Magyar Diabetes Társaság - Pácienseknek On-line
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

Kockázat alapú diabetes szűrés felnőtteken

A világon 387 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es tjpusú cukorbetegek száma minden országban növekszik. Kérjük, töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, hogy megtudhassa, Ön mennyire lehet érintett!

www.diabetes.hu

Diabetes Magazin

Az Alapítvány a Cukorbetegekért ingyenes lapja

Látogasson el a Diabetes Magazin honlapjára!

Diabétesz Világnap

Diabétesz Világnap

2014-2016. között a Diabétesz Világnap témája:

Egészséges életmód és a cukorbetegség

diabet partneri hirek

Cukorbetegség és a nyári időszak2017.08.28. | MDT Web-szerkesztőség, Molnárné Molnár Ágnes

Lassan vége a nyárnak, de érdemes e jó tanácsokat most, és a későbbiekben is megfogadni. A kánikula, a hőség mindenki szervezetét megterheli, a cukorbetegek számára a nyár lényegesen nagyobb kockázatot, terhet jelenthet. Természetesen a cukorbetegek is élvezhetik a nyári meleget, a strandolást! Kellő odafigyeléssel, a szabadság gondos megtervezésével minden diabéteszes nyugodt szívvel vállalkozhat

Életmód tábor Jánoshalmán (2017.07.08.)2017.07.13. | Dr. Király Ibolya

„Együnk és éljünk egészségesen” címmel, immár 6. éve rendezünk térségünkben tábort felnőtteknek és gyerekeknek. A résztvevők legtöbbször a szakrendelésünk vonzáskörzetébe tartozó betegek köréből kerülnek  ki, de vannak az ország több pontjáról érkező ismerősök, barátok, és azok barátai is.

Tájékoztató2017.07.13. | MDT Web-szerkesztőség

Tudomásomra jutott, hogy egyesek a nevemmel visszaélve azt állítják, hogy a megbízásomból, a cukorbetegek vizsgálata céljából, pénzt gyűjtenek. Természetesen ebből semmi sem igaz, hiszen a szabadalmunkkal kapcsolatos ügyintézést a Pécsi Tudományegyetem végzi. Mindezek miatt kérek mindenkit, hogy utasítsa el a nevemre hivatkozó pénzgyűjtés minden formáját.

Tisztelettel:

További hírek

DIABÉTESZ SZŰRÉS

A világon 366 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban növekszik. Töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket és ha 12 vagy annál több pontot ért el, érdemes felkeresnie háziorvosát és laborvizsgálatot kérnie!

HAZAI BETEGSZERVEZETEK

Az ország számos pontján működnek diabetes beteg- szervezetek lehetőséget teremtve a betegek közötti kapcsolatteremtésre, valamint a szakorvosi ellátás mellé különböző kiegészítő szolgáltatásokat biztosítanak tagságuk számára. Összegyűjtöttük e szervezetek elérhetőségét, kattintson a listáért!

DIABETOLÓGIAI SZAKELLÁTÓHELYEK

A Magyar Diabetes Társaság az 1980-as évek óta tartja nyilván a Magyarországon működő cukorbeteg ellátóhelyeket.
A nyilvántartás ma már egy szigorú akkreditációs folyamattá fejlődött, meghatározott személyi, orvosi műszer és laborítóriumi vizsgálati feltételekhez kötött az Akkreditált Cukorbeteg Szakellátóhely minősítés megszerzése.

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket.
A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető.

Tájékoztató a cukorbetegségről érdeklődők, cukor­betegek és hozzá­tartozóik számára.

Tovább
Diabetes világnap

2014-2016 között a Diabétesz
Világnap témája:

Egészséges életmód és a
cukorbetegség

Tudjon meg többet, vegyen részt a rendezvényeken