Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Szervezeti hírek (tagoknak)

Beszámoló az Alapellátó Gyermekorvosok Európai Szövetsége (European Confederation of Primary Care Pediatricians - ECPCP) 2022. február 19-i online közgyűléséről

Az Alapellátó Gyermekorvosok Európai Szövetsége (European Confederation of Primary Care Pediatricians - ECPCP) egy 2009-ben alakult szervezet, amelynek tagjai olyan európai országok, amelyekben a gyermekek alapellátásban történő ellátását és gondozását gyermekorvosok végzik. A szövetség jelenleg 19 tagországot számlál, és 23 alapellátó gyermekorvosi egyesület a tagja. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete alapító és azóta is folyamatosan aktív tag. A közgyűlés számos programpontot tartalmazott, ezek ...

HGYE 2022. évi költségvetése

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének Felügyelő Bizottsága a vonatkozó jogszabályok és az Egyesület Alapszabálya alapján elvégezte az Egyesület 2022. évi költségvetésének a vizsgálatát. 

HGYE 2019. és 2020. évi közhasznúsági jelentések

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének Felügyelő Bizottsága a vonatkozó jogszabályok és az Egyesület Alapszabálya alapján ellenőrizte az Egyesület 2019. évi és 2020. évi közhasznúsági jelentéseit. 

Sikeres egyeztetés a bölcsődei hiányzások igazolásáról

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete 2022. február 22-én többoldalú megbeszélésen vett részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügy Szakmai Irányításért Felelős Államtitkárságán. Az egyeztetések sikeresek voltak, melynek során komoly lépést sikerült tennünk az orvosi igazolások kivezetéséért.ma Egészségügy Szakmai Irányításért Felelős Államtitkárságán. Az egyeztetések sikeresek voltak, melynek során komoly lépést sikerült tennünk az orvosi igazolások kivezetéséért.

Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban

Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere 2021. február 11-én személyes egyeztetésre hívta a gyermek alapellátás szakmai kérdéseiben legmagasabb szintű tudással és döntési kompetenciával rendelkező munkatársait, valamint a szakma képviselőit.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete megalakulása óta a megszűnés veszélyével végzi magas színvonalú szakmai tevékenységét. 25 éve gazdasági okok vetítették ránk, mert sokak meggyőződése volt, hogy a klasszikus, 20. század első feléből jól ...

Hogyan értelmezzük?

Kedves Kollégák!

 

2021. február 5-én megjelent a praxisközösségékről szóló, mindannyiunk  által  várt rendelet (53/2021. (II. 9.) Korm. rendelet a praxisközösségekről). A jogszabály számos kérdést vet fel, mi magunk jelenleg is dolgozunk a rendelet értelmezésén. 

 

 

Beszámoló a 2021. január 21-i HGYE vezetőségi ülésről

Az egyesület 2021. január 21-én tartotta soron következő online vezetőségi ülésését, amelynek napirendjén szerepelt:

 

1. Beszámoló az előző megbeszélés vállalásairól (Losonczi László)

2. Újdonságok, változások az utolsó megbeszélés óta (Havasi Katalin)

3. Küldöttgyűlés előkészítése (Erdélyi István)

4. Költségvetés keretszámai (Erdélyi István)

5. Kávészünet (Muzsay Géza)

6. Honlap modernizálása (Kovács Ákos, Altorjai Péter)

7. Hírvivő szakmai díj ...

HGYE vezetőségi jelöltek bemutatkozó videói - 2020. november 21. (szombat), 9 óra

Tisztelt Küldöttek, Megyei Összekötők, Egyesületi Tagok!

 

Ahogy arról már értesültek, a HGYE most szombaton, november 21-én tartja online tisztújító küldöttgyűlését. A választás fontosságára való tekintettel, a vezetőségi pozíciókra jelölt kollégák készítettek egy-egy kortes videóbeszédet, amelyeket a linkre kattintva van lehetőség megtekinteni. Kérjük, ismerje meg a jelölteket!  

Javaslatot tettünk a belügyminiszternek a legégetőbb problémák megoldására

A helyzet rendezésére az alapellátás vezetői, az országos kollegiális vezetők, a szakmai kollégium érintett tagozatai konzultációs megbeszélést kezdeményeztünk az EMMI államtitkárságánál és az NNK vezetőinél. A szeptember 3-ra tervezett megbeszélés járványügyi technikai okból sajnos meghiúsult, de egyeztetés történt a HAOSZ elnökével és közös levélben megírtuk a jelenlegi helyzetet Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, az operatív törzs vezetőjének. Kérésére javaslatot tettünk a legégetőbb problémák