Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

70 ÉVES AZ MLDT

A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság idén ünnepeli fennállásának 70. évfordulóját, melyet az Társaság 58. Nagygyűlésén Szegeden szeretnénk méltó körülmények között megünnepelni. A Társaság történetét 2006-ban a 60. évforduló alkalmából Jobst Kázmér akadémikus úr - az MLDT doyenje, a Társaság örökös tiszteletbeli elnöke és egyben históriájának krónikása - örökítette meg. Az MLDT Hírlevél 2006. októberi és 2007. januári számában jelent meg egy-egy írás Jobst professzor úr tollából, mely az 1946-1985, illetve az 1986-2005 közötti időszak eseményeit foglalta csokorba.

Ezeket mutatjuk be itt, kiegészítve az utolsó 10 év (2006-2015) rövid kronológiájával.
Ezek mellett az MLDT és a magyar laboratóriumi diagnosztika történetével kapcsolatos írásokat is olvashatunk itt, többek között szakmánk meghatározó egyéniségeinek életrajzát. Ezeket a publikációkat is Jobst professzor úr jegyzi, egy kivételével, melynek szerzője Németh-Csóka Mihály professzor úr.

Az oldal harmadik részét - reményeink szerint - a Magyarországon működő laboratóriumok egyedi történetei töltik meg. Örömmel várunk minden kisebb-nagyobb magyar laboratórium históriáját bemutató - akár fényképekkel is illusztrált - írást!