Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

Elérhető az MDT Páciens APP!
Töltse le ingyenes alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Diabétesz Világnap

Diabétesz Világnap

A 2023-as cukorbetegség világnapjának témája:
"Diabétesz: Hozzáférés a cukorbeteg ellátáshoz"

diabet.hu/vilagnap

Diabétesz Világnap

Diabétesz Világnap

A 2023-as cukorbetegség világnapjának témája:
"Diabétesz: Hozzáférés a cukorbeteg ellátáshoz"

diabet.hu/vilagnap

diabet partneri hirek

 • 77 Elektronika

  A 77 Elektronika Kft. 1986-ban alakult Budapesten. Hamarosan az egyik legdinamikusabban fejlődő magánvállalkozássá nőtt. Növekedésének, fejlődésének záloga a vevőközpontú, fejlesztésen, innováción alapuló filozófiája.
  A cég termékválasztékát vércukormérő rendszerek, vizeletvizsgáló berendezések alkotják, melyeket mind a hazai piacon, mind világszerte értékesít.

  További információs anyagokért kattintson!
 • Sanofi

  Az új évezred kezdetén a tudomány és a technológia robbanásszerű fejlődése elénk tárja az élet legnagyobb titkait. A tudományos felfedezések és a felhalmozódott tudás eszköz a kezünkben ahhoz, hogy nagymértékben javíthassuk az életminőséget.

  A sanofi-aventis Zrt. a diabet.hu tartalomszolgáltató partnere.

  További információs anyagokért kattintson!
 • Novo Nordisk Hungária

  A Novo Nordisk Hungária Kft. a diabet.hu tartalomszolgáltató partnere.

  Címünk:
  1025 Budapest, Felső Zöldmáli u. 35.

  Telefonszámunk:
  +36 1 325 9161

  További információs anyagokért kattintson!
 • AstraZeneca Kft.

  Az AstraZeneca Kft. az MDT Web-rendszer tartalomszolgáltató partnere.

  További információs anyagokért kattintson!
 • Sandos Hungária Kft.

  A Sandoz Hungária Kft. a dibaet.hu tartalomszolgáltató partnere.

  Levelezési cím:
  Sandoz Hungária Kft.
  1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
  Telefon: +36 1 430 2890
  Fax: +36 1 430 2899
  Email: info.hungary@sandoz.com
  www.sandoz.hu

  További információs anyagokért kattintson!
 • Berlin-Chemie

  A Berlin-Chemie/A. Menarini Magyarország Kft. a BERLIN-CHEMIE, a MENARINI Csoport leányvállalata nevében működik Magyarországon. A MENARINI csoport az olasz gyógyszerpiacon hosszú évek óta vezető szerepet tölt be. Az 1886-ban alakult, firenzei székhelyű MENARINI cég generációk során fejlődött globális, tulajdonos vezette gyógyszercéggé.

  A Berlin-Chemie/A. Menarini Magyarország Kft. a diabet.hu tartalomszolgáltató partnere.

  További információs anyagokért kattintson!
 • Boehringer Ingelheim

  Elérhetőségeink:
  Boehringer Ingelheim RCV Gmbh & Co. KG Magyarországi Fióktelepe

  Cím: H-1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Millenniumi Torony 1.
  Telefon: (+36 1) 299 8900
  Telefax: (+36 1) 299 8901

  További információs anyagokért kattintson!
 • Medtronic Hungária

  Több, mint 25 éves kutatási tapasztalatával a Medtronic vezető a diabétesz terápia technológiában. A Medtronic elkötelezett a mesterséges hasnyálmirigy - a jövő fejlesztésében annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb kezelést biztosítsa a dibéteszes betegek számára. A Medtronic technológiája egy összetett rendszert kínál, mely az egyedi igényeknek megfelelően alakítható. Mindemellett folyamatosan fejleszti képzési-, és háttérszolgáltatásait.

  További információs anyagokért kattintson!
 • Roche (Magyarország) Diagnosztika

  A Roche (Magyarország) Kft. a diabet.hu tartalomszolgáltató partnere.

  Elérhetőségeink:
  cím: 1112 Budapest, Balatoni út 2/A
  telefon: +36 1 279 4500
  fax: 06 (23) 446-890

  További információs anyagokért kattintson!

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Diabétesz világnap 2015 - nemzetközi felhívás

Küldje be Ön is meghívóját, beszámolóját a Világnap eseményeiről, írjon a szerkesztoseg@diabet.hu e-mail címre, és népszerűsítse a rendezvényt a www.diabet.hu/vilagnap - hazai események honlapon is!

Diabétesz világnap 2015
Egészséges életmód és a cukorbetegség

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepelik.

A Diabetes Világnap a Nemzetközi Diabetes Szövetség vezetésével alakult meg 1991-ben a WHO-val közösen, felmérve a cukorbetegség okozta növekvő veszélyeket, valamint az ezzel járó növekvő aggodalmakat.

A 2015-ös évben a hangsúly az egészséges táplálkozáson lesz, mivel ez egy kulcsfontosságú tényező a cukorbetegség elleni harcban, valamint egy mérföldkő az egészség és fenntartható fejlődés jegyében.

A Diabetes Világnap kampányanyagok május 19-étől egészen decemberig elérhetőek lesznek, közben láthatjuk, mit is jelent a valóságban krónikus betegséggel élni nap, mint nap.

Két új Diabetes Világnapja poszter is készült, júliusban ezt követi egy Diabetes Világnapja ismertető füzet, amelyben minden fontos információ megtalálható a kampánnyal kapcsolatban.

2014-2016 között a Diabétesz Világnap témája: Egészséges életmód és a cukorbetegség


Tégy ma a jövődért!
A nemzetközi Diabetes Szövetség 2015. május 19-én indította a 68., Genovában megrendezett Világszervezet Egészségügyi Közgyűlésén a 2015-ös Diabetes Világnap programját.

Dr. Petra Wilson (Nemzetközi Diabetes Szövetség vezérigazgatója) társ házigazdának, valamint Michael Hirstnek (Nemzetközi Diabetes Szövetség elnöke) köszönhetően az esemény az egészséges táplálkozást helyezi a fókuszba, mint egy kulcsfontosságú komponens a diabeteses betegek kezelésében, valamint egy mérföldkő az egészség és fenntartható fejlődés vonatkozásában.

Ezen az eseményen a Nemzetközi Diabetes Szövetség megjelentette a „The Framework for Action on Sugar”-t. Ez a keretterv a Szövetség hivatalos válasza a robbanásszerűen megnövekedett cukorbevitelre, valamint a növekvő elhízásra, és az egyre gyakoribb cukorbetegség előfordulásra, amely miatt előreláthatólag 2035-re 592 millió ember lesz érintett a betegségben. Ez egy 53%-os emelkedés a jelenlegi állapothoz képest.

Az előbb említett keretterv az egyes országok kormányainak figyelmét hívja fel arra, hogy politikájukkal valósítsák meg a cukor fogyasztás csökkentését, és támogassanak specifikus méréseket, hogy növeljék a cukor helyetti egészséges helyettesítő termékek elérhetőségét, mint pl. friss zöldségek és gyümölcsök, tiszta ivóvíz. Ez azért is lenne fontos, hogy ezáltal segítsenek megelőzni a 2-es típusú diabetest. A Nemzetközi Diabetes Szövetség becslései alapján a 2-es típusú diabeteses megbetegedések 70%-a megelőzhető lenne életvitelbeli változtatásokkal.

Nevezetesen, gyermekeknek tilos cukorral édesített italokat reklámozni, ezen felül támogat olyan jellegű adóztatást, amellyel a kormány csökkenteni képes a cukorbevitelt. Az idén kiadott WHO cukor bevitelre vonatkozó ismertető alapján a Nemzetközi Diabetes Szövetség a cukor és elhízás közötti kapcsolatokat vizsgáló kutatásokat is erősebben támogatja. Céljuk, hogy a napi cukorból származó energia bevitelt 5% alá csökkentsék (jelenleg a WHO cukorbevitelre vonatkozó ismertetője ezt csak javasolja, azonban nem kötelező).

Ön már szervezi a helyi világnapi rendezvényt?
Várjuk a rendezvények szervezőitől a felhívásokat, meghívókat, majd pedig a beszámolókat! Ossza meg velünk véleményét, élményeit!

A Diabétesz Világnappal kapcsolatos legfrissebb információkat, híreket, hazai rendezvényeket folyamatosan közzétesszük a Magyar Diabetes Társaság honlapján!

www.diabet.hu/vilagnap

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket.
A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető.

A Magyar Diabetes Társaság Edukációs Munkacsoportjának szakmai ajánlásával és a Zentiva támogatásával elkészítette az Életmód kisokos cukorbetegeknek című kiadványt.
A kiadvány egészében letölthető.