Magyar Diabetes Társaság - Pácienseknek On-line
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Diabétesz Világnap

Diabétesz Világnap

A 2021. évi Diabétesz Világnap témája "Hozzáférés a cukorbetegség megfelelő kezeléséhez".

100 évvel az inzulin felfedezése után világszerte a cukorbetegek milliói nem férnek hozzá a szükséges, számukra megfelelő kezeléshez.

Covid-19

Koronavírus-járvány


Koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre vonatkozó állásfoglalásokért, tájákoztatókért kattintson ide!

felmérésére 12 év feletti serdülőkben

2-es típusú cukorbetegség kockázatának felmérése 12 év feletti serdülőkben


Kérjük, töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, hogy megtudhassa, gyermeke mennyire lehet érintett!

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

A világon 387 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban növekszik. Kérjük, töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, hogy megtudhassa, Ön mennyire lehet érintett!

www.diabetes.hu

Diabetes Magazin

Az Alapítvány a Cukorbetegekért lapja

Látogasson el a Diabetes Magazin honlapjára!

diabet partneri hirek

Diabétesz Világnap 2009 – hazai eseményekKüldje be Ön is meghívóját, beszámolóját a Világnap eseményeiről, írjon a szerkesztoseg@diabet.hu e-mail címre, és népszerűsítse a rendezvényt a www.diabet.hu/vilagnap - hazai események honlapon is!

Cukorbetegek Budapesti Egyesülete, Budapest >>
Veszprémi Diabétesz Világnap >>
Kecskeméti Diabétesz Világnap >>
Egri Diabetes Világnap >>
Nemzetközi Diabétesz Világnap, Budapest >>
Egy Csepp Világnap, Budapest >>
Országos Diabétesz Világnap, Debrecen >>
Junior Extrém Világnap, Budapest >>Diabetes Világnap - Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Időpont : 2009. november 8. 9:00-tól
Helyszín : Budapest, Nagyvárad tér
Semmelweis Egyetem Elméleti tömb


Értesítjük, hogy a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete a Vasutas Cukorbetegek Egyesületével közösen, 2009-ben is megrendezi a már hagyománnyá vált Diabetes Világnap-ot, melyre tisztelettel meghívja Önt is.
A rendezvény célja: felhívni a figyelmet a népbetegségnek számító cukorbetegségben szenvedők gondjaira, problémáira, megismertetni a betegekkel a korszerűbb kezelési lehetőségeket. A rendezvényen mintegy 1500 látogatóra, orvosokra és a sajtó képviselőire számítunk Budapestről és környékéről. A megjelenteknek az oktató előadások mellett kiállítással, termékbemutatóval, kedvezményes vásárral kedveskedünk.

Diabetes Világnap - Veszprém Megyei Diabetes Egyesület

Időpont : 2009. november 14. 8:45-től
Helyszín : Veszprém, Brusznyai u. 2.
(a volt Séd filmszínház színházterme)


Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület 2009. november 14-én Veszprémben rendezi meg az idei Diabétesz Világnapot. A résztvevők számos hasznos és érdekes előadáson vehetnek részt, melyeket a diabetológia területén jártas orvosok tartanak. Az előadások után egy fogadásra invitálják a rendezvényen megjelenőket, amit délután 14:00 órai kezdettel egy színházi előadás követ. Majd mintegy a rendezvény lezárásaként kék fénybe öltöztetik a színház épületét, a Diabétesz Világnap alkalmából.

Meghívó és program >>

Diabetes Világnap - Bács-Kiskun Megyei Egyesület

Időpont: 2009. november 14. 13:00-tól
Helyszín: Kecskemét, Kossuth tér 4.


A Fiatal és Felnőtt Cukorbetegek Bács- Kiskun Megyei Egyesülete 2009. november 14-én Kecskeméten az Ifjúsági Otthonban rendezi meg a Diabétesz Világnapot.

A szakmai és kulturális programot számos szűrési lehetőség, (vércukor-, vérnyomás-, testzsír-, haskörfogat mérés, testtömeg index számítás) életmód tanácsadás, gyógyászati segédeszközök, valamint diabetikus termékeket gyártó és forgalmazó cégek kóstolással, vásárlással egybekötött bemutatója, pogácsasütő verseny és Almási Zsuzsanna egyesületi tag festményeiből összeállított kiállítás egészíti ki.
A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Meghívó >>

Egri Diabetes Világnap - Cukorbetegek Egri Egyesülete

Időpont: 2009. november 14. (szombat) 14:00
Helyszín: Bartakovics Béla Művelődési Ház, Díszterem Eger, Knézich K. u. 8. (a Minaretnél)


A Cukorbetegek Egri Egyesülete az előző évekhez hasonlóan ismét megrendezi az Egri Diabetes Világnapot. A rendezvény előadója dr. Domboróczki Zsolt diabetológus aki a cukorbeteg gondozás aktuális kérdéseiről, a szövődmények elkerülési lehetőségeiről tájékoztatja a tagságot és minden kedves érdeklődőt. A Diabetes Világnapot bemutatók, diétás termékek, gyógyteák kóstolója és az egyesület Mézvirág Kórusának vidám dalai színesítik. Természetesen lesz vérnyomás, vércukor, koleszterinmérés és indokolt esetben HgA1C mérést is tudunk biztosítani. A résztvevők az Egyesület életéről készült dokumentumokat, posztereket, fotókat és filmeket is megtekinthetnek.

A rendezvény után belvárosi sétát tartunk, ahol megcsodáljuk a Diabetes Világnap alkalmából figyelem felkeltésképpen kék fénnyel megvilágított városházát és a török fürdőt.

Az Egri Diabetes Világnapra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nemzetközi Diabetes Világnap - Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége

Időpont: 2009. november 14. 18:00 – 22:00
Helyszín: Budapest, V. ker. Roosevelt tér


A nemzetközi „World Diabetes Day” kampányhoz csatlakozva, a Nemzetközi Diabétesz Világnap idei rendezvényén, 2009. november 14-én sötétedéstől kék fénnyel világítják meg a Magyar Tudományos Akadémia homlokzatát, ami Budapest egyik legforgalmasabb terén, a Roosevelt téren áll.

Budapest immár második alkalommal csatlakozik az idei 500 résztvevő helyszínhez, ahol kék fénnyel hívják fel a figyelmet világszerte a cukorbetegekre és a cukorbetegségre. 2008-ban a Szabadság-szobor kivilágításával hívta fel a MACOSZ a cukorbetegségre a figyelmet.

Várjuk szeretettel a helyszínen!

Egy Csepp Világnap

Időpont: 2009. november 15. 10:00 - 18:00
Helyszín: Budapest, SYMA Sport-, és Rendezvényközpont


2009. november 15-én negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Egy csepp Világnap, mely számos újdonságot tartogat az előző évekhez képest. Vérnyomás-, koleszterin, testzsírszint-, tüdőkapacitás- és még sok más ingyenes szűrővizsgálattal, koncertekkel várják az idelátogatókat, akik a belépésnél kapott szórólappal értékes ajándékokat nyerhetnek. A Világnapon a gyermekeknek is változatos programokban lesz részük: kipróbálhatják a legújabb ugráló várakat, próbára tehetik kézügyességüket, és találkozhatnak kedvenceikkel. A műsorvezetők között lesznek az Alapítvány médiatámogatóinak, az RTL Klub-nak, a Danubius Rádiónak ismert arcai, sztárjai.

Legyen Ön is részese a Világnap által nyújtott élményeknek, és szánjon egy csepp figyelmet egészségére!

Országos Diabétesz Világnap

Időpont: 2009. november 21. 9.00 – 16.30
Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ


A MACOSZ és a Hajdúsági Diabetes Egyesület 2009. november 21-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg az idei Országos Diabétesz Világnapot. A rendezvény folyamán a résztvevők ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-mérésen vehetnek részt. Sor kerül még gyógyszer-, és gyógyászati segédeszközgyártók kiállítására, diabetikus termékek értékesítésére. A szakmai programok, a kiállítás és a vásár ingyenesen látogathatók.
Számos szabadidős programra is lehetőség lesz, például csoportos városnézésre, idegenvezetővel, múzeumlátogatásra, fürdő látogatásra.

Jelentkezési határidő: 2009. október 22.
Meghívó és további információk >>

Junior Extrém Világnap

Időpont : 2009. november 28. 14:30-tól
Helyszín : Budapest, Szentmihályi út 131. Pólus Center


„KEZEDBEN AZ IRÁNYÍTÁS!”
Országos világnapi rendezvény diabéteszes gyermekek és fiatalok számára a Novo Nordisk Hungária Kft támogatásával.

2009. november 28-án 14:30-tól kerül megrendezésre a JUNIOR EXTRÉM VILÁGNAP elnevezésű szórakoztató rendezvény Budapesten a Pólus Centerben, amelyre sok szeretettel várják a szervezők az ország diabéteszes fiataljait és családtagjait, ismerőseit.

Figyelem: a rendezvény minden programja ingyenes, de a részvétel feltétele az előzetes regisztráció: 30-326-6828 vagy diabgeneraciok@gmail.com

A Diabétesz Junior Cukorbeteg Gyermekek Magyarország idén a Juvenilis Diab Help Alapítvánnyal és tini táborozóival közösen ünnepli meg Sir Frederick Banting születésnapját. Az esemény programjai, mint minden évben, a diabéteszes fiatalok izlése szerint alakulnak, hiszen a sporté, mozgásé (ingyenes bowlingozási lehetőség) és a zenéé lesz a főszerep (sztárvendég: Hien a Megasztárból.)

A rendhagyó országos esemény fő támogatója a Novo Nordisk Hungária Kft, amelynek „Changing Diabetes – Együtt változtathatunk” című programjával is megismerkedhetnek a látogatók a világnapi eseményen.

Rendezvény plakát >>

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket.
A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető.