoagulálás: klinikai és laboratóriumi szempontok” című szakmai nap.

  Időpont: 2017. október 13., 10.00-16.00 óra között

  Helyszín: Siemens Konferencia Központ, Budapest Terem, 1143 Budapest, Gizella út 51-57.

  Tervezett program:
  1. Pfliegler György: Az új típusú antikoaguláns terápia (NOAC) helye a trombózis megelőzésben és kezelésben
  2. Boda Zoltán: A NOAC terápia veszélyei, azok megelőzése és kezelése
  3. Ajzner Éva, Bereczky Zsuzsanna: A NOAC monitorozás helyzetképe hazánkban
  4. Ann-Helen Kristoffersen: Pharmacokinetic and pharmacodynamic differences between "new" and "old" oral anticoagulants and approaches in clinical follow-up of NOAC anticoagulated patients.
  5. Andreas Hillarp: Laboratory measurement NOACs and their influence on commonly used haemostasis tests.
  6. Piet Meijer: External quality assessment for Rivaroxaban and Dabigatran.

  Részvételi díj: 5000.- Ft, amit az alábbi számlaszámra kérünk utalni:
  10200823-22222909-00000000
  Kedvezményezett neve: MLDT
  Megjegyzésbe írandó: NOAC-TK
  A megjegyzésben kérjük azt is tüntesse fel, hogy kinek a nevében történik a befizetés, ha az nem egyezik meg a számla tulajdonosával.

  A részvételi díj magában foglalja a tudományos programon való részvételt, valamint a szervezési, lebonyolítási költségeket. A regisztrált résztvevőknek ebédet biztosítunk.

  A rendezvény előakkreditált (14 kredit pontértékű).

  A tanfolyam előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az MLDT honlapján 2017. augusztus 15. és 2017. szeptember 22. között lehetséges.

  Online jelentkezés >>

  Meghívó >>

  Időpont: 2017.10.13.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Tudományos információ: Dr. Bereczky Zsuzsanna
  Munkahely neve: Debreceni Egyetem, Klinikai Központ, Laboratórium Medicina Intézet, Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszék
  Címe: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.
  Tel: 06-52-431956
  Fax: 06-52-340011
  E-mail: zsbereczky@med.unideb.hu
  Szervező: Bhattoa-Buzás Edina
  Munkahely neve: Debreceni Egyetem, Klinikai Központ, Laboratórium Medicina Intézet, Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszék
  Címe: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.
  Tel: 06-52-431956
  Fax: 06-52-340011
  E-mail: ebuzas@med.unideb.hu
  Helyszín: 1143 Budapest, Gizella út 51-57., Siemens Konferencia Központ, Budapest Terem
  A rendezvény Web oldala: http://www.mldt.hu/info.aspx?sp=38

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XX. MIT-MLDT laborszakmai továbbképző fórum (Budapest, 2017.10.04.)

  „Immun-haematológia, transzplantációs immunológia” témakör

  A rendezvényre egyaránt várjuk diplomások és szakdolgozók jelentkezését!

  Időpont: 2017. október 04. szerda 9.30 -15.00

  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).

  Közlekedés: A kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető 1-es villamossal, 32-es autóbusszal.

  A tanfolyam pontszerző:
  Diplomások számára: akkreditált 10 pont
  Részvételi díj: nincs
  Pontjóváírási díj: 500 F/fő, a helyszínen fizetendő
  Jelentkezés: orvosoknak: OFTEX-en,
  egyéb diplomások: csatolt diplomás jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a katamik@gmail.com e-mail címre 2017. szeptember 25-ig

  Szakdolgozóknak: akkreditációs bizottság által befogadva (pontszám később)
  Részvételi díj: nincs
  Jelentkezés: a csatolt szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével a mailto:nadudvari.andrea@hm.gov.hu címre 2017. szeptember 25-ig

  Várjuk jelentkezésüket!

  Dr. Miklós Katalin
  szervező

  Program >>
  Diplomás jelentkezési lap >>
  Szakdolgozói jelentkezési lap >>

  Időpont: 2017.10.04.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina, Allergológia, klinikai immunológia
  Helyszín: Budapest, Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából), Kék terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Összefüggések a diabetes mellitus és a daganatos betegségek előfordulása között

  A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének Interdiszciplináris Fóruma

  Helyszín: Aesculap Akadémia (1115 Budapest , Halmi út 20-22.)
  Időpont: 2017.09.20.

  Moderátor: Dr. Németh Zsolt
  a Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság elnöke

  A jelentkezési lapot kitöltve kérjük 2017. szeptember 15-ig visszaküldeni e-mailben az info@motesz.hu címre.
  A rendezvényen való részvétel ingyenes, pontértékelése folyamatban van.

  Program >>
  Online jelentkezés >>
  Letölthető jelentkezési lap >>

  Időpont: 2017.09.20.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Budapest, Halmi út 20-22., Aesculap Akadémia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hematológiai megbetegedések laboratóriumi diagnosztikája - Tanfolyam a Debreceni Egyetemen

  A Debreceni Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézete kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez laboratóriumi szakorvosok számára.

  A tanfolyam címe: Hematológiai megbetegedések laboratóriumi diagnosztikája
  Időpontja: 2017. 09. 04. - 2017. 09. 08.
  Helyszíne: Debreceni Egyetem, In Vitro Diagnosztikai Tömb tanterme; Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
  Jelentkezés: az OFTEX és GYOFTEX portálon 2017.09.01-ig.
  A rendezvény előakkreditált (50 kredit pontértékű).

  Melléklet:
  A tanfolyam programja >>  Rendezvény kezdete: 2017.09.04.
  Rendezvény vége: 2017.09.08.
  Szakterület(ek): Haematologia, haemostaseologia, Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Debrecen, Nagyerdei krt. 98., In Vitro Diagnosztikai Tömb tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A véralvadásgátlók szerepe a fogorvoslásban és a sebészetben interdiszciplináris fórum

  A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége és a Magyar Fogorvosok Egyesületének Implantológiai Társaságának Interdiszciplináris Fóruma

  Moderátor: Dr. Joób-Fancsaly Árpád
  a Magyar Fogorvosok Implantológiai Társaságának elnöke

  Helyszín:: Aesculap Akadémia 1115 Budapest, Halmi út 20-22.

  A jelentkezési lapot kitöltve kérjük 2017. augusztus 28-ig visszaküldeni e-mailben az info@motesz.hu címre.
  A rendezvényen való részvétel ingyenes, pontértékelése folyamatban van.

  Program >>
  Letöltlhető jelentkezési lap >>


  Időpont: 2017.09.01.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi út 20-22., Aesculap Akadémia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete XV. Nagygyűlése

  2017. augusztus 24-26. között kerül megrendezésre Szegeden a Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesületének XV. Nagygyűlése.

  Időpont: 2017. augusztus 24-26.
  Helyszín: Szeged, IH Rendezvényközpont (6721 Szeged, Felső-Tiszapart 2.)

  A rendezvénnyel kapcsolatos információk és hírek a Kongresszus honlapján olvashatóak:
  http://www.congress-service.hu/2017/molsze/ai.html >>

  Rendezvény kezdete: 2017.08.24.
  Rendezvény vége: 2017.08.26.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: 6721 Szeged, Felső Tisza-part 2., IH Rendezvényközpont
  A rendezvény Web oldala: http://www.congress-service.hu/2017/molsze/ai.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Hypertonia Társaság Továbbképző Kurzusa (Budapest, 2017.05.17.)

  A HYPERTONIA VILÁGNAPJA alkalmából a Magyar Hypertonia Társaság megrendezi a XVI. TOVÁBBKÉPZŐ ELŐADÁSSOROZATÁT.

  Jelentkezés >>
  Meghívó >>
  Program >>


  Időpont: 2017. május 17. 11.00 óra
  Helyszín: Aesculap Akadémia (1115 Budapest, Halmi u. 20-22.)

  A rendezvény 16 kreditpontra akkreditált szabadon választott egyetemi tanfolyam.
  A részvétel díjtalan, de előjelentkezéshez kötött! (A részvételt a terem befogadóképességéhez mérten, a jelentkezés sorrendjében tudjuk elfogadni!)
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


  Időpont: 2017.05.17.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat, Hipertónia
  Helyszín: Budapest, Halmi u. 20., Szent Imre kórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Medicina konferencia

  Az európai uniós forrásokból megvalósult egészségügyi fejlesztések hatása és az ellátás fenntarthatósága

  A konferencia helyszíne: Magyar Tudományos Akadémia - (Budapest, V. kerület. Széchenyi István tér 9.)

  A konferencia időpontja: 2017. március 30. 9.00 - 14.30 óra

  Angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk!

  Programtervezet és online regisztráció a rendezvény weboldalán >>


  Időpont: 2017.03.30.
  Helyszín: Budapest, Széchenyi István tér 9., Magyar Tudományos Akadémia
  A rendezvény Web oldala: http://www.motesz.hu/index.php/konferenciak

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hektika Krónika - A TBC régen és most (előadás)

  Március 22-én 17 órai kezdettel* „Hektika Krónika: A TBC régen és most” címmel rendhagyó előadással készül a MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum a Tuberkulózis Világnapja alkalmából.

  A március 24-én esedékes TBC Világnap apropóján meghívott előadónk Dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet főigazgatója lesz, aki egy tüdőgyógyász szakorvos szemszögéből mutatja be a TBC kórtörténetét, a 19-20. századi Magyarország TBC viszonyait, és rámutat a ”Morbus Hungaricus” jelenkori helyzetére. Megismerhetjük a tüdőgümőkor elleni szervezett harc egyes lépéseit, nehézségeit és kritikai megközelítéseit. Emellett bepillantást nyerhetünk Korányi Frigyes, a magyar belgyógyászati iskola megteremtőjének munkásságába, illetve a TBC leküzdésére irányuló törekvéseibe.

  Helyszín:
  MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár
  1013 Budapest, Apród utca 1-3.

  Program:
  17:00 Dr. Kovács Gábor (Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet) előadása, különös tekintettel a TBC-helyzetre a második világháború idején

  18:00 Dávid Brigitta (MNM-SOMKL) előadása a TBC történetéről

  A két részből álló előadást követően szeretnénk teret adni egy személyes élményeken, tapasztalatokon alapuló kötetlen beszélgetésnek, ahol bárki felteheti kérdéseit, megoszthatja saját történeteit.

  Részvételi szándékukat kérjük, a sajto.semmelweis@gmail.com címen jelezzék!

  A programra a belépés ingyenes!

  Időpont: 2017.03.22.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Tüdőgyógyász Társaság 'COPD Világnapi Rendezvény' és 'Újdonságok a Tüdőgyógyászatban Rendezvény'

  Jelen képzési tevékenység a GlaxoSmithKline Kft. által nyújtott támogatással valósult meg

  Jelentkezési határidő: 2016. október 15.

  Kérjük, hogy a jelentkezési lapot nyomtatott betűkkel kitöltve, a befizetést igazoló bankátutalási vagy csekk másolattal együtt az alábbi címre eljuttatni szíveskedjen:

  Weco Travel Kft.

  Tel.: (36 1) 266-7032,
  Fax: (36 1) 266-7033
  Cím:1053 Budapest, Szép u. 2.
  E-mail: mtt@wecotravel.hu

  Lemondási határidő: 2016. november 1. 25% kezelési költség levonása mellett.

  Jelentkezési lap és a program a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Rendezvény kezdete: 2016.11.18.
  Rendezvény vége: 2016.11.19.
  Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7., Danubius Hotel Flamenco

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A rákos betegek ellátásának helyzete és problémái hazánkban tudományos ülés

  Tisztelgés az elhunyt Eckhardt Sándor akadémikus előtt

  A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja Önt „A rákos betegek ellátásának helyzete és problémái hazánkban” címmel tartandó tudományos ülésre.

  Az ülésnek szomorú aktualitást ad, hogy a magyar onkológia kimagasló alakja, Eckhardt Sándor akadémikus, az OOI volt igazgatója a napokban elhunyt.
  A szervező Bizottság az ülést Eckhardt professzor emlékének ajánlja.
  Megemlékezést mond Kásler Miklós professzor, az OOI főigazgatója és Lapis Károly akadémikus.

  Az ülés időpontja: 2016. november 16. 13.30 óra

  Az ülés helyszíne: MTA Székház, Nagyterem
  (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. II. emelet)

  A program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2016.11.16.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. II. emelet, MTA Székház Nagyterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvostudományi Napok A klinikai idegtudományok új eredményei címmel

  Idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az MTA Tudományünnep rendezvénysorozata keretében a Magyar Orvostudományi Napok, ezúttal "A klinikai idegtudomány új eredményei" címmel.

  Időpont: 2016. november 11-12. (péntek-szombat).

  Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Nagyterem (Budapest V., Széchenyi István tér 9.)

  A kétnapos rendezvényt az OFTEX rendszerben 20 kreditpontra minősítették.

  Meghívó >>

  Program >>

  Letölthető jelentkezési lap >>

  Online jelentkezés >>

  Rendezvény kezdete: 2016.11.11.
  Rendezvény vége: 2016.11.12.
  Helyszín: Budapest V., Széthenyi István tér 9., Magyar Tudományos Akadémia Nagyterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A tápcsatorna gombás és bakteriális fertőzéseinek klinikuma, mikrobiológiai diagnosztikája és célzott antimikróbás kezelése (Budapest, 2016.10.22.)

  Mikrobiológiai gyorsdiagnosztika előadás sorozat IX.

  16 pontos akkreditálásra benyújtott szintentartó, továbbképző és rezidens tanfolyam

  Ideje: 2016. október 22. szombat
  Helye: Hotel Griff, 1113 Budapest, Bartók B. út 152.

  Meghívó és program >>


  Időpont: 2016.10.22.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: 1113 Budapest, Bartók B. út 152., Hotel Griff

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)5th Slovenian Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

  5th Slovenian Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine will be held from 30th of September to 1st of October 2016 in Portorož (Grand Hotel Bernardin, Portorož, Slovenia).

  The 5th Slovenian Congress of Laboratory Medicine Technicians wich will be held at the same time.

  We expect more than 200 visitors, among which will be numerous slovenian and foreign experts.

  More informations: http://www.szkklmkongres.si/2016/en  Rendezvény kezdete: 2016.09.30.
  Rendezvény vége: 2016.10.01.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Slovenia, Portorož
  A rendezvény Web oldala: http://www.szkklmkongres.si/2016/en

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XIX. MIT-MLDT laborszakmai rendezvény

  Kedves Kollégák,

  2016. szeptember 21-én, szerdán lesz idei, XIX. MIT-MLDT laborszakmai rendezvényünk, "Pajzsmirigy betegségek, immun-mediált neurológiai kórképek laboratóriumi diagnosztikája" címmel.

  A rendezvényre várjuk a laboratóriumban dolgozó diplomások és asszisztensek jelentkezését!

  Időpont: 2016. szeptember 21. szerda 9.30 -15.00
  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Barna terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).
  Közlekedés: A Kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető még az 1-es villamossal, valamint a 32-es autóbusszal.

  A tanfolyam pontszerző.

  Diplomásoknak: utólagos akkreditációval
  Részvételi díj: 2000 Ft (Honvédkórház dolgozóinak ingyenes)
  A részvételi díjat utólag, a Honvédkórház által megküldött számla ellenében kell majd befizetni.
  Jelentkezés: a diplomások számára csatolt jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével az alábbi e-mail címre: katamik@gmail.com 2016. szeptember 15-ig

  Szakdolgozóknak: 17 pont
  Részvételi díj:
  Szakdolgozók számára - munkahelytől függetlenül - a részvétel ingyenes!
  Jelentkezés: a csatoltan küldött szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével 2016. szeptember 15-ig az alábbi e-mail címre: nadudvari.andrea@hm.gov.hu

  Szakdolgozói jelentkezési lap >>

  Diplomás jelentkezési lap >>

  Programterv >>

  Időpont: 2016.09.21.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina, Allergológia, klinikai immunológia
  Helyszín: Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából), MH-EK Honvédkórház Barna terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Húgyúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai diagnosztikája és célzott antibiotikus kezelése-3

  Mikrobiológiai gyorsdiagnosztika előadás sorozat VII.

  Időpont: 2016. szeptember 10. szombat, 09.00–17.15

  Helyszíne: Bács-Kiskun Megyei Kórház-Rendelőintézet, Onkoradiológiai Központ előadóterme
  6000 Kecskemét, Nyíri u.38.

  Célcsoport: urológusok, nephrológusok, belgyógyászok, felnőtt és gyermek család/háziorvosok, gyermekgyógyászok, nőgyógyászok, neonatológusok, bőrgyógyász-venerológusok, gyógyszerészek, orvosi mikrobiológusok, klinikai mikrobiológusok, molekuláris genetikusok, szakápolók, szakasszisztensek, nemibeteg-gondozók

  Kreditpont: SZTE-ÁOK/2016.II/00064 számon akkreditált 14 pont

  Rendezvényszervező iroda:
  Club Service Kft.
  Mensáros-Török Ágnes
  Cím: 4024 Debrecen, Kossuth u. 42.
  Tel.: 06-52-522-222 Fax: 06-52-522-223
  E-mail: torok.agnes@clubservice.hu

  Program >>
  Jelentkezési lap >>
  Időpont: 2016.09.10.
  Szakterület(ek): Nephrologia, Urológia
  Helyszín: 6000 Kecskemét, Nyíri u. 38., Bács-Kiskun Megyei Kórház-Rendelőintézet, Onkoradiológiai Központ előadóterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Új rákellenes immunterápiák - ingyenes szakmai program

  „GIVE LIFE A CHANCE THROUGH CANCER IMMUNOTHERAPY”
  ÚJ RÁKELLENES IMMUNTERÁPIÁK
  Ingyenes szakmai program neves nemzetközi és magyar előadókkal

  Helyszín: Országos Onkológiai Intézet 1122 Budapest, Kék Golyó utca. 13., 3. emelet, Eckhardt terem,

  Időpont: 2016. szeptember 9. és 10., 10.00 – 18.00

  Kérjük regisztráljon: Dr. Kotlán Beatrix, E-mail: kotlanbea@gmail.com, Tel: +36 1 224 8600 / 3294

  A részletes program letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2016.09.09.
  Rendezvény vége: 2016.09.10.
  Szakterület(ek): Onkológia
  Helyszín: 1122 Budapest, Kék Golyó u. 13., Országos Onkológiai Intézet

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT 58. Nagygyűlése

  Szeretettel várjuk Társaságunk valamennyi tagját az MLDT 58. Nagygyűlésére Szegedre, melyen Társaságunk fennállásának 70. évfordulóját is megünnepeljük.

  A Nagygyűlés prezentációinak abstractjai>>

  A Nagygyűlés programja >>

  A Nagygyűléssel kapcsolatos hasznos információk, jelentkezés, regisztráció >>

  A Nagygyűlés helyszíne: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ; 6722 Szeged, Ady tér 10.

  Szakmai rendezvények lebonyolítására is kitűnően alkalmas épületkomplexum a város szívében található, így szinte valamennyi szállodából elérhető akár egy könnyed sétával is. Minden igényt kielégítő technikai színvonala méltó helyszíne lesz ünnepi Nagygyűlésünknek:
  a 680 és 220 fő befogadására alkalmas Kongresszusi terem illetve Nagyelőadó a Megnyitó és a plenáris előadások részére, a 160 és 35 fős előadótermek illetve szemináriumi termek a parallel szekcióknak kiválóan alkalmasak. Mindemellett az 1000 m2-es Átrium ideális hely a szakmai kiállítás megrendezésére.

  Időpont: 2016. augusztus 25-27.

  Szervezőbizottság:
  - Dr. Földesi Imre (a kongresszus elnöke)
  - Szélné Fődi Anikó
  - SZTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet munkatársai

  Tudományos Bizottság tagjai:
  - Bereczky Zsuzsanna (elnök) (DE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet, KLK Tanszék)
  - Vásárhelyi Barna (SOTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  - Kőszegi Tamás (PTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  - Siska Andrea (SZTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  - Ónody Rita (SZTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  - Jost Krisztina (SZTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)
  - Telkes Mária (SZTE-ÁOK, Laboratóriumi Medicina Intézet)

  A Kongresszus fő témái a következőek lesznek:
  - Rutin Laboratóriumi diagnosztika
  - Szakdolgozói szekció
  - Minőségügy a labordiagnosztikában
  - Klinikai mikrobiológia
  - Klinikai kutatás
  - „Benned van az X” – Fiatalok Fóruma
  - Esetismertetések
  - Endokrinológia, toxikológia
  - Hematológia, hemosztázis
  - „Egyedül nem megy” – klinikus-laboros találkozó
  - Poszterbemutatások

  Fontosabb határidők:
  - Absztrakt beküldés: 2016. május 1.
  - Early-bird regisztráció: 2016.május 15.

  Tudományos információkról felvilágosítás:
  Dr. Földesi Imre, MLDT 58. Nagygyűlés elnöke
  mldt58.clab@med.u-szeged.hu

  Általános információk:
  Régió-10 Kft. – Tülkös Anett
  info@regio10.hu

  Rendezvény kezdete: 2016.08.25.
  Rendezvény vége: 2016.08.27.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: 6722 Szeged, Ady tér 10., SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Tanfolyam a Debreceni Egyetemen

  A Debreceni Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézete kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez laboratóriumi szakorvosok számára.
  A tanfolyam címe: A hemosztázis rendellenességeinek laboratóriumi diagnosztikája
  Időpontja: 2016.05.30. - 2016.06.03.
  Helyszíne: Debreceni Egyetem, In Vitro Diagnosztikai Tömb tanterme; Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
  Jelentkezés az OFTEX és GYOFTEX portálon, illetve a helyszínen.

  Melléklet:
  A tanfolyam programja

  Rendezvény kezdete: 2016.05.30.
  Rendezvény vége: 2016.06.03.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Debrecen, Nagyerdei krt. 98., Debreceni Egyetem, In Vitro Diagnosztikai Tömb tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Laboratóriumi diagnosztika kötelező szintentartó tanfolyam a Semmelweis Egyetemen (Budapest, 2016.05.17-19.)

  A Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézete kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez laboratóriumi szakorvosok számára.

  Időpontja: 2016. 05. 17-19.
  Helyszíne: SE Bőrgyógyászati Klinika tanterme, Budapest Mária u. 41.

  Jelentkezés az OFTEX és GYOFTEX portálon: 2016. május 12-ig, ill. a helyszínen.

  Melléklet:
  A tanfolyam programja >>

  Rendezvény kezdete: 2016.05.17.
  Rendezvény vége: 2016.05.19.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Budapest, Mária u. 41., SE Bőrgyógyászati Klinika tanterme
  A rendezvény Web oldala: http://www.oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=61197&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)3. Nemzetközi Őssejt Konferencia (Budapest, 2015.11.11-13.)

  Kedves Kolléga!

  2015. november 11-13. között Budapesten kerül megrendezésre a 3. Nemzetközi Őssejt Konferencia.

  További részletes információk és online jelentkezés a rendezvény weboldalán >>

  Jelentkezési és absztraktbeküldési határidő: 2015. október 1.

  Helyszín: Hotel Mercure Budapest Buda
  1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.
  A hotel honlapja >>

  Fő témák:
  • Embryonic stem cells
  • Hematopoietic stem cells
  • Mesenchymal stem cells
  • iPSC
  • Immunology
  • Tissue engineering
  • Molecular regulation
  • Angiogenesis
  • Targets and therapies
  • Technologies

  Rendezvény kezdete: 2015.11.11.
  Rendezvény vége: 2015.11.13.
  Helyszín: 1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43., Hotel Mercure Budapest Buda
  A rendezvény Web oldala: http://www.remedicon.hu/243/3rd-international-stem-cells-conference-8211-8220-the-hitchhiker-s-guide-to-stem-cells-from-benchside-to-bedside-8221-/home?lang=en

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvostudományi Napok (Budapest, 2015.11.05-06.)

  Daganatkezelés, geriátria, hepatitis C Helyszín: Larus Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/b.) A rendezvény kreditpont értéke: 12 pont. A továbbképző program célcsoportja: háziorvosok, belgyógyászok, sebészek, tüdőgyógyászok, gerontológusok. A programon való részvételt azzal is támogatják, hogy a három egyetemi városból ingyenes busztranszfert biztosítunk a résztvevőknek. Részletek a jelentkezési lapon találhatók. A rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz csatlakozik , a jelentkezés a www.motesz.hu és http://mon.kmcongress.com honlapon keresztül lehetséges. A progam letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2015.11.05.
  Rendezvény vége: 2015.11.06.
  Helyszín: 1124 Budapest, Csörsz u. 18/b, Larus Rendezvényközpont
  A rendezvény Web oldala: http://www.motesz.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kötelező szinten tartó tanfolyam (Pécs, 2015.11.02-04.)

  A PTE KK Laboratóriumi Medicina Intézete kötelező szinten tartó, 50 pontos akkreditált tanfolyamot szervez 2015. november 2-4 között.

  Helyszín: Szentágothai Kutatóközpont, 7624 Pécs, Ifjúság u. 20.

  Jelentkezési határidő: OFTEX honlapon 2015. október 1.

  A továbbképzés programja az OFTEX-en >> vagy ide kattintva >> olvasható.

  Rendezvény kezdete: 2015.11.02.
  Rendezvény vége: 2015.11.04.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: 7624 Pécs, Ifjúság u. 20., Szentágothai Kutatóközpont
  A rendezvény Web oldala: http://www.oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=59187&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)ESPT Kongresszus Budapesten

  Idén ősszel a Magyar Tudományos Akadémia épületében kerül megrendezésre a harmadik ESPT Kongresszus "Integration of Pharmacogenomics in clinical decision support" címmel.


  Registrations : general information
  and cancelation policies
  The final deadline for pre-registration is the 15th of September 2015.
  Com&Co must be notified of any cancellation in writing.
  • Cancellation before the 15th of August 2015 : refunds less 10% (administrative charge).
  • Cancellation after the 15th of August 2015 : no refund will be given.

  További részletek a kapcsolódó dokumentumokban.

  Rendezvény kezdete: 2015.10.07.
  Rendezvény vége: 2015.10.09.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Szakterület(ek): Gyógyszertan, klinikai farmakológia
  Helyszín: Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.esptcongress.eu/espt_accueil.php

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXII. Magyarországi Egészségügyi Napok (Debrecen, 2015.10.7-9.)

  Helyszín: Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

  További részletes információk >>

  Program >>

  A rendezvényen önálló blokkot szervezünk a laboratóriumi diagnosztikának, melynek főszervezője a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT), Dr. Ajzner Éva elnök asszony vezetésével. Célunk ezzel a blokkal, hogy a valamennyi orvosi szakterület klinikai döntéshozatali tevékenységét segítő orvosi laboratóriumi diagnosztika műhelyébe reális betekintést adjunk. A laboratóriumi szakmai blokk kifejezetten a kórházi gazdasági vezetőknek készül, kimagasló presztízsű laboratóriumi, klinikai és gazdasági szakemberek megszólalásaival. Prof. Dr. Kovács L. Gábor akadémikus, helyzetképet ad a hazai laboratóriumok ellátórendszeréről, azok kimagasló technológiai és módszertani felkészültségéről, informatikai komplexitásáról és a szakterület művelőinek tudományos eredményességéről, rendszerszervezői eredményeiről, párhuzamba állítva azt a szakma csekély anyagi megbecsültségével. Mivel a laboratóriumi diagnosztika szinte észrevétlenül hálózza át a betegellátás minden szegmensét, ezért nagy klinikai szakmák vezető klinikusai mutatják meg az EGVE gazdasági vezetőinek, hogy a laboratóriumi diagnosztika mennyire alapvető napi munkájukhoz. Akik bemutatják, hogy gyakran csak amikor a laboratóriumi hozzáférésben valamilyen zavar támad ismerszik fel, hogy mennyire nélkülözhetetlenné és természetessé vált a gyors nem invazívan megszerezhető laboratóriumi eredmények rendelkezésre állása a gyógyító munka minden területén. Majd Dr. Kappelmayer János professzor úr világít rá a jó laboratóriumi diagnosztika teljes betegellátásban való hatására, ami nemcsak, hogy gazdaságos, de sok esetben egyértelmű egészségnyereség generáló hatása is van. Teszi ezt konkrét, a gazdasági vezetők számára is érthető klinikai példákon keresztül. A laboratóriumi finanszírozás elégtelenségét és következményes gondjait a laboratóriumi diagnosztikai ellátás biztosítása kérdéseiben az egyik legösszetettebb hazai kórházkomplexum gazdasági igazgatója, az orvos végzettségű és kórházi kontrollingban is kimagaslóan tapasztalt Dr. Molnár Andrea elemzi majd a kórházi gazdasági vezetők aspektusából. Majd a laboratóriumi finanszírozás elégtelenségéből való kitörési lehetőségekről a témában elmélyült szakmapolitikai szakértők beszélnek. A laboratóriumi szakmai blokk workshop-al zárul. A meghívottak – gazdasági- és főigazgatók, laboratóriumi és klinikai szakemberek, országos laborszakmai koncepciót készítők- a nap folyamán elhangzottak figyelembevételével listába gyűjtik azokat a kórházvezetői, üzemeltetési és orvosszakmai feltételeket, melyek egy régió több egészségügyi intézményének laboratóriumi diagnosztikáját biztosító integrált laboratóriumok kialakításához szükségesek. A tervek szerint elkészülő lista az integrált laboratóriumi működtetés feltételrendszerét tartalmazó konszenzus-dokumentumként kerül majd publikálásra.

  A megújult Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvosbiológiai Szakosztálya és az EGVE közös szervezése egy önálló informatikai blokk, amely az alábbi témákat fogja tárgyalni:
  • Az egészségügyi adatvagyon hasznosítása gazdasági vezetői szemszögből
  • Egészségügyi szoftverek értékelése, minősítése
  • Az egészségügyi a gazdasági és a humánpolitikai adatok védelme az törvények árnyékában
  • Gyakorlati tennivalók a személyes és különleges adatok védelme terén az elmúlt időszak történései tükrében
  • Az Egységes Egészségügyi Szolgáltatások Tere
  • A digitális képtovábbítás jövője
  • Labor eredmények a neten

  Rendezvény kezdete: 2015.10.07.
  Rendezvény vége: 2015.10.09.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: http://eunapok.kmcongress.com/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)'Start-up és spin-off cégek a hazai egészségiparban' Országos Workshop (Budapest, 2015.09.23.)

  A ,,Start-up és spin-off cégek a hazai egészségiparban'' c. Országos Workshop Budapesten kerül megrendezésre, 2015. szeptember 23-án.

  A KONFERENCIA HELYSZÍNE:
  Hotel Benczúr (1068 Budapest, Benczúr u. 35.)

  REGISZTRÁCIÓ:
  A Jelentkezési lapot mellékeltük. Kérjük, lehetőleg 2015. augusztus 28-ig - pontosan kitöltve - a következő címre megküldeni szíveskedjen: É+L Kft. (Várhegyi László ügyvezető igazgató, 1364 Budapest 4, Pf. 354, 1081 Budapest, Kiss József u. 4., Tel./Fax: 313-2027, E-mail: el.kft@chello.hu)

  A rendezvény honlapja: http://www.euuzlet.hu/startup >>

  FŐ TÉMÁK:
  - forrásbevonási lehetőségek - itthonról vagy külföldről?
  - közreműködjön-e az állam egy ötlet, egy találmány kifejlesztésében, s ha igen, meddig?
  - facilitátorok (kockázati tőke ipar, technológiai inkubátorok, klaszterek)
  - (agilis) projektmenedzsment
  - egészséggel, biotechnológiával kapcsolatos szabadalmak Magyarországon
  - egyetem-egyetem közötti együttműködések
  - egyéb témák, legjobb gyakorlat

  A meghívó letölthető ide kattintva >>
  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2015.09.23.
  Helyszín: 1068 Budapest, Benczúr u. 35., Hotel Benczúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.euuzlet.hu/startup

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Két napos egészségügyi jogi tanfolyam

  2014. júniusától elindult egy az orvosok részére meghirdetett, az egész országra kiterjedő, egészségügyi jogi oktatási program. A 2014. évben lezajlott sikeres képzések után, 2015. szeptember 18-19-én Pécsett, 2015. szeptember 25-26-án Budapesten, 2015. október 9-10-én Győrben (szervezés alatt, a helyszín és az időpont változhat), 2015. október 16-17-én Debrecenben, 2015. november 13-14-én Szegeden és 2015. december 11-12-én Budapesten folytatódik a tanfolyam.
  A képzés 2 napos, összesen 18 tanórás és tesztvizsgával zárul. A szabadon választható tanfolyam akkreditálása megtörtént, 36 kredit pontos oktatásnak minősül.
  A tanfolyammal kapcsolatos további információk a mellékelt értesítő levélben és jelentkezési lapon találhatóak.

  Értesítő >>

  >Jelentkezési lap >>

  Rendezvény kezdete: 2015.09.18.
  Rendezvény vége: 2015.12.12.
  Helyszín: Több helyszín

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)TÁMOP-6.2.7. projekt keretében e- Egészségügyi és EESZT képzések (2015.09.17. és 24.)

  A TÁMOP-6.2.7-13/1-2013-0001 azonosító számú, a „Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e- Egészségügyi) Rendszer bevezetését támogató módszertan-, szolgáltatás-, képzés- és humánerőforrás-fejlesztési projekt” keretében megrendezésre kerülő, térítésmentes e-Egészségügyi intézményközi adatáramlást biztosító rendszerek felhasználói ismeretek képzés és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) ágazati portál felhasználói alapismeretek képzések 2015. szeptember 17-én és 2015. szeptember 24-én Budapesten kerülnek megrendezésre.

  Meghívó 2015.09.17. >>
  Jelentkezési lap 2015.09.17. >>

  Meghívó 2015.09.24. >>
  Jelentkezési lap 2015.09.24. >>

  Rendezvény kezdete: 2015.09.17.
  Rendezvény vége: 2015.09.24.
  Helyszín: Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT szakmai továbbképzés és küldöttgyűlés (Budapest, 2015.09.04.)

  A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) tisztelettel meghívja Önt 2015. szeptember 4-én megrendezésre kerülő egynapos szakmai továbbképzésére és azt követő küldöttgyűlésre.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti tömb, Zöld előadóterem
  Budapest, VIII. ker. Nagyvárad tér 4.

  (Jelentkezését - a mellékelt nyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével – legkésőbb 2015. július 31-ig szeretettel várjuk!) az alábbi email-címre: info@regio10.hu

  Szakmai szervező:
  Dr. Seres Erika,
  Elérhetősége: serese@kmk.hu

  A program és a jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2015.09.04.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Budapest, VIII., Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti tömb, Zöld előadóterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete XIV. Nagygyűlés

  TÁJÉKOZTATÓ:

  Előadásra, poszter-bemutatásra jelentkezés, illetve az absztraktok beküldési határideje:
  2015. február 28.

  Poszterek és előadások absztraktjait Word 97 – 2003 dokumentumba mentve folyamatos
  szöveggel (nem keretbe zárva) - betűtípus: Times New Roman 12 – kérjük küldeni a
  következő címre, amely címen felvilágosítás is kérhető:

  Szabó Adrienn
  SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézet
  6725 Szeged, Semmelweis u. 6.
  mobil: 30/989-1220
  absztraktok küldése az alábbi e-mail címre: adrienn1110@vipmail.hu

  Poszter-állvány belső mérete: 100 cm x 96 cm (fekvő téglalap)
  A Tudományos Bizottság a határidőre beérkező absztraktok értékeléséről 2015. március 31-ig
  küld értesítést a megadott e-mail címre.

  Plenáris előadás időtartama: 30 perc
  Felkért előadás időtartama: 20 perc
  Előadásra jelentkezők: 10 perc

  A MOLSZE XIV. Nagygyűlés színvonalát műszerkiállítással szeretnénk még rangosabbá
  tenni. Kérjük a cégek jelentkezését illetve kiállítási szándékukat jelezzék Lamár Ibolya
  részére, akitől ezzel kapcsolatos információ is kérhető:

  Lamár Ibolya
  PTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet
  7624 Pécs Ifjúság u. 13.
  mobil: 30/530-1145
  e-mail: lamar.ibolya@pte.hu

  Rendezvény kezdete: 2015.06.11.
  Rendezvény vége: 2015.06.13.
  Szervező: MOLSZE Iroda
  Címe: 9700 Szombathely, Ifjúság u. 8.
  Tel: 30/2533-917
  E-mail: molsze@freemail.hu
  Helyszín: Bükk

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Allergiák laboratóriumi diagnosztikája

  2015. április 22-én, szerdán lesz idei, XVIII: MIT-MLDT laborszakmai rendezvényünk,
  „Allergiák laboratóriumi diagnosztikája” címmel.

  A rendezvényre várjuk a laboratóriumban dolgozó diplomások és asszisztensek jelentkezését!

  Helyszín: MH-EK Honvédkórház, Budapest Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem” (az épületben a bejárattól tájékoztató táblák lesznek elhelyezve).

  Közlekedés: A Kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető még az 1-es villamossal, valamint a 32-es autóbusszal.

  A tanfolyam pontszerző:

  Diplomásoknak 10 pont
  Részvételi díj: 2000 Ft (Honvédkórház dolgozóinak ingyenes)
  A részvételi díjat utólag, a Honvédkórház által megküldött számla ellenében kell befizetni.
  Jelentkezés: OFTEX ill. GYOFTEX honlapon
  Nyilvántartási számmal nem rendelkezők a diplomások számára csatolt jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével az alábbi E-mail címre:
  katamik@gmail.com 2014. április 10-ig

  Szakdolgozóknak: 20 pont
  Részvételi díj:
  Szakdolgozók számára - munkahelytől függetlenül - a részvétel ingyenes!
  Jelentkezés: a csatoltan küldött szakdolgozói jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével az alábbi E-mail címre:
  katamik@gmail.com 2014. április 10-ig .

  További részletek és jelentkezési lapok a kapcsolódó dokumentumokan!

  Rendezvény kezdete: 2015.04.22. 09:30
  Rendezvény vége: 2015.04.22. 15:00
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Szakterület(ek): Allergológia, klinikai immunológia
  Helyszín: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44., Kék terem

  Kapcsolódó dokumentumok (4)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete 2015. évi továbbképző szimpóziuma NAPJAINK VESZÉLYEI ÉS PREVENCIÓJA


  Továbbképzés pontértéke: 12 pont

  Szakmacsoport: 1, 2, 3, 4, 13, 14

  Továbbképzés díja: MOLSZE tagoknak díjtalan
  nem tagoknak 2000 Ft.

  Jelentkezési határidő: 2015. január 14.

  Időpont: 2015.01.23.
  Helyszín: 7624 Pécs, Szigeti út 12., Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOLEKULÁRIS DIAGNOSZTIKA A KLINIKAI GYAKORLATBAN tudományos ülés

  A PTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet Molekuláris Diagnosztikai Oktató Laboratóriuma Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Székesfehérvár és PTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet, Pécs szervezésében.

  Részletes program a kapcsolódó dokumentumok alatt.

  Rendezvény kezdete: 2014.11.15. 09:00
  Rendezvény vége: 2014.11.15. 15:30
  Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4., Hiemer Ház

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Húgyúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai diagnosztikája és célzott antibiotikus kezelése” c. szintentartó és továbbképző tanfolyam (Győr, 2014.09.13. és Szeged, 2014.09.20.)

  Kedves Kollegina/Kollega!
  Szíves figyelmébe ajánljuk és tisztelettel meghívjuk a „Húgyúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai diagnosztikája és célzott antibiotikus kezelése” c. szintentartó és továbbképző tanfolyamra.
  Évek óta követjük a kongresszusok és továbbképzők programját és ez a téma valamiért mindig periférikusan jelenik meg, vagy kimarad, holott a maga komplexitásával igen jelentős mindennapos orvosi, ápolói és szakasszisztensi feladat.

  A húgyúti fertőzések a nem járványos fertőzések között az első helyet foglalják el, s a mikrobiológiai diagnosztikai laboratóriumok vizsgálati anyagának több mint 50%-át adják a vizelet bakteriológiai tenyésztések.
  A kórokozó az esetek döntő többségében csak tenyésztéssel mutatható ki és identifikálható, az antibiotikum érzékenység/rezisztencia meghatározáshoz edig kell a kitenyészett kórokozó szintenyészete.
  A húgyúti fertőzés pontos diagnózisának megállapításához rendkívüli mértékben egymásra van utalva a kezelő orvos és a mikrobiológus, a betegápoló és a laboratóriumi asszisztens, mert szobahőmérsékleten állandóan változó anyagból, a vizeletből kell kimutatni a kórokozót számos eszközrendszer segítségével, s ha a folyamatba egyetlen hiba csúszik, az téves diagnózishoz és helytelen kezeléshez vezethet. A kezelőorvos részére sok esetben probléma a mikrobiológiai lelet értelmezése és a megfelelő antibiotikum kiválasztása, különösen, ha a betegnek más problémája is van, pl. terhes vagy vesefunkciós zavarai vannak.
  Ezért gondoltuk, hogy olyan továbbképző tematikát állítunk össze és mutatunk be, amely együtt tárgyalja a húgyúti fertőzések klinikumát, mikrobiológiáját és terápiáját életszakaszok és nemek szerint. A program végrehajtásához olyan kiváló előadókat sikerült megnyerni, akik a témában kiemelkedően járatosak és elismertek.


  Meghívó (Győr, 2014.09.13.) >>

  Jelentkezési lap Győr, 2014.09.13.) >>

  Program (Győr, 2014.09.13.) >>

  Meghívó (Szeged, 2014.09.20.) >>

  Jelentkezési lap Szeged, 2014.09.20.) >>

  Program (Szeged, 2014.09.20.) >>

  Időpont: 2014.09.20.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Győr és Szeged

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 57. Nagygyűlése


  Absztrakt beküldési határidő: 2014. május 1.

  Szervezőbizottság:

  Ajzner Éva (elnök)
  Kocsis Andrea
  Nevelős Judit
  Horváth Ágnes
  Páll Csilla

  Fő témák:
  - Általános klinikai kémia és laboratóriumi medicina
  - Gyulladás és Immunológia
  - Vasculáris és thromboticus megbetegedések
  - Gyógyszerszint monitorozás, toxikológia
  - A laboratórium szerepe a klinikai kutatásokban
  - Klinikai Mikrobiológia

  Tudományos Bizottság:
  Antal-Szalmás-Péter (elnök)
  Vásárhelyi Barna (MLDT Publikációs bizottság elnöke)
  Bereczky Zsuzsanna
  Sándor József

  Rendezvény kezdete: 2014.08.28.
  Rendezvény vége: 2014.08.30.
  Helyszín: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b., Nyíregyházi Főiskola
  A rendezvény Web oldala: http://www.congresstravel.hu/hu/?mod=webshop_cnt&cla=webshop_cnt&fun=showconflist&conf_id=2092

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Funkcionális laboratóriumi vizsgálatok a klinikai immunológiában

  A rendezvényre várjuk a laboratóriumban dolgozó diplomások és asszisztensek jelentkezését!

  Közlekedés: A Kórház 4 perc séta az Árpád híd pesti hídfőjétől (3-as, kék metró), megközelíthető még az 1-es villamossal, valamint a 32-es autóbusszal.

  A tanfolyam pontszerző:diplomásoknak 12 pont

  Részvételi díj:
  2000 Ft (Honvédkórház dolgozóinak ingyenes)

  Jelentkezés
  :
  - OFTEX ill. GYOFTEX honlapon Nyilvántartási számmal nem rendelkezők a diplomások számára csatolt jelentkezési lap kitöltésével és elektronikus úton való elküldésével az alábbi e-mail címre: katamik@gmail.com 2014. március 31-ig

  - Szakdolgozók részére az akkreditáció folyamatban van, a szakértői bírálaton már túljutott, pontszám 15-20 között várható. Döntés várhatóan két hét múlva.

  Szakdolgozók számára - munkahelytől függetlenül - a részvétel ingyenes!

  A csatoltan küldött szakdolgozói jelentkezési lapot kérem kitölteni és elektronikusan visszaküldeni  2014. március 31-ig a következő e-mail címre: katamik@gmail.com

  A tájékoztató, a részletes program és a jelentkezési lapok megtekinthetők/letölthetők a kapcsolódó dokumentumokban.

  Rendezvény kezdete: 2014.04.09. 09:30
  Rendezvény vége: 2014.04.09. 15:00
  Helyszín: Budapest, Róbert K. krt. 44. (bejárat a Papp Károly utcából) „Kék terem”, MH-Honvédkórház

  Kapcsolódó dokumentumok (4)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvostudományi Napok

  Rendező: Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ)
  Programtervezet a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Rendezvény kezdete: 2013.11.06.
  Rendezvény vége: 2013.11.08.
  Helyszín: 1123 Budapest, Alkotás utca 63-67., Hotel Novotel

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesületének XIII. Nagygyűlése

  A Nagygyűlés időpontja, helyszíne: 2013. szeptember 12-14., Siófok

  A Nagygyűlés elnöke: Prof. Dr. Kovács L. Gábor akadémikus
  A Nagygyűlés Tudományos Bizottságának elnöke: Prof. Dr. Miseta Attila egyetemi tanár
  A Nagygyűlés Szervező Bizottságának elnöke: Vörös Gáborné MOLSZE elnök

  A Nagygyűléssel kapcsolatosan információ kérhető telefonon, e-mail-en, postai úton:
  MOLSZE 9700 Szombathely, Ifjúság u. 8., telefon: 94/318-423, 06-30/2533-917;
  e-mail: molsze@freemail.hu

  A kongresszus témái:
  1) Molekuláris diagnosztika
  2) Beteg közeli diabetes diagnosztika
  3) Szemléletváltozás az endokrin laboratóriumi diagnosztikában
  4) Minőségbiztosítás,akkreditáció, preanalitika
  5) Transzplantáció, őssejt-transzplantáció
  6) Varia szekció

  További részletes információk, program, jelentkezési lap a kapcsolódó dokumentumokban.

  Rendezvény kezdete: 2013.09.12.
  Rendezvény vége: 2013.09.14.
  Helyszín: Siófok

  Kapcsolódó dokumentumok (6)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XVI. Laboratóriumi Szakmai Továbbképző Tanfolyam

  Támogató tudományos társaságok:
  Magyar Immunológiai Társaság (MIT)
  Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT)
  Téma: Az elmúlt évek újdonságai a speciális diagnosztika területén

  PROGRAM
  9.30 – 10.15 Regisztráció

  10.20
  Mikro-RNS vizsgálatok a klinikai immunológiában
  Zilahi Erika, DEOEC III. Belgyógyászati Klinika, Debrecen

  10.50
  HLA-B27 meghatározás áramlási citometriával, validálás molekuláris módszerrel
  Simon Diana, PTE ÁOK, Immunológiai és Biotechnológiai Intézet, Pécs

  11.10
  Regulatórikus T sejtek és citokinjei
  Berki Tímea, PTE ÁOK, Immunológiai és Biotechnológiai Intézet, Pécs

  11.30
  NKT sejtek szerepe az immunológiai kórképekben
  Engelmann Péter, PTE ÁOK, Immunológiai és Biotechnológiai Intézet, Pécs

  11.50
  A komplementrendszer vizsgálatának orvosdiagnosztikai indikáció.
  Prohászka Zoltán, SE II. Belklinika, Kutató Laboratórium

  12.10
  Indirekt immunfluoreszcencia újdonságai
  Németh Julianna, Laboratórium kft

  12.30 Büfé (40 perc)

  13.10
  Hozzászólások, diszkusszió
  1. HLA-B27 vizsgálatok: Zilahi Erika, DEOEC III. Belgyógyászati Klinika, Debrecen
  2. Regulatórikus T sejtek: Baráth Sándor, DEOEC III. Belgyógyászati Klinika, Debrecen
  3. NKT sejtek: Gyimesi Edit, DEOEC III. Belgyógyászati Klinika, Debrecen

  14.10
  dsDNA antitest meghatározás interpretációs nehézségei (esetismertetés)
  Nagy Eszter, ORFI, Központi Laboratórium, Immunológiai Részleg

  14.30 – Tesztírás
  15.00 – A tanfolyam zárása

  Időpont: 2013.04.17.
  Helyszín: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44. (Kék-terem), MH-Egészségügyi Központ, Honvédkórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOLSZE szimpózium orvosi laboratóriumi szakdolgozók részére

  A részvétel 9 továbbképző pontot jelent.

  Jelentkezési határidő: 2012. november 12.

  A jelentkezési lapot a szervezőnél megadott elérhetőségre küldheti vissza.

  Időpont: 2012.11.22.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Szervező: Zsarnainé Gáti Katalin
  Munkahely neve: Központi Klinikai Diagnosztikai Laboratórium Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
  Címe: 3526 Miskolc, Szentpéteri Kapu 72-76.
  E-mail: zsarnai.kplabor@bazmkorhaz.hu / kollarcsikemese@gmail.com
  Helyszín: 3526 Miskolc, Szentpéteri Kapu 72-76., Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Konferencia Központ

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság Jendrassik Lóránd emlékérmének átadása

  Az esemény kapcsán a Jendrassik Lóránd emlékérem kitüntetettje, Horváth Andrea Rita tartja meg előadását.

  Az rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információkat a kapcsolódó dokumentumokban találja.

  Időpont: 2012.10.18.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., Magyar Tudományos Akadémia 2. emeleti Kisterme

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete 2012. évi továbbképző szimpóziuma

  Időpont: 2012.10.05.
  Tudományos információ: Farkasné Strobl Katalin
  Munkahely neve: Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. Központi Laboratórium
  Címe: 9700 Szombathely, Markusovszky u. 5.
  Tel: 06-(94)-311-542/5298, 06-(70)-237-4389
  Fax: 06-(94)-515-598
  E-mail: labor@markusovszky.hu
  Helyszín: 9700 Szombathely, Markusovszky Lajos utca 5, Központi Laboratórium

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság Kongresszusa (Alsópáhok, 2012.10.4-6.)

  A Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság 2012. október 4-6-án Alsópáhokon, a Kolping Családi Hotelben rendezi XI. Kongresszusát, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

  Társaságunk megalakulása óta kétévenként szervezünk eredeti előadásokra épülő tudományos kongresszust, melyet hagyományosan témareferátumok is színesítenek. Reményeink szerint a tervezett referátumok mondanivalója kiemelkedő érdeklődésre tart majd számot és épülésünkre szolgál, miután neves külföldi előadók is elfogadták meghívásunkat.

  A kongresszusi részvétellel kapcsolatos szervezési feladatokat a korábbiakhoz hasonlóan idén is Dr. Farkas Péter kollégánk végzi a Társaság megbízásából. E-mail címe: fp.dr@hotmail.com.

  Az előző kongresszusokhoz hasonlóan szállás igényüket a résztvevők önállóan jelentik be az általuk választott szállodában!
  A Kolping Hotelben megfelelő mennyiségű szobát előre lefoglaltunk, melyeket megadott határidőig fenntartanak a kongresszus vendégei számára. Ajánlatos mielőbb szobát foglalni! (www.kolping.hotel.hu; Tel: 06 83-344143). Az érdeklődők a szobafoglalást keressék: sales@kolping.hotel.hu.
  Természetesen egyéni szervezésben más szálláshely is igénybe vehető.
  Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szállás foglalás nem helyettesíti a jelentkezési lap elküldését!!

  Aktív részvételükre számítva, tisztelettel:

  Prof. Dr. Pfliegler György
  elnök

  Program >>

  Meghívó cégek részére >>

  Jelentkezési lap cégek részére >>

  Rendezvény kezdete: 2012.10.04.
  Rendezvény vége: 2012.10.06.
  Helyszín: Alsópáhok, Kolping Családi Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 56. Kongresszusa

  A nagygyűlés tudományos témái, szekciói:
  1. Szerv transzplantációhoz kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok
  2. Gyermekgyógyászati laboratóriumi diagnosztika
  3. Onkológiához kapcsolódó laboratóriumi diagnosztika
  4. Endokrinológiai laboratóriumi diagnosztika
  5. Klinikai mikrobiológia aktualitásai: a szepszis laboratóriumi diagnosztikája
  6. Laboratóriumok: innováció és kutatás

  Tovább részletek a www.mldt56.hu oldalon olvasható.

  Rendezvény kezdete: 2012.08.30.
  Rendezvény vége: 2012.09.01.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Tudományos információ: Prof. Dr. Szabó Antal, egyetemi tanár
  E-mail: szabo.antal@med.semmelweis-univ.hu
  Szervező: Fogas Katalin
  Munkahely neve: C&T Hungary Kft. Kongresszusi Iroda
  Címe: 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
  Tel: 62/548-485 vagy 20/4141192
  E-mail: congress@congresstravel.hu
  Helyszín: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4, Semmelweis Egyetem Nagyvárad Téri Elméleti Tömb
  A rendezvény Web oldala: http://www.mldt56.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOLSZE Továbbképző Szimpózium 2012 - Új kihívások a laboratóriumi diagnosztikában

  Továbbképzés pontértéke: 9 pont

  Továbbképzés díja: 3.000.- Ft a helyszínen fizetendő!
  MOLSZE tagoknak ingyenes! (Tagsági viszonyt a regisztrációnál kérjük igazolni!)

  Jelentkezési határidő: 2012. június 1.

  Időpont: 2012.06.07.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca. 8-20., Péterfy Sándor utcai Kórház Tanácsterme

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Nanomedicina - a modern gyógyászat új arca

  Tisztelettel meghívjuk a Nanobiotechnológiai Kutató Laboratórium átadása alkalmából 2012. május 17-én megrendezésre kerülő Nanomedicina - a modern gyógyászat új arca című tudományos konferenciára.

  A konferencia pontszerző akkreditációja folyamatban van.
  A részvételi szándék visszajelzését az alábbi címre várják a szervezők 2012. április 30-ig: balatoni.eniko@gmail.com

  Képgaléria megtekintése >>

  Időpont: 2012.05.17.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: 3515 Miskolc-Egyetemváros, Miskolci Egyetem, Egészségügyi Kar B/3-B/4 épület

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XV. Laboratóriumi Szakmai Továbbképző Tanfolyam

  Téma: A gammopathiák laboratóriumi diagnosztikája

  A rendezvényre várjuk a laboratóriumban dolgozó diplomások és asszisztensek jelentkezését!

  Akkreditáció: A tanfolyamon való részvétel akkreditációja mind a diplomások, mind az asszisztensek részére folyamatban van, és remélhetőleg sikerrel jár.

  A jelentkezési lapot küldje vissza 2012. április 20-ig a következő címre:
  Nagy Andrea, DE OEC III. Belgyógyászati Klinika, Regionális Immunológiai Laboratórium Titkárság, 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98. Faxon küldheti a 06-52/411-717/54357-es mellékre, vagy az andreanagy68@gmail.com email címre.

  Részletek a kapcsolódó dokumentumok alatt olvashatóak!

  Rendezvény kezdete: 2012.04.27. 10:15
  Rendezvény vége: 2012.04.27. 15:00
  Helyszín: 1134 Budapest, Róbert K. krt. 44., MH – Honvédkórház, „Kék terem”

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Tudományos ülés Muszbek László akadémikus, egyetemi tanár 70. születésnapja alkalmából

  A meghívó letölhető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Időpont: 2012.03.08.
  Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98., DEOEC - In Vitro Diagnosztikai Tömbben

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOLSZE - 2011. évi továbbképző szimpóziuma

  A továbbképzés pontértéke: 9 pont

  Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 12.
  A továbbképzés részvételi díja MOLSZE tagoknak ingyenes. Nem tagok részére 3.000 Ft (a helyszínen fizetendő)!

  A meghívó és a jelentkezési lap letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Időpont: 2011.09.13.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Szervező: Szabó Adrienn
  Munkahely neve: SZTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet
  Címe: 6725 Szeged, Semmelweis u. 6.
  Tel: 06 (62) 544-559
  Fax: 06 (62) 545-751
  E-mail: adrienn1110@vipmail.hu
  Helyszín: 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 97. III. emelet, SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Rendelőintézet, Tanácsterem

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesületének XII. Nagygyűlése

  Megnyitó és záró ünnepség
  2011. augusztus 25. (csütörtök) 13.00 Kiállítás megnyitása
  2011. augusztus 25. (csütörtök) 14.00 Nagygyűlés megnyitása
  2011. augusztus 27. (szombat) 13.00 Zárszó

  A MOLSZE XII. Nagygyűlés elnöke: Prof. Dr. Kovács L. Gábor akadémikus
  A MOLSZE XII. Nagygyűlés Szervező Bizottságának elnöke: Vörös Gáborné, MOLSZE elnök

  A MOLSZE XII. Nagygyűlés Szervező Bizottságának tagjai:
  Fábián Zoltánné
  Németh Andrea

  Továbbbi részletek a Programfüzetben találhatók, a kapcsolódó dokumentumtok alatt.

  A MOLSZE XII. Nagygyűlés továbbképzési pontértéke:
  10 pont


  A programfüzet végén található „Összesítő, az egészségügyi szakdolgozók továbbképzéseinek igazolására” című nyomtatványt a kongresszusi füzetből kivágva, pontosan kitöltve kérjük a regisztrációban
  érvényesíteni, illetve a második példányt leadni!

  Rendezvény kezdete: 2011.08.25.
  Rendezvény vége: 2011.08.27.
  Munkahely neve: A szervezési időszak alatt: MOLSZE Iroda
  Címe: 9700 Szombathely, Ifjúság u. 8. A kongresszus ideje alatt: Vörös Gáborné: 06-30/2533-917 Fábián Zoltánné: 06-30/730-1770 (pénzügyi koordinálás, számlázás) Németh Andrea: 06-70/2110-515 (szállások koordinálása)
  Tel: 94/318-423
  Fax: 94/318-423
  E-mail: molsze@freemail.hu
  Helyszín: 9737 Bük, Eötvös u. 11., Művelődési és Sportcentrum

  Kapcsolódó dokumentumok (5)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság XXIII. Kongresszusa

  A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság XXIII. Kongresszusa 2011. május 26-28. között kerül megrendezésre Pécsett.

  Helyszín: Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.)

  A kongresszus fő témái:
  • AML
  • CLL
  • őssejt transzplantáció
  • krónikus myeloproliferatív betegségek
  • transzfúziológia: hemovigilancia, molekuláris diagnosztikai technikák szerepe a HLA-tipizálásban
  • veleszületett és szerzett vérzékenység (ITP, TTP-HUS is)
  • varia

  Az összefoglalók a „HEMATOLÓGIA TRANSZFÚZIOLÓGIA” című folyóiratban jelennek meg, melynek formai követelményei a honlapon olvashatóak.
  Az összefoglalókat kizárólag e-mailen, csatolt fájlként kérjük beküldeni a kongresszusi titkárságra (info@regio10.hu).
  A más módon küldött összefoglalókat nem áll módunkban elfogadni.

  Beküldési határidő: 2011. március 31.

  A Tudományos Bizottság dönt arról, hogy a beküldött anyag előadás vagy poszter formájában kerül bemutatásra.
  Az elbírálás eredményéről 2011. április 30-ig küldünk értesítést e-mailen.

  Regisztráció:
  A kitöltött jelentkezési lapot (amely letölthető a rendezvényhez kapcsolódó dokumentumok közül vagy a kongresszus weboldaláról (http://www.regio10.hu/mhtt2011) is, e-mailen, csatolt fájlként (info@regio10.hu) vagy faxon (62/710-500) kérjük elküldeni.

  A kongresszus weboldala: http://www.regio10.hu/mhtt2011

  Tudományos információk:
  Prof. Dr. Losonczy Hajna
  PTE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika
  Hajna.Losonczy@aok.pte.hu

  Szervező:
  Széllné Fodor Edina
  rendezvényszervező
  Telefon/fax: +36 62/710-500
  Mobil: +36 20/469-6190
  "Régió-10" Kft.
  Levelezési cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 12.

  További részletes információk a kapcsolódó dokumentumok között megtalálható második értesítőben olvashatók.

  Rendezvény kezdete: 2011.05.26.
  Rendezvény vége: 2011.05.28.
  Helyszín: Pécs, Beuer Marcell sétány 4., Kodály Központ
  A rendezvény Web oldala: http://www.regio10.hu/mhtt2011

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete 2011. évi továbbképző szimpóziuma

  A szimpózium címe: Szemléletváltozások és új trendek a labordiagnosztika területén.

  Jelentkezési határidő: 2011. január 28.

  A továbbképzés pontértéke: 9 pont

  A továbbképzés díja: 3 000 Ft a helyszínen fizetendő!
  MOLSZE tagoknak ingyenes (Tagsági viszonyt a regisztrációnál kérjük igazolni!)

  A jelentkezési lapot kérjük eljuttatni:
  Gál Istvánné vezető asszisztens
  Országos Vérellátó Szolgálat, 1113 Budapest, Karolina u. 19-21.
  Tel/Fax: 1/372-4420; Email: gal.ica@ovsz.hu

  A rendezvény programja és a jelentkezési lap letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Időpont: 2011.02.01.
  Helyszín: 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca. 8-20., Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház Tanácsterme

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pre- és posztanalitika az orvosi laboratóriumban

  Kreditpont: 12 pont - kötelezően választható tanfolyam az alábbi szakvizsgákkal rendelkezőknek:
  - orvosok esetén: klinik.labor.vizsg. (higién.), klinikai laboratóriumi vizsg., orvosi laboratóriumi diagnosztika, orvosi laboratóriumi vizsgálatok, háziorvostan
  - gyógyszerészek esetén: klinikai gyógyszerészet, kórházi gyógyszerészet, klinikai laboratóriumi diagnosztika

  Részvételi díj: 10.000,- Ft

  Jelentkezési határidő: 2011. január 20.
  Jelentkezés: a jelentkezési lap visszaküldésével, vagy az OFTEX és GYOFTEX portálon keresztül.

  A tanfolyam részletes programját és a jelentkezési lapot letöltheti a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Időpont: 2011.01.27.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Munkahely neve: SZTE ÁOK KK Laboratóriumi Medicina Intézet
  Címe: 6701 Szeged, Pf. 427
  Tel: 06 (62) 545 751
  Fax: 06 (62) 544 559
  E-mail: titkarsag@clab.szote.u-szeged.hu
  Helyszín: 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 97., III.em., I.sz. Rendelőintézet előadóterme

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT 55. Nagygyűlés

  2010. augusztus 26-28. között, Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Karán kerül megrendezésre a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 55. Nagygyűlése.

  A rendezvény főtémái:
  1. Endokrin betegségek laboratóriumi diagnosztikája
  2. Mikrobiológiai szekció
  3. Modern laboratóriumi vizsgáló eljárások
  4. Molekuláris diagnosztika
  5. A laboratóriumi medicina oktatása
  6. Tanulságos esetek interaktív fóruma
  7. POCT diagnosztika
  8. Minőségi kihívások a laboratóriumban

  További részletek a rendezvény végleges programjában, valamint a nyitólapon olvashatók >>

  Rendezvény kezdete: 2010.08.26.
  Rendezvény vége: 2010.08.28.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: 7624 Pécs, Szigeti út 12., Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar
  A rendezvény Web oldala: http://www.congresstravel.hu/

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A MOLSZE 2010. évi Továbbképző Szimpóziuma - Szombathely

  A továbbképzés pontértéke: 10 pont
  Jelentkezési határidő: 2010. május 21.

  A program és a jelentkezési lap letölthető a "Kapcsolódó dokumentumok" alól.

  Időpont: 2010.05.28.
  Szervező: Farkasné Strobl Katalin
  Munkahely neve: Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt Központi Laboratórium
  Címe: 9700 Szombathely, Markusovszky u. 5.
  Tel: 94/515-532
  Fax: 94/515-598
  E-mail: labor@markusovszky.hu
  Helyszín: 9700 Szombathely, Markusovszky u. 5., Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt Romhányi-terem

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete és a MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete 2010. évi továbbképző szimpóziuma

  A továbbképzés címe: METABOLIKUS SZINDRÓMA

  A továbbképzés 10 kredit pont értékű.

  A továbbképzés részvételi díja:
  -MOLSZE és MESZK tagoknak ingyenes (tagsági viszonyt a regisztrációkor kérjük igazolni)
  -Nem MOLSZE és MESZK tagok részére 3.000 Ft (a helyszínen fizetendő!)

  A meghívót, a programot és a jelentkezési lapot letöltheti a "Kapcsolódó dokumentumok" alól.

  Időpont: 2010.03.10.
  Szervező: Takácsné Horváth Ágnes
  Munkahely neve: Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft.
  Címe: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 68. sz.
  Tel: 06 42 599-700 / 2130; 06 30 727 90 88
  Fax: 06 42 599-788
  E-mail: takacsneagnes@josa.hu
  Helyszín: 4401 Nyíregyháza, Szent István út 68., Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Sebészeti Tömb Nagy előadóterem

  Kapcsolódó dokumentumok (3)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fehérvári Atherosclerosis Találkozó

  2009. november 7-én első alkalommal kerül megrendezésre a Fehérvári Atherosclerosis Találkozó amelyre várunk minden kedves kollégát, ….aki szeretné betegeit megmenteni a következő szívinfarktusától, stroke-jától, ….aki szeretné a betegeit a szakmai ajánlásoknak megfelelően kezelni, ….aki szeretne végre tisztán látni a lipidek és lipidcsökkentők világában. Ha a „nagy” kongresszusokon nem maradt idő a Te „kis” kérdésed megválaszolására, …..ha a mindennapi munkádban segítséget vársz a finanszírozatlan szakma és a szakmaiatlan finaszírozás ellentmondásainak feloldásához, …..ha érdekelnek a legaktuálisabb eredmények, evidenciák és ajánlások az atherosclerosis területén, akkor látogass el 2009. november 7-én Székesfehérvárra a FAT-ra.

  A Találkozó tervezett programját szeretnénk aktuálissá és mindenképpen gyakorlatiassá tenni, ezért várjuk minden kolléga előadását tapasztalatairól, kudarcairól vagy éppen az új gondolatokról, az új kezelési lehetőségekről. A Találkozón résztvevő kollégák kredit-pontjaikat is növelhetik az ismeret szerzés mellett.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Dr. Reiber István
  főszervező

  Helyszín:
  Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditórium
  8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.

  Részvételi díj: 10.000 Ft

  Általános információ:k
  Top Congress Kft.
  Cím: 6725 Szeged, Pálfy utca 14
  E-mail: info@top-congress.hu
  Telefon/fax: 06-62/499-222

  Tudományos információk:
  Dr. Reiber István főorvos
  Fejér Megyei Szent György Kórház IV. Belgyógyászat, Anyagcsere Betegségek Részlege
  E-mail: ireiber@mail.fmkorhaz.hu
  Telefon: 06-22/535-692, 06-22/535-500/1598
  Fax: 06-22/535-690

  További részletes információk, on-line jelentkezés a rendezvény információs oldalán >>

  Időpont: 2009.11.07.
  Tudományos információ: Dr. Reiber István főorvos
  Munkahely neve: Fejér Megyei Szent György Kórház, IV. Belgyógyászat, Anyagcsere Betegségek Részlege
  Címe: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.
  Tel: 06 (22) 535-692
  Fax: 06 (22) 535-690
  E-mail: ireiber@mail.fmkorhaz.hu
  Munkahely neve: Top Congress Kft.
  Címe: 6725 Szeged, Pálfy utca 14.
  Tel: 06 (62) 499-222
  Fax: 06 (62) 499-222
  E-mail: info@top-congress.hu
  Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3., Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditórium
  A rendezvény Web oldala: http://www.atherosclerosis.hu/info.aspx?sp=16&web_id=

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IV. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia

  Fő témák:
  - az atherosclerotikus kardiovaszkuláris betegségek megelőzésének irányelvei
  - a kardiovaszkuláris kockázat kategóriái
  - az LDL-koleszterin, vérnyomás, vércukor és abdominális körfogat célértékei nagy rizikójú betegekben
  - kardioprotektív preventív gyógyszeres terápia

  Időpont: 2009.11.06.
  Tudományos információ: Dr. Paragh György
  Munkahely neve: DE OEC, I. Belklinika
  Címe: 4012 - Debrecen Nagyerdei krt. 98.
  Tel: +36 (52) 442101
  Fax: +36 (52) 414951
  E-mail: paragh@internal.med.unideb.hu
  Szervező: Dr. Pados Gyula
  Munkahely neve: Szent Imre Kórház, KMC Lipid Részleg
  Címe: 1115 - Budapest Tétényi út 12-16.
  Tel: +36 (1) 4648721
  Fax: +36 (1) 4648721
  E-mail: lipidreszleg@gmail.com
  Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36., HM Kulturális és Szabadidő Központ (Stefánia Palota)

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)How To Make Evidence Based Decisions about Diagnostic Tests

  This Evidence-Based Laboratory Medicine (EBLM) event aims to benefit students in training and practicing laboratorians at all levels of expertise, individuals and decision makers in the laboratory diagnostics industry, policy makers, individuals involved in reimbursement and clinicians interested in laboratory medicine. The overall orientation of this conference is how to translate the theory, knowledge and processes involved in EBLM into decisions and therefore into action. The program was developed by the experienced EBLM group and includes a combination of lectures, small group working sessions and feedback activities to best meet this aim. This
  format of course is designed to be a “lean forward” rather than “lean back” educational activity.

  Letölthetők további részletek a "Kapcsolódó dokumentumok" alól.

  Rendezvény kezdete: 2009.10.07.
  Rendezvény vége: 2009.10.11.
  Helyszín: Croatia, Supetar, Island of Brač, Put Vele Luke 4., Svpetrvs hoteli d.d.

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)III. Szegedi Emlőrák Szimpózium

  A szimpózium elő-akkreditált, kötelező szinten tartó rendezvény sebész, onkológus, radiológus, patológus, sugárterapeuta orvosok részére. Kódszáma: SZTE-ÁOK/2009.II/00233, akkreditált pontértéke 50 pont.
  Kedvezményes jelentkezési és absztrakt-beküldési határidő: 2009. június 15.

  Tovább a kongresszus honlapjára >>

  Rendezvény kezdete: 2009.09.17.
  Rendezvény vége: 2009.09.19.
  Szakterület(ek): Onkológia, Pathologia, Radiológia, Sebészet
  Tudományos információ: Prof. Dr. Kahán Zsuzsanna
  Címe: 6720 Szeged, Korányi fasor 12.
  Tel: 62/545-406
  Fax: 62/545-922
  E-mail: kahan@onko.szote.u-szeged.hu
  Szervező: Nagy Károly
  Munkahely neve: Congress and Hobby Service Kft.
  Címe: 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 53.
  Tel: 62/484-531
  Fax: 62/450-014
  E-mail: info@prof-congress.hu
  Helyszín: 6722 Szeged, Ady tér 10., SZTE Tanulmányi és Információs Központ (TIK)
  A rendezvény Web oldala: http://prof-congress.hu/2009/szesz

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Szabadgyök Kutató Társaság V. Kongresszusa

  Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a szabadgyökös folyamatok – oxidatív stressz - kutatásával foglalkozó fórum; orvos, állatorvos, biológus, molekuláris biológus, növénybiológus, agrárszakember lollégák részvételével.

  Rendezvény kezdete: 2009.08.27.
  Rendezvény vége: 2009.08.29.
  Szakterület(ek): Gasztroenterológia, Hipertónia, Gyógyszertan, klinikai farmakológia, Diabetológia, Belgyógyászat, Laboratóriumi medicina, Genetika
  Tudományos információ: Dr. Szőllősiné Dr. Varga Ilona
  Címe: 6726 Szeged, Középfasor 52.
  Tel: 06 62 544 543
  Fax: 06 62 544 887
  E-mail: szvarga@bio.u-szeged.hu
  Szervező: Nagy Károly
  Munkahely neve: Congress & Hobby Service Kft.
  Címe: 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 53.
  Tel: 06 62 484 531
  Fax: 06 62 450 014
  E-mail: info@prof-congress.hu
  Helyszín: 6726 Szeged, Középfasor 52.
  A rendezvény Web oldala: http://prof-congress.hu/2009/szabadgyok

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOLSZE XI. Nagygyűlése

  Letölthetők további részletek a "Kapcsolódó dokumentumok" közül.

  Rendezvény kezdete: 2009.08.27.
  Rendezvény vége: 2009.08.29.
  Kategória: MLDT rendezvényei
  Helyszín: Pécs

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Metabolikus szindróma - MOLSZE továbbképző szimpózium

  A továbbképzés pontértéke: 10 pont
  Jelentkezési határidő: 2009. március 20.

  Letölthetők részleteS információk a "Kapcsolódó dokumentumok" alól.

  Időpont: 2009.03.25.
  Helyszín: 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8-20., :: Fývárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-RI és Baleseti Központ elýadóterme

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése tanfolyam (Miskolc)

  ESZK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete In Vitro Labordiagnosztikai Tagozat és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Klinikai Diagnosztikai Laboratóriuma
  2009. évi továbbképző szimpóziuma

  Helyszín: Miskolci Akadémiai Bizottság Miskolc, Erzsébet tér 3.
  Időpont: 2009. február 26. (csütörtök) 10 óra

  A továbbképzés pontértéke: 10 pont

  Jelentkezési határidő: 2009. február 16.

  A program és a jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumban.

  Időpont: 2009.02.26.
  Helyszín: Miskolc, Erzsébet tér 3.
  A rendezvény Web oldala: http://Miskolci Akadémiai Bizottság

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Endokrin továbbképzés: „Endokrin laboratóriumi diagnosztika. – Mi változzon, mi maradjon?”

  Tudományos információ:
  Dr. Góth Miklós (T: 475-2790, F: 475-2791, e-mail: gothmiklos@t-online.hu) és Dr. Szabolcs István (T: 486-4820, e-mail: szabolcsi@se-etk.hu) egyetemi tanárok;
  a 2009. 02. 21.-i továbbképzésre Dr. Toldy Erzsébet főiskolai tanár (T: 94-515532, F: 94-515598, e-mail: toldy.erzsebet@markusovszky.hu)

  Időpont: 2009.02.21.
  Helyszín: 1062 Budapest, Podmaniczky utca 111 II. emelet előadóterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)1st European Symposium on Quality Management in Laboratory Medicine videokonferencia

  SZTE ÁOK Klinikai Kémia Intézet
  Tel.: +36 62 545-751; Fax.: +36 62 544-559
  E-mail: titkarsag@clab.szote.u-szeged.hu

  Jelentkezési határidő: 2009. február 2.

  Időpont: 2009.02.12.
  Helyszín: Szeged

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése tanfolyam (Debrecen)

  Időpont: 2009.02.06. (péntek) 10 óra

  Helyszín: Debreceni Egyetem - Orvos és Egészségtudományi Centrum Bőrklinika tanterme (4032 Debrecen Nagyerdei krt.98.)

  A program és a jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumban.

  Időpont: 2009.02.06.
  Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98., Debreceni Egyetem - Orvos és Egészségtudományi Centrum Bőrklinika tanterme

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A HM Állami Egészségügyi Központ Endokrinológia Szakprofil továbbképzései

  A HM Állami Egészségügyi Központ Endokrinológia Szakprofil továbbképzései minden hónap harmadik szombatján 9.45-10-16.00 óra között a Podmaniczky utcában kerülnek megrendezésre.
  A továbbképzések akkreditáltak. Az endokrinológus szakorvosképzést, továbbképzést, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, nőgyógyászok, háziorvosok és PhD. hallgatók képzését, továbbá esetenként laboratóriumi diagnosztikai szakorvosok, szakgyógyszerészek és klinikai kémikusok képzését szolgálják.

  Helyszín: Állami Egészségügyi Központ 2. Telephely (korábban MÁV Kórház)
  1062 Budapest, Podmaniczky u. 111. 2. emeleti előadóterem

  Tudományos információ: Dr. Góth Miklós (T: 475-2790, F: 475-2791, e-mail: gothmiklos@t-online.hu) és Dr. Szabolcs István (T: 486-4820, e-mail: szabolcsi@se-etk.hu) egyetemi tanárok; a 2009. 02. 21.-i továbbképzésre Dr. Toldy Erzsébet főiskolai tanár (T: 94-515532, F: 94-515598, e-mail: toldy.erzsebet@markusovszky.hu)

  Térítési díj: 5.000,- Ft tanfolyam naponként. A tanfolyam díját kérjük előzetesen az alábbi számlaszámra átutalni. Megjegyzésként kérjük feltüntetni, hogy melyik tanfolyamon kíván részt venni.
  Számlaszám: 10023002-00290469-00000000
  Jelentkezés: 1) Oftex portál 2) Mohácsi Tímea (HMÁEK) e-mail: mohacsit@freemail.hu) Tokodi Nóra (HM ÁEK), e-mail címe: ntokodi@gmail.com

  A 2008. december 13-i program:

  Mi változzon az endokrin betegek ellátásában?
  Tallózás a világ vezető lapjaiban (2006, 2007, 2008).

  10,00-10,30 Hypophysis: Dr. Góth Miklós (AEK)
  10,40-11,10 Pajzsmirigy: Dr. Mezősi Emese (POTE)
  11,20-11,50 Mellékpajzsmirigy, csontanyagcsere: Dr. Speer Gábor (SE)
  12,00-12,30 Mellékvese: Dr. Rácz Károly (SE)
  12.35 Ebéd
  13,10-13,40 Andrológia: Dr. Valkusz Zsuzsa (SzE)
  13,50-14,20 Nőgyógyászati endokrinológia: Dr. Szilágyi András (POTE)
  14,30-15,00 Endokrin sebészet: Dr. Vörös Attila (AEK)
  15,10-15,40 Egyebek Dr. Szabolcs István (SE-AEK)
  15,40- Tesztvizsga

  Időpont: 2008.12.13.
  Helyszín: Budapest., VI., Podmaniczky u. 111., ÁEK 2. Telephely (korábban MÁV Kórház, 2. emeleti előadóterem)

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése továbbképző szimpózium (Győr)

  A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete és a MESZK Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete In Vitro Labor Diagnosztikai Tagozata 2008. november 27-én 10 órai kezdettel 10 továbbképzési pontot adó továbbképző szimpóziumot rendez.

  Helyszín: Petz Aladár Megyei Oktatókórház A épület I. emelet Nagyelőadóterem
  (Győr, Vasvári P. u. 2-4.)

  Program: Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése

  Jelentkezés:
  Pár Róbertné
  Petz Aladár Megyei Oktatókórház Központi Laboratórium
  9002 Győr, Vasvári P. u. 2-4.
  Tel.: 96/418-244; mobil: 70/4510-153; e-mail: tothcili@freemail.hu

  A jelentkezési lapot kérjük pontosan kitölteni!

  Jelentkezési határidő: 2008. november 17.

  Regisztrációnál kérjük bemutatni az érvényes MOLSZE illetve a MESZK kártyát, mert a tagok részére a továbbképzés ingyenes!

  Tagsággal nem rendelkezők részére a továbbképzés költsége 3.000 Ft/fő, amelyet a helyszínen készpénzben kérünk befizetni!

  A jelentkezési lap és a program elérhető a kapcsolódó dokumentumokban.

  Pár Róbertné
  MOLSZE Főtitkár

  Időpont: 2008.11.27.
  Helyszín: Győr, Vasvári P. u. 2-4, Petz Aladár Megyei Oktatókórház A épület I. emelet Nagyelőadóterem

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Aktualitások a laboratóriumi és mikrobiológiai diagnosztikában, 2008. november

  Kötelező szinten tartó tanfolyam
  Letölthető a részletes program a "Kapcsolódó dokumentumok" közül.

  Rendezvény kezdete: 2008.11.06.
  Rendezvény vége: 2008.11.07.
  Helyszín: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., SE, Nagyvárad téri Elméleti Tömb

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Metabolikus szindróma továbbképző szimpózium (Budapest)

  A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete 2008. november 6-án 9.30 órai kezdettel 10 továbbképzési pontot adó továbbképző szimpóziumot rendez.

  Helyszín: Országos Vérellátó Szolgálat előadóterme (1113 Budapest, Karolina u. 19-21.)

  Program: Metabolikus szindróma

  Jelentkezés:
  Gál Istvánné vezető asszisztens
  Országos Vérellátó Szolgálat előadóterme
  1113 Budapest, Karolina u. 19-21.
  Tel./Fax: 1/372-4420;
  e-mail: gal.ica@ovsz.hu

  A jelentkezési lapot kérjük pontosan kitölteni!

  Jelentkezési határidő: 2008. október 31.

  Regisztrációnál kérjük bemutatni az érvényes MOLSZE illetve a MESZK kártyát, mert a tagok részére a továbbképzés ingyenes!

  Tagsággal nem rendelkezők részére a továbbképzés költsége 3.000 Ft/fő, amelyet a helyszínen készpénzben kérünk befizetni!

  A program és a jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumok között.

  Időpont: 2008.11.06.
  Helyszín: 1113 Budapest, Karolina u. 19-21., Országos Vérellátó Szolgálat előadóterme

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az MLDT és a MMT Közös Symposiuma, Budapest, Hotel Novotel Budapest Danube

  Jelentkezés:
  SZTE ÁOK Klinikai Kémia Intézet (6701 Szeged, Pf. 427)
  Tel.: 06-62-545-751,
  Fax: 06-62-544-559
  E-mail: titkarsag@clab.szote.u-szeged.hu

  Jelentkezési határidő: 2008. október 1.

  A rendezvény akkreditálása folyamatban (Kreditpontra csak a teljes programon való részvétel jogosít.)

  További információ a kapcsolódó dokumentumok között található

  Időpont: 2008.10.31.
  Helyszín: 1027 Budapest, Bem rakpart 33-34., Hotel Novotel Budapest Danube

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése c. továbbképző szimpózium (Székesfehérvár)

  A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete és a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete In Vitro Labor Diagnosztikai Tagozata 2008. október 28-án 9 órai kezdettel 10 továbbképzési pontot adó továbbképző szimpóziumot rendez.

  Helyszín:
  Fejér Megyei Szent György Kórház
  Romhányi Auditórium
  Székesfehérvár, Hunyadi u. 2.

  Program: Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése

  Jelentkezés:
  Szabó Lászlóné
  Prodia Kp Laboratórium 8000 Székesfehérvár, Hunyadi u. 2.
  Tel.: 22/535-586; Mobil: 30/368-9292;
  e-mail: szabo.laszlone@prodia.hu

  Egyed Imréné elnök
  MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete, 8000 Székesfehérvár, Lakatos u. 14.
  e-mail: egyed.ani@t-online.hu

  A jelentkezési lapot kérjük pontosan kitölteni!

  Jelentkezési határidő: 2008. október 17.

  Regisztrációnál kérjük bemutatni az érvényes MOLSZE illetve a MESZK kártyát, mert a tagok részére a továbbképzés ingyenes!

  Tagsággal nem rendelkezők részére a továbbképzés költsége 3.000 Ft/fő, amelyet a helyszínen készpénzben kérünk befizetni!

  A jelentkezési lap és a program elérhető a kapcsolódó dokumentumok között.

  Időpont: 2008.10.28.
  Helyszín: Székesfehérvár, Hunyadi u. 2., Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditórium

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)4th Good Clinical Practice Course továbbképző tanfolyam

  A 4th Good Clinical Practice Course tovabbképző tanfolyam 2008. szeptember 28-30-án kerül megrendezésre Szegeden.

  A 35/2005. (VIII.26.) EüM. rendelet, illetve EU szabályozás előírja, hogy az új gyógyszerek és módszerek kifejlesztésében, klinikai vizsgálatában résztvevő laboratóriumi szakembereknek, orvosoknak, gyógyszerészeknek célirányos képzettséggel kell rendelkezniük és folyamatos továbbképzésen kell részt venniük.

  A tanfolyam házigazdája az Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, a szakmai programot a WHO genfi regionális központja és a Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága állította össze.

  A tanfolyam hivatalos nyelve angol. A rendezvény akkreditált, a tanfolyam elvégzése és sikeres tesztvizsga után a résztvevők oklevelet kapnak.

  Részletes program, jelentkezési lehetőség a kurzus honlapján:
  http://prof-congress.hu/2008/gcp

  Rendezvény kezdete: 2008.09.28.
  Rendezvény vége: 2008.09.30.
  Helyszín: Szeged
  A rendezvény Web oldala: http://prof-congress.hu/2008/gcp

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Aktualitások a laboratóriumi és mikrobiológiai diagnosztikában, 2008. szeptember

  Kötelező szinten tartó tanfolyam
  Letölthető a részletes program a "Kapcsolódó dokumentumok" közül.

  Rendezvény kezdete: 2008.09.17.
  Rendezvény vége: 2008.09.18.
  Helyszín: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., SE, Nagyvárad téri Elméleti Tömb

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az MLDT 54. Nagygyűlése

  Rendezvény kezdete: 2008.09.03.
  Rendezvény vége: 2008.09.06.
  Helyszín: 4026 Debrecen, Hunyadi János u. 3., Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: http://www.mldt54.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)’Association of Clinical Pathologist’ 2008. Prága

  Free meeting registration for the first 30 applicants from the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Poland and Slovenia.  Once the 30 scholarship places have been filled, a rate of Ł30 per day will apply.


  Full details and registration forms can be found on the ACP website
  www.pathologists.org.uk or telephone 00 44 1273 775700
  to request a printed programme.

  Rendezvény kezdete: 2008.06.12.
  Rendezvény vége: 2008.06.13.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Chehország, Prága

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű laboratóriumi vizsgálatok diagnosztikája és értékelése

  A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete és a MESZK In Vitro Labor Diagnosztikai Tagozat 2008. évi továbbképző szimpóziuma 2008. 06. 04-én kerül megrendezésre Budapesten, az OVSZ épületében ( XI. Karolina u. 19-21.)

  A meghívó, a program és a jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumok között.

  Időpont: 2008.06.04.
  Helyszín: 1113 Budapest XI., Karolina u. 19-21., OVSZ

  Kapcsolódó dokumentumok (3)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korunk veszélyei és prevenciója: HIV fertőzések, vírus hepatitisek, kábítószerek, alkoholizmus, madárinfluenza

  A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara In-vitro labordiagnosztikai tagozata meghívja Önt a "Korunk veszélyei és prevenciója: HIV fertőúzések, vírus hepatitisek, kábítószerek, alkoholizmus, madárinfluenza" című, 10 kreditponttal minősített továbbképzésre.

  Időpontja: 2007. november 14. (szerda) 9 óra
  Helyszíne: Szent Lázár Megyei Kórház Központi laboratórium (II. emelet), 3100-Salgótarján, .Fülei u. 54-56.

  Időpont: 2007.11.14.
  Helyszín: 3100 Salgótarján, Fülei u. 54-56., Szent Lázár Megyei Kórház Központi laboratórium (II. emelet)

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)10 ÉVES AZ ANALITIKUS KÉPZÉS

  A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának
  (DE OEC) Egészségügyi Kara ünnepi ülést szervez:


  10 ÉVES AZ ANALITIKUS KÉPZÉS
  A DEBRECENI EGYETEMEN


  Az ülés helye és ideje: A  DE OEC Általános Orvostudományi Kar Pathologiai Intézetének 2. emeleti tanterme. A rendezvény napja: 2007. november 10. (szombat), kezdete 10 óra 30 perc.


  A rendezvényre tisztelettel meghívjuk minden volt és jelenlegi diákunkat, tanárunkat, munkatársunkat, a különböző szakmai társaságok tagjait, cégek képviselőit.


  Dr. Módis László                                      Dr. Kalapos István
  egyetemi tanár                                           főiskolai tanár
  alapszakfelelős                                          az Egészségügyi Kar Dékánja
  (Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó
  Diagnosztikai Alapszak)

  Időpont: 2007.11.10.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Veleszületett anyagcsere-betegségek laboratóriumi diagnosztikája


  Kötelező szinten tartó tanfolyam indul a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Klinikai Kémia Intézetének szervezésében "Veleszületgett anyagcsere-betegségek laboratóriumi diagnosztikája" címmel.

  A tanfolyamon 48 kredit pont szerezhető. (Elbírálás alatt)
  Minden érdeklődőt szeretetel várunk!

  A csatolt jelentkezési lap a titkarsag@clab.szote.u-szeged.hu címre küldendő be.

  További részletek és jelentkezési lap a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Rendezvény kezdete: 2007.10.16.
  Rendezvény vége: 2007.10.19.
  Tudományos információ: dr. Havass Zoltán, prof. dr. Horváth Andrea MLDT elnök
  Szervező: Csanálosi Andrea
  Munkahely neve: SZTE Klinikai Kémiai Intézet
  Címe: Szeged, Somogyi B. tér
  Helyszín: II. sz. Rendelőintézet III. emeleti oktatóterme, Szeged, Tisza Lajos krt. 97.

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Metabolikus Szindróma

  Továbbképző szimpózium. Program és jelentkezési lap: www.mldt.hu/dokumentumok/szakmai részen, vagy e-mail: congress@congresstravel.hu

  Időpont: 2007.09.26.
  Helyszín: 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94, Corinthia Aquincum Hotel, Hadrianus terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)THE CONGRESS OF THE EUROPEAN COLLEGE OF VETERINARY INTERNAL MEDICINE - COMPANION ANIMALS

  Rendezvény kezdete: 2007.09.13.
  Rendezvény vége: 2007.09.15.
  Helyszín: Magyarország, Budapest, Budapesti Kongresszusi Központ
  A rendezvény Web oldala: http://www.ecvimcongress.org/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Bizonyítékok szerepe a diagnosztikai döntésekben


  A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Klinikai Kémia Intézete szabadon választható tanfolyamot hirdet "Bizonyítékok szerepe a diagnosztikai döntésekben" címmel.

  A tanfolyamon 42 kerdit pont szerezhető. (Elbírálás alatt)
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  A csatolt jelentkezési lap a titkarsag@clab.szote.u-szeged.hu címre küldendő be.

  További részletek és jelentkezési lap a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Rendezvény kezdete: 2007.07.03.
  Rendezvény vége: 2007.07.06.
  Helyszín: SZTE-ÁOK Pathológiai Intézet oktatóterme Szeged, Állomás u. 2.

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum, Klinikai Biokémiai és Molekuláris Patológiai Intézet tanfolyamai

  1.) Thrombophiliák laboratóriumi diagnosztikája (kötelező szintentartó tanfolyam orvosi laboratóriumi diagnosztika, haematológia, laboratóriumi haematológia és immunológia, belgyógyászat, gyermekgyógyászat és családorvos szakorvosok számára)

  2.) Microcytaer anaemiák, haemoglobinopathiák (kötelező szintentartó tanfolyam orvosi laboratóriumi diagnosztika, haematológia, laboratóriumi haematológia és immunológia, belgyógyászat, gyermekgyógyászat és családorvos szakorvosok számára)

  3.) A laboratóriumi diagnosztika szerveződése és gyakorlati követelményei
  (kötelező szintentartó tanfolyam orvosi laboratóriumi diagnosztika szakorvosok és rezidensek számára)

  Információ: Kopis Ildiko titkárnő: szildiko@dote.hu
  Részletes program a kapcsolódó dokumentumban olvasható!

  Rendezvény kezdete: 2006.10.16.
  Rendezvény vége: 2006.11.14.
  Helyszín: Budapest, Debrecen

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)GUIDELINES ON THE DANUBE

  Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket az alábbi, szakmai irányelv és protokollfejlesztéssel kapcsolatos hazai rendezvényre melyet az Egészségügyi Minisztérium és a TUDOR hálózat szervez a Guidelines International Network (G-I-N) és a WHO támogatásával. A rendezvényen a résztvevők rangos nemzetközi szakértők előadásában és a gyakorlatban is elsajátíthatják a szakmai irányelv és protokoll fejlesztés módszereit.

  2006. október 11., MTA Székház, Budapest: Guidelines International Network regionális konferencia
  2006. október 12-14., Hotel Taverna, Budapest: G-I-N/WHO Guideline Workshop

  A konferenciára ezúttal tisztelettel meghívjuk a Szakmai Kollégium valamennyi tagját, továbbá az irányelv/protokoll fejlesztésben résztvevő kollegákat. A konferencián való részvétel ingyenes, a részvétel továbbképzési kredittel jár.

  A 3-napos interaktív workshop, melynek célja az irányelv és protokoll fejlesztés módszertanának gyakorlati elsajátítása, regisztrációs díjhoz kötött, és a résztvevők létszáma 50 főre limitált. A workshop hazai és UEMS nemzetközi kreditpontos továbbképzésnek minősül.

  A rendezvények rövid hirdetését csatoljuk, és a részletes leírás, program és regisztrációs lap az alábbi honlapokról letölthető:

  http://www.who.int/medicines/news/en/
  http://www.g-i-n.net/index.cfm?fuseaction=news&fusesubaction=docs&documentID=56

  A rendezvényekre történő regisztrálás határideje 2006. július 1.

  A részletes ismertető a kapcsolódó dokumentumban olvasható!

  GIN REGIONAL SYMPOSIUM AND GIN-WHO WORKSHOP ON GUIDELINE DEVELOPMENT ORGANIZED BY THE HUNGARIAN TUDOR NETWORK AND THE MINISTRY OF HEALTH UNDER THE AUSPICES OF GIN AND WHO

  Guidelines International Network (GIN) organizes its regional symposia in 2006 in two historically, culturally and economically linked capital cities along the river Danube: Vienna and Budapest.
  The setting of this meeting, named ’Guidelines on the Danube’ follows the connecting River Danube and presents two cities with interesting architecture, tasty cuisine, great cultural heritage and charm.
  This joint regional guideline event leads to the heart of Europe and will link two symposia open to health professionals interested in clinical practice guidelines in Vienna, Austria, on 9 October and in Budapest, Hungary, on 11 October, followed by a GIN-WHO Workshop on guideline development on 12-14 October. The organizers of the ’Guidelines on the Danube’ regional symposia are pleased to invite you to both events in Vienna and Hungary.

  Attached please find: Invitation, Programme, Registration form.

  Rendezvény kezdete: 2006.10.11.
  Rendezvény vége: 2006.10.14.
  Helyszín: Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.g-i-n.net/index.cfm?fuseaction=news&fusesubaction=docs&documentID=56

  Kapcsolódó dokumentumok (4)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Gyermekorvosok Társasága Nagygyűlése

  Részletes információk a kongresszus információs oldalán!
  Kattintson ide>>


  Rendezvény kezdete: 2006.10.06.
  Rendezvény vége: 2006.10.07.
  Tudományos információ: Prof. Dr. Soltész Gyula
  Munkahely neve: Pécsi Tudományegyetem OEC Általános Orvostudományi Kar
  Címe: Pécs, József Attila utca 7.
  Tel: 72/535-900
  Fax: 72/535-971
  E-mail: gyula.soltesz@gyermekorvostarsasag.hu
  Szervező: Weimann Katalin, Fatér Ivett
  Munkahely neve: Tensi Kft.
  Címe: 7621 Pécs, Teréz u. 17.
  Tel: 72/513-993
  Fax: 72/514-094
  E-mail: congress@tensipecs.hu
  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr, 8600 Siófok, Vitorlás u. 11.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fehérje Diagnosztika Tanfolyam

  Célcsoport: Laboratóriumi szakorvosok, rezidensek, klinikai biokémikus, klinikai mikrobiológus, valamint molekuláris biológiai diagnosztikus szakemberek és orvosi laboratóriumi analitikusok.

  Jelentkezési határidő: 2006. szeptember 18.

  A tanfolyamért 50 kredit pont szerezhető!

  Bővebb információ, órarend a kapcsolódó dokumentumban!

  Rendezvény kezdete: 2006.09.25.
  Rendezvény vége: 2006.09.29.
  Tudományos információ: Dr. Nagy Tamás
  Tel: 72/536-120 / 5310 mellék
  E-mail: tamasnagy@clinics.pote.hu
  Helyszín: Pécsi Tudományegyetem

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Mikrobiológiai Továbbképző Szatellita Szimpózium

  A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 53. kongresszusához csatlakozóan mikrobiológiai továbbképző szatellita szimpóziumot szervez az Orvosi Mikrobiológiai Szakmai Kollégium és az SZTE ÁOK Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet.
  A szimpózium címe: „Infekciózus kórképek szerológiai diagnosztikája. Buktatók a technikától az interpretálásig”.

  Jelentkezési határidő: 2006. június 30.

  Részletes program és jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumból.

  Időpont: 2006.08.30.
  Tel: 62/545-712
  Helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 53. Nagygyűlése

  Fő témák:
  • obesitas klinikai, laboratóriumi és mikrobiológiai diagnosztikája
  • cardiovascularis elváltozások
  • lipidanyagcsere
  • daganatok
  • diabetes mellitus
  • csontanyagcsere
  • mikrobiológia
  • laboratóriumi management

  Témák:
  • zoonózisok
  • oxidatív stressz / antioxidánsok
  • hematológia
  • alvadológia
  • enzimológia
  • sürgősségi diagnosztika
  • táplálkozás
  • informatika
  • vércsoport szerológia
  • varia

  Kongresszusi naptár:

  - Konferencia jelentkezési lap és a szállásfoglalási lap vissza küldése: 2006. március 31.
  (2006. május 31. után már csak az emelt díj be fizetése mellett lehet részt venni a konferencián.)
  - Absztrakt beküldése: 2006. április 15.
  - Jelentkezések visszaigazolása: 2006. május 15.
  - Előadások, poszt erek visszaigazolása: 2006. május 15.
  - Részvétel lemondása térítésmentesen: 2006. június 30.
  - Utolsó jelentkezési határidő: 2006. július 31.

  2006. július 31. után már csak helyszíni jelentkezés lehetséges, mely készpénz fizetés ellenében történik. (Ebben az esetben a szállást nem tudjuk garantálni.)
  A jelentkezési lapot kérjük igényeinek megfelelően kitölteni é s vissza küldeni. A jelentkezési lap kitöltése, cégszerű aláírása és elküldése megrendelésnek minősül . Aláírás hiányában a megrendelést nem áll módunkban elfogadni.

  Rendezvény kezdete: 2006.08.30.
  Rendezvény vége: 2006.09.02.
  Tudományos információ: Dr. Salgó László M.D., PhD, főszervező
  Munkahely neve: Magyar Laboratórium i Diagnosztikai Társaság 53. Nagygyűlés Szervező Bizottsága
  Címe: 6725 Szeged , Földműves 32.
  Tel: 06-30 /9438-519
  E-mail: salgolr@freemail.hu
  Szervező: Bunda Ibolya
  Munkahely neve: C &T Hungary Kft. Kongresszusi Iroda
  Címe: 6701 Szeged, Pf. 898
  Tel: 06-62/548- 485
  Fax: 06-62/548- 485
  E-mail: congress@congresstravel.hu
  Helyszín: Hangár Expo és Konferencia Központ
  6728 Szeged, Kereskedő köz 4.
  A rendezvény Web oldala: http://www.congresstravel.hu/mldt53/index.html

  Kapcsolódó dokumentumok (4)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Bizonyítékokon alapuló diagnosztika - Kötelező szintentartó tanfolyam

  Kötelező szintentartó tanfolyam elsősorban a laboratóriumi medicina, mikrobiológia, molekuláris genetika, pathologia, radiologia, nukleáris medicina, belgyógyászat, háziorvoslás területén dolgozó szakorvosok, orvosok, gyógyszerészek, nem eü. diplomások, rezidensek és PhD hallgatók részére.

  Jelentkezési határidő: 2006. április 1.

  Jelentkezési cím:
  SZTE, Klinikai Kémia Intézet, 6725, Szeged, Somogyi Béla tér 1.

  Jelentkezési lap és a tanfolyam adatlapja letölthető a kapcsolódó dokumentumokból!

  Rendezvény kezdete: 2006.07.03.
  Rendezvény vége: 2006.07.05.
  Tel: 06-62-545-751
  Fax: 06-62-544-559
  E-mail: titkarsag@clab.szote.u-szeged.hu
  Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IFCC Course on Evidence-Based Laboratory Medicine

  organised by the Committee on Evidence-Based Laboratory Medicine of IFCC
  under the auspices of IFCC/FESCC and in collaboration with the
  Screening and Diagnostic Test Methods Group
  of the Cochrane Collaboration

  The course will be awarded 28 CME credit points. Certificates of CME credits will be given to all participants at the end of the course.

  Registration forms can be downloaded from www.ifcc.org
  Please return your registration form to IFCC Office by 15 May 2005 the latest.
  You will receive a confirmation of the acceptance of your registration and hotel booking, together with payment advice, by 5 June 2005.
  Only those applications are accepted where course fees are transferred to the account of IFCC by 1 July 2005. Applicants will be notified of the approval of their participation by 22 July.

  Deadline for registration: 15 May 2005.
  Confirmation of registration: 5 June 2005
  Deadline for payment: 1 July 2005
  Approval of participation: 22 July 2005

  REGISTRATION FEE
  The course fee covers the attendance, course handbook and CD-ROM, coffee and teas during breaks, lunches during the course, the welcome reception and the course dinner.

  Registration fee before 1 July 2005: €uro 300
  Registration fee after 2 July 2005: €uro 400
  On site registration: €uro 450 (Cash only)

  PAYMENT
  Payment of the registration fee is due after confirmation of registration. The organisers will confirm the acceptance of registration to the course by 5 June and will send the instructions for payment accordingly.

  The deadline for payment is 1 July. Approval of participation at the course will not be confirmed until payment is received. Payment is accepted in €uros by bank-to-bank transfer only, payable to IFCC. No other form of payment can be accepted.

  PLEASE DO NOT SEND PAYMENT WITH YOUR REGISTRATION!

  For all details see attached documents!

  Rendezvény kezdete: 2005.09.21.
  Rendezvény vége: 2005.09.24.
  Helyszín: Budapest, Hungary, Hotel Taverna **** Budapest, 20 Váci Street, H-1052, Hungary

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Orvosok Nemzetközi Akadémiája (WHMA) 2005. augusztusában tartja 6. Nemzetközi Kongresszusát

  Magyar Orvosok Nemzetközi Akadémiája (WHMA) 2005. augusztus 26-27.-én tartja 6. Nemzetközi Kongresszusát a Magyar Tudományos Akadémián. E találkozó, célja, hogy a külföldön és itthon dolgozó magyar kutatoknak, orvosoknak közös fórumot biztosítsunk, hogy egymás munkáját megismerjük, hogy minél több eredményes együttműködés jöhessen létre.
  A kongresszus hivatalos nyelve angol.

  Bővebb információ, kongresszusi tájékoztató a kapcsolódó dokumentumban

  Rendezvény kezdete: 2005.08.26.
  Rendezvény vége: 2005.08.27.
  Tel: (+36 1) 327 3000 / 2538
  Fax: (+36 1) 411 6370
  E-mail: kpapp@office.mta.hu
  Helyszín: Budapest, Magyar Tudományos Akadémia, Roosevelt tér 9.

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai Farmakológia Laboratóriumi Vonatkozásai

  A Szegedi Tudományegyetem "Klinikai Farmakológia Laboratóriumi Vonatkozásai" címmel 2005. április 25-27. között 42 kredit ponttal minősített szabadon választható folyamatos továbbképzést rendez Szegeden.
  A tanfolyam jelentkezési lapja és programja a kapcsolódó dokumentumok feliratra kattintva elérhető.
  A jelentkezési határidő: 2005. március 25.

  Rendezvény kezdete: 2005.04.25.
  Rendezvény vége: 2005.04.27.

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Conference on Gonadotropins & Receptors

  Rendezvény kezdete: 2005.04.13.
  Rendezvény vége: 2005.04.17.
  Helyszín: Athens, Georgia, USA; University of Georgia
  A rendezvény Web oldala: http://www.bmb.uga.edu/icgr/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Von Willebrand betegség laboratóriumi diagnosztikája

  akkreditált továbbképző tanfolyam, a Debreceni Egyetem Klinikai Kutató Központja, a Haemostaseológiai Tanszéke, valamint a DAB és az MLDT Haemostasis Munkacsoportjai szervezésében

  Pontszám: 12 (Részvételi díj nincs.)

  Jelentkezéseket 2005.01.16-ig kérjük!
  Jelentkezni lehet interneten! Ehhez előbb a www.oftex.hu oldal nyitólapján, a portál felhasználói csoportok címszó alatt regisztrálják magukat a portál felhasználói közé, és a sikeres regisztrációt követően jelentkezzenek be a portálba. Ezt követően jelentkezhetnek a tanfolyamra, az Orvosi laboratóriumi vizsgálatoknál, 12. tanfolyamnál.

  A részletes program megtekinthető a kapcsolódó dokumentum feliratra kattintva.

  Időpont: 2005.01.21.
  Szervező: Bhattoa-Buzás Edina vagy Bézi Andrea
  Tel: 06-52-431956
  Helyszín: Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Északi tömb, II. emelet 2.54-es előadó, Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Orvosi Laboratóriumok Minőségfejlesztése és Akkreditálása

  Kötelező szinten tartó tanfolyam laboratóriumi szakemberek, szakorvosak, szakdolgozók, rezidensek, minőségügyi megbízottak számára.
  A rendezvény kreditpont értéke: 48 pont
  Jelentkezési határidő: 2004. november 1.
  Jelentkezési cím: SZTE, Klinikai Kémia Intézet, 6701, Szeged, Pf 482
  Tel.: 06-62-545-751, Fax: 06-62-544-559
  E-mail: simon@clab.szote.u-szeged.hu
  A részletes program letölthető a kapcsolódó dokumentum feliratra kattintva.

  Rendezvény kezdete: 2005.01.17.
  Rendezvény vége: 2005.01.21.
  Helyszín: SZTE ÁOK Pathologiai Intézet, 6725 Szeged, Állomás utca 2.

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korszerű szakmai vezetési ismeretek a klinikai laboratóriumi vizsgálatok tárgyköréből a szakellátásban dolgozó vezetők részére (kötelező)

  Részvételi díj: 7 000 Ft
  Jelentkezési határidő: 2004. X. 22.

  Rendezvény kezdete: 2004.11.22.
  Rendezvény vége: 2004.11.26.
  Helyszín: Országos Gyógyintézeti Központ 1135. Budapest, Szabolcs u. 33.-35.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Humángenetikusok V. Munkakonferenciája

  Tudományos témák:
  01. Prenatális diagnosztika és szûrés
  02. Citogenetika
  03. Molekuláris genetikai diagnosztika
  04. Tumorgenetika
  05. Immungenetika
  06. Neurogenetika
  07. Pszichogenetika
  08. Szív- és érrendszer molekuláris genetikája. Thrombophyliák.
  09. Genetikai tanácsadás
  10. Klinikai genetika
  11. Etika
  12. Genomika

  Részvételi díj:
  Résztvevő 25.000,- Ft (20.000,- Ft+ÁFA)
  35 év alatti 12.500,- Ft (10.000,- Ft+ÁFA)
  Kísérő 12.500,- Ft (10.000,- Ft+ÁFA)
  Jelentkezési határidő: 2004. július 31.

  További részletes információk a www.humangenetika.hu oldalon, a Kongresszusok menüpont alatt, a rendezvényhez kapcsolódó első értesítőben olvashatóak

  Rendezvény kezdete: 2004.11.11.
  Rendezvény vége: 2004.11.13.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek, Haematologia, haemostaseologia, Hipertónia, Onkológia, Szülészet-nőgyógyászat
  Munkahely neve: SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet
  Címe: 6720 Szeged, Somogyi B. u. 4.
  Tel: 62/545-134
  Fax: 62/545-699
  E-mail: isa@comser.szote.u-szeged.hu
  Helyszín: Szeged
  A rendezvény Web oldala: http://www.congresstravel.hu/congress

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Válogatott témák a klinikai mikrobiológia köréből - továbbképző tanfolyam

  Továbbképzés a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
  Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézete szervezésében

  CÉLCSOPORT: orvosi mikrobiológiai szakvizsga előtti kötelező tanfolyam, laboratóriumi diagnosztikai szakvizsga és gyógyszerészeti ráépített mikrobiológiai szakvizsga előtti, valamint a klinikai mikrobiológia területén dolgozó biológusok részére ajánlott tanfolyam

  Jelentkezési határidő: 2004. augusztus 31.
  Jelentkezni lehet: Tenkes Editnél
  SZTE ÁOK KMDI
  6723 Szeged, Somogyi Béla tér 1
  Tel/Fax: 62 545-712

  A tanfolyam díja: 30.000.-Ft

  A tanfolyam végén a hallgatók vizsgát tesznek. A tanfolyam 50 kreditpontot ér.

  A program megtalálható a kapcsolódó dokumentumban.

  Rendezvény kezdete: 2004.10.25.
  Rendezvény vége: 2004.10.29.
  Helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza (Somogyi Béla u. 7. I emelet 217.)

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Általános szakmai ismeretek az immunológiai laboratóriumi vizsgálatok tárgyköréből

  a szakellátásban dolgozó szakorvosok és szakorvos jelöltek részére (kötelezően választható)

  Részvételi díj: 2 000 Ft
  Jelentkezési határidő: 2004. IX. 21.

  Időpont: 2004.10.21.
  Helyszín: Országos Gyógyintézeti Központ 1135. Budapest, Szabolcs u. 33.-35.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Általános szakmai ismeretek az endrokrinológiai laboratóriumi vizsgálatok tárgyköréből

  a szakellátásban dolgozó szakorvosok és szakorvos jelöltek részére (kötelezően választható)

  Részvételi díj: 2 000 Ft
  Jelentkezési határidő: 2004. IX. 14.

  Időpont: 2004.10.14.
  Helyszín: Országos Gyógyintézeti Központ 1135. Budapest, Szabolcs u. 33.-35.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Általános szakmai ismeretek a hematológiai laboratóriumi vizsgálatok tárgyköréből

  a szakellátásban dolgozó szakorvosok és szakorvos jelöltek részére (kötelezően választható)

  Részvételi díj: 2 000 Ft
  Jelentkezési határidő: 2004. IX. 7.

  Időpont: 2004.10.07.
  Helyszín: Országos Gyógyintézeti Központ 1135. Budapest, Szabolcs u. 33.-35.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Általános ismeretek az anyagcsere laboratóriumi vizsgálatok tárgyköréből a szakellátásban dolgozó szakorvosok és szakorvos jelöltek részére (kötelezően választható)

  Részvételi díj: 2 000 Ft
  Jelentkezési határidő: 2004. VIII. 30.

  Időpont: 2004.09.30.
  Helyszín: Országos Gyógyintézeti Központ 1135. Budapest, Szabolcs u. 33.-35.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 52. Nagygyűlése

  További részletes információk elérhetőek a kapcsolódó dokumentumokban.

  Rendezvény kezdete: 2004.09.02.
  Rendezvény vége: 2004.09.04.
  Szervező: Prodia RT, Soproni Prodia Központi Laboratóriuma
  Címe: 9400 Sopron, Győri út 15.
  Helyszín: Sopron

  Kapcsolódó dokumentumok (3)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Labortechnika 2004

  Budapesti Vásárközpont

  Rendezvény kezdete: 2004.02.10.
  Rendezvény vége: 2004.02.13.
  Tudományos információ: Labortechnika Egyesülés
  Tel: 403-4420
  Helyszín: Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MLDT II. Továbbképző Szimpóziuma

  A szimpózium továbbképzési kredit pont igénye (8 pont) hivatalos elbírálás alatt áll az EFSzSzTB-nél.

  További részletes információk, program, jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumok között.

  Időpont: 2003.09.12.
  Helyszín: Semmelweis Egyetem, Nagyvárad téri Elméleti Tömb, Díszterem

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)SPECIÁLIS DIAGNOSZTIKAI PROBLÉMÁKAT FELVETŐ INFEKCIÓK továbbképző szimpózium

  (UTAZÁSSAL KAPCSOLATOS ÉS „EMERGING” INFEKCIÓK)

  A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézete
  az MLDT Mikrobiológiai Munkabizottsága szervezésében, a PHARE által támogatott HU0008-02-01-0037 számú oktatási projekt keretében

  Program:
  9.30 Regisztrálás

  10.00 Antibiotikum rezisztencia terjedése mint globalizációs probléma
  Dr. Nagy Erzsébet (SzTE ÁOK Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet, Szeged)

  10.45 A horizontális géntranszfer szerepe a gyakori bakteriális kórokozók virulenciájának fejlődésében
  Dr. Emődy Levente (PTE ÁOK Orvosi Mikrobiológiai és Immunológiai Intézet,
  Pécs)

  11.30. Tuberkulózis, diagnosztika lehetőségei, tipizálás szükségszerűsége
  Dr. Szabó Nóra (Országos Korányi Tbc. és Pulmonológiai Intézet, Budapest)

  12.15 Az utazás, mint egészség-kockázati tényező epidemiológiai vonatkozásai
  Dr. Deák Judit (SzTE ÁOK Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet, Szeged)
  13-14 b ü f é

  14.00 Szexuális úton átvihető infekciók és diagnosztikájuk
  Dr. Várkonyi Viktória (Országos Bőr- és Nemikórtani Intézet, Budapest)

  14.45 Utazás során leggyakrabban aquirált bakteriális fertőzések
  Dr. Ternák Gábor (Baranya Megyei Kórház, Pécs)

  15.30 A malária laboratóriumi diagnosztikája. A megelőzés és kezelés lehetőségei ma, és az elkövetkezendő években
  Dr. Szénási Zsuzsanna (OEK Parazitológiai Osztály, Budapest)

  16.15 A tanfolyam zárása

  Jelentkezési határidő: 2003. augusztus 15.

  Részvételi díj: 2.000.-Ft., melyet a regisztrálás helyszínén kell fizetni.
  A továbbképzés 10 kreditpontot ér.

  A részletes program és a jelentkezési lap elérhető a kapcsolódó dokumentumok között.

  Időpont: 2003.09.11.
  Tudományos információ: Tenkes Edit főelőadó SZTE ÁOK KMDI, 6725 Szeged, Somogyi Béla tér 1.
  Tel: 62 545-712
  Fax: 62 545-712
  Helyszín: a Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza (Szeged, Somogyi Béla u. 7.)

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Orvosi laboratóriumok minőségfejlesztése és akkreditálása

  TOVÁBBKÉPZÉS (60 kredit pont) a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
  Klinikai Kémia Intézet és
  Pathologiai Intézet
  szervezésében

  A továbbképző tanfolyam programja elérhető a kapcsolódó dokumentumok között.

  Rendezvény kezdete: 2003.06.23.
  Rendezvény vége: 2003.06.27.
  Tudományos információ: Zádori Éva (SZTE ÁOK Klinikai Kémiai Intézet Pf. 482, 6701 Szeged)
  Tel: (62)-545-751
  Fax: (62)-544-559
  E-mail: zadori@clab.szote.u-szeged.hu
  Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza (Szeged, Somogyi Béla u. 7.)

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Laboratóriumvezetők I. Országos Találkozója

  A Szegeden 2003. május 11-15. között megrendezésre kerülő AN-RE tudományos továbbképző napok (témák: egészségpolitikai fórum, radiológia, cardiológia a gyakorlatban, addiktológia-pszichiátria, légúti fertőzések) keretében kerül lebonyolításra az MLDT-vel közösen a "Laboratóriumvezetők I. országos találkozója" (május 14-15.). Elgondolásunk szerint a szakmai rendezvényen szakmapolitikai, szervezési, jogi, vezetési, érdekvédelmi, stb. kérdések kerülnek megtárgyalásra.
  A rendezvény költségmentes lesz.
  Szállásról és étkezésről a szervezők gondoskodnak. A meghívókat (részletes programmal) április elején küldi ki Salgó főorvos, akihez kérdésekkel - esetleges ötletekkel - bárki bizalommal fordulhat.
  Tel.: 62-490 760/270, E-mail: salgol@szegedkorhaz.hu

  Rendezvény kezdete: 2003.05.14.
  Rendezvény vége: 2003.05.15.
  Helyszín: Szeged

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Orvosi Laboratóriumok minőségfejlesztése és akkreditálása - továbbképzés

  A Szegedi Tudományegyetem ÁOK Klinikai Kémia Intézet és Pathologiai Intézet szervezésében
  Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza (Szeged, Somogyi Béla u. 7.)
  Jelentkezési határidő: 2002. április 15.
  Jelentkezés: Klinikai Kémia Intézet, Szegedi Tudományegyetem, Pf. 482, 6701 Szeged

  A jelentkezéshez szükséges nyomtatványt, illetve a részletes programot megtalálja a csatolt dokumentumok között.

  Rendezvény kezdete: 2002.06.24.
  Rendezvény vége: 2002.06.28.
  Tel: (62)-545 751
  Fax: (62)-544 559
  E-mail: virag@clab.szote.u-szeged.hu

  Kapcsolódó dokumentumok (2)

Külföldi továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)4. Cutting Edge Laboratory Management in Europe (CELME) szimpózium

  Join CELME to share the latest innovative thinking in the delivery of the best laboratory medicine activities.

  Learn from expert innovators presenting new ways of solving the financial, quality and organizational problems we all have to face.

  If you want to lead your laboratory service to 'first class' performance then join CELME and experience the shared opinion of like-minded professionals.

  The number of participants is limited, register now to secure your place!

   

  SCIENTIFIC PROGRAMME - September 30 - October 1, 2021

  Part A | Emmergent topics
  - COVID-19 and role of Laboratory Medicine - Sunil Sethi
  - What laboratory medicine in needed for refugees - Alexander Haliassos
  - Multidimensional Laboratory Medicine: the case for AI - Michael Neumaier
  - AI-assisted radiological imaging of systemic disease involvement: from technical implementation to cooperative diagnostic pathways - Stefan Schönberg

  Part B | How is the progress of implementing the IVDR
  - EU Health Policy-making: why academic and scientific societies should engage - Alan Fraser
  - Countdown to the IVDR Date of Application: Priorities and Expectations of Manufacturers - Oliver Bisazza
  - The rollout of the new EU IVD regulation: an imminent catastrophe - Christa Cobbaert (on behalf of the EFLM Task Force on European Regulatory Affairs)

  Part C | New tools in education of people in laboratory medicine
  - EFLM Syllabus - the framework for the education of EuSpLM - Snežana Jovičić
  - Equivalence of standards in education in Europe - Evgenija Homšak
  - EFLM Syllabus course - Lejla Alić
  - How to develop and master soft skills? - Ana-Maria Šimundić

  Part D | Progress in the harmonisation of measurement procedures
  - New initiatives to harmonise measurement procedures - Ian Young
  - Monitoring the harmonisation of measurement procedures by external quality assessment and patient medians - Sverre Sandberg
  - Personalised reference interval - a valuable tool in diagnosis and monitoring - Abdurrahman Coskun

   

  To know more and register:
  www.celme2021.cz

   

  Rendezvény kezdete: 2021.09.30.
  Rendezvény vége: 2021.10.01.
  Helyszín: Prága
  A rendezvény Web oldala: http://www.celme2021.cz

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)POCT kongresszus

  Dear Friends and Colleagues,

  We are glad to inform you that the next POCT congress edition vis-à-vis is confirmed.


  This will be a great opportunity to meet us again in our magnificent city of Rome, during the best period of the year, at the end of the Summer, to enjoy the welcoming and relaxed atmosphere.


  The course will be held in September 2021, from the 6th to the 7th, two full days of very interesting and appealing topics, lectures, discussions and presentations.

  We are happy to inform you that due to the high number of requests we decided to set up an Hybrid version of the course, not only in presence in Rome (Italy) but online too. 


  We still have some seats available if you are interested. Here below you can have a look to the scientific programme of the congress “POCT: Making the point”.


  We hope to welcome you in September 2021 in Rome!


  We are waiting for you! 


  Click here to register
   
  and contact us for your hotel reservation too.


  Take a look at the programme
   

  Rendezvény kezdete: 2021.09.06.
  Rendezvény vége: 2021.09.07.
  Helyszín: Rome

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Winter school of Cell Analysis in Immunology (Geneva, Switzerland, 19th-23th March 2020)

  Dear friends, Dear colleagues,

  It is my pleasure to announce that we are renewing our annual course on flow cytometry applications in the field of Immunology.
  The course will be held from 19 to 23 of March 2020, the new thing this year is that the course will be delivered in GENEVA, Switzerland, under the Geneva university umbrella, with very easy access by international airport or high speed train.

  The course is aiming to help biologists performing immunomonitoring in human, for diagnosis or research purpose.
  It can be very useful for biologists and PhD students:

  * Immunological basis, protocols, experiment and data analysis will be explained and discussed by experts in each field.
  * Method, principles, limits, interpretation will be addressed with some practical work on data analysis on real examples and possibly some lab work.

  This is a rare opportunity to learn the different techniques available to analyze the immune response and also the occasion to make new friends and discuss with colleagues and experts.

  The course can be part of a full program with a university certificate (att.).

  For further information please contact Dr. Claude Lambert, IFCC WG-FC Chair (claude.lambert@chu-st-etienne.fr) and Prof.Thomas Matthes, the local organizer (thomas.matthes@hcuge.ch)

  Winter School Flyer

  Flyer Flow Cytometry (October 2019 - September 2020)

  Rendezvény kezdete: 2020.03.19.
  Rendezvény vége: 2020.03.23.
  Helyszín: Switzerland, Geneva

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB 2019 (Barcelona, 2019.05.19-23.)

  Helyszín: Barcelona International Convention Centre (CCIB) Diagonal Mar

  Absztraktbejelentés határideje: 2019.01.15.
  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2019.03.31.

  Fő témák:
  • Advanced technologies, including new biomarker discovery
  • Analytical technologies and applications
  • Atherosclerosis, including lipids and other risk markers
  • Audit
  • Autoimmune diseases, including allergy
  • Bioinformatics, including data management
  • Biomarkers in cancer
  • Bone metabolism
  • Cardiovascular diseases, including cardiac markers
  • Case report
  • Clinical Studies - Outcomes
  • Diabetes, obesity, metabolic syndrome
  • Education and Training in Laboratory Medicine
  • Endocrinology, not including diabetes
  • Evidence based medicine, including Guidelines
  • Gastrointestinal diseases, including hepatic and pancreatic diseases
  • Haematology, including haemostasis
  • Inflammation, vascular biology, endothelium, and oxidative stress
  • Inherited disorders, metabolic disorders and rare diseases
  • Kidney diseases
  • Laboratory and Sports medicine
  • Laboratory Management, Accreditation, Quality Assurance
  • Microbiology - Infectious diseases
  • Molecular diagnostics, including epigenetics
  • Neonatal and paediatric laboratory medicine, including prenatal testing
  • Neurological diseases
  • Nutrition, including vitamins and trace elements
  • Personalised Medicine, including pharmacogenetics
  • Point of Care testing, critical care, emergency medicine.
  • Total Testing Process, including standardisation, preanaltical process
  • Toxicology, including therapeutic drug monitoring
  • Other

  További részletes információk, online regisztráció és absztraktbejelentés a Kongresszus weboldalán: http://www.euromedlab2019barcelona.org/2019/home

  Rendezvény kezdete: 2019.05.19.
  Rendezvény vége: 2019.05.23.
  Helyszín: Spanyolország, Barcelona, Barcelona International Convention Centre (CCIB) Diagonal Mar
  A rendezvény Web oldala: http://www.euromedlab2019barcelona.org/2019/home

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Felhívás! 15. EFLM Posztgraduális Kurzus Zágrábban (2015.10.24-25.)

  Jelentkezni lehet 2015. szeptember 10-ig az alábbi email címen: silvia.cattaneo@efcclm.eu

  Absztrakt beadási határidő: 2015 június 15-ig.

  Kedvezményes regisztrációs díj 2015. szeptember 15-ig érhető el.

  A meghívó letölthető ide kattintva >>

  További információ elérhető: http://www.eflm-course.org >>

  Rendezvény kezdete: 2015.10.24.
  Rendezvény vége: 2015.10.25.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Horvátország, Zágráb
  A rendezvény Web oldala: http://www.eflm-course.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB 2015

  On behalf of the Congress Organising Committee, it is a great pleasure to invite you all, specialists in Lab Medicine and partners, to EuroMedLab Paris 2015, the 21st IFCC-EFLM European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine. For the first time, this congress, including the Journées Internationales de Biologie (JIB), takes place in Paris, France, on June 21-25. 2015 in the Palais des Congrès, one of the capital’s legendary venue.

  Rendezvény kezdete: 2015.06.22.
  Rendezvény vége: 2015.06.24.
  Helyszín: Franciaország, Párizs, Palais des Congrés
  A rendezvény Web oldala: http://www.paris2015.org/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)New trends in laboratory diagnosis and management of diabetes mellitus: Diabetes mellitus revisited 14 years after the first Dubrovnik course


  Early registration fee: August 1, 2014: 150 €

  The official language of the Course is English

  Programelőzetes megtekinthető a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Rendezvény kezdete: 2014.10.25.
  Rendezvény vége: 2014.10.26.
  Helyszín: Croatia, 20 000 Dubrovnik, Don Frana Bulića 4,, Inter-University Centre Dubrovnik
  A rendezvény Web oldala: http://www.dubrovnik-course.org/

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)WorldLab 2014

  21st International Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

  Rendezvény kezdete: 2014.06.22.
  Rendezvény vége: 2014.06.26.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Turkey, Istanbul
  A rendezvény Web oldala: http://www.istanbul2014.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)ISMD2014 & SoGAT

  Molecular Diagnostics Symposium ISMD in Graz which will be held together with the SoGAT meeting in May 2014

  - 10th International Symposium on Molecular Diagnostics
  May 29 - 31, 2014

  - 2nd Joint SoGAT Blood Virology and Clinical Diagnostics Meeting
  May 28 - 29, 2014

  More information:
  http://www.medunigraz.at/ismd2014-sogat >>

  Rendezvény kezdete: 2014.05.28.
  Rendezvény vége: 2014.05.29.
  Helyszín: Austria, Graz
  A rendezvény Web oldala: http://www.medunigraz.at/ismd2014-sogat

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)APCCB 2013

  13th Asian Pacific Congress of Clinical Biochemistry

  Rendezvény kezdete: 2013.10.06.
  Rendezvény vége: 2013.10.09.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Indonesia, Bali
  A rendezvény Web oldala: http://www.apccb2013.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EuroMedLab 2013

  20th IFCC-EFCC European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

  Rendezvény kezdete: 2013.05.19.
  Rendezvény vége: 2013.05.23.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Italy, Milano
  A rendezvény Web oldala: http://www.milan2013.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Preanalitikai fázis: 2. európai kongresszus

  Dear colleagues and friends, we invite you to the 2nd EFLM-BD European Conference on Preanalytical Phase. The focus of the conference is the management of the quality of the preanalytical laboratory practices. We have designed for you the attractive scientific program with interactive discussions and e-voting sessions to enable the exchange of ideas and knowledge related to some most common issues and everyday problems.

  Rendezvény kezdete: 2013.03.01.
  Rendezvény vége: 2013.03.02.
  Helyszín: Horvátország, Zágráb
  A rendezvény Web oldala: http://www.preanalytical-phase.org/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Conference of National Strategies for TORCH complex, Chlamydia Trachomatis, and Human Papillomavirus

  Rendezvény kezdete: 2012.11.15.
  Rendezvény vége: 2012.11.16.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Ukraine, Kiev
  A rendezvény Web oldala: http://www.iecclm.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)2nd EFCC-UEMS European Joint Congress - Laboratory Medicine at the Clinical Interface

  Rendezvény kezdete: 2012.10.10.
  Rendezvény vége: 2012.10.13.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Croatia, Dubrovnik
  A rendezvény Web oldala: http://www.dubrovnik2012.com

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)9th Annual Congress of the German Joint Society for Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

  Rendezvény kezdete: 2012.09.26.
  Rendezvény vége: 2012.09.29.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Germany, Mannheim
  A rendezvény Web oldala: http://www.dgkl2012.de

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)20th Meeting of the Balkan Clinical Laboratory Federation

  20th Meeting of the Balkan Clinical Laboratory Federation
  8th EFCC Symposium for Balkan Region
  18th Congress of Medical Biochemists of Serbia

  Rendezvény kezdete: 2012.09.17.
  Rendezvény vége: 2012.09.22.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Serbia, Belgrade
  A rendezvény Web oldala: http://www.ifcc.org/pdf/congresses/auspices/2012_Sep_17_Serbia.pdf

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXXIII Nordic Congress in Clinical Chemistry

  Rendezvény kezdete: 2012.06.12.
  Rendezvény vége: 2012.06.15.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Iceland, Reykjavik
  A rendezvény Web oldala: http://www.nfkk2012.is

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Conference "Advances and Controversies in B-vitamins and Choline"

  Rendezvény kezdete: 2012.03.05.
  Rendezvény vége: 2012.03.08.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Germany, Leipzig
  A rendezvény Web oldala: http://www.b-vitamins-conference.de

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)5th International Scientific CIRME Meeting Standardization of Cardiac Troponin I: the ongoing international efforts

  Időpont: 2011.11.30.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Italy, Milano
  A rendezvény Web oldala: http://users.unimi.it/cirme/home/index.php

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXIII National Congress of Biochemistry of the Turkish Biochemical Society (TBD)

  Rendezvény kezdete: 2011.11.29.
  Rendezvény vége: 2011.12.02.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Turkey, Adana
  A rendezvény Web oldala: http://www.biyokimyakongresi.org/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)1st National Congress of Laboratory Medicine

  Rendezvény kezdete: 2011.11.15.
  Rendezvény vége: 2011.11.18.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Italy, Parma
  A rendezvény Web oldala: http://www.congressomedicinalaboratorio.it

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Annual Assembly of the Swiss Society of Clinical Chemistry & Tri-National Congress of Laboratory Medicine

  "From Biomarker Discovery and Technology Development to Evidence-Based Laboratory Medicine"

  Rendezvény kezdete: 2011.11.02.
  Rendezvény vége: 2011.11.04.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Switzerland, Zurich
  A rendezvény Web oldala: http://www.congress-info.ch/sscc2011/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)First World Congress on Water Channel Proteins (Aquaporins and Relatives) Celebrating the 25th Anniversary of the Discovery of the First Water Channel Protein (Later Called Aquaporin1)

  Rendezvény kezdete: 2011.10.27.
  Rendezvény vége: 2011.10.30.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Romania, Cluj-Napoca
  A rendezvény Web oldala: http://www.srml.ro

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)11th EFCC Continuous Postgraduate Course in Clinical Chemistry New trends in classification, diagnosis and management of inflammation

  Rendezvény kezdete: 2011.10.22.
  Rendezvény vége: 2011.10.23.
  Kategória: Nem MLDT rendezvények
  Helyszín: Croatia, Dubrovnik
  A rendezvény Web oldala: http://www.dubrovnik-course.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)21st International Congress of Clinial Chemistry and Laboratory Medicine

  21st International Congress of Clinial Chemistry and Laboratory Medicine & 19th IFCC-FESCC European Congress of CLinial Chemistry and Laboratory Medicine
  Information: http://www.berlin2011.org

  Rendezvény kezdete: 2011.05.15.
  Rendezvény vége: 2011.05.20.
  Helyszín: Németország, Berlin, ICC Berlin - Internationales Congress Centrum
  A rendezvény Web oldala: http://www.berlin2011.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)6. Jahrestagung der Deutschen Vereinten Gesellschaft für Klinische Chemie und Laboratoriumsmedizin (DGKL)

  Rendezvény kezdete: 2009.10.07.
  Rendezvény vége: 2009.10.10.
  Helyszín: Deutschland, Leipzig
  A rendezvény Web oldala: http://www.dgkl2009.de

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB Innsbruck 2009

  Rendezvény kezdete: 2009.07.07.
  Rendezvény vége: 2007.10.03.
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB Innsbruck 2009 Congress

  EUROMEDLAB Innsbruck 2009 Congress: 7 - 11 June 2009 - Innsbruck Congress Centre - Innsbruck – Austria. 18th IFCC - FESCC European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, National Congress of the Austrian Society of Laboratory Medicine and Clinical Chemistry
  In order to download the first issue (.pdf), please link here http://www.innsbruck2009.org/dn_page.php?idPage=19
  e-mail: marina.festinese@mzcongressi.com
  Please remember that you can subscribe or unsubscribe from the mailing list whenever you want by simply visiting the page http://abstract.mzcongressi.com/mailman/listinfo/euromedlab

  Rendezvény kezdete: 2009.06.07.
  Rendezvény vége: 2009.06.11.
  Szakterület(ek): Laboratóriumi medicina
  Helyszín: Austria, Innsbruck
  A rendezvény Web oldala: http://www.innsbruck2009.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IFCC-WORLDLAB 2008 Fortaleza (Brazil), 28 September to 2 October 2008

  20th International Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine,
  XXXV Brazilian Congress of Clinical Analysis
  VIII Brazilian Congress of Clinical Cytology
  Fortaleza (Brazil), 28 September – 2 October 2008


  Dear Doctor,
  we are happy to inform you that the new web site of the IFCC-WorldLab Fortaleza 2008 Congress (Fortaleza - Brazil, 28 September - 2 October 2008) www.fortaleza2008.org is on line. In the web site you will find information on the Congress, on Fortaleza, on hotels and tours.
  The topics of the Congress are also available at the following link http://www.fortaleza2008.org/dn_page.php?p=31
  Further information regarding registration and abstract submission will be on line from May 2007. Join our mailing list http://abstract.mzcongressi.com/mailman/listinfo/euromedlab!
  You will constantly receive information and updates about the IFCC-WorldLab Fortaleza 2008 Congress.
  For any further information please do not hesitate to contact the Organizing Secretariat  MZ Congressi, Patrizia Sirtori (phone +39 0266802323,  fax +39 026686699, e-mail info@fortaleza2008.org).
  We hope to meet you all in Fortaleza in 2008!
  Kindest regards
  MZ CONGRESSI
  IFCC-WORLDLAB Fortaleza 2008 Organizing Secretariat
  Please remember that you can subscribe or unsubscribe from the mailing list
  whenever you want by simply visiting the web site
  http://abstract.mzcongressi.com/mailman/listinfo/euromedlab

  Rendezvény kezdete: 2008.09.28.
  Rendezvény vége: 2008.10.02.
  Helyszín: Brazilia
  A rendezvény Web oldala: http://www.fortaleza2008.org/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Critical and Point-of-Care Testing: Managing Technology for the Benefit of All Populations

  The full program is now available for the CPOCT 22nd International Symposium being held September 17-20, 2008 in Barcelona, Spain.  The conference will examine issues of patient safety and outcomes, cost containment, testing for special populations, infectious disease testing, and emerging technology.  Keynote speaker Dr. Larry Kricka from the University of Pennsylvania joins an international faculty to discuss the  role of POCT in reducing medical errors and improving patient well being.
  The symposium is sponsored by the AACC CPOCT Division in cooperation with IFCC and Spanish societies SEQC, AEBM, and AEFA.  
  September 17-20, 2008   Catalonia Barcelona Plaza Hotel   Barcelona, Spain
  To see the full program go to  http://www.aacc.org/AACC/events/meetings/
  Abstracts submission deadline:  May 1
  Early registration discounts end July 15

  Rendezvény kezdete: 2008.09.17.
  Rendezvény vége: 2008.09.20.
  Szakterület(ek): Diabetológia
  Helyszín: Spanyolország, Barcelona

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)New trends in clinical biology, Brussels

  Rendezvény kezdete: 2008.05.15.
  Rendezvény vége: 2008.05.18.
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Symposium "Brussels 2008", "Emerging Technologies and their impact on Laboratory Medicine and Management"

  Dear Madam and Sirs,
  I'm glad to inform you that it is now possible to submit abstracts for the forthcoming International Symposium "Brussels 2008", "Emerging Technologies and their impact on Laboratory Medicine and Management" to be held in Brussels, Belgium, from 15th to 17th May 2008, event celebrated in conjunction with the 50th Anniversary of  the SBCC/BVKC (Société Belge de Chimie Clinique/Belgische Vereniging voor Klinische Chemie ).
  Please visit the web pages of the Symposium www.brussels2008.org , Abstracts submission section, and follow the instructions given to submit your scientific work.
  All abstracts will be sent to a scientific commission for acceptation and those that will be accepted will be published insied the "Annales de Biologie Clinique"
  www.brussels2008.org

  Rendezvény kezdete: 2008.05.15.
  Rendezvény vége: 2008.05.17.
  Helyszín: Belgium, Brussels

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Science Nordic Congress October 2007

  Rendezvény kezdete: 2007.10.11.
  Rendezvény vége: 2007.10.13.
  Szakterület(ek): Igazságügyi orvostan
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB Amsterdam 2007


  Dear Madams and Sirs,

  we are glad to inform you that the updated SCIENTIFIC PROGRAMME and the REGISTRATION FORM of the Euromedlab Satellite Meetings are now available on the congress web site, http://www.ams2007.org/satMeetings.php. If you are interested in the EUROMEDLAB Amsterdam 2007 congress and furthermore if you are willing to come to the event in 2007, please visit the web site www.ams2007.org and download the Preliminary Programme from the home page (.pdf file)!
  Looking forward to meeting you in Amsterdam in 2007,

  The Organising Secretaritat

  Rendezvény kezdete: 2007.06.03.
  Rendezvény vége: 2007.06.07.
  A rendezvény Web oldala: http://www.ams2007.org/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB Amsterdam 2007

  Dear Madam and Sirs, we are glad to inform you that the ONLINE REGISTRATION SYSTEM to register for the EUROMEDLAB Amsterdam 2007 congress is now available on the web site of the congress (www.ams2007.org)!
  We invite you to visit the "Registration" section of the web site http://www.ams2007.org/reg.php and follow the instructions: you will find an easy way to register to the Congress and enjoy the early registration discount available for those people who submitt their registration within 15 March 2007.
  We take the chance to remind you that if you link up with the "Hotel" section of the web site http://www.ams2007.org/hotel.php you can book the most suitable hotel for your stay in Amsterdam. Furthermore SKYTEAM, Official Alliance Network for our event, offer attractive airfares for participants: for further information link up with http://globalmeetings.skyteam.com/?lang=EN and quote the Identifier Code (0022S).
  Looking forward to meeting you in Amsterdam in 2007,
  The Organising Secretariat
  Click here to go to the web site www.ams2007.org

  Rendezvény kezdete: 2007.06.03.
  Rendezvény vége: 2007.06.07.
  A rendezvény Web oldala: http://www.ams2007.org

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Congress of Immunogenomics and Immunomics

  Dear Colleague,
  There are only a few months left to register to attend the International Congress of Immunogenomics and Immunomics (www.bcii2006.org).
  The BCII 06 providing systems biology approach in immunology will bring together immunologists, bioinformaticians, researchers, clinicians and engineers to present and discuss the latest developments in genomics, proteomics, bioinformatics, and instrumentation, and their application to basic and clinical immunology. This multidisciplinary meeting will ensure an
  exciting exchange of ideas and will help bridge the gap between previously separated fields.

  List of symposia:
  * Gene networks and systems biology in immunity
  * Systems modelling, computational immunology
  * Artificial immune systems and other biologically-inspired paradigms
  * Immune databases and database tools
  * Intelligent vaccine design
  * Immuno-gene therapy
  * Genetic redirection of lymphocyte function
  * Pharmacogenomics and drug development in immune diseases
  * Deciphering immune intracellular signalling pathways
  * Oncogenomics, antitumor immunome
  * Autoimmunity, autoimmune immunome
  * Pathogen analysis, infection genomics and prediction of immune-athogen interactions
  * Allergy genomics, allergome (allergen immunome)
  * Mast cell and basophil genomics (immune-cellome)
  * Neuro-immuno genomics
  * Inflammation genomics

  Részletesebb információ a kapcsolódó dokumentumban.

  Rendezvény kezdete: 2006.10.08.
  Rendezvény vége: 2006.10.12.
  Helyszín: Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.bcii2006.org

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Association of Clinical Pathologists’ International Scientific Meeting

  Kedvezméynes jelentkezés: 2006. február 1!
  Részletes program, bővebb információ a kapcsolódó dokumentumban!

  Rendezvény kezdete: 2006.06.22.
  Rendezvény vége: 2006.06.23.
  Helyszín: Prague, Corinthia Towers Hotel,

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)1st Molecular Biology Course

  Arab Federation of Clinical Biology (AFCB) and Tunisian Society of Clinical Biology (STBC)

  Rendezvény kezdete: 2005.11.30.
  Rendezvény vége: 2005.12.02.
  Helyszín: Centre National de Trasfusion Sanguine deTunisia, Tunis, Tunisia
  A rendezvény Web oldala: http://www.ifcc.org/products/congresses/Tunisia_Biology_Molecular_Course.pdf

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)16th IFCC-FESCC European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (Euromedlab 2005)

  'Focus 2005' National Meeting of the Association of Clinical Biochemists

  The organising committee are please to announce that the full scientific and social programmes for EuroMedLab Glasgow 2005 can now be viewed on the congress website: http://www.glasgow2005.org/

  On-line registration is also now open for the main congress and the various satellite meetings including the UK NEQAS meeting which follows the main congress. ACB Members will receive their personal printed copies of the Invitation to Register (ITR) as a supplement to this month's ACB News, due out next week. However if you would like a sneak preview, follow the link below to download the ITR as a pdf file.

  To download the pdf of the Invitation to Register, follow the link (2.5 MB pdf):
  http://registration.meetingmakers.co.uk/euromedlab_2005/pdf/itr.pdf

  Rendezvény kezdete: 2005.05.08.
  Rendezvény vége: 2005.05.12.
  Helyszín: Glasgow, Scottish Exhibition and Conference Centre

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)III European Symposium CLINICAL LABORATORY AND IN VITRO DIAGNOSTICS INDUSTRY

  Automation of the Pre-analytical Phase: Benefits in terms of Quality and Organisation

  Rendezvény kezdete: 2005.04.21.
  Rendezvény vége: 2005.04.22.
  Helyszín: Barcelona, Spain, Hotel Plaza
  A rendezvény Web oldala: http://www.acclc.es

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXVIII Congreso Nacional de Química Clínica y Expolab

  Download the Scientific Programme

  Rendezvény kezdete: 2005.03.07.
  Rendezvény vége: 2005.03.09.
  Helyszín: Mexico City, Mexico, Centro Banamex
  A rendezvény Web oldala: http://www.ambcmexico.org.mx

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)FESCC -EDUCATION & TRAINING IN CLINICAL CHEMISTRY & LABORATORY MEDICINE

  Expected audience: Experts in clinical chemistry and laboratory medicine responsible for postgraduate education of laboratory medicine in Europe, teachers of clinical chemistry and laboratory medicine, national representatives of FESCC and IFCC linked organisations
  Goals: To discover differences in the education throughout Europe and to find the best principles of the education of clinical chemistry and laboratory medicine
  http://www.ifcc.org/news/JulAug2004/default.htm#artic_3

  Rendezvény kezdete: 2004.11.12.
  Rendezvény vége: 2004.11.14.
  Munkahely neve: Congress Business Travel Ltd. (CBT)
  Címe: Lidická 43/66
  150 00 Prague5, CzechRepublic

  Tel: +420-224 942 575, 224 942 579
  Fax: +420-224 942 550
  E-mail: tesarova@cbttravel.cz
  Helyszín: Prague, hotel Extol Inn

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)4th FESCC Continuous Postgraduate Course in Clinical Chemistry

  Preliminary program and registration: http://www.ifcc.org/FESCC/files/2Preliminary_Program_4th_FESCC_course_Dubrovnik_04.pdf
  Grant information: http://www.ifcc.org/FESCC/files/GRANT%20information.pdf

  Rendezvény kezdete: 2004.10.22.
  Rendezvény vége: 2004.10.23.
  Tudományos információ: Prof. Elizabeta Topić
  Munkahely neve: Clinical Institute of Chemistry School of Medicine
  Címe: Sestre milosrdnice University Hospital
  Vinogradska 29, 10 000 Zagreb
  Tel: +385 1 3768 280
  Fax: +385 1 3768 280
  E-mail: elizabeta.topic@zg.htnet.hr
  Helyszín: Dubrovnik, Croatia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)2004. évi 8. Alpok-Adria Kongresszus

  A kongresszus információs anyaga elérhető az alábbi címen: www.swissmedlab.ch
  Irásos tájékoztató anyag a megyei szakfőorvosok részére lett postázva.

  Rendezvény kezdete: 2004.10.05.
  Rendezvény vége: 2004.10.09.
  Helyszín: Luzern, Svájc

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)The Increasing Impact of Laboratory Medicine in Clinical Cardiology

  Web-page: http://www.biomedia.net/

  Rendezvény kezdete: 2004.10.04.
  Rendezvény vége: 2004.10.06.
  Helyszín: Pisa, Italy

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)7th Baltic Congress in Laboratory Medicine

  For further information: http://www.elmy.ee/congress

  Rendezvény kezdete: 2004.09.09.
  Rendezvény vége: 2004.09.11.
  Szervező: General Secretary – Milvi Topmann
  Munkahely neve: United Laboratories
  Címe:

  Tartu University Clinics
  Lunini 6
  51014 Tartu
  Estonia       


  Helyszín: Pärnu, Estonia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XVIIIth International Symposium on Medicinal Chemistry

  http://www.efmc.ch/indexa1.htm

  Rendezvény kezdete: 2004.08.15.
  Rendezvény vége: 2004.08.19.
  Helyszín: Copenhagen, Denmark & Malmö, Sweden

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)AACC 2004 Annual Meeting and Clinical Lab Expo

  http://www.aacc.org/2004am/

  Rendezvény kezdete: 2004.07.25.
  Rendezvény vége: 2004.07.29.
  Helyszín: Los Angeles, CA

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)20th International Symposium on Critical Care and Point-of-Care Testing

  Sponsored by the Critical and Point-of-Care Testing Division of AACC
  Under the auspices of The International Federation for Clinical Chemistry (IFCC)
  Early Registration Deadline: April 1, 2004
  REGISTRATION FEES
  Early fees (received by April 1, 2004)
  AACC Members: $250
  Nonmembers: $350
  Regular fees (received after April 1, 2004)
  AACC Members: $300
  Nonmembers: $400
  További részletek: http://www.aacc.org/meetings/cpoct/

  Rendezvény kezdete: 2004.06.10.
  Rendezvény vége: 2004.06.12.
  Helyszín: Wurtzburg, Germany

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)International Symposium on Advances in Synthetic

  Combinatorial and Medicinal Chemistry

  May 5 - 8, 2004
  www.efmc.ch/indexa1.htm

  Rendezvény kezdete: 2004.05.05.
  Rendezvény vége: 2004.05.08.
  Helyszín: President Hotel, MOSCOW, Russia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXIX Nordic Congress in Clinical Chemistry

  http://www.nfkk2004.org/

  Rendezvény kezdete: 2004.04.24.
  Rendezvény vége: 2004.04.27.
  Tudományos információ: Per Simonsson
  Tel: +46 40 33 14 59
  Fax: +46 40 33 62 86
  E-mail: per.simonsson@klkemi.mas.lu.se
  Helyszín: Malmö, Sweden

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)The 4th Cherry Blossom Symposium International Conference for Laboratory Automation and Robotics

  Purpose and Meaning of the Conference
  The improvement and development of chemistry, engineering and medical technology, and integrated laboratory automation system and information system has been changing the form and content of recent clinical laboratory. Auto analyzers, transportation systems and computing systems respectively have become necessary components for integrated clinical laboratory system, and the content and trend of clinical laboratory for medical care come to dramatically change.

  Cherry Blossom Symposium concerns of the present situation, problem and prospect of automatization and robotization, and considers how clinical laboratory should be. The worldwide attendants such as a doctor, clinical technologist, researcher, system engineer, and manufacturer of instrument and reagent, who actively work at the front, will come and join, so it can be the unique chance for manufacturers to directly hear what the people concerned to clinical laboratory in the world think and what they are going to do. It is believed that if more and more people join discussion it can be the best opportunity to develop the Total Laboratory Automation (TLA) more in future.

  The meaning that this international symposium will be held in Japan, in particular, is to announce the TLA of Japan where has become one of developed countries in this area, to argue about problems, and to grasp how clinical laboratory should be in future. In addition, reports that stimulate later development are gathered from wide area including R & D. These can be helpful for your information collection.
  More information: http://www10.showa-u.ac.jp/~cherry/eng/index.htm

  Rendezvény kezdete: 2004.04.23.
  Rendezvény vége: 2004.04.24.
  Tudományos információ: Secretariat of the 4th Cherry Blossom Symposium
  Tel: +81-3-3784-8474
  Fax: +81-3-3784-8481
  E-mail: cbs2004@cmed.showa-u.ac.jp
  Helyszín: Le Meriden Pacific, Tokyo, Japan

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Laboratory Automation

  AACC, ACB and the NKCV present
  Laboratory Automation
  Are you facing these challenges?
  Staffing shortages
  Increasing workloads
  Consolidation

  Are you striving to:
  Eliminate errors
  Ensure patient safety
  Decrease turn around times
  Improve efficiency and effectiveness

  If the answer is yes, then this 1 1/2 day conference is for you. Attend and know how automated systems can solve your most pressing challenges.

  At this practical, information packed conference our top automation experts show you how to:

  Efficiently perform a workflow analysis
  Optimize electronic ordering and reporting
  Track samples for easy retrieval and reflex testing
  Integrate analytes to improve work flow
  Position your project to achieve positive financial outcomes
  “Right size” your equipment to meet volume needs and projections
  Whether you are just considering automation, or are ready to expand you current systems, this meeting is for you. Don’t miss this opportunity to acquire the tools you need for success.

  And, you will have the opportunity to have access to all of the major automation companies, in one location. The program includes industry sponsored workshops where through case studies fellow laboratorians will share with you how they have improved operations through automation.
  További részletekért kattintson a http://www.aacc.org/meetings/labauto04/ linkre.

  Rendezvény kezdete: 2004.03.22.
  Rendezvény vége: 2004.03.23.
  Helyszín: Amsterdam, The Netherlands

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Point of Care Testing and Informatics

  A Meeting Organised by the ACB Informatics Group

  Morning Session
  Chair: Mr Craig Webster (Nottingham)

  10.30 11.15
  POCT what might the future hold?
  Dr Joan Pearson (Leeds)

  11.15 12.00
  POCT connectivity - present and future
  Mr Doug Hirst (Bradford)

  12.00 12.30
  Point of Care Management Software
  Mr Phil Wood (Instrumentation Laboratory (UK) Ltd)

  Afternoon Session
  Chair: Dr John O Connor (Eastbourne)

  13.30 14.15
  The Oxford experience: successes and "issues still to be resolved" Dr
  Jonathan Kay (Oxford)

  14.15 15.00
  Better outcomes form POCT
  Prof Chris Price (Diagnostics Division, Bayer Healthcare)

  15.15-15.45
  The Need for Unique Patient ID A Scottish Approach
  Dr Ian Godber (Wishaw)

  15.45 16.30
  POCT, PCTs and Politics
  Doris-Ann Williams (BIVDA)

  Full details will be available at:
  www.acb.org.uk/meetings/POCT.htm
  Places are limited to 60, and will be allocated on a first come first
  served basis
  80 (members) Ł100 (non-members)
  (sandwich lunch provided)

  For Further Details Contact:

  The Association of Clinical Biochemists,
  130-132 Tooley St,
  London,
  SE1 2TU
  Phone 0207 403 8001
  Email bookings@acb.org.uk

  Időpont: 2003.12.04.
  Helyszín: The Conference Room Association of Clinical Biochemists 130-132 Tooley St, London

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)New Trends in Classification, Monitoring and Management of Neurological Diseases

  Részletek a kapcsolódó dokumentumban.

  Rendezvény kezdete: 2003.10.18.
  Rendezvény vége: 2003.10.19.
  Helyszín: Dubrovnik, Croatia

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)3rd FESCC Continuous Postgraduate Course in Clinical Chemistry

  http://www.fescc.org/fescc/files/3rd_FESCC_course_Dubrovnik.pdf

  Rendezvény kezdete: 2003.10.18.
  Rendezvény vége: 2003.10.19.
  Helyszín: Dubrovnik, Croatia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXXII Congresso Nazionale Associazione Microbiologi Clinici Italiani

  http://www.mzcongressi.com/medlab/amcli/amcli.asp

  Rendezvény kezdete: 2003.10.14.
  Rendezvény vége: 2003.10.17.
  Helyszín: Firenze - Palazzo dei Congressi

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)VIth CZECH NATIONAL CONGRESS OF CLINICAL CHEMISTRY

  http://www.ifcc.org/divisions/CCD/meets/NationalCongresses/Czech%20Republic.htm

  Rendezvény kezdete: 2003.10.05.
  Rendezvény vége: 2003.10.07.
  Helyszín: Hradec Králové

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)4th Croatian Congress of Medical Biochemists

  http://congress.hdmb.hr/
  Regisztráció: http://kongres.hdmb.hr/registracija.htm

  Rendezvény kezdete: 2003.09.24.
  Rendezvény vége: 2003.09.28.
  Helyszín: Zadar, Croatia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)11th Meeting of the Balkan Clinical Laboratory Federation (BCLF)

  http://www.dmbj.org.yu/english/informacije/meeting_4.html

  Rendezvény kezdete: 2003.09.24.
  Rendezvény vége: 2003.09.27.
  Helyszín: Belgrade

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)The 22nd World Congress of Pathology and Laboratory Medicine

  http://www.waspalm2003.org

  Rendezvény kezdete: 2003.08.30.
  Rendezvény vége: 2003.09.03.
  Helyszín: Bexco, Busan, Korea

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)AACC 2003 Annual Meeting and Clinical Lab Exposition

  http://www.aacc.org/2003AM/default.stm

  Rendezvény kezdete: 2003.07.20.
  Rendezvény vége: 2003.07.24.
  Helyszín: Philadelphia, PA

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)CASP Training Week 2003

  The Critical Appraisal Skills Programme (CASP) is running its 5th Annual Training Week in Oxford from 7th - 11th July 2003.

  Aim
  To support those responsible for evidence-based practice

  Objectives
  Opportunities will be provided for participants to:
  Enhance understanding of using evidence-based practice in health and social care
  Develop skills in appraising quantitative or qualitative research literature
  Develop facilitation skills for critical appraisal workshops
  Develop mechanisms in supporting the dissemination of appraisal training
  Enhance understanding of obstacles to change and ways of managing change.

  Audience
  Health & Social Care Professionals from around the world

  Programme
  The programme is built around the core principles of evidence-based practice. Full programme details can be found on our web site.

  Cost
  Course fees: Ł900 (GBP)
  This includes a comprehensive study pack, lunch each day and a banquet dinner Accommodation fees are additional at Ł175 (GBP)

  Further information, including the programme and a booking form,
  can be found on the new Learning and Development web site: http://www.phru.org.uk/learning

  Rendezvény kezdete: 2003.07.07.
  Rendezvény vége: 2003.07.11.
  Helyszín: Institute of Health Sciences, Headington, Oxford, UK

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Flow cytometry course and symposium on cellular diagnostics

  The International Federation for Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (IFCC) is organizing a flow cytometry course and symposium on cellular diagnostics

  This year's course and symposium has the topic "Clinical and Research Applications of Flow Cytometry in Immunology & Hemostaseology".
  Detailed information can be downloaded in the form of PDF-files with the detailed program and application forms for both events at the following website
  http://www.ifcc.org/divisions/ccd/meets/flowcytometry/flowcytometry1.htm

  Please note that poster prizes (a total of 1.500 EUR) and travel awards for selected oral poster presentations have been announced for the meeting. Applications are still welcome.

  Rendezvény kezdete: 2003.07.03.
  Rendezvény vége: 2003.07.06.
  Helyszín: Seeheim, near Frankfurt (Germany)

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)ACB Management Course

  Jointly Organised by the ACB & the University of Surrey School of Postgraduate Medical Education

  Részletes program, további információk elérhetőek a kapcsolódó dokumentumban.

  Rendezvény kezdete: 2003.06.22.
  Rendezvény vége: 2003.06.27.

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)EUROMEDLAB Barcelona 2003

  További részletekért kérjük keresse fel a kongresszus hivatalos weboldalát (http://www.bcn2003.org)

  Az MLDT-Heintel Alapítvány pályázatot ír ki az MLDT tagjai számára a kongresszuson történő részvételre. A részletekért kérjük, keresse fel az "Ösztöndíjak, pályázati lehetőségek" menüpontot.

  Rendezvény kezdete: 2003.06.01.
  Rendezvény vége: 2003.06.05.
  Tudományos információ: EUROMEDLAB Barcelona 2003 EMMEZETA Congressi Via Carlo Farini 81, 20159 Milano, Italy
  Tel: +39-02-6900-6444
  Fax: +39-02-6686-699
  E-mail: : euromedlab2003@mzcongressi.com
  Helyszín: Barcelona, Spanyolország

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)16th IFCC-FESCC European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

  A soron következő európai laboratóriumi medicina kongresszus 2005. május 8-12. között lesz Glasgowban. A kongresszus első felhívása a kapcsolódó dokumentumban olvasható.

  Rendezvény kezdete: 2003.05.08.
  Rendezvény vége: 2003.05.12.
  Helyszín: Glasgow

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)9th Bergmeyer Conference

  Organised by IFCC and Roche Diagnostics

  Complete information about this interesting event including:
  - The scientific program
  - How to register
  - and how to submit a poster

  are available on the IFCC Web Site on the following page http://www.freeunited.com/roche.htm

  Rendezvény kezdete: 2003.03.24.
  Rendezvény vége: 2003.03.26.
  Helyszín: Grainau , Germany

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)II European Symposium on CLINICAL LABORATORY AND IN VITRO DIAGNOSTICS INDUSTRYdevoted to physiological reference values

  This congress has been organised under the IFCC Auspices.

  Complete information about this interesting event including:
  - The scientific program and
  - Registration form
  are available on the IFCC Web Site on the following page
  http://www.ifcc.org/products/IFCCAwards/Congresses%202002-2003.html#acclc

  Rendezvény kezdete: 2003.02.06.
  Rendezvény vége: 2003.02.07.
  Helyszín: Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Spain

Aktuális kongresszusok, rendezvények megjelenítése

RENDEZVÉNYKATEGÓRIÁK


MLDT rendezvényei
Nem MLDT rendezvények
Összes kategória megjelenítése
Clinical Chemistry and Laboratory Medicine
Lab Tests Online

Társult tagjaink

 • 77 Elektronika
 • BECKMAN COULTER
 • Biomeriux
 • Bio-rad
 • Diagnosticum
 • Roche
 • sysmex