Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Túra az egészségért - nem csak diabéteszeseknek

Az Alapítvány a Cukorbetegekért rendezvénysorozatot hirdetett, melynek témája a kirándulás, túra, természetjárás.

A program lényege: mozogjunk többet, s közben legyünk együtt többet!
Így lehetőségünk lesz jobban megismerni egymást, miközben jobban megismerhetjük környezetünk értékeit is.

A túrák két távon indulnak majd, egy kényelmesebb, rövidebb séta, illetve egy hosszabb kirándulás keretében, így mindenki saját fizikai, felkészültségi állapotának megfelelőt választhat.

Az ország öt különböző táján öt alkalommal hirdet az Alapítvány túrát, így minden érdeklődő talál majd elérhető közelségben szervezett programot.

Az első túra időpontja: 2008. április 19., szombat, helyszíne: Tihany. További helyszínek: Zalaegerszeg (2008. május 24.), Sopron és Eger, illetve egy ötödik helyszín megszervezésére a cukorbeteg szervezetek jelentkezését várja az Alapítvány.

Minden résztvevő befutó-csomagot kap!


A pontos szervezés érdekében kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezni legyenek szívesek a Tudomány Kiadó elérhetőségein Béki Jánosnál:
Tel.: (1) 273-2840, mobil: 06-20-978-6834, fax: (1) 384-5399,
e-mail: diabetestura@tudomany-kiado.hu

Helyszínek és időpontok

  1. Tihany, 2008. április 19.
  2. Zalaegerszeg, 2008. május 24.
  3. Eger, 2008. őszén
  4. Sopron, 2008. őszén
  5. Az ötödik helyszínre szervező cukorbeteg szervezetek jelentkezését várjuk

Tihany, 2008. április 19.

Gyülekezés a Club Tihany szállodában 10 óráig, ahol a túra előtt és után lehetőség van az esemény támogatóinak megismerésére. A Club Tihany szállodához, illetve onnan a túrák indulásához, majd vissza, igény esetén előzetes egyeztetés alapján autóbuszt biztosítunk.
A rövid túra útvonala: Belső-tó – Hármas-hegy – Aranyház – Belső-tó, időtartama: kényelmes tempóban kb. 2 óra.
A hosszabb kirándulás útvonala: Tihany, Sajkod – Apáti-tető – Levendulás – Nyereg-hegy – Sajkod, időtartama – gyalogos túra – kb. 3 óra.

Nézze meg a rendezvény plakátját >>

Eger, 2008. szeptember 21.

Gyülekezés a belvárosban, a Dobó téren a Cukorbetegek Egri Egyesületének a sátránál 10 óráig. Séta az egri borvidék legszebb részén, a szüret kezdetekor. Pihenő a Szent Donát szobornál helytörténeti ismertetéssel. A túra tartama kb. 2 óra, visszaérkezés az északi lakótelepre, ahonnan a tömegközlekedés megoldott.
A túra Eger Ünnepe idején zajlik, ami az egri civil szervezetek legnagyobb közös rendezvénye, ahol sokszínű, ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Dobó téren felállított sátraikban, így a túrára érkezőknek már szombaton lehetőségük lesz bekapcsolódni ezekbe a programokba is!

Nézze meg a rendezvény plakátját >>

Hozza el fényképezőgépét és készítsen felvételeket a túra alatt!

Az Apapítvány pályázatot hirdet a program résztvevői között. Minden fényképet közzéteszünk a honlapon, a legjobb képeket pedig a Diabetes lapban is megjelentetjük. A képekre olvasóink, a Web-rendszer látogatói szavazhatnak, s a legtöbb szavazatot kapott képek készítői jutalomban részesülnek!

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények