Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Védőoltások (szülőknek)

HGYE ajánlásával készült szakmai anyagok a COVID-elleni oltási akcióhét keretében

A COVID-elleni oltási akcióhét - amely 2021.11.22-28. tart -, keretében a Házi Gyermekorvosok Egyesülete ajánlásával készültek a csatolmányban található szakmai anyagok:

- Oltassam vagy ne oltassam gyermekem? - Szülői tájékoztató

- Felhívás a 12-18 év közötti gyermekek COVID-19 elleni beoltásáról

 

Kérjük a kollégákat, aki teheti, aktívan vegyen részt, és támogassa gondozottaink minél szélesebb körű átoltottságának elérését. 

COVID-19 védőoltásról mindenkinek

Kedves Szülők!

 

Ez a tájékoztató most nem a gyermekekről fog szólni, hanem Önökről és idősebb családtagjaikról, valamint arról a lehetőségről, amellyel talán lassan-lassan visszatérhet életünk a normál kerékvágásba.

A koronavírus-járvány megfékezésére számos védőoltás fejlesztése indult el az egész világon, hatalmas tudományos összefogással. A hagyományos vakcina fejlesztési eljárások mellett korábban még nagy tömegben nem alkalmazott technológiákat is bevetettek, mint a messenger ...

Szülőknek - Kérdezz-felelek a gyermekek Covid-oltásáról

Az elmúlt időszakban számos közlemény foglalkozott a gyermekek járványban betöltött szerepével. Az oltási program Magyarországon mostanra egy olyan szakaszba érkezett, amikor lehetővé vált a gyermekek védőoltása is. A 16-18 évesek oltása előzetes regisztráció és időpontfoglalás után a Comirnaty (Pfizer) vakcinával történik, amelynek gyógyszerhatósági engedélye már a korai engedélyeztetési eljárás során is magába foglalta ezen korosztályt.

 

2021. május 28-án az Európai Gyógyszerhatóság ...

Hozzájáruló nyilatkozat a 16 és 18 év közötti személyek részére

A 18 évesnél fiatalabb személyek részére a koronavírus-megelőző védőoltás adása szülői hozzájáruláshoz kötött. Ehhez nyújt adminisztratív segítséget a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Központ által készített hozzájáruló nyilatkozat, amely az alábbi csatolmányban érhető el.

Tájékoztatás a 16-18 évesek COVID-19 oltásra történő regisztráció módjáról

Jelentős előrelépés: a NNK oltási terv tájékoztatójának V. és VII pontjában olvasható, hogy az oltási tervben a 16-18 évesek COVID-19 oltása is szerepel, valamint az oltási regisztráció során nyilvántartásba veszik a 16-18 évesek oltakozási szándékát is.