Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Továbbképzések, rendezvények részletes információi
október
HKSCPSV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
doki.NET háttér-rendszert használó más társaságok legfrissebb hírei
• Az IFCC 2021. októberi hírlevele megtekinthető ide kattintva A...>> Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság hírei
[ 2021.10.15. ]
• A Magyar Szívelégtelenség Regiszter a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) Szívelégtelenség és Szívizombetegségek munkacsoportjának...>> Magyar Kardiológusok Társasága hírei
[ 2021.10.15. ]
• Címe: A Biológiai pszichiátria korszerű eredményei Dátuma: 2021. november 10-12.Helyszíne: Budapest,...>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei
[ 2021.10.14. ]
• Kedves MMT és MSZNET Tagtársaim! Minden év október 18-a a Menopauza Világnapja, ez alkalomból köszöntök minden MMT és MSZNET tagot, mindenkit, aki szerepet...>> Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság hírei
[ 2021.10.14. ]
• Kedves MMT és MSZNET Tagtársaim!Minden év október 18-a a Menopauza Világnapja, ez alkalomból köszöntök minden MMT és MSZNET tagot, mindenkit,...>> Magyar Menopausa Társaság hírei
[ 2021.10.14. ]
Linkek, dokumentumok oldalon belüli megjelenítése
Külön ablakban történő megjelenítés (gyorsabb!)
Kongresszusok, rendezvények
 
Ezen az oldalon hazai és nemzetközi rendezvényekről szóló információkat helyezünk el, időrendi sorrendben.

Tipp: A kongresszusokhoz különböző linkek, dokumentumok tartoz(hat)nak, melyeket a "kapcsolódó dokumentumok/linkek" feliratra kattintva érhet el. A felirat mögött zárójelben megjelenő szám a kapcsolódó anyagok számát jelöli.

Hazai kongresszusok rendezvények
[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ][ 7 ][ 8 ][ 9 ][ 10 ]
[ 11 ][ 12 ][ 13 ][ 14 ][ 15 ][ 16 ][ 17 ] 
 
Magyar Pszichiátriai Társaság
Személyközpontú módszerspecifikus kiképző program
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.09.22.Rendezvény vége: 2021.12.31.
Helyszín:
Dr. Tringer László prof. emeritus és Dr. Pintér Gábor c. egyetemi tanár

2021. szeptember 22-én teljes személyközpontú módszerspecifikus kiképző programot indít Budapesten.


A képzés a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület keretében és tanulmányi rendje szerint folyik, s orvosok és pszichológusok számára egyben a pszichoterápiás szakképzés teljes személyközpontú módszerspecifikus fázisát képezheti. Pszichoterapeuták számára "személyközpontú pszichoterapeuta", másoknak "személyközpontú tanácsadó" végzettséget ad. A tanfolyam elemei: sajátélményű önismereti csoport, pszichoterápiás tréning, elmélet, „terápiás lánc”, szupervízió.

A tanfolyam a képzési rend szerint halad (ld. www.szemelykozpontu.hu). Általában havonta egy alkalommal, szerdai napokon leszünk együtt + néhány intenzív blokkban. Pszichoterapeuta jelöltek, rezidensek, szakpszichológusok, illetve orvosok és pszichológusok jelentkezését várjuk! Végzős medikusok és pszichológus MA hallgatók jelentkezését korlátozott számban tudjuk fogadni.

Jelentkezés 2021. szeptember 10-ig lehetséges, de a helyeket az érkezés sorrendjében töltjük be. Előzetes regisztráció a rogerstanfolyam@gmail.com címen lehetséges rövid motivációs levéllel és szakmai – végzettségi adatokkal. Az első interjúkra júniusban kerül sor.
 
Magyar Pszichiátriai Társaság
Pszichoterápiás Propedeutika képzés
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.09.24.Rendezvény vége: 2022.06.15.
Helyszín: 7623 Pécs, Rét utca 2., PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
A Pécsi Pszichoterápiás Képzőhely (PPK) 1 éves Pszichoterápiás Propedeutika képzést indít 2021. őszén.

A propedeutika fázis a pszichoterápiás szakvizsga-képzés részeként tartalmazza az elméleti és gyakorlati követelményeket nem-pszichiáter szakorvosok, neuro-pszichológusok és alkalmazott egészség-pszichológusok számára. A képzés a pszichoterápia elméleti és módszertani alaptételeibe nyújt betekintést, hangsúlyt fektet a pszichoterápiás kapcsolat jellemzőire, a pszichoterápiás irányú kivizsgálás és betegvezetés gyakorlatára.

A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a pszichoterápia alapjaival, valamint betekintést kapnak a pszichoterápiás munkafolyamatokba. A pszichoterápiás alapfogalmak, a pszichoterápia főbb módszereinek alapjai, a pszichoterápiás folyamat főbb jellemzői, a pszichoterápiás kapcsolat, a pszichoterápiás etika, a pszichopatológiai alapismeretek mellett az első interjú, a pszichoterápiás kivizsgálás és betegvezetés gyakorlati elsajátítását is magában foglalja a képzés.

A képzés blokkosított formában zajlik, havonta 1 pénteki napon (08:00-tól 17:00 óráig). A képzési napok elméleti előadásokból, szemináriumokból, készségfejlesztő, szupervíziós foglalkozásokból, pszichoterápiás osztályos hospitálásból, klinikai gyakorlatokból és esetmegbeszélő csoportokból épülnek fel.
A képzés komplex vizsgával (írásbeli és szóbeli, illetve esettanulmány leadása és védése) zárul, melynek sikeres teljesítését követően a propedeutika fázis elvégzéséről Tanúsítványt állítunk ki.
Nem-pszichiáter szakorvosok, neuro-pszichológusok és alkalmazott egészség-pszichológia szakvizsgával rendelkező kollégák számára a propedeutika fázis sikeres teljesítése az alapja a klinikai fázishoz történő csatlakozáshoz.

A képzés helyszíne: PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, 7623 Pécs, Rét utca 2.
A képzést a járványhelyzet mindenkori figyelemmel kísérése mellett személyesen tartjuk, indokolt esetben online képzési formára váltunk.

A képzőhely vezetője: Prof. Dr. Tényi Tamás, egyetemi tanár.

A képzés vezetője, tanulmányi felelőse: Dr. Vörös Viktor, egyetemi adjunktus (voros.viktor@pte.hu).

Kapcsolattartó: Ott Péter (ott.peter@pte.hu).

A képzés díja: 80.000 Ft/félév (összesen 160.00 Ft, mely a vizsgadíjat és a Tanúsítvány kiadását is magában foglalja).

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni, illetve a képzésre jelentkezni a fenti email címeken lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2021.09.20.

Első képzési nap: 2021.09.24.
 
Magyar Pszichiátriai Társaság
Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) – sajátélmény csoport
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.09.29.Rendezvény vége: 2021.11.17.
Szakterület(ek): Pszichiátria, mentálhigiéné
Tudományos információ: Samu Nagy Ádám
Munkahely neve: VIKOTE
Címe: 1083 Budapest, Balassa utca 6.
Tel: +3617816889
E-mail: titkarsag@vikote.hu
Szervező: Veress Aletta
Munkahely neve: VIKOTE
Címe: 1083 Budapest, Baross utca 119/A.
Tel: +3617816889
E-mail: titkarsag@vikote.hu
Helyszín: 1083 Budapest, Baross utca 119/A., Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület
A rendezvény Web oldala: https://bit.ly/3ugWXWX
A 8 hetes sajátélmény csoport az Oxford Mindfulness Center magyar nyelvre adaptált munkafüzetével és meditációs hanganyagával dolgozik, melyet a csoporttagok megkapnak. A sajátélmény kurzus elengedhetetlen része, hogy a csoporttag lehetőleg mind a 8 alkalmon személyesen részt tudjon venni, illetve vállalja, hogy a 8 hét alatt napi 40-60 percet önállóan gyakorol.
Az MBCT sajátélmény remek kiegészítése az egyéni terápiás munkának és más sajátélmény megtapasztalásnak is.
 
Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság
Ultrahang tanfolyam endokrinológusok, radiológusok, patológusok számára
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.01.Rendezvény vége: 2022.05.31.
Helyszín: Online
A rendezvény Web oldala: http://thyrosite.com/

2021. október 1-től ultrahang tanfolyam indul endokrinológusok, radiológusok, patológusok számára. A tanfolyam angol nyelvű, a kurzus koordinátora Dr. Solymosi Tamás. A Társaság tagjai 50% kedvezményt kapnak. 

A részletekért kattintson ide: 

http://thyrosite.com/

 

The Papillon Course on Thyroid Ultrasound starts in October 2021. The language of the Course is English.

This training differs from the usual ultrasound courses in several important elements:

  • It seeks to cover all major topics and sub-areas in full. The 8-month course actually corresponds to a 2-semester training which requires more time from students than usual.
  • The training is not based on static images, but on voice-over ultrasound videos taken during the original examinations. You will be able to go over these videos alone, accommodating your own time schedule.

The Papillon Course consists of two parts.

  1. Guided by a structured curriculum, you will listen to pre-recorded lectures, illustrated by comparative tables on differential diagnostics, and you will have access to more than 800 narrated ultrasound video recordings of live patients.
  2. Live, online webinars include 17 lectures given by highly recognized experts of the thyroid field. In addition to the Hungarian speakers, several international experts accepted our invitation, including Steen Bonnema, Cosimo Durante, Murat Faik Erdogan, Anrea Frasoldati, Laurence Leenhardt, Enrico Papini, Ralf Paschke, Gilles Russ, Fernando Schmidt and Philippe Vielh.

The Course Instructor, myself, will be available for online discussion of selected cases according to a pre-defined schedule.

For details, please visit our course website: http://thyrosite.com/ Here the chapter on nodular goiter is freely available.

We would be very pleased to welcome you among the students of the course. There is a 50 % discount for MEAT and MRT members.

Best regards,

Tamas Solymosi, M.D, Ph.D.
for the Faculty

 

 
Magyar Nephrologiai Társaság
Az ambuláns vérnyomás-monitorozás (ABPM) elmélete és gyakorlata (Budapest, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged)
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.01.Rendezvény vége: 2021.11.06.
Helyszín: Budapest, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged
Figyelmébe ajánljuk a Magyar Hypertónia Társaság által rendezett "Az ambuláns vérnyomás-monitorozás (ABPM) elmélete és gyakorlata" orvosok részére akkreditált, ingyenes de felhasználói profilhoz és online jelentkezéshez kötött rendezvényt, mely Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsen és Szegeden kerül megrendezésre, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. támogatásával.

A rendezvény egyes állomásairól további információ és jelentkezési lehetőség az alábbi címeken érhető el:

Debrecen, Nagyerdei Stadion - VIP páholy
2021. október 01.
INFORMÁCIÓ
JELENTKEZÉS

Pécs, Hotel Corso

2021. október 01.
INFORMÁCIÓ
JELENTKEZÉS

Szeged, Novotel Szeged

2021. október 02.
INFORMÁCIÓ
JELENTKEZÉS

Budapest, Danubius Hotel Hélia

2021. október 09.
INFORMÁCIÓ
JELENTKEZÉS

Győr, Famulus Hotel

2021. november 06.
INFORMÁCIÓ
JELENTKEZÉSKülföldi kongresszusok rendezvények
[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ] 
 
Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság
ISUOG World Congress 2021 - 31 World Congress on Ultrasound in Obstetrics and Gynecology
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.15.Rendezvény vége: 2021.10.17.
Helyszín: Online

ISUOG World Congress gives you the latest scientific research, practical workshops and an opportunity to meet and network with 3000 delegates from over 140 countries.

Our enhanced virtual platform will provide more opportunities to interact with your favourite speakers, engage with the content and network with the people you want to meet. 

Important dates:

  • 15 October: Congress opens
  • 17 October: Congress live-days ends
  • 17 November (23:59 GMT): Access to Congress platform closes. On-demand content for Congress attendees will move to the ISUOG education pages here. Please note that ISUOG members who did not attend the 2021 Congress will only be able to access the recordings 12 months after the Congress. 

More information and registration on the website: https://www.isuog.org/events/world-congress-2021.html

 
Magyar Dermatológiai Társulat
IDEOM Annual Meeting (online, 2021.10.22-23.)
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.22.Rendezvény vége: 2021.10.23.
Helyszín: online
A rendezvény Web oldala: https://dermoutcomes.org/meetings.html
International Dermatology Outcome Measures (IDEOM)
 
Magyar Nephrologiai Társaság
39th Vicenza Course on AKI & CRRT
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.26.Rendezvény vége: 2021.10.29.
Helyszín: Virtually
After 39 years of putting together an updated course on the most important advances in the area of nephrology, critical care, cardiology and cardiac surgery, it is still our mission to offer a multidisciplinary, high-profile, scientific course. The faculty is composed of more than 50 key experts, carefully selected from their different disciplines and representing the top scientists and investigators of current literature. The 2021 edition will be fully virtual and will be aired on a special e-learning platform. The course will be spread over 4 days in which the time of scientific lectures and controversies will cover the selected topics in a series of sessions for a duration of 3-4 hours/day.

The course contains a compendium of current knowledge on Critical Care Nephrology and covers two main topics: 1) Acute Kidney Injury (AKI) describing the epidemiology, pathophysiology, mechanism, prevention and diagnosis through biomarkers and action strategies in different settings such as cardiac surgery, intensive care unit, cardiology, nephrology and sepsis. 2) Continuous Renal Replacement Therapies (CRRT) describing indications, modalities, prescription and delivery, different techniques and clinical results.

This is a unique event in 2021 and it will serve as a pillar for knowledge and education in the fields of AKI, CRRT and Critical Care Nephrology.

Please visit our website here: http://www.irriv.com/courses/events/39th-vicenza-course-on-aki-crrt

Preliminary program

 
Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság
European Conference on Paediatric and Neonatal Mechanical Ventilation (EPNV)
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.27.Rendezvény vége: 2022.10.30.
Helyszín: Switzerland, Montreux
http://www.epnv-montreux.org/
 
Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság
Aortic Summit 2021 in Lugano (28-30 October, 2021)
Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook) Rendezvény kezdete: 2021.10.28.Rendezvény vége: 2021.10.30.

Kedves Kollégák!

Szeretném felhívni a figyelmet az alábbi linken olvasható kongresszusi tájékoztatóra:

https://www.aorticassociation.org/2021/03/01/call-for-abstracts/

Üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán
a MAÉT elnöke

Korábbi kongresszusok, rendezvények megjelenítése >>

2021. október 16.
Gál napja
Időjárás
0.1http://www.wundergr.
Min / Max: 2 °C / 14 °C
Szélsebesség: 31 km/h

Gyorskeresés a dokumentumok között
 
[ Keresési feltételek ]


[ Vissza az előző oldalra ]

A Web-rendszerben található információk szolgáltatása és gyűjtése a magyar média és adatvédelmi törvények előírásait figyelembe véve történik.
A Web-rendszer teljes tartalmára minden jogot fenntartunk!
Copyright © 2021 doki.NET
Internet rendszerének szerkesztősége.


[ www.doki.NET ]