Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Szűrővizsgálatok (szülőknek)

SMA-szűréssel kapcsolatos információk

Tisztelt Kollégák!

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a 43/1999. (III.3.) Korm. rendelet 77/H § értelmében a veleszületett gerinc eredetű izomsorvadás (SMA) szűrésének kutatási programját folytatni tudjuk, mivel biztosított annak országos finanszírozása.

 

Amennyiben a gyermek 2024. január 1 – február 29 között született, a szülők visszamenőleg kérhetik 2024. április 30-ig védőnőjüknél vagy házi gyermekorvosuknál/háziorvosuknál a gyermek megszületésekor a szűrőközpontba ...

Az SMA szűrésről

2022. november 1-től elindult Magyarországon az SMA szűrése. Ennek apropóján a Magyar Izomdisztrófia Társaság fontos tájékoztató anyagot tett közzé az szűrőprogram részleteiről, amely az alábbi linken elérhető:

Bővebb információ: https://izominfo.rirosz.hu/november-1-en-elindult-az-sma-gerincveloi-izomsorvadas-szurese-magyarorszagon-hogyan-ne-maradjon-ki-belole

Gördülő egészségügy - 10 éve segít családok ezreinek Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

700 helyszín, 7 millió elvégzett vizsgálat, 500 000 látogató, elkeserítő szűrési eredmények – ez az elmúlt kilenc év statisztikája. 2019-ben is tovább folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, azzal a céllal, hogy javítson a lakosság kedvezőtlen egészségi állapotán. A felnőtt lakosság mellett idén már évi 75 000 gyermek integrációja is megkezdődik, melynek legfőbb üzenete: csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt.
A Program 2010–2018 ...