Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Védőoltások (orvosoknak)

NNGYK védőoltásokkal kapcsolatos tájékoztatása

A HGYE vezetősége két védőoltás alkalmazásával kapcsolatban kért tájékoztatást a NNGYK-tól, annak érdekében, hogy a szülőknek megfelelő felvilágosítást adhassunk, és magunk is megfelelőképpen járjunk el. Alább olvashatók a kérdések és Dr. Galgóczi Ágnes, a NNGYK Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály osztályvezetőjének válasza.

 

1. Vaxneuvance (15 valens Pneumococcus Vakcina)

2. Spikevax XBB 1.5 (Moderna) COVID-19 elleni oltóanyag

3. Megjelent a 18/1998. NM ...

COVID aktualitások - védőoltások, immunológia

Az Európai Gyógyszerügynökség, EMA, a COVID-19 vakcinák éves felülvizsgálata alkalmával a készítmények feltételes forgalombahozatali engedélyét sorra minősíti át hagyományos forgalombahozatali engedéllyé pl. Comirnaty, Nuvaxoid, Spikevax, Vaxzevria (1)

Az EMA frissítette a COVID-19 vakcinaplatformokról, törzsekről, felhasználásról és korcsoportokról készített összefoglalóját. (2)

Javaslat iskolai oltások időzítésére

Az évkezdés a hatodik és hetedik osztályban a kampányoltások időszaka. Mivel idén a COVID-19 elleni védőoltási kampány is elkezdődött, ez befolyásolhatja az iskolai kampányoltások időzítését. A kötelező védőoltások és a választható HPV oltás időzítését hetedik osztályban a következőképpen javasoljuk a járványra tekintettel: