Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

KIEMELT HÍREK

Teljes cikk
megtekintése

Kézhigiénés betegedukációs program (Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika)

Teljes cikk
megtekintése

EMMI COVID-19 Kézikönyv aktualizált változat (2020.12.18.)

Teljes cikk
megtekintése

Ismertető a Gyermekbőrgyógyászat c. könyvről

Teljes cikk
megtekintése

Állásfoglalás az immunszupresszív kezelésben részesülő illetve daganatos betegek COVID vakcinációjával kapcsolatos tudnivalókról

További hírek
További hírek

ESEMÉNYNAPTÁR

 • szept. 15.

  MDT 95. Nagygyűlése és Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XXI. Dermato-Pharma Szakkiállítás (Debrecen, 2022. szeptember 15-17.)

  2022.09.15. Magyarország, 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3., Kölcsey Központ

  Szakdolgozói Szekció udományo programjának dátuma: 2022.09.17.

  Kedves Kollégák!

  Két év telt úgy el társulatunk életében, hogy online módon tudtuk megrendezni éves kongresszusunkat. Társulatunk elnöksége igyekezett az online tér nyújtotta lehetőségeket a legjobb módon kihasználni, és virtuálisan is színvonalasan megrendezni a Nagygyűlést. Visszajelzéseikből úgy látjuk, hogy ez az adott körülmények között jól sikerült, és rendezvényünk tartalmas és hasznos volt az Önök számára.

  Mivel látjuk, érezzük az igényt a személyes találkozásra mind a Kollégák, mind a szponzorok részéről, a hagyományos év végi időpont helyett korábban, szeptember közepén rendezzük meg a kongresszust, bízva a covid pandémia kedvező alakulásában.

  Nagy örömünkre szolgálna, ha 2022. szeptember 15-17. között találkozhatnánk a Magyar Dermatológiai Társulat 95. Nagygyűlésén, valamint a hozzá kapcsolódó XXI. Dermato-Pharma Szakkiállításon Debrecenben.

  Rendezvényünk arcául Neuber Ede bőrgyógyász akadémikus professzort választottuk, aki 1921-44 között a Debreceni Egyetem Bőrklinikáját irányította, valamint 1938-45 között a Semmelweis Egyetem Bőrklinikáját vezette. Fő érdeklődési területe a bőr gombás fertőzései, a tuberkolózis, és ezen betegségek farmakológiai vonatkozásai.

  A program sokak által preferált részei, a továbbképző előadások és esetismertetések, melyek mellett immár hagyományosan társulatunk egy-egy szekciója is lehetőséget kap a plenáris teremben tematikus program összeállítására. Ez alkalommal a Dermato chirurgiai Szekció és az Amerikai-Magyar Szekció mutatkozik be tudományos programmal. Idén a Magyar Diabetes Társaságot hívjuk meg, hogy olyan határterületeket érintő témákban adjanak elő, amelyek több szakterület kollégáinál is érdeklődésre tarthatnak számot. Törekszünk arra, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy érdekes, színes és színvonalas programból tudjanak választani. Ebben az évben a közgyűlés kiemelt szerepet kap a konferencián, hiszen a következő három év vezetőségét fogjuk megválasztani. Ezért kérjük Önöket, hogy minél többen vegyenek részt a közgyűlésen is.

  Társulatunk Nékám plakett díjazottja, Prof. Dr. Christos Zouboulis, Németországban dolgozó kiváló bőrgyógyász, aki a faggyúmirigy élettanát és patofiziológiáját kutatja, továbbá a hidradenitis suppurativa neves szakértője, az Európai Hidradenitis Suppurativa Foundation (EHSF) elnöke. Tiszteletbeli tagságra jelölt kollégáink, Prof. Dr. Claus Garbe, német dermatoonkológus, az EADO elnöke, és Dr. Sonkoly Enikő, aki a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján kezdte el kutatómunkáját, és jelenleg Svédországban, a Karolinska Intézetben végzi a pikkelysömörrel kapcsolatos kutatásait. További külföldi vendégünk Prof. Dr. Johannes Ring, aki idén veszi át a 2020-ban kapott Nékám plakett kitüntetését. Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben kiosztjuk a Kaposi Emlékérmet is, mellyel társulatunk a magyar bőrgyógyászok szakmai- és közéleti munkásságát ismeri el.

  A kongresszus tudományos bizottsága igyekszik ismét színvonalas rendezvényt szervezni az Önök számára. A konferencia helyszíne, amennyiben lehetőségünk nyílik a személyes találkozásra, a debreceni Kölcsey Központ és Hotel Lycium lesz.

  A kedves Kollégák aktív részvételére számítunk, várjuk előadással vagy poszterrel történő jelentkezésüket rendezvényünk tudományos programjába.

  Szeretettel várjuk Önöket szeptember15-17. között a 2022. évi MDT Nagygyűlésen!

  Prof. Dr. Gyulai Rolland
  MDT elnök
  Dr. Szabó Éva
  MDT főtitkár
  Prof. Dr. Holló Péter
  MDT Rendezvények
  Operatív Team vezetője

További események

PARTNEREINK