Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Marosvári Miklós-emlékérmet Dr. Kiss Attila kapta
  [2023.09.15.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  1968-ban született Kalocsán. 1992-ben Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosdoktori diplomát, majd a Kecskemétre, a Megyei Kórházba került. 1994 eleje óta az I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztályon dolgozik, a Magyar Hypertonia Társaság (MHT) által akkreditált Hypertonia Centrum vezetője. 1997-ben belgyógyászatból, 1999-ben kardiológiából szakvizsgázott, majd transthoracalis echokardiográfia, illetve eredményes vizsgákat követően hipertonológiai és lipidológiai szakképesítést szerzett. A kórház vezetése 2000-ben adjunktusi, majd 2008-ban főorvosi kinevezésben részesítette.

   

  Korábbi években fekvő- és járóbeteg-ellátás keretein belül a belgyógyászati betegségek széles spektrumának ellátása mellett a primer kardiovaszkuláris prevenciótól az akut infarktus kezeléséig terjedő betegkörben folytatott aktív tevékenységen túl a posztinfarktusos betegek utánkövetésében és szekunder prevenciójában, illetve a noninvazív kardiológiai ellátás teljes vertikumában végzett munkán kívül aktívan részt vett kardiológiai, hipertonológiai és lipidológiai klinikai vizsgálatokban.

  Későbbiekben orvosi tevékenységének fókuszába a járóbeteg-ellátás (kardiológiai, hipertonológiai és lipidológiai szakrendelés) és a noninvazív diagnosztikai tevékenység eszközein keresztül az atherosclerosis prevenciója került. Mindennapi munkájának előterében kis, közepes és nagy kardiovaszkuláris rizikójú betegek rizikóstratifikációja és restratifi- kációja áll, azon páciensek kiemelésének céljával, akiknél ez irányú specialisták által elektív úton elvégzett revaszkularizációs eljárások heveny érrendszeri katasztrófák bekövetkeztének megelőzését jelenthetik. A kivizsgálás során, illetve a diagnosztizált és interveniált érbetegek további utánkövetésében betegorientált attitűddel az érelmeszesedés progreszsziójának megakadályozása céljából individualizáltan kialakított gyógyszeres és nem gyógyszeres prevenciós stratégia holisztikus szemléletű felépítésére törekszik, figyelembe véve a betegstátuszból adódó pszichés esékenység és a betegek egészségértésének elemeit is.

  Tudományos érdeklődésében a hypertonia és a lipidanyagcsere-zavarok különböző aspektusainak vizsgálata mellett kiemelt szereppel bír az alvási apnoe és az erectilis dysfunctio mint interdiszciplináris kórképek kardiológiai, hipertonológiai és lipidológiai vonatkozásainak vizsgálata, mely témákban számos előadást tartott hazai (belgyógyászat, kardiológia, hypertonia, lipi- dológia, obezitológia, alvásmedicina) és nemzetközi (European Society of Hypertension: Barcelona 2018, International Society of Hypertension: Chicago 2000, World Congress of Cardiology: Sydney 2002) fórumokon. Rendszeres továbbképző előadásokkal segíti háziorvos kollégák, szakasszisztensek és gyógyszerészek munkáját. 2018-ban a Magyar Hypertonia Társaság regionális rendezvényeként megszervezte Kecskeméten a Hírös Hypertonia Napot.

  A Magyar Hypertonia Társaság támogatásával részt vett a ESH által szervezett Summer School (Brescia) és Winter School (Courmayeur) továbbképző kurzusain.

  2003-ban a Cserháti-emlékülés (SzentGyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem) kardiológiai szekciójának díjazottja lett. 2013 óta tagja a Magyar Hypertonia Társaság vezetőségének. Munkáját a Magyar Hypertonia Társaság Ifjúsági díj (2012), Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése Kecskemét Egészségügyéért díj (2023) adományozásával ismerte el.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>