Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • MGYT és MDT közös Gyermekdiabetes Szekciójának XXXV. tudományos ülése - Elnöki köszöntő
  2019.10.10. | GYTÜ Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Ismét eltelt egy szorgos munkában eltöltött esztendő, és itt állunk a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság közös Gyermekdiabetes Szekciójának nagy izgalommal várt éves Kongresszusa előtt. Nagy örömömre szolgál, hogy ennek az összetartó, erős és eredményes közösségnek az élén állhatok. Köszönöm szépen a bizalmat!

  Úgy érzem, hogy mára már túl vagyunk a létünkért való küzdelmünk legnehezebb szakaszán még akkor is, ha még mindig van előttünk álló feladat. Bebizonyítottuk, hogy ez a közösség – a magyar egészségügy minden objektív és szubjektív nehézsége ellenére – él, túlél és virágzik. 

  Mindennek ékes bizonyítéka a most induló Kongresszus, amelyen – haladó hagyományainknak megfelelően – a magyar gyermekdiabetológiai ellátás szereplőinek derékhada vesz részt. A kongresszust egy meghívott előadó, 22 bejelentett tudományos előadás, 4 cégszimpózium (77 Elektronika Kft., Medtronic Hungária Kft, Novo Nordisk Hungária Kft. és Roche Magyarország Kft.), valamint az „új hagyományainknak” megfelelően 2018-ban bevezetett civil fórum fémjelzi. A tudományos előadások felölelik a gyermekdiabetológia legégetőbb kérdéseit a gondozás mindennapi problémáitól a diabétesz akut és krónikus szövődményeiig, az epidemiológiától a diabétesz ritka kórformáiig. Lenyűgöző látni, hogy a túlterheltség és a nehéz munkakörülmények ellenére a kollégáknak jut idejük és energiájuk a mindennapok mögé és fölé is tekinteni.

  Külön örömömre szolgál, hogy az idei kongresszust Győrben rendezzük meg, amit nemcsak a város páratlan szépsége, kulturális öröksége indokol, hanem az a tény is, hogy a győri gondozó élen jár a diabéteszes gyermekek és családjaik edukálásában. A rendszeres nyári táborszervezés mellett országos népszerűségre tett szert sítáboruk és a diabétesszel élő családok körében élő legendaként terjedő Törp Program. Mindez egy kiemelkedően elhivatott csapat munkájának a gyümölcse. Őszinte köszönet és gratuláció érte!

  Befejezésként hadd idézzem József Attila szavait: „Te jól tudod, a költő sose lódit: / az igazat mondd, ne csak a valódit, / a fényt, amelytől világlik agyunk, / hisz egymás nélkül sötétben vagyunk.”

  Dr. Körner Anna
  a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság közös Gyermekdiabetes Szekciójának elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények