Magyar Diabetes Társaság - Pácienseknek On-line
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

A világon 387 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es tjpusú cukorbetegek száma minden országban növekszik. Kérjük, töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, hogy megtudhassa, Ön mennyire lehet érintett!

www.diabetes.hu

Diabetes Magazin

Az Alapítvány a Cukorbetegekért ingyenes lapja

Látogasson el a Diabetes Magazin honlapjára!

Diabétesz Világnap

Diabétesz Világnap

2014-2016. között a Diabétesz Világnap témája:

Egészséges életmód és a cukorbetegség

diabet partneri hirek

Beszámoló a X. Törp Program családi edukációs hétvégéjéről - Szépalma, 2017. május 26-28.2017.06.12. | MDT Gyermekdiabetes Szekció

Idén újabb huszonöt család kapott életre szóló, erőt adó élményt a Győri Gyermekdiabétesz gondozó és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató győri egyesület edukációs hétvégéjén. Ezúttal is, mint hosszú évek óta mindig, a Bakony talán legszebb vidékére, Szépalmára érkeztek a kisgyermekes szülők, többen két-három gyermekkel, az ország legkülönbözőbb pontjairól, Sárospataktól Kiskunhalason át Pécsig, sőt

Országos megmozdulás a cukorbetegekért - Másfél óra mozgás után megfelelő lehet a cukorbetegek vércukorszintje2017.05.08. | MDT

Budapest, 2017. május 6. – Magyarország szerte 16 különböző helyszínen közel 1.000 cukorbeteget mozgatott meg a Botra fel! Nordic walking túra a cukorbetegekért elnevezésű program. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSz) által kezdeményezett, idén először megrendezett túra arra hívja fel a cukorbetegek figyelmét, hogy rendszeres testmozgással a diabétesz jobban ellenőrzés alatt tartható.

A csontritkulás megelőzése2017.05.08. | MDT Web-szerkesztőség, Molnárné Molnár Ágnes

Mindenkit érinthet a csontritkulás, ezért érdemes tenni a megelőzéséért. A kulcs a rendszeres mozgás.

További hírek

DIABÉTESZ SZŰRÉS

A világon 366 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban növekszik. Töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket és ha 12 vagy annál több pontot ért el, érdemes felkeresnie háziorvosát és laborvizsgálatot kérnie!

HAZAI BETEGSZERVEZETEK

Az ország számos pontján működnek diabetes beteg- szervezetek lehetőséget teremtve a betegek közötti kapcsolatteremtésre, valamint a szakorvosi ellátás mellé különböző kiegészítő szolgáltatásokat biztosítanak tagságuk számára. Összegyűjtöttük e szervezetek elérhetőségét, kattintson a listáért!

DIABETOLÓGIAI SZAKELLÁTÓHELYEK

A Magyar Diabetes Társaság az 1980-as évek óta tartja nyilván a Magyarországon működő cukorbeteg ellátóhelyeket.
A nyilvántartás ma már egy szigorú akkreditációs folyamattá fejlődött, meghatározott személyi, orvosi műszer és laborítóriumi vizsgálati feltételekhez kötött az Akkreditált Cukorbeteg Szakellátóhely minősítés megszerzése.

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket.
A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető.

Tájékoztató a cukorbetegségről érdeklődők, cukor­betegek és hozzá­tartozóik számára.

Tovább
Diabetes világnap

2014-2016 között a Diabétesz
Világnap témája:

Egészséges életmód és a
cukorbetegség

Tudjon meg többet, vegyen részt a rendezvényeken