Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Valamelyik hibát Ön is elköveti ezek közül vérnyomásmérésnél?

Általános 2023.09.21.

 

Adott egy jószándékú, lelkes páciens, tegyük fel, hogy az én betegem. Ő a mintapéldája annak, hogy miként kell rosszul mérni a vérnyomást: rossz eszközzel, rossz időben, rossz technikával, rossz rendszerességgel és rossz szituációban.

Ülök és nézek. Nézek egy számhalmazt mindenféle rendezettség nélkül. Kicsit túlozva azt is mondhatnám, hogy ez egy eklektikus káosz. Több mint húsz éve vagyok a szakmában, de ilyen vérnyomásnaplót vagy mit még nem láttam. Pedig elmagyaráztam, de nyilvánvalóan nem voltam világos. Akkor kezdjük újra!

- Hogy is mondjam, kedves asszonyom, egy kicsit nehéz eligazodni ezen a naplón...

Újdonságok a magas vérnyomással élőknek

Általános 2023.09.18.

Számos új kezelési módot, hatóanyagot és szakmai irányelvet tekintettek át a magas vérnyomással is foglalkozó orvosok a Magyar Hypertonia Társaság 30. kongresszusán. A rövid videóban a Társaság elnöke, Dr. Járai Zoltán ad tájékoztatást a pácienseknek.

A rendszertelen alvás is emelheti a vérnyomást

Általános 2023.09.13.

Aki néha éjszakázik, máskor korán kel, egyes napokon alig jut ideje a pihenésre, máskor ki sem lehet szedni az ágyból, annak nagyobb eséllyel lesz magas vérnyomása, mint annak, aki szabályos alvási ritmust követ. Ez a kockázat akkor is fennáll, ha az illető összességében eleget alszik.

Május 17. A hipertónia világnapja.

Általános 2023.05.15.

Május a vérnyomás mérés hónapja!

Kérem tekintsék meg a Magyar Hypertoniai Társaság elnökével Prof. Dr. Járai Zoltánnal készült interjút a vérnyomás mérés fontosságáról.

A KardioNapló applikáció letölthetősége átmenetileg szünetel

Általános 2021.06.02.

Felhívjuk a tisztelt felhasználók figyelmét, hogy OGYÉI orvostechnikai eszköz engedélyeztetési folyamat miatt az applikáció átmenetileg (előre láthatólag pár hónapra) nem lesz letölthető.

Hipertónia Világnap - május 17.

Általános 2021.05.17.

2005 óta minden év május 17-e a magasvérnyomás-betegség elleni küzdelem világnapja.

A Nemzetközi Hipertónia Társaság (World Hypertension League) kezdeményezése, célja a magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos ismeretek széleskörű terjesztése annak érdekében, hogy minden országban, mind hatékonyabban küzdjenek a „néma gyilkos”-ként emlegetett betegség ellen. A nemzetközi világnaphoz az idei évben is csatlakozik a Magyar Hypertonia Társaság az „Éljen 140/90 alatt!” mozgalommal.

Vérnyomás célrétéke
Gyakran Ismételt Kérdések

Szerzőink