Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA
Hungarian Society of Cardiology

Szívünk napja

További cikkeink

Jelenleg nincs a témában megjeleníthető hír
Fontosnak tartjuk 2023.09.26. MKT
Az MKT legfrissebb hírei

5 tanács a szívbarát életmód kialakításához

Az egészséges életmódhoz nem kell drasztikus változásokat hozni. Általában sikeresebbek az olyan módszerek, ahol kisebb, fokozatosan bevezetett módosításokkal érhetünk el pozitív hatásokat.

1. Egészséges étkezés: együnk kevesebb zsíros, húsos ételt, és együnk több könnyű, zöldséges fogást. A kínálatból válasszuk a teljes kiőrlésű gabonákból készült pékárúkat, a zsírszegény tejtermékeket és egészséges növényi olajokat. Fokozatosan csökkentsük a sófogyasztást (helyette használjunk több fűszert) és növeljük a folyadékbevitelt is.

2. Mozgás beiktatása: fokozatosan emeljük a terhelést. Olyan mozgást válasszunk, ami örömmel tölt el. Fennálló panaszok esetén ne hagyjuk ki az orvosi konzultációt, különösen túlsúlyos betegek esetében.

3. A stresszkezelés nagyon fontos lenne mindenki számára. Sajátítsunk el valamilyen relaxációs vagy meditációs technikát. Ne vonjuk meg magunktól az időnkénti kikapcsolódást és pihenést, mert ez szintén csökkenti a stresszt.

4. Törődjünk önmagunkkal! Ne feledkezzünk meg a saját igényeinkről és vágyainkról, legyen helye olyan tevékenységnek, hobbinak, ami kikapcsolódást nyújt, kényeztet. Ne csípjünk le rendszeresen időt az alvásunkból, mert a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontos.

5. Ellenőrizzük egészségünket! Rendszeresen végezzünk, végeztessünk vérnyomás, koleszterin- és vércukorszint ellenőrzést. Szokjunk le a dohányzásról, és alkoholt csak mértékkel fogyasszunk.

Ez is érdekelheti

3 hét rehabilitáció - van valami értelme?

A menopauza és a szív-érrendszeri betegségek közötti kapcsolat

A vérhígítók

Gondoskodás a szívbetegről

A depresszió és a stroke kapcsolata

Védené a szívét? Fogyasszon sokat ezekből!