Magyar Diabetes Társaság - Pácienseknek On-line
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Diabétesz Világnap

Diabétesz Világnap

A 2021. évi Diabétesz Világnap témája "Hozzáférés a cukorbetegség megfelelő kezeléséhez".

100 évvel az inzulin felfedezése után világszerte a cukorbetegek milliói nem férnek hozzá a szükséges, számukra megfelelő kezeléshez.

Covid-19

Koronavírus-járvány


Koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre vonatkozó állásfoglalásokért, tájákoztatókért kattintson ide!

felmérésére 12 év feletti serdülőkben

2-es típusú cukorbetegség kockázatának felmérése 12 év feletti serdülőkben


Kérjük, töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, hogy megtudhassa, gyermeke mennyire lehet érintett!

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

A világon 387 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban növekszik. Kérjük, töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, hogy megtudhassa, Ön mennyire lehet érintett!

www.diabetes.hu

Diabetes Magazin

Az Alapítvány a Cukorbetegekért lapja

Látogasson el a Diabetes Magazin honlapjára!

diabet partneri hirek

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Miért baj a cukorbaj?

A Magyar Diabetes Társaság elnöke, Prof. Dr. Jermendy György a Mindentudás Egyetemén 2006. május 22-én tartott előadást a cukorbetegségről.

Mindentudás Egyeteme

A cukorbaj (cukorbetegség, diabetes mellitus) a lakosság kb. 5 %-át érintő idült jellegű megbetegedés. Középpontjában a szénhidrát-anyagcsere zavara, a kórosan magas vércukorérték áll. A 21. század egyik igazi egészségügyi gondját az elhízáshoz társuló cukorbetegség rohamos, világméretű terjedése jelenti.

A cukorbetegség kezelési lehetőségei terén az inzulin felfedezése döntő fordulatot hozott, napjainkban a terápiás fegyvertár egyre tovább bővül. A cukorbetegség megfelelő kezelésével a vércukorértékek normalizálása, s ennek révén a jellegzetes szemészeti, vese- és idegrendszeri, illetve az érelmeszesedésből adódó szövődmények számottevő kockázatcsökkentése is elérhető.

Prof. Dr. Jermendy György
belgyógyász, diabetológus

Jermendy György

Jermendy György1992 óta a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház III. Bel-gyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, az orvostudomány (MTA) doktora, a Semmelweis Egyetem habilitált egyetemi magántanára. Belgyógyászatból és kardiológiából szerzett szakképesítést, diabetológus, hipertonológus és lipidológus minősítéssel rendelkezik. Fővárosi belgyógyász szakfelügyelő főorvos, a Belgyógyászati Szakmai Kollégium tagja, hazai és nemzetközi tudományos társaságok tagja. 2004 óta a Magyar Diabetes Társaság elnöke. Szakmai munkáját többek között 2002-ben Pro Sanitate és 2004-ben Pro Diabetologia díjjal ismerték el.

Az előadás megtekintése
A közönség kérdései & válaszok
Az előadó portréja

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket.
A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető.