Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei
 • 16. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam Online (2020.11.16.-12.31.) - Online jelentkezés megnyitva!

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság és a SE ÁOK Belgyógyászati és Onkológiai Klinika közös online tanfolyama

  Időpont: 2020. november 16. - december 31.

   


  ONLINE JELENTKEZÉS MEGNYITVA
   

   

  Tisztelt Kollégák!

  Idén 16. alkalommal kerül megrendezésre Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyamunk, ami a hazai endokrinológiai élet egyik kiemelkedő eseménye. A Semmelweis Egyetemen zajlott struktúraváltás nyomán a Belgyógyászati és Onkológiai Klinikán a korábbi I. és II. Belgyógyászati Klinika endokrinológiai részlegeiből hazánk legnagyobb Endokrinológiai részlege jött létre. Az idei évtől tanfolyamunkat így közösen szervezzük, ami a témakör bővülésével, az endokrinológiai népbetegségek és diabetológia hangsúlyosabb bemutatásával is együtt jár. Tanfolyamunkon mind a gyakori, mind a ritka betegségek és határterületi kérdések is terítékre kerülnek.

  A Továbbképző Tanfolyam orvosok részére SE-TK/2020.II/00256-os kódszámon, akkreditált. Sikeres tesztírás esetén orvos résztvevők 48 kreditpontot szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX portálokon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti kötelező pontszámként kerülnek jóváírásra.
  Az endokrinológusok és diabetológusok mellett számítunk a családorvosok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, szülész-nőgyógyász szakorvosok és mindazon kollégák részvételére, akik az endokrinológia és anyagcsere betegségek iránt érdeklődnek.

  A jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos nem lehetséges személyes kontaktussal járó tanfolyam rendezése, így tanfolyamunkat online formában tartjuk meg. Bár a személyes találkozások így nyilvánvalóan hiányozni fognak, e megrendezési forma előnyökkel is jár, hiszen az előadások a honlapon elérhetők lesznek, és a résztvevők bármikor megnézhetik, illetve visszanézhetik azokat.

  Reméljük, hogy a tanfolyam résztvevőiként üdvözölhetjük Önöket.

  Tervezett program

  Tájékoztató a regisztrációról

  Online regisztráció

  Segédlet felhasználói profil létrehozásához

  Tovább a rendezvény weboldalára

   

  Online kerekasztalok 2020. november 27-28.

  A stúdióban rögzített előadások 2020. november 16. és 2020. december 31. között online megtekinthetők a Convention kft. weblapján.  A tanfolyam valamennyi regisztrált résztvevője meghívót kap a 2020. november 27-28-án Zoomban megtartandó négy virtuális online kerekasztalra, ahol a tanfolyam összesen 50 előadását lehet megvitatni ill. az előadókhoz kérdéseket feltenni.

  1.Kerekasztal, 2020. november 27. péntek, 16:00 –

  Üléselnökök: Halász Zita, Kempler Péter, Mezősi Emese (moderátor)

  Diabetológia
  Gyermekgyógyászati endokrinológia
  NOVO NORDISK szimpózium
  LILLY HUNGÁRIA Kft. szimpózium

  2. kerekasztal, 2020. november 27. péntek, 17:30 –

  Üléselnökök:  Igaz Péter, Nagy Endre, Takács István (moderátor)

  Képalkotó vizsgálatok az endokrinológiai diagnosztikában
  Fejlődés a pajzsmirigydaganatok ellátásában
  Endokrin onkológia
  PHARMA PATENT KFT. szimpózium

  3. kerekasztal, 2020. november 28., szombat, 9:00 –

  Üléselnökök:  Czirják Sándor, Horányi János, Lakatos Péter (moderátor)

  Endokrinológiai differenciáldiagnosztika
  Műtéti indikációk az endokrinológiában
  Reproduktív endokrinológia
  PFIZER szimpózium

   

  4. kerekasztal, 2020. november 28. szombat, 11:00 –

  Üléselnökök: Góth Miklós, Korbonits Márta, Tóth Miklós (moderátor)

  Új endokrinológiai irányelvek
  Esetbemutatások
  MEDIS szimpózium 

  A tanfolyamot 48 kreditpontra akkreditálták, aminek megszerzéséhez az utolsó kerekasztalt követő tesztvizsga sikeres letétele szükséges.

   

  A tanfolyam szervezői:

  Dr. Igaz Péter egyetemi tanár - Dr. Lakatos Péter egyetemi tanár - Dr. Takács István egyetemi tanár - Dr. Tóth Miklós egyetemi tanár

   

  Általános 2020.11.17. 00:00
 • Megalakult a Fiatal Endokrinológusok csoportja

  A hazai Fiatal Endokrinológusok csoportja a MEAT-on belül hasonló célokkal jött létre, mint az Európai Fiatal Endokrinológusok Társasága illetve más szakmák fiatal munkacsoportjai. Elsősorban kapcsolatteremtési lehetőség a pályakezdő endokrinológusok, szakvizsga előtt állók, PhD hallgatók számára. A tagság életkorhoz illetve a szakvizsga megszerzésének időpontjához kötött (40 év alatti életkor és/vagy <10 évvel a szakvizsga megszerzése után).
  A csoport célja, hogy tagjai információt cserélhessenek az endokrinológia különböző kérdéseivel és az endokrin szakképzéssel kapcsolatban. A tagok számára elérhetővé tesszük, illetve felhívjuk a figyelmet a legfrissebb nemzetközi és hazai guidelineokra, valamint képzésekre, konferenciákra. A tagok tájékozódhatnak a magyar és a nemzetközi endokrinológiai szakmai élet legfontosabb híreiről, eseményeiről, valamint az Európai Fiatal Endokrinológusok (EYES) aktivitásairól.

  Elérhetőség:

  Facebook: Fiatal Endokrinológusok
  E-mail: fiatalendokrinologusok@googlegroups.com

  A Fiatal Endokrinológusok magyar csoportjának kezdeményezője dr. Dénes Judit, a levelező csoportba történő felvételt e-mailen keresztül lehet kérni: denes.judit82@gmail.com

   

  Az Európai Fiatal Endokrinológusok Társasága (ESE Young Endocrinologists & Scientists, EYES) az Európai Endokrin Társaság (ESE) támogatásával alakult 2011-ben, azzal a céllal, hogy a pályájuk elején lévő fiatal endokrinológusok (kutatók és klinikusok) szerte Európából egy közös fórumon kapcsolatba kerülhessenek egymással, ötleteket/kérdéseket és tudásukat oszthassák meg egymással. Az EYES évente saját konferenciát szervez, ahol a fiatal endokrinológusok bemutathatják egymásnak munkájukat, előadói gyakorlatra tehetnek szert és kapcsolatokat építhetnek ki más pályakezdő endokrinológusokkal. A regisztrációs díj (és egyben szállás) kedvező ára (70 Euro) lehetővé teszi, hogy minél szélesebb kör számára elérhető legyen egy külföldi konferenciára történő eljutás. 2020-ban elindult a mentor program kiépítése, valamint terveik közt szerepel az európai endokrin szakvizsgára felkészítő tréningek megszervezése és rövid külföldi ösztöndíjak létrehozása.

  A tagság az Európai Endokrin Társaság tagjai számára ingyenes (Az ESE tagság díja a képzés alatt MEAT tagként 10 Euro évente).

  További információ: https://www.ese-hormones.org/about-us/our-communities/early-career/ese-young-endocrinologists-and-scientists-eyes
  Facebook: ESE Young Endocrinologists & Scientists

   

  Általános 2020.10.26. 00:00
 • Elindult az online bankkártyás tagdíjfizetés Társaságunk weboldalán

  Tájékoztatjuk, hogy 2020. október 15-től Társaságunk honlapján lehetősége van online bankkártyás fizetéssel, biztonságos felületen keresztül befizetni tagdíját.

  Ez előnyösebb a banki átutalásnál, mert Önnek költséggel nem jár és a tagdíjbefizetés az Ön felhasználó felületén azonnal jóváírásra kerül.

   

  Fizesse be tagdíját online

   

  Aki bejelentkezési adatait esetleg elfelejtette, automatikus emlékeztetőt igényelhet weboldalunkon, vagy a support@@endokrinologia.hu címen kérhet segítséget.

   

  Általános 2020.10.15. 00:00
 • 2020. október 5-én, életének 93. évében elhunyt Földes János professzor

  2020. október 5-én, életének 93. évében elhunyt Földes János professzor.

  Emlékét kegyelettel megőrizzük.

  Nekrológja megtekinthető ide kattintva

   

  Általános 2020.10.07. 00:00
 • MTA Doktori védés

  Mezősi Emese professzor, Társaságunk főtitkára, 2020. szeptember 14-én megvédte MTA Doktori disszertációját. Társaságunk tagsága és vezetősége szeretettel gratulál Mezősi professzor asszonynak!

  Általános 2020.09.15. 00:00
 • Flerkó-Bárdos Emlékérem Pályázat 2020. Beadási határidő: 2020.09.30.

  Tisztelt Társasági Tagok!

  Az „Alapítvány Dr. Flerkó Béla és Dr. Bárdos Vera emlékére” emlékérmet alapított Dr. Flerkó Béla és Dr. Bárdos Vera emlékezetére, melyre másodízben lehet ebben az évben pályázni. Az emlékérem célja, hogy ösztönözze és támogassa a tudományos kutatás és utánpótlás-nevelés területén, nemzetközi szinten is kimagasló eredményt elért endokrinológusok, neuroendokrinológusok és anatómusok munkáját, elismerje eredményeiket. Az emlékérem neve: Flerkó-Bárdos emlékérem. Két kategóriában kerül kiosztásra: junior és senior. Flerkó professzor és neje nagylelkű végrendeletének köszönhetően a nyertesek jelentős pénzjutalomban is részesülnek. Az emlékérmet elnyerő, első helyezetteken túl különdíjakat is odaítélhet a zsűri, mindkét kategóriában. Pályázni endokrinológiai, neuroendokrinológiai, neurohisztológiai, neuromorfológiai tárgyú, kísérletes munkán alapuló, eredeti közleménnyel lehet.

  A pályázat beadási határideje: 2020. szeptember 30.

  A részletes pályázati feltételeket az ide kattintva megtekinthető pdf file tartalmazza.

  A pályázat honlapja: http://an-server.pote.hu/DEPT/FBdij.htm

  Kérünk minden társasági tagot, hogy a pályázati lehetőségről munkatársait is tájékoztassa!

  Általános 2020.07.14. 00:00
 • MEAT Kongresszus új időpontja 2021.06.10-12.

  Tisztelt Tagtársak! Tisztelt Előadóink és Meghívott Vendégeink!

  Valamennyiőnk legnagyobb sajnálatára tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. júniusra Egerben megtartani tervezett MEAT-kongresszust a koronavírus járványra tekintettel lemondjuk.

  Ezúton is köszönöm minden tagtársunk, kiemelten Lakatos Péter és a Tudományos Bizottság, Kovács László és a Helyi Szervező Bizottság, továbbá Balogh Orsolya és a kongresszus-szervező Club Service cég áldozatos munkáját, aminek eredményeként - látva a kongresszusi programot és a bejelentett előadásokat – rendkívül gazdag és színvonalas program került összeállításra.

  Egyúttal arról is döntöttünk, hogy a kongresszusunkat pontosan egy évvel később, 2021. június 10-12. között Egerben rendezzük meg.

  Ehhez kérem az idénre tervezett kongresszus minden felkért szervezőjének és rendezőjének további áldozatos munkáját. A szükséges további információkat rövidesen újabb értesítés formájában tőlük fogják megkapni; kérem, tájékozódjanak a MEAT és a kongresszus honlapján is.

  Tisztelettel: Dr. Tóth Miklós a MEAT elnöke

   

  Általános 2020.04.06. 00:00
 • GDPR - Fontos felhívás tagjaink számára!

  Az Európai Unió Egységes Adatvédelmi Szabályozást (GDPR - General Data Protection Regulation) vezetett be 2018. május 26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! A honlapon regisztrált felhasználók korábban jóváhagyásukat adták, hogy megadott adataikat a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság kizárólag a saját működése, működtetése, valamint szakmai rendezvényekről történő tájékoztatás, illetve egyéb szakmai információk, szakmai anyagok (más értelmezésben marketing anyagok) eljuttatása céljából - használhatja. Az új EU rendelet (GDPR) értelmében a korábbi jóváhagyást meg kell erősíteni.

  A honlapra történő belépés után, ide kattintva Ön is nyilatkozhat adatai kezeléséről.

   

  Általános 2018.09.28. 00:00
 • Kedvezményes tagdíj az ESE-ben a MEAT tagjainak

  2016. szeptember 1-től az Európai Endokrin Társasághoz (ESE) csatlakozott nemzeti társaságok, így a MEAT tagjai is kedvezményes éves díj ellenében lehetnek ESE tagok, az összes ezzel járó kedvezménnyel. A tagok csökkentett kongresszusi részvételi díjat fizetnek az Európai Endokrin Kongresszusokon és az ESE továbbképző tanfolyamain, ingyenes online hozzáférést kapnak az ESE lapjaira, így az European Journal of Endocrinology-ra is.

  További részletekért kattintson ide >>

  Általános 2017.10.29. 00:00