Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudományos újdonságok
 • EMPA-TROPISM
  2020.11.23. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. dr. Jermendy György

  Az EMPA-TROPISM vizsgálat eredményeit 2020. nov. 13-án az AHA (American Heart Association) virtuális kongresszusán ismertették, az eredményeket még aznap a JACC hasábjain, előzetes közlés formájában publikálták. Az EMPA-TROPISM az empagliflozin kedvező klinikai hatásainak részleteit feltárandó, egy centrumban (Mount Sinai School of Medicine, USA) végzett, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat volt, amelyet szívelégtelenségben szenvedő, nem-diabeteses betegcsoportban végeztek.

   

  bővebben >>

 • VERTIS CV
  2020.09.29. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. dr. Jermendy György

  A VERTIS CV vizsgálat (Evaluation of Ertugliflozin Efficacy and Safety Cardiovascular Outcomes Trial) eredményeit az ADA (Amerikai Diabetes Társaság [American Diabetes Association]) ez évi virtuális kongresszusán 2020. június 16-án ismertették, az eredményeket az EASD (Európai Diabetes Társaság [European Association for the Study of Diabetes]) ez évi virtuális kongresszusán (2020. szept. 22-25) is diszkutálták. Az eredmények írásos publikációjára a N Engl J Med hasábjain 2020. szept. 23-án került sor.

   

  bővebben >>

 • DAPA-CKD
  2020.09.29. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. dr. Jermendy György

  Az EASD (European Association for the Study of Diabetes; Európai Diabetes Társaság) ez évi virtuális kongresszusán (2020. szept. 22-25.) ismertették a DAPA-CKD (Dapagliflozin and Prevention of Adverse Outcomes in Chronic Kidney Disease) randomizált, kontrollált klinikai vizsgálat eredményeit. Az előadások után az írásos változat rögtön elérhetővé vált a N Engl J Med hasábjain.

   

  bővebben >>

 • ACC (American College of Cardiology) szakértői konszenzusriportja a T2DM kardiovaszkuláris kockázatát csökkentő új terápiás lehetőségekről
  2020.09.24. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. dr. Jermendy György

  Az ACC (Amerikai Kardiológiai Kollégium – American College of Cardiology) szaklapjában (JACC: Journal of College of Cardiology) 2020. szept. 1-én megjelent az a szakértői konszenzusriport, amely a 2-es típusú diabetes (T2DM) kardiovaszkuláris kockázatát csökkentő új terápiás lehetőségeit tekinti át. A konszenzusriportot az ADA (Amerikai Diabetes Társaság – American Diabetes Association) jóváhagyta.

   

  bővebben >>

 • EMPEROR-Reduced
  2020.09.07. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. dr. Jermendy György

  Az ESC (Európai Kardiológiai Társaság) ez évi, virtuális kongresszusán, 2020. augusztus 29-én ismertették az EMPEROR-Reduced vizsgálat eredményeit. Az új adatokat mind a diabetológiai, mind a kardiológiai szakmai közvélemény már nagyon várta. Az előadásokban közzétett eredmények írásos változata rögtön megjelent a N Engl J Med hasábjain.

   

  bővebben >>

 • H-UNCOVER
  2020.07.29. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. dr. Jermendy György

  Az elmúlt napokban értesülhettünk arról, hogy a COVID-19-járvánnyal összefüggésben a hazánkban végzett reprezentatív szűrővizsgálat (H-UNCOVER) eredményei a szaksajtóban megjelentek. Az alábbiakban az abstractot közöljük, s megadjuk a szabadon letölthető angol nyelvű közlemény bibliográfiai adatait.

   

  bővebben >>

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények