Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA
Hungarian Society of Cardiology

Szívünk napja

További cikkeink

Jelenleg nincs a témában megjeleníthető hír
Tudomány 2023.07.31. Kéky Kira
Az MKT legfrissebb hírei

A mesterséges intelligencia gyógyít majd meg minket?

Az idei év fő beszédtémája a mesterséges intelligenci és a ChatGPT szerepe az életünkben. Természetesen az gyógyászatban is forró téma, hiszen egyesek szerint elveheti az orvsosok munkáját, mások szerint azonban számos helyzetben óriási segítsége lesz az orvosnak az MI - de dönteni továbbra is az ember fog.


Ha az alapokat nézzük, akkor a mesterséges intelligencia (MI) kutatása 1956-ban kezdődött az amerikai Dartmouth College egyik nyári workshopján. Akkor naivan még úgy gondolták, hogy csupán tíz tudósra és két hónapra van szükség ahhoz, hogy elkészítsék egy olyan masina terveit, alapjait, amely képes nyelvhasználatra, elvont fogalmak kezelésére, olyan problémák megoldására. Olyan dolgokra tehát, amelyeket addig kizárólag az emberi agy végzett el, tanulás útján. Persze ez hiú ábránd volt, és csak évtizedekkel később valósult meg.

A hatalmas adatmennyiségek használatáról és az önálló gépi döntés jelenlegi helyzetről Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, az MKT volt elnöke beszélt a Szívderítőnek.

 

INGYENES SZŰRÉSEKKEL ÉS PROGRAMOKKAL VÁRJUK!

Immáron 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján, tehát 2023. szeptember 24-én hazánk egyik legnagyobb lakossági egészségügyi eseményét, a Szívünk Napját, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az egésznapos ingyenes rendezvényen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számtalan kiállítóval, színes családi programokkal és értékes nyereményekkel várják az érdeklődőket Budapesten a Városligetben, a Néprajzi Múzeumnál.

Ez is érdekelheti

Az egészségügyi tájékozatlanság súlyosbítja a szívelégtelenséget

Az okosórák szerepe a kardiológiai diagnosztikában

A magas vérnyomás káros az egészségére és rontja az életminőségét

A sport még a DNS-ünk genetikai programjánál is erősebb

A szív billentyűi, szívbillentyű-pótlás

A gyulladás szerepe a cukorbetegség és a szívbetegségek kapcsolatában