Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association


A Magyar Diabetes Társaság TELEMEDICINA oldalrendszere
Pácienseknek szóló tartalmak


proba
Előadások szakemberek részére

Mit tud nyújtani a telemedicina szakemberek számára? Miben segíti a munkájukat? Milyen lehetőségek rejlenek benne? Hol a határa? Mik a veszélyei? Mi a jövője? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszokat! - Szakemberektől szakembereknek.

proba
Előadások páciensek részére

Vizsgáljuk meg közösen, melyek a telemedicina gyakorlati alkalmazásának módjai. Megéri "újratanulni" a diabétesz kezelését ilyen szempontok szerint? Mi a páciensek előnye? Nézzük meg mindezt gyakorlati példákon keresztül is.(Nem csak) szakemberektől pácienseknek.

2022 2021 2020
proba
Kvíz tesztkérdés-sor

Vajon Ön mindent tud a telemedicináról? Ellenőrizze rövid teszt-kérdéssor formájában tudását!

2022 2021 2020

A telemedicinális megoldásokat támogatja a „Magyar Diabetes Társaság Orvos-szakmai Platformja”.

A digitalizáció az info-kommunikációs technológiák, sőt ma már a mesterséges intelligencia (MI) is a mindennapi életünk megkerülhetetlen, szerves részévé vált. Nincs ez másként az egészségügyben, illetve szűkebb érdeklődésünk, a diabetes területén sem. Ennek szakmai alátámasztásaként említjük meg, hogy az Amerikai Diabetes Társaság (American Diabetes Association, ADA) 2019-es irányelveiben már egy teljes fejezetet szentel a diabetessel kapcsolatos technológiai lehetőségek alkalmazására. 10 évvel ezelőtt még biztosan feltételes módot használtunk a digitális technológiák orvosi alkalmazása kapcsán, pl.: „segítséget nyújthatnak”. Ma már kijelentő módot kell használnunk: a technológiai eszközök, online rendszerek alkalmasak a diabetes prevenciójára, akut kezelésére, gondozásra a betegéletút során.


A Magyar Diabetes Társaság Orvos-szakmai Platformja 2023 évi kiemelt támogatója

Lilly

Tovább