Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

KIEMELT HÍREK

Teljes cikk
megtekintése

Kedvezményes belépő egészségügyi szakdolgozóknak

Teljes cikk
megtekintése

Kézhigiénés betegedukációs program (Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika)

Teljes cikk
megtekintése

EMMI COVID-19 Kézikönyv aktualizált változat (2020.12.18.)

Teljes cikk
megtekintése

Ismertető a Gyermekbőrgyógyászat c. könyvről

Teljes cikk
megtekintése

Állásfoglalás az immunszupresszív kezelésben részesülő illetve daganatos betegek COVID vakcinációjával kapcsolatos tudnivalókról

Teljes cikk
megtekintése

MDT Nagygyűlés (Siófok, 2021.11.18-20.)

További hírek
További hírek

ESEMÉNYNAPTÁR

 • szept. 22.

  Covid 2021 Webinar - Online „COVID 2021” Szimpózium (2021.09.22.)

  2021.09.22. Magyarország, , online

  Tisztelt Kolléganők/Kollégák!

  Szeretettel meghívjuk Önöket a Debreceni Egyetem és a Budapesti Orvosi Kamara támogatásában rendezendő ONLINE „COVID 2021” SZIMPÓZIUMUNKRA.
  A Covid járvány mindenkit érint, aki az egészségügyben dolgozik. Kezelőként, munkatársként, de családtagként, rokonként, barátként és sajnos betegként is megtapasztalhatjuk. Ezért előadásaink a teljes orvos- és gyógyszerésztársadalomnak hasznos információkkal szolgálhatnak.

  A szimpóziumon külföldi előadóink (szinkrontolmácsolás lehetőségével) 15-15 percben mutatják be adataikat Izraelből, az Egyesült Államokból és Szlovákiából 
  A pandemia kezelése szempontjából Izrael külön izgalmas ország, hisz a populációs szintű vakcinálásban úttörők, első kézből értesülhetünk az eredményeikről.
  Az Egyesült Államokból sok adat áll rendelkezésre, azonban a különböző államok és szakorvosi csoportok nem egységesek a kezelési rendekben. Az FLCCC (Front Line Covid-19 Critical Care Alliance, a Frontvonalban dolgozó kritikus állapotú Covid betegeket ellátó Orvosok Szövetsége) elnökét hallhatjuk az általuk javasolt terápiákról és a járványhelyzetről. 

  Megfontolandó lehet a közvetlen szomszédságunkban, Szlovákiában bevezetett új alapellátási protokoll, ami csökkentheti a hospitalizációt és mortalitást, segítheti a magyar orvosok munkáját.
  A hazánkban rendelkezésre álló Covid vakcinákról, és kimondottan a teljes vírusvakcinák hatásairól a klinikai immunológus segítségével kaphatunk útmutatást.

  6 magyar előadónk, a DE, SzTE, SE, MTA, OKFŐ vezető egyetemi tanárai, kollégái pedig a hazai kutatásokat és a gyakorlatot láttatják lényegretörően, rövid, 5-5 perces összefoglalóikban.

  A szimpózium teljes anyaga megtekinthető lesz a Debreceni Egyetem és Convention Budapest Kft. honlapján 2021. december 31-ig.

  Az élő előadásokhoz érkező kérdésekből és az előadók válaszaiból összegyűjtött, úgy nevezett „Kérdések és válaszok” ugyanezeken a felületeken lesznek olvashatóak. 

  Megtisztelő jelenlétükre számítva,

  Dr. Ragó Zsuzsanna
  K+F Debreceni Egyetem, projektvezető
  Budapesti Orvosi Kamara

   

 • szept. 23.

  VI. Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus

  2021.09.23. Pécs, Kodály Központ

  Tisztelt Kollégák! 

  A VI. Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszusra invitáljuk Önöket, mely a Magyar Kardiológusok Társasága Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport és a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság közös szervezésében kerül megrendezésre. Az elmúlt évben a járványügyi helyzet miatt kongresszusunk elmaradt. Idén, ha lehetséges személyes jelenléttel, ha nem, akkor online tartjuk meg rendezvényünket. Kongresszusunk ismét közös kongresszus lesz a PTE Szívgyógyászati Klinikával, ezzel is törekedve arra, hogy minél több információt tudjunk nyújtani Kollégáink számára. 

  A kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, gyógyításában, és rehabilitációjában dolgozó kardiológus, belgyógyász, angiológus, rehabilitációs szakorvos kollégákon kívül várjuk a családorvos kollégákat is, akikre nélkülözhetetlen szükség van a kardiovaszkuláris betegek ellátásában. Kongresszusunkon célunk az aktualitások bemutatása, a főbb terápiás és diagnosztikus eljárások összefoglalása, a számos klinikai útmutató mindennapi életre való adaptációja, valamint a Covid-19 kardiovaszkuláris vonatkozásainak tárgyalása.  

  Külön szeretnénk meghívni idén is a kardiovaszkuláris betegekkel foglalkozó szakdolgozókat is, akik munkája nélkül nem lenne sikeres orvosi tevékenységünk sem. A mindennapi életben megszerzett tapasztalataikat megoszthatják egymással a szakasszisztensek, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, egészségnevelők és pszichológusok.

  Előadás tartására/poszter bemutatására várjuk az absztraktokat, mind az orvoskollégáktól, mind a szakdolgozóktól. 

  Személyes jelenléti kongresszus esetén a kongresszus helyszíne: Pécs, Kodály Központ.  

  Sok szeretettel várunk minden kedves Kollégát tudományos rendezvényünkre, melynek időpontja: 2021. szeptember 23-25.

   

  Dr. med.habil Szabados Eszter PhD
  tanszékvezető egyetemi docens
  PTE KK, I.sz. Belgyógyászati Klinika
  Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Tanszék
  MKT Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport
  vezetője

  Dr. Kohut László PhD
  c. egyetemi docens, intézetvezető
  MH Honvédkórház
  Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézet
  Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság
  elnöke

   


   

  Tisztelt Kollégák!

  Engedjék meg, hogy szeretettel meghívjam Önöket a IX. Pécsi Kardiológiai Napokra, mely 2021. szeptember 23-25. között Pécsett kerül megrendezésre.

  Immáron harmadik alkalommal készülünk a Magyar Kardiológusok Társasága égisze alatt rendezendő VI. Pécsi Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus valamint a IX. Pécsi Kardiológiai Napok összevont rendezvényére, a Pécsi Kardiológiai Kongresszusra.

  Reményeink szerint, idén a járványügyi helyzet lehetővé teszi a közös kongresszus jelenléti formában történő megrendezését, melynek keretében a résztvevők megismerhetik a PTE Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika képalkotó kardiológiai, intervenciós kardiológiai, szívsebészeti, elektrofiziológiai valamint pacemaker munkacsoportjainak tevékenységét.

  Tervezett fő témáink révén betekintést nyerhetnek a gyakorló klinikusok a szívgyógyászat legforrongóbb területeibe, megismerhetik a COVID-19 pandémia jelentette új kardiológiai kihívásokat, valamint áttekintést kaphatnak a legfrissebb nemzetközi irányelvekről. A kongresszuson ismét helyt kívánunk adni a korábban nagy sikerrel megrendezett szakdolgozói fórumnak.

  A kongresszus a háziorvos, belgyógyász, kardiológus és szívsebész szakorvos kollégák, szakasszisztensek számára továbbképzési és pontszerzési lehetőséget biztosít.

  A szervezőbizottság nevében tisztelettel várunk minden érdeklődőt közös rendezvényünkre!

  Prof. Dr. Cziráki Attila 
  klinikaigazgató
  PTE KK Szívgyógyászati Klinika 


  Akkreditáció egészségügyi szakdolgozók részére: 20 KREDITPONT

 • okt. 01.

  EADV Anniversary Congress - Nurses Selection (2021.10.01.)

  2021.10.01. online,

  The Nurses’ Selection aims to foster inter-professional collaboration in dermatology and venereology, extend the range of care and enhance effective communication between the specialities. The exciting programme hosted on 1 October 2021 will feature sessions on the Vulva Clinic and Genital Dermatoses, as well as the Burden of Skin Diseases and Mental Health & Skin including a patient testimonial. Dermatologists, Nurses and health care professionals are welcome to participate. Nurses can benefit of a special Nurse fee of 130 EUR with the early rate registration. If you are an EADV Nurse member you can benefit from the reduced fee of 80 EUR for both early and late rate registrations. Registration will grant full access to the whole congress programme.

További események

PARTNEREINK