Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Megkezdődött a Magyar Hypertonia Társaság XXX. Jubileumi Kongresszusa
  [2023.09.15.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  2023. szeptember 14-én már kora délelőtt kezdetét vette a program, a napot a Magyar Hypertonia Társaság közgyűlése nyitotta, majd két párhuzamos szekcióban a Nephrologiai és a Kardiológiai Munkacsoportok ülése, 5 szimpózium és 2 state of the art előadás töltötte meg kiváló tartalommal.

  Délután az ünnepi megnyitó keretében kerültek átadásra a társaság 2023. évi kitüntetései. „A Magyar Hypertonia Társaság Tiszteletbeli Tagja” címet Gianfranco Parati professzor kapta, aki Cardiovascular effects of exposure to hypobaric hypoxia at altitude címmel tartotta meg ünnepi előadását. A Török Eszter-emlékérmet idén két díjazott vehette át, Torzsa Péter professzor az Individuális hipertonia gondozás lehetőségei és kihívásai egy változó világban címmel, Nemcsik János Egy családorvos utazása a hipertónia kutatás földjére címmel tartották ünnepi előadásukat. A Marosvári Miklós-emlékérmet dr. Kiss Attila kapta, a Dr. Kiss István Ifjúsági Díjat Nagyné dr. Batta Dóra vehette át. A legkiemelkedőbb angol nyelvű közlemény díját szintén dr. Batta Dóra és munkatársai: Cross-sectional Comparison of Office and Ambulatory Pulse Wave Velocity by Two Methods, and Their Changes after Lifestyle or Medical Interventions in Hypertension (J Hypertens 2022; 40[3]: 470-477.) című publikációja, a legkiemelkedőbb magyar nyelvű eredeti közlemény díját Takács Johanna és munkatársai: Pulzusnyomás fiatal egészséges egyetemistákban: nemi specifikumok és eltérések az optimálistól (Hypertonia és Nephrologia 2022; 26[5]: 214-221), a legkiemelkedőbb magyar nyelvű esetismertetés díját pedig Takács Veronika és munkatársai: Flash pulmonalis oedema és renalis artéria stenosis nefrektómián átesett, egy vesével élő betegnél (Hypertonia és Nephrologia 2022; 26[6]: 303-305.) címmel megjelent munkája érdemelte ki. A TDK Különdíjat Gyöngyösi Helga (Semmelweis Egyetem) és Manofzodeh Amir (Szegedi Tudományegyetem) vehette át.

  Az ünnepélyes megnyitó végén Járai professzor úr köszöntötte Farsang Csaba professzor urat 80. születésnapja alkalmából a Társaság nevében. A megnyitót dr. Kovács Éva zongorajátéka zárta nagy sikerrel.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>