Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Telemedicina

Az orvos, a beteg és az internet háromszöge – IV.

2021.12.28. Telemedicina

URBÁN RÓBERT EGÉSZSÉGPSZICHOLÓGUS, ELTE PPK, BUDAPEST

Az utóbbi mintegy harminc évben az orvos-beteg kapcsolat kiegészült egy harmadik szereplővel, az internettel. Az interneten elérhető honlapok, online támogató csoportok, online tanácsadás szakemberektől és így tovább. Az internet növekvő szerepe óhatatlanul megváltoztatta azt, hogy mi történik az orvos-beteg találkozáskor. Ennek a változásnak néhány előnyét és hátrányát az 1. táblázat foglalja össze.

Forrás:  Bővebben

QxMED - Mobiltelefonra is letölthető applikáció

2021.10.11. Telemedicina

Mobiltelefonra is letölthető applikáció, amivel a legfrissebb cikkeket meg tudjuk keresni. Ha a subspecializációnkat beírjuk, akkor folyamatosan figyeli a guidelinokat a mi specialitásunkban és emlékeztetőket küld, ha új irányelv jelenik meg. 

 

Mindannyian számtalanszor átéltük már ezt. Végre megtaláljuk a keresett újságot, de az egy fizetős fal mögött van. Vagy nem emlékszünk, hogy a számtalan bejelentkezési adat közül melyikre van szükség, vagy egyszerűen nincs hozzáférésünk. ...

Hozzáférés ingyenesen az orvosi kutatáshoz a Read by QxMD telefonos alkalmazás segítségével

2021.09.07. Telemedicina

Mindannyian számtalanszor átéltük már ezt. Végre megtaláljuk a keresett újságot, de az egy fizetős fal mögött van. Vagy nem emlékszik, hogy a számtalan bejelentkezési adat közül melyikre van szüksége, vagy egyszerűen nincs hozzáférése. Érthető tehát, hogy a tudás átültetésének egyik legfontosabb akadálya az irodalomhoz való hozzáférés az Orvosi Könyvtári Szövetség szerint.

A jó hír, hogy a tudományos publikálásban forradalom zajlik, egy nemzetközi nyílt hozzáférésű mozgalom formájában. ...

Mikrohullámú érzékelő az antibiotikum-érzékenység gyors vizsgálatához

2021.08.22. Telemedicina

A University of British Columbia Okanagan campus kutatói olyan olcsó és hordozható mikrohullámú érzékelőt fejlesztettek ki, amely gyorsan érzékeli a baktériumok növekedésének változásait az antibiotikum-érzékenység felmérése érdekében. Az eszköz egy osztott gyűrűs mikrohullámú rezonátor segítségével nagyon érzékenyen képes mérni a baktériumok növekedését különböző antibiotikum-koncentrációk jelenlétében, mielőtt a növekedésben bármilyen látható változás bekövetkezne. A technológia csökkenti az ...

Magyar okoskarperec segíthet a túlterhelt kórházi osztályokon

2021.08.09. Telemedicina

A huszonéves magyar mérnökök egy ötletversenyből indultak el termékükkel, egy diagnosztikai karpereccel, ami egészségügyi intézményekben automatikusan monitorozza a betegek paramétereit. Már a piloton is túlvannak, év végére jöhet a piaci bevezetés is. A második körös forrásbevonásról tárgyalnak, külföldi intézmények is érdeklődnek az okosórára hasonlító termék iránt.

 

A Forbes-ban megjelent teljes cikk az alábbi linken olvasható:  Bővebben

Felkészületlenül érkezünk az orvoshoz – új magyar applikáció segíti a betegeket

2021.08.09. Telemedicina

A magyarok 92 százaléka nem, vagy csak nagyon röviden készül fel az orvossal történő találkozásra, közel ötödük pedig soha nem jár szűrővizsgálatokra.

https://www.patikamagazin.hu/felkeszuletlenul-erkezunk-az-orvoshoz-uj-magyar-applikacio-segiti-a-betegeket

Telemedicinával kapcsolatos jogszabályok

2021.07.02. Telemedicina

A csatolmányban található a telemedicinával kapcsolatos jogszabályok gyűjteménye.

Hasznos mobilalkalmazások orvosoknak

2021.06.23. Telemedicina

Az alkalmazásba regisztrálni kell először, majd a regisztrációt követően arra alkalmas az applikáció, hogyha egy eszméletlen vagy rosszullévő beteghez kap riasztást az OMSZ, akkor az OMSZ aktiválja a hívórendszert és a beteghez elérhető közelségben lévő telefonokra riasztást ad: segítséget kértek a közelben. A felhívásra lehet reagálni: elfogadom vagy nem fogadom el a felhívást. Amennyiben elfogadom, akkor mutatja a térképet, hogy honnan kérték a riasztást és egy térkép megjelenítésével megmutatja ...

Váróban kirakható tájékoztató: Hogyan használhatom a technológiát az egészségemért?

2021.06.23. Telemedicina

A technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy betegként az egészségügyi adataimhoz hozzájussak az internet segítségével és az orvosommal is kapcsolatba tudjak lépni biztonságosan.

A csatolmányban található tájékoztató ebben segít.

Távkonzultáció - segédletek betegdokumentációhoz

2021.06.23. Telemedicina

A praxisszoftverben vagy más ellátói dokumentációs rendszerben a személyes vizithez hasonló módon szükséges vezetni a dokumentációt, ehhez található a csatolmányban két segédlet (Mintaszövegek a betegdokumentációhoz és telefonos cheklist).