Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A Magyar Kardiológusok Társasága szakmai partnerei

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Teva Sandoz Novo

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Elnöki köszöntő
  2024.04.25. - MKT - Hírkategória: Általános

  Kedves Kolléganők, Kollégák!

  Újra itt van május, talán az év legszebb hónapja, mely hónapban több, mint ötven éve találkoznak Balatonfüreden a kardiológia hazai és nemzetközi képviselői a Magyar Kardiológusok Társasága kongresszusán.

  A Kardiológusok hűek maradtak Balatonfüredhez, a "Szívbetegek Mekkájához". Ebben az évben nagy változás előtt állunk, a tavaly megépült új Balatonfüredi Kongresszusi Központ lesz az esemény helyszíne. XXI. századi környezet, modern technika, tágas terek - nagyon örülünk, és nagyon várjuk. Reméljük, hogy az új környezet még magasabb színvonalat fog biztosítani, minél kevesebb zökkenővel.

  Az első napon, szerdán délután lesz idén is az ünnepi megnyitó. Átadjuk a tudományos bizottság által megszavazott díjakat, a Magyar Kardiológusok Társasága érmeit, és több külföldi neves előadót is köszöntünk, tiszteletbeli taggá fogadva. Idén Domenico Corrado (Sportolói hirtelen szívhalál), Helmut Pürerfellner (Pitvarfibrilláció kezelése 2030 – ban), Alexy Tamás (Szívtranszplantáció az USA-ban), Jacek Legutko (coronaria intervenció), Anastazija Stojsic (Stress echocardiographia), Filippo Crea (az ischaemias szívbetegség egységes új nomenklaturája) lesznek az MKT Tiszteletbeli Tagjai. Előadásaikat első kézből hallgathatjuk meg a kongresszuson. Ismét itt lesz Jeroen Bax, az Európai Kardiológiai Társaság korábbi elnöke, aki a tricuspidalis billentyű regurgitatio témakörét járja körbe. 

   Az Ünnepi Megnyitót a Veszprémi Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar koncertje zárja.

  Ebben az évben rekord számú, több, mint kétszáz absztrakt került benyújtásra.

  A Kollégák munkásságukat előadások, illetve elektronikus poszterek segítségével mutathatják be. Az egyes munkacsoportok is készülnek tematikus szekciókkal, és kiemelt pontja lesz a kongresszusnak az ESC és az MKT közös szimpóziuma. Az új helyszínen lehetőség lesz új típusú interaktív előadások tartására a színpadon.

  A programok válogatásához, saját program összeállításához nyújt segítséget az idén debütáló Kongresszusi Programszerkesztő az MKT Applikációjában. Ha még esetleg nem töltötte le, most is megteheti!

  Reméljük, mindenki megtalálja a kedvére való tudományos előadást, és emellett beszélgetésekre, kikapcsolódásra is nyílik lehetőség.

  Kívánunk Mindenkinek élményekkel teli, kellemes 2024. évi Kongresszust!

   

  Prof. Becker Dávid

  Magyar Kardiológusok Társasága

  elnöke

Vissza