Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Szakmai aktualitások (orvosoknak)

HGYE állásfoglalása a házi gyermekorvosi, háziorvosi praxisok számára előírt adatszolgáltatással kapcsolatban, valamint az NNGYK-tól arra kapott válasz

A tegnapi napon (2024.04.22.) minden házi gyermekorvos, háziorvos megkapta a NEAK levelezési rendszeren keresztül az Országos Tisztifőorvos Asszony utasítását a házi gyermekorvosi, háziorvosi praxisok számára előírt adatszolgáltatásról. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete alább küldi ezzel kapcsolatos állásfoglalását.

Laikus légúti idegentest eltávolító eszközök használata - Gyermeksürgősségi Szekció szakmai állásfoglalása orvosoknak

A légúti idegentest okozta halálozás, illetve a következményes oxigénhiány okozta tartós idegrendszeri károsodás jelentősége kiemelt, a gyermekkori baleseti haálozás egyik vezető oka 5 éves életkor alatt. 

A Gyermeksürgősségi Szekció orvosoknak szóló szakmai ajánlása a témában a kapcsolódó dokumentumban olvasható.

A fityma sorsa, avagy megOLDJUK-E? Dr. Kardos Dániel PhD összefoglalója

Dr. Kardos Dániel PhD összefoglalója felhasználó névvel, jelszóval történt bejelentkezést követően, tagjaink számára megtekinthető az alábbiakban.

KRÉTA iskola-egészségügyi rendszer Bemutató és képzés

Nyáron is lesz KRÉTA IER iskola-egészségügyi rendszerének kérdezz-felelek képzése, amely rendszer ingyenes, mind az iskolát ellátó orvosok, mind a védőnők számára. 

A KRÉTA IER képzés- és bemutató időpontja:, amit kifejezetten iskolát ellátó orvosoknak (háziorvosok és házi gyermekorvosok)  szerveznek online, az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre:

2024.07.18. (csütörtök) 17.00 és 2024.08.12. (hétfő) 17.00

Töltsd ki a streptococcus kérdőívet és mondd el tapasztalataidat!

Kedves Kollégák!

Tekintettel az utóbbi másfél évben észlelt nagyszámú Streptococcus pyogenes okozta fertőzésre, az alábbi kérdőívben szeretnénk felmérni a járvány jellemzőit az alapellátásban. Kérjük, az alábbi linken található kérdőívet minél többen töltsétek ki, és segítsétek munkánkat.

Hogyan kezeljük a túlsúlyos gyermekeket? - házi gyermekorvosok képzése a HGYE Richter Anna díjas programjával

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegén működő Életmód Ambulancia közös "Nem elhízni könnyebb, mint lefogyni" projektje 2024-ben elnyerte a Richter Anna Díjat. A program egyik alappillére, hogy az ország összes vármegyéjéből egy-egy házi gyermekorvost képzésben részesítenek, hogy az elsajátított tudás segítségével a körzetükbe tartozó 10-10 túlsúlyos gyermeknél életmódváltást érejenek el, amely által a gyermekek egészséges felnőtteké ...

Elhízással élő gyerekek életmódváltását támogató program az alapellátásban

Akik keseredtek már el az elhízással élő gondozott betegeik miatt, nekik tudunk segíteni a SE Gyermekgyógyászati klinika (Tűzoltó utcai részleg) Életmód ambulanciájának szakmai csapatával és friss, nemzetközi szakmai ajánlásokra épülő, de az itthoni szituációra adaptált programjával. Június 15-én egész napos (online is elérhető) képzés kommunikációs, ...

Fertőző TBC-szűrés 18 év alatt

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, valamint az NNGYK tájékoztatása szerint: 18 év alatti munkavállalók esetében a fertőző TBC kizárását immunológiai vizsgálattal kell kezelni, mely a Tüdőszűrő Állomásokon érhető el. A vizsgálatra beutalót a munkahely foglalkozás egészségügyi szakorvosa adhat.

A fenti vélemény a fertőző betegségek és a járványok ...

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány applikációi az alábbi QR-kódok segítségével könnyen és gyorsan letölthetők mind a szakemberek, mind a szülők telefonjaira.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány applikációi az alábbi QR-kódok segítségével könnyen és gyorsan letölthetők mind a szakemberek, mind a szülők telefonjaira. 

Az MGYA kisokos app a prehospitális gyermekellátást végző szakembereknek készült, míg a Gyermek Elsősegély app egy ingyenes elsősegélynyújtó app vészhelyzetekre.

Lyme kórról szóló szakmai irányelv

2020-ban került kiadásra a Lyme kórról szóló szakmai irányelv. A tavaszi időszaktól kezdve mindennaposak az olyan bőrjelenségek, amelyek hátterében kullancscsípést feltételezhetünk.A  diagnosztikus és terápiás döntés megkönnyítésére összefoglaltuk a szakmai irányelv fontosabb megállapításait.