Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Török Eszter emlékérmet vehetett át Prof. Dr. Torzsa Péter
  [2023.09.15.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  Gimnáziumi tanulmányait a Balassi Bálint Gimnáziumban folytatta Balassagyarmaton. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján az akkor még újdonságnak számító ABPM-készülék gyakorlati hasznáról tartott díjazott előadást, és erről a témáról szólt I. díjas rektori pályázata is. Egyetemi évei alatt Skóciában és Hollandiában töltötte nyári gyakorlatait. 1995-ben summa cum laude minősítéssel diplomázott, 2001-ben részt vett az ESH nyári kutatási kurzusán Gdanskban. Háziorvostanból és foglalkozás-egészségügyből szerzett szakvizsgát, továbbá megszerezte a hipertonológiai és diabetológiai licencképesítést.

  Végzése óta a Semmelweis Egyetem ÁOK Családorvosi Tanszékén dolgozik, 2020 szeptembere óta tanszékvezető egyetemi tanár, emellett a Foglalkozásorvostani Grémium elnöke.

  2009-ben szerzett sikeres PhD-fokozatot, értekezésének címe: Az obstruktív alvási apnoe és a horkolás epidemiológiája és klinikai jelentősége a családorvosi gyakorlatban.

  Jelenlegi kutatási témái közé tartozik az alvási apnoe és a depresszió szűrése a családorvosi gyakorlatban; az affektív temperamentumok és az érfali tágulékonyság vizsgálata cukorbetegek, elhízottak és alvási apnoés betegek körében; védőoltások hatékonyságának vizsgálata; a családorvosok egészségi állapotának és alvási szokásainak vizsgálata, burnout-megelőzés; a családorvosok hivatástudatának vizsgálata.

  Eddig 20 tudományos diákköri hallgatónak volt diákköri nevelője, közülük 6 hallgató ért el I. helyezést, 6 hallgató II. helyezést, 5 hallgató pedig III. helyezést az SE ÁOK Tudományos Diákköri Konferenciáin. 35 hallgatónak volt szakdolgozat-konzulense magyar és angol nyelven, 13 családorvos rezidensnek tutora. 2013-ban a Semmelweis Egyetem kiváló dolgozója volt, 2015-ben Kiváló Tudományos Diákköri Nevelő kitüntetést kapott. Három PhD-hallgatója már végzett, jelenleg két PhD-hallgató témavezetője.

  Szakmai díjai közül kiemelendő a Magyar Hypertonia Társaság tudományos pályázatainak I. díja és kiemelt díja; Marosvári Miklós-emlékérem; CSAKOSZ Nívódíj, Magyar Transztelefonikus EKG nagydíja.

  Több hazai és tudományos társaság tagja. A European General Practice Research Network (EGPRN) nemzeti képviselője, a Családorvos Kutatók Országos Szövetségének (CSAKOSZ) alelnöke, a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Hypertonia Társaság Háziorvosi Szekciójának vezetője, a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság Háziorvosi Szekciójának vezetőségi tagja.

  Eredeti tudományos közleményeinek száma magyar nyelvű folyóiratban 126, ebből első vagy utolsó szerzős 100, nemzetközi folyóiratban megjelent közlemények száma 35. Hazai kongreszszusi előadásainak száma 257, nemzetközi kongresszuson 36 előadást tartott. Jegyzetfejezetek száma 5, megjelent könyvrészletek száma 51. Összes idézettsége 818, független idézettség: 569. Hirsch index: 18, G index: 27. Több hazai orvosi lap rovatvezetője, szerkesztőbizottsági tagja, külföldi orvosi lapok felkért lektora.

  Aktívan részt vesz a háziorvosi képzés megreformálásában, 2018-tól az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozat Tanácsának elnöke, jelenleg a Háziorvos Grémium titkára.

  Nős, felesége gyógyszerész, négy gyermekük közül a legidősebb fiuk hatodéves hallgató a Semmelweis Egyetemen.

  Szabadidejében szeret kertészkedni, fotózni, színházba járni és kirándulni a családjával.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>